Χρωματοθεραπεία

H χρωματοθεραπεία είναι το χρώμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σωματικής ασθένειας και της συναισθηματικής διαταραχής. Συγκεντρώνει συνεισφορές από την ψυχολογία, την ιατρική, την τέχνη και τη φυσική.

Τα χρώματα έχουν την ικανότητα να καταπραΰνουν, να εμπνεύσουν,να διεγείρουν, την ισορροπία ή να τροποποιήσουν τις αντιλήψεις μας.

Ο σωστός οδηγός των χρωμάτων θεωρείτε ως θεραπευτικό εργαλείο για τον εαυτό μας. 

Κάθε χρώμα εκπέμπει χαρακτηριστικές δονήσεις που προέρχονται από διαφορετικούς τρόπους και παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Το φως ασκεί πάντα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τα συναισθήματα και την υγεία.

Στην χρωματοθεραπεία χρησιμοποιούνται οχτώ χρώματα:

Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, τιρκουάζ, μπλε, μοβ και φούξια.

Αν και για αρκετούς αιώνες η χρωματοθεραπεία είχε ξεχαστεί, στο δέκατο όγδοο αιώνα οι επιστήμονες και φιλόσοφοι ενδιαφέρθηκαν και στον εικοστό αιώνα άρχισε να χρησιμοποιείτε εκ νέου για θεραπευτικούς σκοπούς. Μια σημαντική συμβολή ήταν η δοκιμή στο χρώμα από τον Lush, ο οποίος μελέτησε την επίδραση των χρωμάτων σε διάφορα μέρη του αυτόνομου νευρικού συστήματος, του μεταβολισμού και των εκκρίσεων των αδένων. Η μελέτη έδειξε ότι το ηλιακό φάσμα αποτελείται από άπειρες αποχρώσεις του φωτός και του Νεύτωνα, που το 1666 υπέδειξε ότι το λευκό φως θα μπορούσε να χωριστεί σε επτά χρώματα που αντιλαμβανόμαστε μέσω της όρασης. Κάποιος μπορεί να πει ότι τα χρώματα είναι ορατά από τον άνθρωπο και την ηλιακή ακτινοβολία. Μεταξύ των μη ορατής ακτινοβολίας είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία, η ηλεκτρική ενέργεια, η υπεριώδης ακτινοβολία, οι ακτίνες Χ, η πυρηνική ακτινοβολία, και ούτω καθεξής.

Η χρωματοθεραπεία είναι παρούσα στη φύση. Το υψόμετρο επηρεάζει την κατανομή του χρώματος. Ενώ σε σπηλιές και υπόγεια επικρατεί το μαύρο και το υπέρυθρο, στο επίπεδο της θάλασσας στην σαβάνα και σε πεδιάδες επικρατούν τα κόκκινα και πορτοκαλί .Στα οροπέδια και τα καλλιεργημένα χωράφια το κίτρινο, στους λόφους και τα βουνά, το πράσινο, στα ποτάμια το μπλε, στα ψηλά βουνά και στις βαθιές θάλασσες, το λουλακί, βιολετί και το λευκό στον ουρανό.

Σύμφωνα με την θεραπεία και το χρώμα, όταν λαμβάνουμε την κατάλληλη τροφή πρέπει να ληφθούν υπόψη τα χρώματα των τροφίμων. Το φαγητό του κόκκινου, το πορτοκαλί και το κίτρινο συμβάλει στην αναζωογόνηση και τόνωση, τα πράσινα χόρτα στο σώμα λειτουργούν ως τονωτικά, το μπλε, το λουλακί και το μοβ είναι χαλαρωτικά και αναζωογονητικά. Το κόκκινο είναι παρών σε θαλασσινά, το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ, το αλάτι και σπόρους. Το πορτοκαλί βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το άσπρο κρέας, τη ζάχαρη, το μέλι και το ελαιόλαδο. Το κίτρινο που περιέχεται στα ψάρια, τα λαχανικά, τα πουλερικά και τα ελαφρά λάδια, όπως το καλαμπόκι. Το πράσινο βρίσκεται στα φρούτα τα δημητριακά και τα λαχανικά. Το μπλε είναι παρόν σε μερικά λαχανικά και σαλάτες, το λουλακί και βιολετί σε εγχύσεις όπως στο νερό και τον αέρα.

Τα χρώματα και τις ιδιότητές τους

Κόκκινο

Είναι ένα παρακινητικό χρώμα.

Η χρήση του κόκκινου ενδείκνυται για τη θεραπεία των διαταραχών, όπως η απάθεια της φυσικής ενέργειας ,την αναιμία, τη βρογχίτιδα, το πεπτικό σύστημα, τη νωθρότητα ,τη εντερική δυσκοιλιότητα, τους ρευματισμούς που προκαλούνται από το κρύο, τα ρίγη, το βήχα, έλλειψη αιμοσφαιρίνης, την ψυχρότητα, τη στειρότητα, την υπόταση, τη νευρασθένεια και τη φυματίωση. Στην ψυχολογική σφαίρα είναι να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε την εξωστρέφεια. Η Κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα, ευερεθιστότητα και κόπωση.


Πορτοκαλί

Είναι το σύμβολο της θηλυκής ενέργειας, της δημιουργικότητα, της φιλίας, της ζωής, της χαράς και της ευτυχίας.

 Επιρροές στη φυσική ζωτικότητα και διάνοια. Στο ψυχολογικό επίπεδο, ευνοεί τη διαδικασία της διάθεσης, είναι η λύπη, η θλίψη, η απώλεια, οι δυσκολίες στις σχέσεις, τα προβλήματα της εσωστρέφειας. Υποστηρίζει τις αλλαγές και δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τη ζωή. Στο φυσικό πεδίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος, της βρογχίτιδας, της επιληψίας, τις ψυχικές διαταραχές και τις μυϊκές κράμπες, τους ρευματισμούς, τα στελέχη, τους πόνους συνδέσμων, τα κατάγματα των οστών, τις πέτρες στα νεφρά, τους σπασμούς του εντέρου, ο υποθυρεοειδισμός, την πρόληψη των κακοήθων όγκων, τη δυσκοιλιότητα και τις εμμηνορροϊκές δυσκολίες. Χρωματιστά πορτοκαλί ρούχα βοηθούν την ισορροπία, αυξάνουν την αισιοδοξία τον σεξουαλική ήχο και απομακρύνουν αναστολές και ψυχολογική παράλυση.


Κίτρινο

Είναι το χρώμα της διάνοιας.

Διεγείρει τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, διευκολύνει τη συγκέντρωση, βελτιώνει τα αντανακλαστικά, βοηθά να καθορίσουμε τους στόχους και να ξεπεράσουμε τους φόβους, την κατάθλιψη, θεραπεύει, διευκολύνει τον προορισμό και το νόημα στη ζωή, την αφομοίωση των τροφίμων, την πέψη και την χαλάρωση. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις παράλυσης, σε μυϊκούς ρευματισμούς, τη δυσκοιλιότητα, τη χρόνια δυσπεψία, το φούσκωμα στην κοιλιά, στις διαταραχές του παγκρέατος και της χοληδόχου κύστης, την υπερφόρτωση στο συκώτι, τα εντερικά παράσιτα, τους πονοκέφαλους, τις ακαθαρσίες του αίματος, την έλλειψη συγκέντρωσης, την απαισιοδοξία, τις δερματικές διαταραχές και τη διπολική διαταραχή. Οι κίτρινες τροφές προάγουν την απώλεια βάρους, την εξάλειψη του περίσσιου σωματικού λίπους. Είναι ένα αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό που συνιστάται για να αποβάλουμε, το ποτό, το φαγητό και τη φθορά.


Τυρκουάζ

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Χρησιμοποιείται σε λοιμώξεις και ασθένειες όπως το AIDS, την ηρεμία τη μείωση των φλεγμονών και βοηθά την απόλαυση της οικογενειακής ζωής. Είναι ένα χρώμα που συνδέεται με το λαιμό, το στήθος και τον  θυρεοειδή αδένα. Τροφοδοτεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, διεγείρει τη διορατικότητα και την αποκατάσταση της ειρήνης.


Πράσινο

Είναι το χρώμα της ισορροπίας και της αρμονίας. 

