Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη, που είναι παρόμοιος με τη Γη - Kepler 186f

"Ένα νέο ουρανό και μια νέα γη"

Στις 17 Απριλίου 2014, οι αστρονόμοι του Κέντρου Ερευνών της NASA δήλωσαν ότι με το τηλεσκόπιο "Κέπλερ" κατάφεραν να εντοπίσουν έναν πλανήτη  όπως η Γη. Ο βραχώδης πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ 186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από αυτή της Γης (1,1 φορές ή 10% μεγαλύτερος) και βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή είναι σε τέτοια απόσταση από το άστρο του, που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση της ζωής. Δεν υπάρχει πάρα πολύ κρύο και δεν είναι πολύ θερμό το κλίμα, ως εκ τούτου στην επιφάνεια του μπορεί να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή. Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δυνατότητα ανάπτυξης ζωντανών οργανισμών. Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου της εξερεύνησης του διαστήματος τον θεωρούν ένα μυστηριώδη, ανεξερεύνητο πλανήτη, ο οποίος είναι σχετικά κοντά στη Γη και υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή. Ο πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

Κινείται γύρω από το αχνό άστρο του, έναν ερυθρό νάνο με την ονομασία «Κέπλερ 186», αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω πλανητικού συστήματος, πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό στοιχείο στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει.

H πρώτη παρατήρηση του εξωπλανήτη πραγματοποιήθηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (που έχει τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας) και ακολούθησε η επιβεβαίωση από παρατηρήσεις με τα επίγεια τηλεσκόπια Κεκ και Τζέμινι στη Χαβάη.

«Πρόκειται για την πρώτη βέβαιη ανακάλυψη πλανήτη με το μέγεθος της Γης, στην κατοικήσιμη ζώνη κάποιου άστρου», δήλωσε η Ελίζα Κουιντάνα.  

Είναι η «δεύτερη Γη» στον αστερισμό του Ζυγού και κοντά στον κόκκινο αστέρι νάνο Glies 581. Οι επιστήμονες ας σημειωθεί ότι αναφέρουν, πως και ο 581g είναι παρόμοιος με τη Γη από πολλές απόψεις, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας ύπαρξης ατμοσφαιρικής πίεσης, αλλά υπάρχουν και σημαντικές διαφορές μεταξύ των πλανητών, όπως είναι η  υψηλότερη πυκνότητα της ατμόσφαιρας του, λόγω της υψηλότερης μέσης πίεσης σε σύγκριση με τη Γη.

Δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στο αστέρι του, από ότι η Γη από τον Ήλιο, κατά πάσα πιθανότητα θα περιστρέφεται πολύ πιο αργά από ότι η Γη. Η ημέρα του θα μπορούσε να διαρκεί  όσο μια βδομάδα μας και οι εποχιακές του μεταβολές θα είναι πολύ διαφορετικές από τις γήινες.

Και καθώς οι ανακαλύψεις νέων ουράνιων σωμάτων όλο και πληθαίνουν τελευταία και πολύ συχνά γίνεται λόγος για την ανακάλυψη της «νέας γης», αναπόφευκτα πηγαίνει το μυαλό μας στο Κεφάλαιο 21 της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη που μιλάει για την Νέα Γη στο πλήρωμα του χρόνου:

«Τότε είδα έναν καινούργιο ουρανό και μια νέα γη. Ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη είχαν εξαφανιστεί, και η θάλασσα δεν υπήρχε πια. Και είδα την άγια πόλη, τη νέα Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον ουρανό, από τον Θεό, έτοιμη σαν τη νύφη στολισμένη για τον άνδρα της. Και άκουσα μια δυνατή φωνή από τον ουρανό να λέει: «Τώρα η κατοικία του Θεού είναι με τους ανθρώπους. Θα κατοικίσει μαζί τους και αυτοί θα αποτελούν το λαό του. Ο ίδιος ο θεός θα είναι μαζί τους. Θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους κι ο θάνατος δε θα υπάρχει πια. Ούτε πένθος, ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν.»


Αλίντα Κανάκη

Μήτρας Δημήτριος

RSSearch! module

 

 

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV