Βασιλόπιτα Τούρτα με Λευκή σοκολάτα για ευοίωνη και καλότυχη χρονιά ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη

Για γόνιμη και ευοίωνη χρονιά νόστιμη και αφράτη τούρτα βασιλόπιτα από την Αλίντα Κανάκη !
Υλικά :
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2/5 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικν πάουντερ
1 βανίλια
Κρέμα ζαχαροπλαστικής με Λευκή σοκολάτα:
4 ποτήρια του νερού γάλα
1 ξυλάκι βανίλια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλαόυν
4 κρόκους αυγών
100γρ. Λευκή σοκολάτα
Για το ντεκόρ :
Ένα ποτήρι σπόρους ροδιού
100γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένα
Εκτέλεση :
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Χτυπάμε για 10 λεπτά την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 18 εκ. και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής με Λευκή σοκολάτα: Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, σε μπολ αναμειγνύουμε με το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα με την βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Στο βραστό γάλα προσθέτουμε με κουτάλα σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα λιωμένη στον φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ για 5-10 λεπτά να αφρατέψει καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει . Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα μέρη. Κάθε στρώση εμποτίζεται με γάλα. Χτυπάμε ξανά την κρέμα ελαφρά και μοιράζουμε στις στρώσεις με ένα κουτάλι. Ενδιάμεσα προστίθενται ξηροί καρποί και το τυχερό νόμισμα. Το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της βασιλόπιτας καλύπτονται με την υπόλοιπη κρέμα .Γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού, κράνμπερι ή βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Καλή και ευοίωνη χρονιά
Αλίντα Κανάκη !