Γεμιστό κέικ λεμονιού

Εξαιρετική συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο κέικ λεμονιού, γεμιστό με βελούδινη κρέμα λεμόνι
Υλικά :
- 3 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσ. γάλα
- 1 φλιτζάνι τσ. λάδι φυτικό
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
Υλικά για την κρέμα :
- 1,5 φλιτζάνι νερό
- 1,5 φλιτζάνια γάλα
- 1 ποτήρι τσ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 3 κρόκους αυγού
- ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (για χρώμα)
Παρασκευή :
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άσπρα. Προσθέτουμε το γάλα το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύουμε σιγά σιγά για 2 λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.