Γεμιστό κέικ λεμονιού

Γεμιστό κέικ λεμονιού

Εξαιρετική συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο κέικ λεμονιού, γεμιστό με βελούδινη κρέμα λεμόνι

Υλικά :

  • 3 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσ. λάδι φυτικό
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού  από 1 λεμόνι
  • 1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει

Υλικά για την κρέμα :

  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα
  •  1 ποτήρι τσ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγού
  • ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (για χρώμα)

Παρασκευή :

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άσπρα. Προσθέτουμε  το γάλα το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ανακατεύουμε σιγά σιγά για 2 λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU