Ρεβανί με γιαούρτι : Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη !
Αφράτο ευωδιαστό σιροπιαστό ρεβανί με γιαούρτι και σιμιγδάλι ψιλό !
Υλικά :
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. γιαούρτι
500 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
150 γρ. φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα σαφράν
Για το σιρόπι :
3 φλιτζάνια νερό
1 kg. κρυσταλλική ζάχαρη
χυμός λεμονιού
2 κάψουλες βανίλια
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζουμε για 15-20 λεπτά ,στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το φυτικό λάδι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού αφού ανακατέψουμε καλά με το μπέικιν πάουντερ και το σαφράν. Ρίχνουμε το μίγμα (πρέπει να είναι αφράτο σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά η επιφάνεια του. Αφήνουμε να κρυώσει το ρεβανί και περιχύνουμε με το σιρόπι. Στολίζουμε με ινδική καρύδα, χοντροκομμένο αμύγδαλο η ψηλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Αλίντα Κανάκη