Καταπολεμά τη σωματική κόπωση και τη ζημία, βοηθά την αναγέννηση των κυττάρων, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των κακοήθων όγκων, την αύξηση της άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος, τις καρδιακές παθήσεις, τα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, τους πονοκεφάλους, τις νευραλγίες, τις διαταραχές ύπνου, τη συναισθηματική αστάθεια, την ανθεκτικότητα . Προωθεί τη σωματική χαλάρωση και έχει αντισηπτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Η χρήση των πράσινων τόνων , ανακουφίζει από το άγχος, την κούραση, τους πονοκεφάλους, βοηθά τα προβλήματα του ήπατος και ωφελεί σε περιπτώσεις κλειστοφοβίας. Οι πράσινες τροφές αποτοξίνωσης, αυξάνουν την αντοχή και ενισχύουν και τον τόνο του σώματος.


Μπλέ

Συμβολίζει την ειρήνη και την ηρεμία.

Χρησιμοποιείται για να απαλύνει, τη θεραπεία του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, του φάρυγγα (λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα και βρογχοκήλη), δυσκαμψία του αυχένα, ακράτεια, φλεγμονή, αϋπνία, ασθένειες της παιδικής ηλικίας ως παιδικές ασθένειες ή προβλήματα αυτιών και το λαιμό. Χρησιμοποιείται για να μειώσει τον πυρετό, την τόνωση στους λεμφαδένες, αφαιρεί τα συντρίμμια των κυττάρων από το σώμα, βοηθά στη θεραπεία της ψυχικής κόπωσης του άγχους, του φόβου, το αίσθημα παλμών της αϋπνία, τα τσιμπήματα, τους πονοκεφάλους, την αιμορραγία, την υπέρταση, το άγχος, τον εμετό, το νευρικό βήχα, τις λοιμώξεις, τη φλεγμονή των ματιών, τις επώδυνες περιόδους, τον πονόδοντο, τις κράμπες στο στομάχι, την επιληψία, τα έλκη στο στόμα, τα εγκαύματα, οξείς νωτιαίους πόνους και τσιμπήματα.


Βιολετί

Συμβολίζει την πνευματικότητα και διαίσθηση.

Στη χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, την αντιμετώπιση των διαταραχών αϋπνίας, τις σοβαρές ψυχικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια, διεγείρει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, αποβάλλει τις τοξίνες, θεραπεύει τη φλεγμονή και την ισχιαλγία. Η χρήση του συνιστάται για τη συναισθηματική δυσφορία, τη ζήλια, το φθόνος, το άγχος, τους φόβους, χωρίς αιτία, το άσθμα, τη βρογχοκήλη, τον καταρράκτη την, κυστίτιδα, το θυμό, τις ασθένειες του τριχωτού της κεφαλής, τη φλεγμονή των νεύρων, τη επιληψία, την αϋπνία, τη δυσπεψία, τους ερεθισμός του δέρματος ,τις οσφυαλγίες, τη μηνιγγίτιδα, την πνευμονία, την απώλεια μνήμης, τα ρευματικά προβλήματα, τη χοληδόχος κύστη, τη σπλήνα και τα νεφρά, που οφείλεται στο κρύο την υγρασία, την αποτοξίνωση του αίματος, τους όγκους , τον καρκίνο και το AIDS.


Magenta

Είναι ένα πνευματικό χρώμα, για να απορρίψετε τις ιδέες και τα πρότυπα σκέψης που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. 

Περιέχει όλο το φάσμα των χρωμάτων. Λειτουργεί σε σώμα, νου και πνεύμα.  Το χρώμα magentaχρησιμοποιείται για τη θεραπεία στις συναισθηματικές όψεις του προσώπου, στις περιπτώσεις της ιγμορίτιδας, τις εμβοές, καλοήθεις κύστεις και την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.


 

Αλίντα Κανάκη

RSSearch! module

 

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

 

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 

 
 

 

 

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Ωροσκόπιο Αυγούστου 2018-Γενική επισκόπηση !
01 Αυγούστου 2018 Αστρολογικά Άρθρα
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Καλοκαίρι 2018- Μια πραγματικά επικίνδυνη περίοδος εκλείψεων!
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο 27 Ιουλίου 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις
Εκλείψεις Ιουλίου- 2018
27 Ιουλίου 2018 Εκλείψεις

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV