Κοτόσουπα βελουτέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος ΙΙ Από την Αλίντα Κανάκη
Μια ιδιαίτερη συνταγή για πεντανόστιμη δυναμωτική κοτόσουπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα !
2 στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1-2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1-2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1 κρέμα γάλακτος σμετάνα
1 κύβο βοδινό ή λαχανικών
4-5 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
χυμό 1 λεμονιού
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
άνηθο η κόλιαντρο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο,βράζουμε για περίπου 20-30’ προσθέτουμε τα λαχανικά, τον κύβο το τζίντερ και τον κουρκουμά. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν,ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ το χυμό λεμονιού και 5 – 6 κουταλιές ζωμό από το φαγητό. Προσθέτουμε στη σούπα σιγά σιγά, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο η φρέσκο κόλιαντρο.
Αλίντα Κανάκη