Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 17:02

Πολίτικα σουτζουκάκια

Σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη, τα σουτζουκάκια προέρχονται από την τουρκική λέξη Sucuk.

Τα σουτζουκάκια είναι παραδοσιακό φαγητό της μικρασιατικής ελληνικής κουζίνας και έγινε και στην Ελλάδα ιδιαίτερα γνωστό. Διακρίνουμε τα «σμυρναίικα» και τα «πολίτικα».

Υλικά:

Κιμάς βοείου κρέατος - 500 γρ

Κρεμμύδια - 1 τεμ.

Σκόρδο - 2 σκελίδες

Μαντζουράνα - 1 κουταλάκι του γλυκού  

Αλάτι, πιπέρι,μπαχάρι, πικάντικη πάπρικα - για γεύση

Πολίτικα σουτζουκάκια

Παρασκευή:

1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.

2. Καθαρίζουμε και θρυμματίζουμε το σκόρδο.

3. Ανακατεύουμε τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.

4. Πλάθουμε μακρόστενα  μπιφτέκια  σε μεγέθους ενός αντίχειρα, ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε τηγάνι σχάρα μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Το μυστικό είναι στο καλό ζύμωμα του κιμά.

Σερβίρονται με σος γιαουρτιού τηγανητές πατάτες η σε αραβική πίτα.


Αλίντα Κανάκη

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 13:55

Πέτουρα Μακεδονίας

Υλικά:

Αλεύρι

Αλάτι
Λάδι 
4-5 Αυγά
Βούτυρο
1 κύβο 
Φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Πέτουρα Μακεδονίας

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στο μπολ ρίχνουμε αλάτι, το λάδι και τα αυγά (όσα αυγά ρίξουμε τόσα φύλλα θα ανοίξουμε) και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μέτρια και όχι σφιχτή. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα τα τυλίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες και τα κόβουμε. Στη συνέχεια τα βράζουμε, ρίχνουμε αλάτι στο νερό και ύστερα προσθέτουμε βούτυρο και τον κύβο. Μόλις το νερό έρθει σε θερμοκρασία βρασμού τα ρίχνουμε μέσα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά τα σερβίρουμε χωρίς να τα σουρώσουμε και πασπαλίζουμε από πάνω φέτα η προσθέτουμε την φέτα όταν σβήσουμε την φωτιά. Είναι υπέροχο φαγητό από τα αγαπημένα μου!

Καλή όρεξη !

Αλίντα Κανάκη

 
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 13:52

Πολίτικο μπριάμ στο πήλινο

Yλικά:
* 2 κολοκυθάκια
* 2 μελιτζάνες
* 300 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια πλατιά
* 5 – 6 μέτριες ντομάτες
* 3 καρότα
* 2 κρεμμύδια
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* πιπέρι μαύρο - κόκκινο, κουρκουμά
* αλάτι
* αποξηραμένα λαχανικά βεγκέτα (το μείγμα βεγκέτα αποτελείται από μπαχαρικά και αποξηραμένα λαχανικά κιτρινόριζα, πιπέρι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι). 
Εκτέλεση:
Πλένουμε καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες, κόβουμε σε λεπτά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε και συνθλίβουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε λεπτές ροδέλες. Πλένουμε τα φασολάκια, καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε χοντροκομμένους κύβους.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στην πήλινη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180ο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φέτα τυρί. 
Καλή όρεξη!
Αλίντα Κανάκη
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 16:12

Σαγανάκι φέτα με σουσάμι

Υλικά:
* 4 - 5 κομμάτια τυρί φέτα κομμένα 1,5 εκ. περίπου
* 100 γρ. αλεύρι
* 100 γρ. σουσάμι
* 100 γρ. νερό
* 2-3 κουτ. μέλι
* 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το τυρί σε φέτες, βρέχουμε με νερό αλευρώνουμε, πανάρουμε με σουσάμι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2-3 ώρες.
Τηγανίζουμε σε καυτό φυτικό λάδι μέχρι να χρυσαφίσει το σουσάμι καλά και να μαλακώσει ελαφρά το τυράκι μας!
Σερβίρουμε με μέλι και λεμόνι! Απλά υπέροχο!

