Σεληνιακό ημερολόγιο 2014

Σεληνιακό ημερολόγιο

Το σεληνιακό ημερολόγιο είναι είδος ημερολογίου που βασίζεται στους κύκλους των φάσεων της σελήνης. Το πιο διαδεδομένο ημερολόγιο αυτού του τύπου είναι το Ισλαμικό, όπου το έτος του αποτελείται πάντα από 12 σεληνιακούς μήνες. Το κύριο χαρακτηριστικό σε ένα αμιγώς σεληνιακό έτος, είναι ότι το ημερολόγιο δεν συνδέεται με τις εποχές αλλά μετακινείται κάθε έτος 11 με 12 ημέρες, για να επανέρθει στην θέση που είχε σε σχέση με το ηλιακό έτος κάθε 33 ή 34 σεληνικά έτη. Η χρήση του περιορίζεται σε κυρίως θρησκευτικούς σκοπούς, ενώ στην Σαουδική Αραβία έχει και εμπορική χρήση.

Οι οκτώ φάσεις της Σελήνης και πως μας επηρεάζουν.

Οι οκτώ φάσεις της Σελήνης και πως μας επηρεάζουν

Νέα Σελήνη (Η Σελήνη 1 ως 45 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Αν παρομοιάσουμε το Σεληνιακό κύκλο με την ανάπτυξη ενός φυτού, μπορούμε να πούμε ότι η Νέα Σελήνη είναι ανάλογη με τη στιγμή που ο σπόρος γεννιέται από το φυτό. Η Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει μια έκκληση για δράση και νέα σχέδια. Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης, έχουμε έναν παιδικό ενθουσιασμό για τη ζωή. Είμαστε ανοιχτοί, σκεφτόμαστε και δρούμε αυθόρμητα. Ξεκινάμε οτιδήποτε καινούργιο με θέρμη και τεράστιο ενθουσιασμό. Βρισκόμαστε στα καλύτερά μας και είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των νέων ιδεών και νέων έργων που ξεκινούν. Η επιθυμία μας να είμαστε ηγέτες, μας ωθεί στο να μπορούμε να εργαζόμαστε γρήγορα και δυναμικά, αλλά ενέχεται ο κίνδυνος να εξαντλήσουμε τον εαυτό μας κατά την επίτευξη του στόχου μας. Από την αρνητική πλευρά, έχουμε την συνήθεια να βλέπουμε τη ζωή από μια καθαρά υποκειμενική άποψη. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για νέα ξεκινήματα και για οτιδήποτε αυξητικό θέλουμε να έρθει στη ζωή μας.


Σελήνη σε γέμιση προς πρώτο τέταρτο ή Αύξων Μηνίσκος (Η Σελήνη 46 ως 90 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Σε αυτή την φάση, ο σπόρος έχει βλαστήσει και προσπαθεί να βγει προς το φως. Οι συναισθηματικές διαδικασίες και εργασίες βρίσκονται ήδη στη σφαίρα του μυαλού μας και αγωνίζονται με ενθουσιασμό να ολοκληρωθούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, γινόμαστε κατηγορηματικοί, περιπετειώδεις και γεμάτη περιέργεια για τη ζωή. Η δημιουργική διάθεσή μας, μας κάνει να έχουμε την ανάγκη να δείξουμε κατανόηση και να δούμε τα προβλήματα από μια νέα προοπτική. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να αισθανόμαστε διχασμένοι ανάμεσα στη συμβατική προσέγγιση των προβλημάτων μας και την επιθυμία μας να ανοίξουμε νέους δρόμους. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιορισμούς στα σχέδιά μας και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να υπερπηδήσουμε αυτά τα εμπόδια, προκειμένου να πετύχουμε στη ζωή μας.


Πρώτο τέταρτο (Η Σελήνη 91 ως 135 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Είναι η φάση κατά την οποία το φυτό, ή θα βγει έξω από το έδαφος ή θα πεθάνει. Ο άνθρωπος έχει ήδη αντιμετωπίσει την κρίση και κατά συνέπεια γίνεται μαχητικός. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, γινόμαστε ισχυρογνώμονες, σωματικά και πνευματικά δραστήριοι , εκφραστικοί και βρισκόμαστε διαρκώς σε κίνηση, έχοντας ένα υγιές ενδιαφέρον σε ό, τι συναντάμε. Έχουμε την ώθηση να αλλάξουμε τα καθιερωμένα. Από την αρνητική πλευρά, μπορεί να γίνουμε αδιάλλακτοι και απαιτητικοί. Από τη θετική πλευρά, μπορεί να βρούμε νέες λύσεις σε παλαιά προβλήματα. Πάνω από όλα έχουμε μια μανία να γκρεμίσουμε τις υπάρχουσες δομές και έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να τις αντικαταστήσουμε, αλλά να επιφέρουμε βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν. 


Σελήνη σε γέμιση προς Πανσέληνο ή Αύξων Αμφίκυρτος (Η Σελήνη 136 ως 180 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Σε αυτό το στάδιο, το φυτό έχει αναπτυχθεί και έχουν βλαστήσει τα φύλλα. Ο άνθρωπος αγωνίζεται για την ισορροπία, θέτοντας τα θεμέλια που θα του επιτρέψουν να ολοκληρώσει τους στόχους του κατά την πανσέληνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, έχουμε μια ηρεμιστική επίδραση στον κοινωνικό μας περίγυρο και επιδιώκουμε να φροντίσουμε και να βοηθήσουμε τους άλλους. Ελπίζουμε ότι μέσα από τις εμπειρίες της ζωής και το έργο μας, με κάποιο τρόπο θα συμβάλουμε στη βελτίωση του κόσμου. Είτε συνειδητά ή ασυνείδητα, αυτό μπορεί να γίνει εμμονή μέσα μας γι’ αυτό δεν πρέπει να ακολουθούμε τυφλά τις ιδεολογίες μας στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει. Αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια, αυτό θα οδηγήσει στη λήξη τους και θα φέρει την εκπλήρωση και την φώτιση. 


Πανσέληνος (Η Σελήνη 181 ως 225 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Αυτή είναι μια περίοδος φωτισμού, ευαισθητοποίησης και ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου τα έργα μας έρχονται να αποδώσουν καρπούς. Είμαστε έμπειροι και λειτουργούμε με την λογική αλλά καθοδηγούμενοι από το ένστικτο και την πρακτικότητά μας. Επιπλέον, η περίοδος αυτή λειτουργεί σαν γέφυρα που συνδέει εμάς με το παρελθόν αλλά και μας βοηθά να προβάλλουμε τις ιδέες μας στο μέλλον. Η αρνητική πλευρά είναι ότι μπορεί να πάσχουμε από ενοχές και παράλογους φόβους, ειδικά όταν πρόκειται για τις προσωπικές μας σχέσεις. Μόνο όταν μάθουμε να έχουμε τον έλεγχο των δικών μας συναισθημάτων, αντί να επηρεαζόμαστε συναισθηματικά από τους άλλους, θα βρούμε έναν τρόπο να διατηρήσουμε μια στενή και αμοιβαία ικανοποιητική σχέση. 


Σελήνη σε χάση προς τελευταίο τέταρτο ή Φθίνων Αμφίκυρτος (Η Σελήνη 226 ως 270 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Σε αυτό το στάδιο, τα λουλούδια είναι διάσπαρτα από τους ανέμους. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, έχουμε την παρόρμηση να μεταδώσουμε τις ιδέες και τις γνώσεις μας, έτσι ώστε οι άλλοι να μάθουν από την εμπειρία μας και χρησιμοποιούμε την επικοινωνία για να διδάξουμε τους άλλους. Είμαστε αφοσιωμένοι στα ιδανικά μας και γινόμαστε επαναστατικοί γιατί μέσα μας έχουμε την ώθηση να μεταρρυθμίσουμε τον κόσμο. Στο ζήλο μας να βελτιώσουμε τις ζωές των άλλων ανθρώπων, μπορεί να χρειαστεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση και να μάθουμε πώς μπορούμε να συμβιβάσουμε τα οράματά μας με τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. 


Τελευταίο τέταρτο (Η Σελήνη 271 ως 315 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Σε αυτή την φάση, ο σπόρος έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή και ωριμάζει. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, έχουμε την κατανόηση, την ωριμότητα και τη ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη σύνεση τα γεγονότα και μπορούμε να κατευθύνουμε τους άλλους και να τους δίνουμε συμβουλές. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους να βάλουν σε μια τάξη τις σκέψεις τους, να επεκτείνουν την ευαισθητοποίηση τους, να λύσουν με αποφασιστικότητα τα προβλήματά τους και να οργανώσουν τη ζωή τους. Μερικές φορές γινόμαστε επιρρεπείς στη νοσταλγία ή τη μελαγχολία γι’ αυτό θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη το παρελθόν και να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για κλείσιμο λογαριασμών και οτιδήποτε αρνητικό θέλουμε να αποβάλουμε από τη ζωή μας.


Σελήνη σε χάση προς Νέα Σελήνη ή Φθίνων Μηνίσκος (Η Σελήνη 316 ως 359 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο)

Σε αυτό το στάδιο, το ώριμο φυτό είναι έτοιμο να αφήσει τους σπόρους του στους ανέμους μέχρι να βρει ένα σημείο όπου μπορεί να αναπτυχθεί από μόνο του. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μας δίνεται η ευκαιρία να συλλογιστούμε τι έχουμε περάσει, να λύσουμε τις εκκρεμότητές μας και να προετοιμαστούμε για νέα ξεκινήματα. Είμαστε περισσότερο στοχαστικοί και κάνουμε εσωτερική ενδοσκόπηση, ενώ το υποσυνείδητό μας καθοδηγεί τους στόχους μας. Γινόμαστε διαισθητικοί και διορατικοί, έχοντας μια μυστικιστική κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μας ενδιαφέρει περισσότερο το πνευματικό και το διανοητικό παρά η σωματική δραστηριότητα. Διαμέσου των εμπειριών μας μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. 


Αλίντα Κανάκη

RSSearch! module

 

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

 

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV