Καρότα Βισύ (Vichy) ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη !

Ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο για τους λάτρεις της Γαλλικής κουζίνας
Κόβουμε τα καρότα σε ψιλές φέτες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, ή σε μεταλλικό αφρώδες νερό, τα κρυώνουμε και τα γλασάρουμε με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ντρέσινγκ για σαλάτα με καρότα Vichy
1 κ.σ. σουσάμι, ή ηλιόσπορους καβουρδισμένους (προαιρετικά)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1½ κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη : Μυστικά Γαστρονομίας