Αλίντα Κανάκη
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 16:18

Πεντανόστιμη πίτσα – καρμπονάρα σε λίγότερο απο 10 λεπτά

Γράφτηκε από

Τα παιδιά λατρεύουν την καρμπονάρα. Πόσο μάλλον όταν είναι σε συσκευασία πίτσας. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή με τα υλικά της καρμπονάρας που θα ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα! 

Υλικά

* Έτοιμη ζύμη για πίτσα

* 100 γραμμάρια βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού)

* 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* 250 ml κρέμα γάλακτος

* 1 κρόκο αυγού

* 5 Φέτες ζαμπόν

* 5 Φέτες μπέικον

* 100 γραμμάρια τριμμένη γκούντα

* 100 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες

* Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’

Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει.

Μόλις το μείγμα «δέσει», αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου(35×25) και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό.

Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αυγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’.

Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή: http://www.lay-out.gr

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 15:57

Kολοκυθόπιτα γλυκιά

Οι πίτες είναι παράδοση στη χώρα μας. Από την γιαγιά στην κόρη και από την κόρη στην εγγονή, όλες ξέρουν να φτιάχνουν από μια πίτα. 

Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Υλικά 

* 500 γρ. φύλλο κρούστας

* 1 1/2 κολοκύθι (περασμένο από το multi)

* 2 φλιτζάνια ζάχαρη

* 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδα

* 1 1/2 φλιτζάνι καρύδια (καθαρισμένα και σπασμένα)

* 1 κουταλάκι της σούπας κανέλλα

* καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο η μοσχοκάρυδο

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Είναι πολύ πιθανό το μείγμα να έχει πολλά υγρά, ωστόσο εάν προσθέσουμε λίγη φρυγανιά ή λίγο σιμιγδάλι .

Στρώνουμε τα φύλλα είτε σε μορφή πίτας λαδώνοντας ενδιάμεσα με το σπορέλαιο, είτε φτιάχνουμε ρολάκια.

Ψήνουμε σχεδόν μια ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή σας όρεξη.


πηγή: http://www.lay-out.gr

 
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 01:10

Λαχανοντολμάδες με ρύζι γιαλαντζί

Υλικά: 

1 λάχανο μεσαίο (γλυκό)
1,5 φλιτζάνι ρύζι
5 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές σταφίδα
1 κομμάτι ζάχαρη σε κύβο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δυόσμο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ντομάτα ή κόκκινη σάλτσα πελτέ
1 / 2 ματσάκι φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 /2 φλιτζάνι νερό (ζεστό)
Λαχανοντολμάδες με ρύζι γιαλαντζί
Eκτέλεση:

Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο, χαράζουμε το κοτσάνι του περιμετρικά και τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Βράζουμε το λάχανο για 5΄ περίπου από τη μία πλευρά και για άλλα 5΄ από την άλλη και βγάζουμε από το νερό. Τοποθετούμε τα κοτσάνια μαζί με δυόσμο και μαϊντανό στη βάση της κατσαρόλας, ως πάτο για να μην καούν οι λαχανοντολμάδες. Κόβουμε τα μεγάλα φύλλα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό φλιτζάνι λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταριστεί καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα, το άνηθο, το μαϊντανό το δυόσμο, τη ζάχαρη, την κανέλα το αλάτι, το κύμινο, το μπαχάρι, τον κουρκουμά  και το πιπέρι Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει πρώτα) το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με μία κουταλιά γέμιση αφού πρώτα αφαιρέσουμε με ένα μαχαιράκι το σκληρό κοτσάνι που έχει το λάχανο. Τυλίγουμε σε μακρόστενους κυλίνδρους και στρώνουμε τους γιαλαντζί ντολμάδες σε κατσαρόλα. Τους περιχύνουμε με το ζουμί τους, ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, σκεπάζουμε αναποδογυρίζοντας στην επιφάνειά τους ένα πιάτο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, έτσι ώστε σχεδόν να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες και ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε περίπου 3 τέταρτα. Προσέχουμε να μην αρπάξουν. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό και τρώγονται ζεστοί άλλα και κρύοι.

