Πλούτωνας - Το πέρασμα από τα ζώδια και οι αλλαγές που φέρνει

Πλούτωνας - Το πέρασμα από τα ζώδια και οι αλλαγές που φέρνει

Ο Πλούτωνας είναι ένας από τους εξωτερικούς πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και γι αυτό καταγράφει αργή πορεία μέσα από τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Για έναν πλήρη αστρολογικό κύκλο χρειάζεται 248 χρόνια! Αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω, όπου εισήλθε στις 25.1.2008 και θα περάσει στο επόμενο ζώδιο μόλις στις 23.3.2023!

Ο Πλούτωνας ήταν κατά την αρχαία μυθολογία ο Θεός του κάτω κόσμου, πιο γνωστός με το όνομα Άδης! Ως εκ τούτου συνδέεται με το τέλος ενός κύκλου και τον θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό. Στην αστρολογία ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει την συντήρηση, την εξουσία υπό μορφή αυτοκρατοριών ή μεγάλων οικονομικών οργανισμών που κατά μια έννοια αποτελούν αυτοκρατορίες, την κατασκοπεία και τις κρυφές δυνάμεις, συνδέεται με την διαφθορά και το έγκλημα, τον θάνατο και τον βιασμό, το πετρέλαιο και την παρακμή.

Εάν κάνουμε μια αναδρομή της πορεία του μέσα από τα ζώδια που πέρασε κατά τον τελευταίο αιώνα, των οποίων τα γεγονότα είναι σχετικά πρόσφατα και οι πληροφορίες αφθονούν, θα διαπιστώσουμε τα ακόλουθα:

1913 – 1939 : Πλούτωνας στον Καρκίνο

Χαρακτηριστικό της περιόδου είναι η μετεξέλιξη των κοινωνικών και οικογενειακών δομών, που αντιπροσωπεύονται από το ζώδιο του Καρκίνου. Λίγο χρονικό διάστημα μετά την είσοδο του Πλούτωνα στον Καρκίνο ξεσπά ο Πρώτος Μεγάλος Πόλεμος (1914 – 1918). Είναι ο καταστροφικότερος μέχρι στιγμής πόλεμος με υπέρογκες, σχεδόν εξωπραγματικές για την εποχή απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, που φτάνουν τα 20 εκατομμύρια θύματα. Οι εκατόμβες των θυμάτων δυναμιτίζουν τα θεμέλια των κοινωνικών και οικογενειών δομών (Καρκίνος), ενώ το τέλος του πολέμου σημαίνει και το τέλος για τις δύο κραταιές αυτοκρατορίες της εποχής, της Γερμανικής και της Ρωσικής. Ακολουθούν η κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, το κραχ των Χρηματιστηρίων και η οικονομική ύφεση και η πολιτική αστάθεια στην Γερμανία που θα φέρει στην εξουσία τον Χίτλερ και θα προλειάνουν το έδαφος για τον επόμενο μεγάλο πόλεμο.

1937 – 1958 : Πλούτωνας στον Λέοντα

Κύριο στοιχείο της περιόδου είναι ο ανταγωνισμός και η διάθεση για απόλυτη επικράτηση και κυριαρχία (Λέων). Η περίοδος αυτή ξεκινάει με την παντοκρατορία του Χίτλερ και το Γ΄ Ράιχ και πολύ σύντομα ξεσπάει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1939 - 1945) που αιματοκύλησε όλη την οικουμένη. 60 εκατομμύρια αυτή την φορά τα θύματα και ανυπολόγιστες οι καταστροφές στις υποδομές σχεδόν όλων των χωρών. Στο τέλος του η Γερμανία διαλύεται σαν χώρα, η Ιαπωνική αυτοκρατορία περνάει στην ιστορία, η Αγγλία χάνει τις περισσότερες υπερπόντιες πτήσεις της και αποκαθηλώνεται οριστικά από το κλαμπ των υπερδυνάμεων, ενώ δύο νέες υπερδυνάμεις γεννιούνται, οι Η.Π.Α. και η Σοβιετική Ένωση. Αντιμάχονται το διάστημα που ακολουθεί σαν τα λιοντάρια και απειλούν η μια την άλλη με αφανισμό, με φόβητρο το πυρηνικό τους οπλοστάσιο (Πλούτωνας). Ο ανταγωνισμός των δύο χωρών γίνεται εμφανής και μέσα από την ανάμειξη τους σε δύο πολέμους στην Ασιατική ήπειρο, το πόλεμος της Κορέας (1950 – 1954) και τον πόλεμο του Βιετνάμ (1955 – 1975).

