Σπιτικό Λικέρ ρόδι II Από την Αλίντα Κανάκη !

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό λικέρ ρόδι – Το ιδιαίτερο ρουμπινί χρώμα του και τα υπέροχα αρώματα στην γεύση του θα σαγηνεύσει τους πάντες !
Υλικά :
1 κιλό σπόρους ροδιού
750 γρ. ζάχαρη
10-15 γαρύφαλλα
4 – 5 ξυλάκια κανέλα
750 ml βότκα ή τσίπουρο (αν θέλουμε να το κάνουμε πολύ δυνατό)
Εκτέλεση :
Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη την κανέλα και τα γαρίφαλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο. Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους. Ρίχνουμε τη βότκα ή το τσίπουρο μεταγγίζουμε σε γυάλινο μπουκάλι, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.
Το μυστικό της συνταγής : Αν θέλουμε το λικέρ μας να πάρει σκούρο χρώμα (μπορντό) αντικαθιστούμε την βότκα ή το τσίπουρο με κονιάκ.
Αλίντα Κανάκη
.