Καλή όρεξη !!!!

Αλίντα Κανάκη

 

Υλικά για την σαλάτα:

½ kg ψητό στήθος κοτόπουλο

150 gr δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

λίγο τυρί παρμεζάνα

1 iceberg

5-6 λιαστές ντομάτες

την καρδιά ενός μαρουλιού

λίγο φρέσκο κόλιαντρο

Υλικά για το dressing:

λίγο ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι της σούπας πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα  και προσθέτουμε το dressing μας στην σαλάτα λίγο πριν την σερβίρουμε.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ στρώνουμε τα πράσινα λαχανικά μας, τοποθετούμε επάνω τα μέτρια κομμένα κομμάτια κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, αφού τα έχουμε στραγγίσει, βάζουμε τις λεπτές φέτες παρμεζάνας και την τελική πινελιά στη γευστική μα πανδαισία θα αποτελέσει το dressing.

Δήμητρα Παπανδρέου

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 23:27

Φασολάκια με αυγά

Υλικά: 

500 g. φρέσκα πράσινα φασόλια
50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές κόκκινη σάλτσα πελτέ
Σάλτσα ντομάτας από 3-4 ώριμες ντομάτες
Μαιδανό, μάραθο, δυόσμο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά.
8-10 αυγά 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια με άφθονο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι ή το βούτυρο. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε νεράκι, όσο να σκεπάσει τα φασολάκια. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο και ψιλοκομμένο μάραθο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν να χυλώσουν και να καραμελώσει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά τα γυρίζουμε σε ένα πλατύ ταψάκι και σπάμε από πάνω τα αυγά, μάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι αλάτι και κουρκουμά. Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά  και σερβίρουμε. Είναι ένα παραδοσιακό σμυρναίικο καλοκαιρινό φαγητό που θα το λατρέψετε.

Καλή σας όρεξη!

Αλίντα Κανάκη

Υλικά για τα μπιφτέκια:

700-800 gr κιμά μοσχαρίσιο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό χτυπημένο ελαφρά

½  ποτήρι κρασιού sherry

½ ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί

φρέσκο δυόσμο

φρέσκο κόλιανδρο

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 μικρή ντομάτα, τριμμένη

½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι

πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα ντομάτας με βασιλικό:

1 κιλό ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο

1 ξυλάκι κανέλας

½  ποτήρι κρασιού sherry

½ ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί

2-3 κόκκους κέδρου

1-2 κόκκου μπαχάρι

ζάχαρη

αρκετό βασιλικό

Εκτέλεση για την σάλτσα:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα μπαχαρικά, ώστε να ελευθερώσουν τα αρώματά τους και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με τα κρασιά μας και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μας και μια πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε και λίγο πριν είναι η σάλτσα μας έτοιμη προσθέτουμε και αρκετό βασιλικό.

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με τα κρασιά μας. Τα προσθέτουμε στον κιμά μας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Μπορούμε να βάλουμε και λίγες κομμένες λεμονάτες πατάτες για τον φούρνο και να τις πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη. Προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο λάδι και νερό και φουρνίζουμε. Στο μισάωρο περιχύνουμε τα μπιφτέκια μας με την σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να γίνουν.

Είναι ένα γευστικότατο πιάτο, ιδανικό τόσο για τους καλοκαιρινούς όσο και για τους χειμερινούς μήνες.

Δήμητρα Παπανδρέου

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 13:02

Κόκκινα πασχαλινά αυγά

Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, συμβολίζουν το αίμα του Χριστού. Τα αυγά βάφονται παραδοσιακά την Μεγάλη Πέμπτη και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα.

Από το βράδυ της Μ. Τετάρτης πλένουμε πολύ καλά τα αυγά με άφθονο νερό και ξύδι. Κρατάμε τα αυγά μας σε θερμοκρασία δωματίου και το πρωί της Μ. Πέμπτης, σύμφωνα με την παράδοση κρεμάμε στο παράθυρο η το μπαλκόνι, μια κόκκινη κορδέλα η ένα κόκκινο ύφασμα που συμβολίζει την κόκκινη Πέμπτη και ξεκινάμε το βάψιμο των αυγών. Τα βράζουμε καλά σε χαμηλή φωτιά. Μαζεύουμε διάφορα φυλλαράκια, φτέρες, μαϊδανό, σημύδα, φύλλα βελανιδιάς κ.λ.π. Κόβουμε κομμάτια τούλι, ή παλιό καλσόν, κολλάμε πάνω σε κάθε αυγό από ένα -2 φυλλαράκια, καλύπτουμε με το τούλι ή το καλσόν και τα δένουμε σφιχτά με κλωστή. Ετοιμάζουμε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη βαφή και περίπου μια κούπα ξίδι για τριάντα αυγά. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα για όσα λεπτά αναγράφεται στη συσκευασία. Στο εμπόριο υπάρχουν και βαφές που βράζουν μαζί με τα αυγά, οι ο οδηγίες χρήσης είναι απαραίτητες για ένα σωστό αποτέλεσμα. Βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά από το σκεύος αφαιρούμε το τούλι και τα φυλλαράκια, αφήνουμε να κρυώσουν και τα γυαλίζουμε καλά με λάδι η ανεξίτηλο γυαλιστικό αυγών.


Αλίντα Κανάκη

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 14:24

Γαρίδες με πορτοκάλι

Υλικά:
250 γρ αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα σαφράν
2 σκελίδες σκόρδο
μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μαιδανό, φέτες πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με τις σκελίδες σκόρδο, το σαφράν και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Η σάλτσα θα αρχίσει να πήζει σιγά-σιγά, τυλίγοντας γύρω γύρο τις γαρίδες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Μαγειρεύουμε  περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλάκια άμυλο πατάτας σκόνη για να πυκνώσει η σάλτσα και να πετύχουμε μια υπέροχη κρέμα. Στρώνουμε κάτω από το πιάτο τη σάλτσα, τοποθετούμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαιδανό φέτες πορτοκαλιού η λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Η γεύση είναι πολύ ιδιαίτερη και λεπτή. Ο συνδυασμός της γαρίδας με το πορτοκάλι είναι απόλυτα αρμονικός. Ένα υπέροχο πιάτο που πραγματικά λατρεύω!!!
Καλή όρεξη !!!
Αλίντα Κανάκη
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 14:10

Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί

Υλικά:
* 1 χθεσινή μπαγκέτα η φραντζόλα
* 200 γρ. μαλακό τυρί της αρεσκείας σας 
* 100 γρ. μαλακό βούτυρο 
* 2 - 3 σκελίδες σκόρδο 
* μαϊντανό και άνηθο 
Εκτέλεση:
Χαράζουμε με εγκοπές διαγώνια το ψωμί. Πολτοποιούμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Γεμίζουμε τις εγκοπές του ψωμιού, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά για να ροδίσει από πάνω το ψωμί ελαφρά. Σερβίρετε κομμένο σε φέτες και είναι …απλά υπέροχο.
Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί
Καλή σας όρεξη!
Αλίντα Κανάκη
 
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 18:33

Φασολάδα με παστουρμά πολίτικη

Υλικά:
500 γρ. φασόλια
15 - 20  φέτες παστουρμά
3 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμάς
κόκκινο πιπέρι
1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
4 -5 λιαστές ντομάτες 
1 κύβο κρέατος προαιρετικά
Εκτέλεση:
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν καλά. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια έως ότου μαλακώσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τον ψιλοκομμένο παστουρμά, τις ντομάτες σε κύβους,τα βρασμένα φασόλια, το αλάτι τα πιπέρια, τον κουρκουμά τις λιαστές ντομάτες τον πελτέ, τον κύβο, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, γυρίζουμε σε πήλινο σκεύος τα αφήνουμε να ψηθούν για 20΄ έως ότου καραμελώσουν και πιάσουν κρούστα. 
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτή την υπέροχη φασολάδα με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά που την κάνει θεσπέσια.
Αλίντα Κανάκη
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 23:43

Πιλάφι με αμύγδαλα και αρνάκι

Υλικά:
250 γραμμάρια αρνί ή εναλλακτικά κοτόπουλο
2 φλιτζάνια ρύζι κατσαρόλας
3 φλιτζάνια νερό
2 ζωμούς κρέατος
5 κουταλιές βούτυρο
1 καρότο 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο μαύρο πιπέρι, 
½ φλιτζάνι αμύγδαλα, 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό με το ζωμό κρέατος. Σοτάρουμε το κρέας κομμένο σε κύβους με 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη έως ότου ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το νεράκι με το ζωμό και αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας. Πλένουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη. Όταν μαγειρευτεί το κρέας προσθέτουμε το ρύζι και το καρότο ψιλοκομμένο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά / μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι περίπου 10 λεπτά έως ότου πιεί όλο το ζουμάκι του. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι να φουσκώσει το ρύζι. Σε τηγανάκι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με μια κουταλιά βούτυρο, τα χρησιμοποιούμε για διακόσμηση μαζί με τριμμένο μαιδανό και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Αλίντα Κανάκη
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 15:33

Πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

Υλικά
2 αυγά
2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγισμένο πρόβειο 
1 1/2 -2 φλιτζ. τσαγ. νερό 
2 κουτ. σουπ.  βούτυρο, λιωμένο
3  φλιτζ. τσαγ.  θρυμματισμένη  φέτα σκληρή
2-2 1/2   φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/4  φλιτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σουπ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τα αυγά και 1 1/2 του φλιτζανιού νερό. Προσθέτομε το βούτυρο και το ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε  το 1 1/2 του φλιτζανιού φέτα και αμέσως μετά 2 φλιτζάνια αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά  Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Έχει σημασία η πυκνότητα! Αν το μίγμα είναι λίγο αραιό να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι, αν χρειάζεται. Αλείφουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί με βούτυρο ή μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί. Α! και εδώ θέλει την προσοχή του. Δεν πρέπει το μίγμα να ξεπερνά τα δυο εκατοστά. Γιατί η πιτούλα  πρέπει να γίνει τραγανή - τραγανή και όχι πολύ παχιά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα,  λίγο πιπεράκι αν θέλουμε και άνιθο όσο θέλουμε.. Ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ανάλογα την δύναμη του φούρνου. Πρέπει από πάνω να πάρει ένα ξεροψημένο ροδαλό χρώμα.
Γίνεται σαν τυρόψωμο και αν δεν έχεις ψωμί, τρως πολύ άνετα το φαγητό σου συνοδευόμενο από αυτή την πίτα.
Δήμητρα Πετρούλια
ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 2

Ετήσιες προβλέψεις 2017

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2017 - Ετήσιες προβλέψεις

Αυτά τα δοκιμάσατε;

Πολίτικα σουτζουκάκια
Πολίτικα σουτζουκάκια
15 Μαΐου 2017 Πολίτικη κουζίνα
Πέτουρα Μακεδονίας
Πέτουρα Μακεδονίας
26 Απριλίου 2017 Ζυμαρικά
Πολίτικο Κιουνεφέ
Πολίτικο Κιουνεφέ
05 Φεβρουαρίου 2017 Πολίτικα
Πολίτικο μπριάμ στο πήλινο
Πολίτικο μπριάμ στο πήλινο
04 Φεβρουαρίου 2017 Πολίτικη κουζίνα
Σαγανάκι φέτα με σουσάμι
Σαγανάκι φέτα με σουσάμι
02 Φεβρουαρίου 2017 Ορεκτικά
Πεντανόστιμη πίτσα – καρμπονάρα σε λίγότερο απο 10 λεπτά
Πεντανόστιμη πίτσα – καρμπονάρα σε λίγότερο απο 10 λεπτά
21 Ιανουαρίου 2017 Πίτσες
Kολοκυθόπιτα γλυκιά
Kολοκυθόπιτα γλυκιά
21 Ιανουαρίου 2017 Ζύμες

www.lay-out.gr/

TAROT DE ESTHER

Online Αγορές

WestTV News

http://www.westtvnews.gr/

 

West Channel

West Channel

AlindaTV