Πεϊνιρλί με σιρόπι II Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη !
Το περίφημο Ανατολίτικο γλυκό φτιαγμένο από σιμιγδάλι ζύμη τυριού αρωματικό σιρόπι και απίθανη γεύση !
Υλικά:
250 γρ. τυρί κότατζ ή ανθότυρο (ανάλατο)
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1-2 κουταλιές αλεύρι καρύδας
1,5 κουταλιά βούτυρο γάλακτος η βουβαλινό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κρόκος αυγού
Υλικά για το σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
μισό λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και στο τέλος τις βανίλιες. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικν πάουντερ. Δεν ζυμώνουμε ανακατεύουμε απαλά, η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια προς σφιχτή. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού, ψήνουμε περίπου 15΄΄- 20΄΄λεπτά στους 180 βαθμούς C, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να χλιαρίνουν αρκετά. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι, πριν σερβίρουμε ντεκοράρουμε στο κέντρο με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, η ινδική καρύδα, καρύδια, καϊμάκι, παγωτό ή ταχίνι με μέλι.
Καλή επιτυχία!!!
Αλίντα Κανάκη