1956 – 1972 : Πλούτωνας στην Παρθένο

Η Παρθένος σχετίζεται άμεση με την εργατική τάξη και τους κανόνες εργασίας.

Κατά την περίοδο αυτή συστηματικοποιείται η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, η χρήση των γεωργικών μηχανημάτων επεκτείνεται ραγδαία, το ίδιο και τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, που είναι παράγωγα του πετρελαίου (Πλούτωνας) και ξεκινάει η χρήση τυποποιημένων ζωοτροφών σε μια καθετοποιημένη κτηνοτροφική παραγωγή βιομηχανικού τύπου. Πολλά εργατικά δικαιώματα κατακτώνται στις χώρες της δύσης και οι συνθήκες εργασίας βελτιώνονται αισθητά. Οργανώνονται και εξοπλίζονται τα κολχόζ στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού και ξεκινάει για τις περισσότερες χώρες μια περίοδος αφθονίας τροφίμων σε προσιτές τιμές. Είναι όμως και η περίοδος των χίπις, μιας επαναστατημένης νεολαίας που αμφισβητεί ανοιχτά τις παραδοσιακές αρχές της οικογένειας και των κοινωνικών δομών, ενώ η ανακάλυψη και η χρήση του «χαπιού» απελευθερώνει σεξουαλικά τις γυναίκες (Παρθένος – Αφροδίτη), χωρίς τον φόβο μια ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

1971 – 1984 : Πλούτωνας στον Ζυγό

Ο γάμος σαν θεσμός βρίσκεται στο στόχαστρο κατά την περίοδο αυτή (Ζυγός) και η θεσμοθέτηση του από την πλευρά της πολιτείας. Είναι η περίοδος που σε πολλές χώρες διευκολύνεται νομοθετικά η λήψη διαζυγίου, ενώ σε άλλες θεσμοθετείται για πρώτη φορά, παρά τις αντιδράσεις της επίσημης εκκλησίας. Το φεμινιστικό κίνημα κορυφώνεται και οι γυναίκες κατακτούν την πολυπόθητη ισότητα.  Παράλληλα όμως έχουμε το 1973 την πρώτη πετρελαϊκή κρίση και το 1979 την δεύτερη, τον πόλεμο των 7 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου (1973), την ελληνική Μεταπολίτευση (1973), την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο (1974) και την διχοτόμηση του νησιού, την επανάσταση των γαριφάλων στην Πορτογαλία (1975) που έθετε τέρμα στην 40χρονη δικτατορία, το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία (1975), την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στον Λίβανο (1975-1990), την επανάσταση στο Ιράν (1979), τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980), κα.

1983 – 1995 : Πλούτωνας στον Σκορπιό

Ο Σκορπιός σαν ζώδιο έχει άμεση σχέση με το σεξ και το χρήμα. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του Πλούτωνα στο ζώδιο του Σκορπιού το κυρίαρχο γεγονός που να άπτεται της ερωτικής πράξης είναι η εμφάνιση και η ραγδαία εξάπλωση της ασθένειας του AIDS. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητα η γενετήσια πράξη, αντί να συνδέεται συνειρμικά με την νέα ζωή, σκορπά τον θάνατο. Στο οικονομικό μέτωπο έχουμε την γιγάντωση των Τραπεζών, των χρηματιστηρίων και των μεγάλων πολυεθνικών που διαδραματίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο και σε πολιτικό επίπεδο, κινότας τα νήματα από τα παρασκήνια. Το κυρίαρχο πολιτικό γεγονός της περιόδου είναι η πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης (1989) και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου (1990), που επισφραγίζεται με την επανένωση των δύο Γερμανιών (1990). Την ίδια χρονιά πραγματοποιείται η εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ και ξεκινάει μια περίοδος αστάθειας στην περιοχή που διαρκεί μέχρι σήμερα. Έχουμε δύο μεγάλες πολιτικές δολοφονίες, αυτή της Ίντιρα Γκάντι (1984) και του Όλαφ Πάλμε (1985), ένα σημαντικό πυρηνικό ατύχημα, αυτό του Chernobyl(1986) και το τέλος του Απαρτχάιντ στην Νότια Αφρική (1991).

1995 – 2008 : Πλούτωνας στον Τοξότη

Το ζώδιο του Τοξότη με πλανήτη του το Δία είναι το ζώδιο εκείνο που συνδέεται με την θρησκεία! Ως αποτέλεσμα της όψης αυτής είχαμε μια αναβίωση των θρησκευτικών φανατισμών τόσο στην ανατολή, όσο και στην δύση. Στην μεν ανατολή ο φονταμενταλισμός των Ισλαμιστών εισέρχεται σε νέα φάση και ξεκινάει ένας άτυπος θρησκευτικός πόλεμος των ακραιφνών μωαμεθανών εναντίων της δύσης. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η μιλιταριστική θρησκευτική οργάνωση AlQaedaμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις εναντίων στόχων της δύσης. Πέρα από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, υπάρχουν οι επιθέσεις στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη και σε αρκετά άλλα μέρη του κόσμου. Από την άλλη, σαν αντίδραση στη δράση, βιώνουμε την συντηρητικοποίηση των δυτικών κοινωνιών. Οι απανταχού ακραίοι συντηρητικοί ηγέτες, σχεδόν σχιζοφρενείς, επιδίδονται σε ένα αγώνα θανάτου (Πλούτωνας) για την επικράτηση στο όνομα του Θεού (Τοξότης), επιφέροντας πλήγματα ο ένας στον άλλο, με θεατή και σε πολλές περιπτώσεις θύμα τον τρομοκρατημένο απλό πολίτη. Και όταν θρησκευτικά φανατισμένα άτομα βρίσκονται στο τιμόνι των κρατών (βλέπε George W. Bush), ένας θρησκευτικά υποκινούμενος πόλεμος, προκειμένου να εξολοθρευτεί ο εχθρός (πόλεμος στο Αφγανιστάν – Πλούτωνας) φαίνεται να είναι αναπόφευκτος. Την περίοδο της παραμονής του Πλούτωνα στον Τοξότη οι θρησκευτικοί φανατισμοί βίωσαν στιγμές μεγάλης έξαρσης.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

25 Ιανουαρίου 2008 έως 23 Μάρτη 2023

Κατά τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους που είχαμε πέρασμα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, η εποχή σημαδεύτηκε από επαναστάσεις, εξεγέρσεις, την γέννηση κοσμοκρατοριών και την πτώση υπερδυνάμεων, καθώς και επαναστατικές ανακαλύψεις. Κάποια παρόμοια γεγονότα θα πρέπει να περιμένουμε να συμβαίνουν και την περίοδο αυτή, μέχρι το 2023, κάτι που ήδη βλέπουμε να εξελίσσεται σταδιακά.

Έχουμε βιώσει ήδη την Αραβική άνοιξη με τις εξεγέρσεις των πληθυσμών στην Βόρεια Αφρική, τις μέρες αυτές βλέπουμε τις εξεγέρσεις στην Συρία, την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, τη Βενεζουέλα και έπεται συνέχεια. Εξεγέρσεις και επαναστάσεις θα σημειωθούν σε πολλές χώρες της υδρογείου που θα ταρακουνήσουν τα θεμέλια των κυβερνήσεων, αναζητώντας διέξοδο από ένα φαύλο κύκλο φαυλότητας και παρακμής. Πολλά λαϊκά κινήματα δε θα αποβλέπουν στο περιορισμό της αυτοκρατορικής ισχύος των πολυεθνικών επιχειρήσεων, κάτι που θα επιτευχθεί πιθανότατα μέσα από την νομοθετική θωράκιση των κοινωνιών. 

Δεν είναι όμως καθόλου απίθανο να υπάρξουν εντάσεις ή ακόμη και συγκρούσεις  περιφερειακού χαρακτήρα μεταξύ χωρών, με μεγαλύτερη πιθανότητα οι συγκρούσεις αυτές να εστιάζονται στην Μέση και Άπω Ανατολή (Κίνα με δυτικούς της γείτονες, Βόρεια με Νότια Κορέα). Πιθανές είναι όμως και επαναστάσεις με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση από επικυρίαρχους ή κατακτητές, οι οποίες θα έχουν επιτυχή έκβαση και θα βιώσουμε τη γέννηση νέων χωρών.

Μετά την περίοδο της έξαρσης των θρησκευτικών φανατισμών που ζήσαμε με τον Πλούτωνα στο Τοξότη, η δύναμη μεγάλων εκκλησιών, όπως η Ρωμαιοκαθολική, θα υποχωρήσει, κυρίως υπό το βάρος σκανδάλων και μιας διάχυτης αμφισβήτησης. Σε μια προγενέστερη φάση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, περίπου 1000 χρόνια πριν, είχαμε βιώσει το σχίσμα των χριστιανικών εκκλησιών και την δημιουργία της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης εκκλησίας. Ίσως αυτή τη περίοδο να έχουμε ένα νέο κατακερματισμό ή ακόμη και τον περιορισμό της εξουσίας της μέσα από καινούργια νομοθετικά πλαίσια που θα τεθούν σε ισχύ. Μια συμφιλίωση όμως μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη, αν και αυτή την περίοδο βιώνουμε διώξεις κατά των χριστιανικών πληθυσμών σε αρκετές χώρες, κυρίως εκτός Ευρώπης.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω ήταν υπεύθυνος για την γέννηση αυτοκρατοριών, καταδίκασε όμως και κάποιες άλλες σε θάνατο και αφανισμό. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την άνοδο και αν όχι την πτώση κάποιων κοσμοκρατοριών, τουλάχιστον την αρχή του τέλους τους. Ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη ισχύ και δύναμη θα εμφανιστεί στο προσκήνιο, κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη, και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Η πλανητική αυτή θέση συνεπάγεται πολλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, εκρήξεις ηφαιστείων και σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Ήδη παρατηρείται έξαρση σεισμικής και ηφαιστειακής δράσης σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία και θα συνεχιστεί στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Οι κλιματολογικές συνθήκες θα είναι αρκετά απρόβλεπτες, κάτι που είδαμε τον φετινό χειμώνα να συμβαίνει στο βόρεια ημισφαίριο με τις πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Αμερική, και στο νότιο με τους ακραίους καύσωνες των 49 βαθμών! Μέσα στις ακραίες αυτές κλιματολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέες πανδημίες που θα απειλήσουν μεγάλους πληθυσμούς αρκετών χωρών.    

Σε ένα προγενέστερο πέρασμα του Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερου εφευρέθηκε εκ νέου η ατμομηχανή (η αρχική εφεύρεση ήταν κατά την Ελληνιστική εποχή στην Αλεξάνδρεια!), που πυροδότησε την βιομηχανική επανάσταση, και η οποία μεταμόρφωσε σταδιακά τον κόσμο και τις κοινωνίες. Μέχρι το 2023 θα βιώσουμε μια άλλη επανάσταση που θα μεταμορφώσει πλήρως τις οικονομίες μας, πιθανότατα αυτή τη φορά με αιχμή του δόρατος την υψηλή τεχνολογία. Ήδη έχουν ευρύτατη διάδοση τα κινητά τρίτης και τέταρτης γενιάς, ο κινηματογράφος των τριών διαστάσεων είναι γεγονός, τα έξυπνα δομικά υλικά εφαρμόζονται ήδη στη ανέγερση οικοδομών, για να αναφερθούμε μόνο στα πιο γνωστά επιτεύγματα της εποχής. Και επειδή το ένα μάτι μας βρίσκεται ήδη στραμμένο στο διάστημα, ας μην εκπλαγούμε εάν ζήσουμε τη γέννηση μιας νέας εποχής στη διαστημική και αεροναυπηγική τεχνολογία.

Και επειδή μια επαναστατική εποχή χωρίς την επανάσταση στις τέχνες δεν νοείται, θα πρέπει να βιώσουμε τη γέννηση μιας νέας χρυσής εποχής στη μουσική και γενικότερα στις τέχνες. Στις δύσκολες εποχές επιστρατεύεται πάντοτε η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα και γεννιούνται διαμάντια. Τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της περιόδου αυτής θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την γέννηση μιας νέας κουλτούρας, που θα καθορίσει την καλλιτεχνική παραγωγή των επόμενων γενεών.

Δεν θα πρέπει να μας προβληματίζουν ή να μας καταβάλλουν οι δυσκολίες που βιώνουμε ή που έχουμε μπροστά μας, μια και κάθε καινούργια δυσκολία αποτελεί εν δυνάμει εφαλτήριο για την μετάβαση μας σε ένα νέο εξελικτικό  επίπεδο. Αρκεί να επιστρατεύσουμε την εφευρετικότητα και την δημιουργικότητα μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και να προσπαθήσουμε να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο και κατ επέκταση και για τους εαυτούς μας. Άλλωστε χαρακτηριστικό του Σύμπαντος είναι η τάξη, η αρμονία και η ισορροπία. Σαν αναπόσπαστο κομμάτι του Σύμπαντος, παλεύουμε συνεχώς να κατακτήσουμε την τάξη και την αρμονία. Η ισορροπία όμως έρχεται μέσα από την ύπαρξη των αντίθετων. Όπου υπάρχει το τέλος, εκεί βρίσκεται και η αρχή. Όπου επέρχεται ο θάνατος, εκεί συμβαίνει και η γέννηση του καινούργιου! Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός:

Ο Θεός μου δίνει την ηρεμία να αποδεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο να αλλάξω τα πράγμα που μπορώ, και την σοφία να γνωρίζω την διαφορά.


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ.

Για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46€/1′- Κινητά 2,69€/1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

★ Ζήτησε την πρόβλεψη σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23€ /SMS με Φ.Π.A

RSSearch! module

 

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

 

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV