Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώ και οικονομική κρίση

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώ και οικονομική κρίση

Πέρασαν ήδη έξι χρόνια από τότε που πρωτοσυστηθήκαμε με την οικονομική κρίση σε ευρωπαϊκό έδαφος και όλο και πιο συχνά ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα για θετικά οικονομικά δεδομένα που δημιουργούν προσδοκίες εξόδου από την κρίση, ακόμη και για τους πιο αδύναμους κρίκους μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  όπως είναι η χώρα μας. Είναι όμως δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται ή πρόκειται για ευσεβείς πόθους;

Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα χρειαστεί να αναφερθούμε στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην δημιουργία του Ευρώ, εξετάζοντας τα από αστρολογική άποψη ώστε να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε που μας οδηγούν οι επικείμενες δύσκολες πλανητικές όψεις της περιόδου Απριλίου – Μαΐου 2014, με:

  • το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα στις 21.4
  • την έκλειψη Σελήνης στις 25ο 16΄ του Ζυγού στις 15.4 και
  • την έκλειψη Ηλίου στις 8ο 51΄ του Ταύρου στις 29.4

αλλά και τα τετράγωνα ακριβείας που σχηματίζει ο Ουρανός με τον Πλούτωνα στις 15.12.2014 και στις 17.3.2015!

Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκαν στις 1.1.1958 στη Ρώμη, σαν Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε στις 1.1.1999 και έθεσε σε λειτουργία το Ευρώ σαν λογιστική μονάδα, ενώ το Ευρώ σαν νόμισμα με φυσική μορφή κυκλοφόρησε στις 1.1.2002. Τα πιο πάνω ωροσκόπια, αντιπροσωπευτικά για την Ε.Ε., έχουν όλα ένα κοινό στοιχειό: τον Ήλιο στις 10 μοίρες του Αιγόκερου και τους ωροσκόπους τους στις πρώτες δέκα μοίρες του Αιγόκερου. Με  τον Πλούτωνα να βρίσκεται στον Αιγόκερω από το 2008 έως το 2022, εύκολα διαπιστώνουμε ότι οι όψεις όπου εμπλέκεται ο Πλούτωνας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ένωση και το κοινό της νόμισμα.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης εκείνος που θα φέρει τις κρυφές αδυναμίες στην επιφάνεια για να μας αναγκάσει να επιλύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει κάτι, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στη επέκταση και τον διπλασιασμό ή στην δραματική συρρίκνωση. 

Η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς εξελικτικής πορείας της αρχικής «Ένωσης Άνθρακα και Χάλυβα» που τέθηκε σε ισχύ στις 1 Ιανουαρίου 1958 στη Ρώμη, μεταξύ έξι Δυτικοευρωπαϊκών Χωρών (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου), προκειμένου να δώσουν ώθηση στις οικονομίες τους που μόλις είχαν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους μετά τις καταστροφές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Τη σημερινή της μορφή όμως την οφείλει στη Συνθήκη του Maastricht που τέθηκε σε εφαρμογή στις 1.11.1993, μετονόμασε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και εισήγαγε μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν και το πρόσωπο της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό θα θεωρήσουμε σαν πιο αντιπροσωπευτικό και πιο κοντά στις τρέχουσες εξελίξεις το ωροσκόπιο της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής και όχι της στιγμής του θεμέλιου λίθου της Ένωσης το 1958.

Η οικοδόμηση της Ένωσης έλαβε χώρα τη χρονική στιγμή που ο Ουρανός βρισκόταν σε ακριβή σύνοδο με το Ποσειδώνα, κάτι που συμβαίνει κάθε 171 χρόνια και συνιστά σημάδι μακροβιότητας. Η γκρίζα ωστόσο πλευρά της Ε.Ε. είναι η δικτατορική και μυστική - κρυφή δράση των οργάνων της, που προδιαθέτει στην διαφθορά. Η Ένωση ωστόσο έχει εξαιρετική δύναμη επιβίωσης! Παρόλα αυτά, τα ισχυρότατα τετράγωνα Ουρανού – Πλούτωνα της περιόδου 2012 – 2015 βάλλουν την ίδια, όπως και κάθε χώρα-μέλος της ένωσης που σχηματίζει με το γενέθλιο Ήλιο ή Σελήνη της, όψη με τον Πλούτωνα, φέρνοντας στην επιφάνεια τις κρυφές αδυναμίες ενός μορφώματος που βρίσκεται διαρκώς σε φάση μετεξέλιξης.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω υποκινεί μια δρακόντεια οικονομική πολιτική, ανεξάρτητα από το κόστος! Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες δαπάνες και λιγότερα χρήματα στην οικονομία, και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί φαινόμενα οικονομικής ύφεσης και ανεργίας. Οι ηγέτες της Ε.Ε. πιστεύουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν με επιτυχία τις κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις που δημιουργούνται στις χώρες μέλη, και να αντιστρέψουν το κλίμα, οδηγώντας την Ένωση στην ανάπτυξη, αλλά το πλανητικό σκηνικό φαίνεται να τους διαψεύδει.

Η κυκλοφορία του Ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τίθεται σε λειτουργία την 1.1.1999 και την ίδια χρονική στιγμή αποδέχονται τα 17 από το 27 τότε μέλη της Ένωσης το Ευρώ σαν βασικό νόμισμα, που όμως μέχρι τις 31.12.2001 παραμένει σε λογιστική μορφή.

Το Ευρώ σαν νόμισμα σε φυσική μορφή το υποδεχόμαστε μετά βαΐων και κλάδων στις 1.1.2002, με τον ήλιο να βρίσκεται στο γενέθλιο ωροσκόπιο του στις 10 μοίρες του Αιγόκερου και τον κυβερνήτη του ωροσκόπου του Αφροδίτη στις 7 μοίρες του Αιγόκερου.

Τα πρώτα σημάδια αδυναμίας του τα δείχνει ήδη με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008, με την ταχύτατη μετάδοση της Τραπεζικής κρίσης των Η.Π.Α. και στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τράπεζες κολοσσοί καταρρέουν, το ίδιο και οικονομίες της περιφέρειας.

Όταν άρχισαν οι πρώτες οικονομικές καταρρεύσεις, με τη βρετανική τράπεζα NorthernRock, τη LehmanBrothers, και την ανακάλυψη του τεράστιου χρέους της Ελλάδας, τη χρονιά που ο Πλούτωνας εισήλθε στον Αιγόκερω, ήταν σαν να έπεσε ένας κεραυνός εν αιθρία! Μετά το 2012, που ο Πλούτωνας σχηματίζει τετράγωνα με τον Ουρανό όλο και πιο έκδηλος είναι ο φόβος για χρεωκοπίες σε κράτη μέλη της ένωσης και πολλές οι ανησυχίες για την μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες του κέντρου. Ο Ήλιος του Ευρώ στον Αιγόκερω σε συνδυασμό με το Δία που θα βρίσκεται στον Καρκίνο μέχρι το καλοκαίρι του 2014, είναι μια ισχυρότατη όψη που δείχνει πόσο καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του Ενιαίου νομίσματος είναι η επέκταση και η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη! Εάν χαθεί η ελπίδα στην ανάπτυξη, μπορεί να έρθει η συντριβή.

Η διαδρομή μέχρι και το 2015 θα είναι ένας εφιάλτης για το κοινό μας νόμισμα και τις οικονομίες της Ευρωζώνης, και κατ επέκταση για σχεδόν όλες τις χώρες της Δύσης. Νεώτερες αναταράξεις αναμένονται την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2014 με το επόμενο ακριβές τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, συνεπικουρούμενο από τις εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου.  

Με δεδομένο ότι η κρίση χρέους συνεχίζεται, το σενάριο να ενεργοποιηθεί ένας νέος κύκλος αστάθειας είναι πολύ πιθανός. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχουν πολλές και πολύ πιο περίπλοκες συνέπειες, με τον πυρήνα της Ευρωζώνης να επηρεάζεται άμεσα και να πυροδοτείται μια μεγάλου μεγέθους οικονομική κρίση που θα μεταδοθεί και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, επηρεάζοντας την εύθραυστη οικονομία των Η.Π.Α.

Το μέλλον του Ευρώ προδιαγράφεται με μελανά χρώματα και ίσως να συνεχίσει να υπάρχει μετά το 2015, μεταξύ μιας πολύ μικρότερης όμως ομάδας χωρών με πυρήνα την Γερμανία. Οι περισσότερες χώρες της σημερινής Ευρωζώνης θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα για να προστατεύσουν όσο μπορούν τις οικονομίες τους.   

Εάν το σενάριο αυτό επαληθευτεί, ας μην εκπλαγούμε εάν δούμε κλιμακούμενες λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια σε ένα μη αποτελεσματικό οικονομικό μοντέλο και σε ένα βαθιά διεφθαρμένο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που μπορεί να οδηγήσουν σε λαϊκές εξεγέρσεις και σε εμφύλιες συγκρούσεις μετά το 2016, και σε επόμενη φάση, γύρω στο 2019 μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η πιο έντονη περίοδο της κρίσης θα είναι πιθανώς το 2015 και το 2016 και θα περιλαμβάνει πιθανόν μια ανασύνταξη του συνόλου της Ευρωζώνης.

Υπό μία έννοια θα ζήσουμε στις μέρες που θα έρθουν μια πολιτική και οικονομική μετάβαση, κατά την οποία θα κλείσειμετά από κάποια χρόνια ο κύκλος ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που εξάντλησε την δυναμική του. Η σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο έδωσε την δυνατότητα στο κάθε πολίτη αυτού του κόσμου να πληροφορηθεί, του έδωσε την ευκαιρία να οργανωθεί και την συντονισμένη φωνή να ακουστεί και να απαιτήσει! Η εποχή που η πολιτική και οικονομική ελίτ της εκάστοτε χώρας λάμβανε αποφάσεις, αγνοώντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πολιτών, φτάνει στο τέλος της. Και ήδη το βλέπουμε μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών μας να συμβαίνει σε διάφορες χώρες του πλανήτη, από την Ουκρανία και την Τουρκία έως και την Ταϊλάνδη.

by astrologer Alindakanaki - D.Mitras


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ.

Για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46€/1′- Κινητά 2,69€/1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

★ Ζήτησε την πρόβλεψη σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23€ /SMS με Φ.Π.A

RSSearch! module

 

 

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV