Οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια και επενδυτικές ευκαιρίες υπό το πρίσμα της αστρολογίας

Ένας κύκλος ειρήνης και ευημερίας 20 ετών έκλεισε για την ανθρωπότητα με το πέρασμα μας στη νέα χιλιετία, ανοίγοντας ένα άλλο κύκλο, περίπου ίσης διάρκειας, αστάθειας, εντάσεων και αβεβαιότητας. Τα πρώτα σημάδια έγιναν εμφανή με την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο το 1998/99 και έκτοτε δεν προλαβαίνουμε να μετράμε μέτωπα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εντάσεις, τις συγκρούσεις και την οικονομική αστάθεια έδωσε το 1999 η όψη εξαγώνου Ποσειδώνα – Πλούτωνα στις 51,4ο που θα διαρκέσει μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2016. Η όψη αυτή συνδέεται παραδοσιακά με άνοδο της βίας και με αιματηρούς πολέμους, όπως είναι οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι και οι δύο Παγκόσμιοι. Εκτός από τη βία και την πολιτική αστάθεια όμως σηματοδοτούν και τις οικονομικές καταστροφές.

Και μετά μπήκαν στη ζωή μας τα τετράγωνα Ουρανού – Πλούτωνα! Ξεκίνησαν το 2010 και θα συνεχιστούν έως τον Ιανουάριο του 2016, φέρνοντας ένα επαναστατικό αέρα σε πολλά μήκη και τα πλάτη της γης, αλλά φέρνοντας στη επιφάνεια και όλες της αδυναμίες του οικονομικού  μας συστήματος, προκαλώντας τη κρίση που βιώνουμε. Την περίοδο δε μεταξύ 2014 και 2015 οι Κρόνος και Δίας σχηματίζουν δύσκολες όψεις με το τετράγωνο αυτό (όπως ο μεγαλόσταυρος του Απριλίου 2014), υποδαυλίζοντας περεταίρω τη βία σε πολλές περιοχές του πλανήτη και φέροντας πολιτική αστάθεια σε άλλες.

Συνδυασμένες δε οι όψεις Ποσειδώνα – Πλούτωνα και Ουρανού – Πλούτωνα είναι υπεύθυνες για τις μεγάλες υφέσεις στη οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτό η οικονομική κρίση φαίνεται να αφορά μόνο τους λίγους αδύναμους κρίκους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, χώρες που διαχειρίστηκαν με ανεύθυνο τρόπο την ευημερία και  το μέλλον των πολιτών τους. Η κατάσταση όμως από το Φθινόπωρο του 2014 και μετά θα πάρει μια νέα τροπή και μέχρι την άνοιξη του 2015 η οικονομική αστάθεια θα έχει διασπαρεί σε ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, βυθίζοντας όλο και περισσότερες χώρες με ταχείς ρυθμούς στη κρίση. Η ύφεση αυτή θα χωριστεί σε δύο φάσεις, μία την περίοδο 2015-16 μέτριας έντασης, που θα την ακολουθήσει μια μικρή ανάπαυλα, και η τελική φάση που θα ξεκινήσει περίπου το 2017 και θα διαρκέσει μέχρι το 2021, που θα έχει μεγαλύτερο εύρος και βάθος.

Σε ένα τόσο ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, όπως αυτό που διανύουμε στις μέρες μας, ευκαιρίες για κερδοφορία δεν παύουν να υπάρχουν, χρειάζεται όμως τύχη ή καλό κάρμα ή όπως θέλετε πείτε το, καλή οργάνωση και κυρίως γερά νεύρα για να πετύχετε. Και βέβαια αρκετή γνώση, τόσο επί των επενδύσεων, όσο και των πιθανοτήτων από άποψη αστρολογίας.

Χρηματιστηριακές αγορές

Χρηματιστηριακές αγορές

Οι χρηματιστηριακές αγορές στις μέρες μας αποτελούν ένα παγκόσμιο δίκτυο διασυνδεμένων χρηματιστηρίων,αλληλοεξαρτώμενων και αλληλοτροφοδοτούμενων. Η εμφάνιση ενός συμπτώματος απορύθμισης σε ένα μεγάλο χρηματιστηριακό κέντρο μπορεί να μεταδοθεί με ταχύτητα αστραπής σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ανά την υφήλιο.

Ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αιφνίδια γεγονότα είναι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τα μέσα Δεκεμβρίου 2014, καθώς και την περίοδο Μάιο με Ιούνιο 2015 και Αύγουστο με Οκτώβριο 2015. Εάν συμβεί όντως το απρόσμενο, θα υπάρχει μια πολύ ισχυρή πτωτική τάση, που μπορεί να φτάσει σε ρυθμούς πτώσης εκείνους του 2008, όπου ο DowJones έχανε 500 με 1000 μονάδες σε μια και μόνη συνεδρίαση. Θα είναι συνεδριάσεις για γερά νεύρα, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρηθούν απίθανες και προσπάθειες χειραγώγησης των αγορών. Την ίδια περίοδο αναμένονται και σημαντικές δυσλειτουργίες στις διαδικτυακές εμπορικές πράξεις λόγω κύματος επιθέσεων στο κυβερνοχώρο!

Οι χρηματιστηριακές αγορές θα εισέλθουν σε μια περίοδο ανάκαμψης στις αρχές του 2016, η οποία όμως δεν θα διαρκέσει πολύ,μια και το 2017, το αργότερο στις αρχές του 2018, ακολουθεί και νέα πτωτική περίοδος με πολλές αναταράξεις που φαίνεται να τερματίζεται το 2021. Όπως γίνεται φανερό τα χρηματιστηριακά παιχνίδια θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τους μη γνώστες τα επόμενα χρόνια, αλλά κάποιοι θα αποκομίσουν πολλά κέρδη, όπως συμβαίνει συνήθως σε περιόδους αναταραχών και ανακατατάξεων.

Αγορά ακινήτων

Αγορά ακινήτων

Η αγορά ακινήτων παρουσίασε σε κάποιες δυτικές χώρες μια κατακόρυφη πτώση στη ζήτηση και στις τιμές. Η χρηματιστηριακή ύφεση και αστάθεια που θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην αγορά ακινήτων. Σε χώρες όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν παρουσιάσει ήδη πτωτική πορεία, θα υπάρξει και νέα μικρή υποχώρηση των τιμών, αρχής γενομένης πιθανότατα από το 2015 και θα παρουσιάσουν στη συνέχεια μια σχετική σταθεροποίηση στα νέα επίπεδα μέχρι το 2021.

Σε χώρες όμως όπως η Αγγλία ή η Κίνα όπου η φούσκα των τιμών ακινήτων συνεχίζει να διογκώνεται, η χρηματιστηριακή κρίση αλλά και η παγκόσμια πολιτική αστάθεια θα επισπεύσουν τις εξελίξεις. Ας μην θεωρηθεί απίθανο να σημειωθεί πτώση των τιμών των ακινήτων σε πολλές χώρες της τάξης του 20% έως και 50% σε βάθος χρόνου.

Η διόρθωση των τιμών της αγοράς φέρνει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, σε όσους έχουν τα κεφάλαια να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Θα χρειαστεί όμως σοβαρή έρευνα αγοράς αλλά και σωστό timing για να είναι η τοποθέτηση σας συμφέρουσα.  

Πολύτιμα μέταλλα

Πολύτιμα μέταλλα

Η όψη Ποσειδώνα – Πλούτωνα και η αστάθεια που τη συνοδεύει, έχει σαν αποτέλεσμα συνήθως την αύξηση της τιμής του χρυσού και των άλλων πολύτιμων μετάλλων. Η κούρσα ανόδου την τιμής του χρυσού αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2021, ενώ το διάστημα μεταξύ 2016-2021 με την όψη Ουρανού – Ποσειδώνα οι ανατιμήσεις μπορεί να είναι μεγάλης κλίμακας. Κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας όψης κατά την περίοδο 1971 – 73 ο δείκτης τιμών των πολύτιμων μετάλλων παρουσίασε στο Χρηματιστήριο μια άνοδο έως και 400%!

Τα πολύτιμα μέταλλα και ιδίως ο χρυσός ήταν πάντοτε το ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων. Φροντίστε όμως να κάνετε τις επενδύσεις σας σε εποχές που οι τιμές βρίσκονται ακόμη σε λογικά επίπεδα, γιατί ίσως τα επόμενα χρόνια να γίνουν απαγορευτικές για τον πολύ κόσμο…

Έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα

Έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα

Πρόκειται για μια αγορά πολύ ιδιαίτερη που επίσης είχε παρουσιάσει σημάδια υπερθέρμανσης κατά τα τελευταία χρόνια, με τις τιμές πολύτιμων αντικειμένων και έργων τέχνης να πιάνουν αστρονομικές τιμές στις δημοπρασίες.

Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης και διεθνούς οικονομικής αστάθειας, όπως θα είναι αυτή που ακολουθεί, η αγορά τροφοδοτείται συνήθως με αντικείμενα μεγάλης αξίας από ιδιωτικές συλλογές, που πωλούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες ρευστότητας. Οι ευκαιρίες για επενδύσεις μπορεί να είναι μεγάλες, μια και τα πολύτιμα έργα τέχνης δεν χάνουν ποτέ την αξία τους, αντίθετα μάλιστα, με το χρόνο αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία. Είναι όμως μια αγορά που κρύβει πολλές παγίδες και δεν συνιστάται στους μη γνώστες.  

Στρατηγικές επενδύσεων

Οι μεγάλοι παίκτες των διεθνών αγορών ακολουθούν πάντοτε την πρακτική της διασποράς κινδύνου, και αυτό συνιστάται σε όλους! Φροντίζουν δηλαδή να επενδύουν τα κεφάλαια τους σε διαφορετικούς τομείς, ώστε να ελαχιστοποιούν όσο είναι δυνατό τους κινδύνους μεγάλων απωλειών, αποφεύγοντας έτσι τις καταστροφές.

Δεν θα πρέπει κατ αρχάς να επιλέξετε να ασχοληθείτε με κάτι και να επενδύσετε σ αυτό, εάν δεν το κατέχετε, δεν είστε ενήμεροι. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να χάσετε τα χρήματα σας. Θα πρέπει να αναπτύξετε μια σαφή επενδυτική στρατηγική, έχοντας όμως υπόψη σας ότι σε περιόδους έντονων διεθνών διεργασιών οι μεταβολές μπορούν να είναι ξαφνικές και μεγάλης κλίμακας, ιδιαίτερα την περίοδο μέχρι το 2017.

Σημείωση

Το παρόν άρθρο βασίζεται σε αστρολογική ανάλυση και σε στατιστική μελέτη, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή ή γενική κατευθυντήρια γραμμή για την διαχείριση των κεφαλαίων σας. Μια προσωπική αστρολογική μελέτη θα μπορούσε να δείξει σε προσωπικό πια επίπεδο τις πιθανότητες για κέρδη ή ζημίες και τους επενδυτικούς τομείς που σας ευνοούν, πως θα μπορούσατε να κινηθείτε και πότε για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας ή τι να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες.

By astrologer Alinda Kanaki - D.Mitras

RSSearch! module

 

 

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV