Νέα Σελήνη 1ης Απριλίου στον Κριό

Νέα Σελήνη 1ης Απριλίου στον Κριό

Ο Απρίλιος του 2022 είναι από τους λίγους εκείνους μήνες, που μπορεί να έχουν δύο καινούργια φεγγάρια ή δύο Πανσελήνους. Στην περίπτωση μας, έχουμε δύο καινούργια φεγγάρια, ένα την Πρωταπριλιά στον Κριό, και ένα δεύτερο στην εκπνοή του μήνα, στις 30 Απριλίου στον Ταύρο.

Η Νέα Σελήνη της Πρωταπριλιάς συμβαίνει στις 09:24 τοπική ώρα και τοποθετείται στις 11ο 30’ του Κριού. Τα φεγγάρια στον φλογερό Κριό, ο οποίος έχει κυβερνήτη πλανήτη τον Άρη, τα έχουμε συνδυάσει με δράση! Τίποτε δεν ανεχόμαστε να τραβάει σε χρόνο και τα πάντα θα πρέπει να έχουν τελειώσει χθες. Το αίσθημα της αβεβαιότητας μας οδηγεί στο να λύσουμε τα όποια προβλήματα έχουμε να διαχειριστούμε πολύ πιο γρήγορα από ότι υπό κανονικές συνθήκες. Η βιασύνη όμως μας οδηγεί πολλές φορές σε λάθη και παραλήψεις. Το δίδαγμα από την σελήνη αυτή είναι, να μην βιαζόμαστε, σαν να μας κυνηγούν. Με χαλαρούς ρυθμούς συνιστάται να αποφασίσουμε για την πορεία που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας σε άνετους και διαχειρίσημους ρυθμούς.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον άξονα 11ου και 5ου οίκου του ωροσκοπίου, τους τομείς δηλαδή της που στην κοσμική αστρολογία έχουν σχέση με τα κοινοβούλια και την δικαιοσύνη, την αεροπορία και την τεχνολογία από την μια, και την διπλωματία από την άλλη. Και καθώς ο 11ος οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Υδροχόου, κυβερνήτης του οποίου είναι ο απρόβλεπτος Ουρανός και κυβερνά το ουράνιο και την πυρηνική τεχνολογία, με δεδομένες τις εξελίξεις που βιώνουμε, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι όλα τα σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης είναι πιθανά. Ο ωροσκόπος του χάρτη της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, που σε αντίθεση με τον ανυπόμονο Κριό, ενεργεί αφού επεξεργαστεί όλα τα πιθανά σενάρια και επιφέρει καίρια πλήγματα. Υποδηλώνει επίσης, ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς αυτό είναι το φλέγον ζήτημα της εποχής, θα έχει διάρκεια!

Ο δεύτερος δεκανός του Κριού, όπου λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη, είναι συνδεδεμένος με λοιμό, ενώ ο Ουρανός από την 12η μοίρα του Ταύρου μιλάει για αναδιανομή του πλούτου, απληστία, κερδοσκοπία, αλλά και διάχυση πληροφοριών μέσα από την νέα τεχνολογία. Βρίσκεται δε στον 12ο οίκο του ηλιακού χάρτη της Νέας Σελήνης, που σημαίνει ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν στα παρασκήνια, δεν θα τα μάθουν οι λαοί ποτέ!

Το Μεσουράνημα (ο 10ος οίκος) της Νέας Σελήνης, που αντιπροσωπεύει τις κυβερνήσεις, βρίσκεται στον Υδροχόο και ενεργοποιείται από την παρουσία του Άρη, της Αφροδίτης και του Κρόνου. Η ευθυγράμμιση των τριών αυτών πλανητών επιταχύνει ακόμη περισσότερο τα γεγονότα, φέρνοντας στην επιφάνεια επιτεύγματα στον τομέα της υπερ-τεχνολογία που δεν ήταν μέχρι στιγμής γνωστά. Γεννά όμως προβλήματα σε κυβερνήσεις και πολιτικούς κύκλους, κλονίζει συμμαχίες και συνασπισμούς και δημιουργεί αξεπέραστα σχεδόν προβλήματα στα κοινοβούλια.

Η σύνοδος Άρη-Αφροδίτης πιέζει για την μάχη που πρέπει να δοθεί για να επέλθει η κάθαρση. Ο Άρης από την 19η μοίρα του Υδροχόου, κοντά στο ζενίθ του ηλιακού χάρτη, είναι ανεξέλεγκτος, με πλήρη ισχύ της καταστροφικής του δύναμης, ενώ η Αφροδίτη από την 25η μοίρα του Υδροχόου θα μας αφυπνίσει και θα συνειδητοποιήσουμε πολλά πράγματα που αφορούν την τρέχουσα διεθνή πολιτική σκηνή και την οικονομική πραγματικότητα.

Ο Ποσειδώνας στην 23η μοίρα των Ιχθύων λειτουργεί εδώ και καιρό σαν παραμορφωτικό κάτοπτρο, παραποιώντας την πραγματικότητα και επιτρέποντας στην ελίτ να χειραγωγεί τις μάζες με «ψευδή είδωλα». Καθώς όμως πλησιάζει η σύνοδος ακριβείας Δία-Ποσειδώνα στην 23η μοίρα των Ιχθύων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, αρχίζουν να πέφτουν τα πέπλα και να αποκαλύπτονται όλο και σε μεγαλύτερη έκταση τα έργα και οι μέρες των σκοτεινών δυνάμεων που κινούν τα νήματα. Από την σύνοδο αυτή αναμένεται να επηρεαστούν συμμαχίες, να δεχθούν ισχυρές πιέσεις τα κοινοβούλια και να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση σε κοινωνικό επίπεδο. Θα απαιτηθούν θυσίες για να επέλθει η κάθαρση, που όμως δεν θα πάνε χαμένες, καθώς θα αρχίσουν να αλλάζουν πολλά σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ρόλος δε που διαδραμάτισε ο Ποσειδώνας στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, και επέτρεψε να εμφανιστούν οι θύτες ενδεδυμένοι τον μανδύα των θυμάτων, έχει φτάσει στο τέλος του και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε πολλές καταστάσεις στις σωστές τους διαστάσεις. Ο δε Πλούτωνας από την 28η μοίρα του Αιγόκερου επιτρέπει τα συντονισμένα χτυπήματα ακριβείας κατά της παγκόσμιας ελίτ, την οποία και θα γκρεμίσει οριστικά από τον θρόνο της με την έξοδο του το 2024 από το ζώδιο του Αιγόκερου.

Όσο για την Ουκρανία, η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Μεσουράνημα του χάρτη της Ουκρανίας υποδηλώνει, εάν λάβουμε υπόψη μας τις τρέχουσες κύριες και δευτερεύουσες όψεις, ότι έχει φτάσει η ώρα να πληρώσει το κάρμα της. Ο Χείρωνας θα φέρει τις σκοτεινές τις πλευρές στην επιφάνεια και θα γίνει με τον καιρό σαφές, ότι δεν πρόκειται για το θύμα που όλοι νομίζουμε. Δυστυχώς για τον λαό της, η κάθαρση θα έρθει μέσα από την φωτιά και την καταστροφή και η αναγέννηση μέσα από τις στάχτες, κάποια χρόνια αργότερα, που θα ανασυγκροτηθεί και πάλι σαν χώρα. Τις βδομάδες πάντως που ακολουθούν, θα υπάρξει αυξημένη πίεση στην πολιτική ηγεσία της χώρας και θα πραγματοποιηθούν κρίσιμες συναντήσεις και συνομιλίες, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των συγκρούσεων, αλλά και της πολύπαθης χώρας.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό βρίσκεται ανάμεσα στον Χείρωνα και τον Ερμή, με τα οποία δύο αυτά ουράνια σώματα σχηματίζει και τις σημαντικότερες της όψεις. Στην τροχιά της βρίσκεται επίσης ένας απλανής αστέρας από τον αστερισμό του Κήτους, ο «ήττα» του Κήτους ή όπως είναι πιο γνωστός με το αραβικό του όνομα Deneb Algenubi, ο οποίος είναι φύσης Κρόνου.

Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Ερμή όπως είναι φυσικό και επόμενο δίνει έμφαση στις επικοινωνίες, στην σκέψη και διάνοια, αλλά και στα σύντομα ταξίδια. Ο Ερμής δίνει οξύνοια, εγρήγορση, προσαρμοστικότητα αλλά και περιέργεια. Οι επαφές μας με τους γύρω μας θα ενταθούν τις μέρες αυτές, ίσως και να βελτιωθούν, θα ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, θα συνδιαλλαγούμε και θα διαπραγματευτούμε. Θα είναι μια πολυάσχολη περίοδος για όλους μας, με επαφές, συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, αλλά και συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, επεξεργασία σεναρίων και κατάστρωση στρατηγικών. Η όψη ευνοεί τις αγοραπωλησίες, όπως ευνοεί επίσης και τις καινούργιες επαφές και γνωριμίες.

Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Χείρωνα φέρνει στην επιφάνεια τα ζητήματα των εσωτερικών τραυμάτων μας και καθιστά την θεραπεία τους όχι μόνο επίκαιρη, αλλά και αναγκαία για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Ο Χείρωνας καταδεικνύει αφενός τα παλιά τραύματα που φέρουμε, αντιπροσωπεύει όμως αφετέρου και την θαυμαστή δύναμη που έχουμε σαν άνθρωποι να αυτοθεραπευόμαστε, ψυχικά ή ακόμη και σωματικά, ώστε να ξαναγίνουμε το όλον που οφείλουμε να είμαστε, ώστε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας με επιτυχία. Στην αστρολογία ο Χείρωνας είναι καταγεγραμμένος σαν ο μεγάλος θεραπευτής, καθώς μυθολογικά ο πάνσοφος Κένταυρος Χείρωνας κατείχε την τέχνη της θεραπείας, παράλληλα με την μαντική και την αστρολογία.

Η ξαφνική επίγνωση των πληγών που φέρουμε, που θα έρθει μέσα από το φεγγάρι αυτό, θα μας κάνει πιο ευαίσθητους στον πόνο. Σωματικές ή συναισθηματικές πληγές του παρελθόντος θα έρθουν και πάλι στην επιφάνεια, αναγκάζοντας μας να τις αντιμετωπίσουμε, να τις θεραπεύσουμε. Θα έχουμε όμως και αυξημένη επίγνωση των πληγών που έχουμε προκαλέσει και εμείς οι ίδιοι στους συνανθρώπους μας, ξυπνώντας τις ενοχές και τον πόνο για το κακό που έχουμε προκαλέσει.

Συναισθήματα θλίψη και φόβου θα είναι έντονα, μπορεί να βιώσουμε και πάλι την απόρριψη, την θυματοποίηση ή την κακοποίηση της παιδικής μας ηλικίας σαν να είναι σημερινή, με αποτέλεσμα να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να φτάσουμε στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της απομόνωσης. Είναι πολύ σημαντικό να μην κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, ώστε να θέσουμε σε λειτουργία τους μηχανισμούς της θεραπείας. Γιατί ο Χείρωνας, πέρα από την παραδοσιακή και την εναλλακτική ιατρική, θεραπεύει και μέσα από την δύναμη των λέξεων και των σκέψεων, και των δονήσεων που αυτές παράγουν. Κάποιο όμως, πιθανόν να αντιδράσουν πολύ πιο επιθετικά στον πόνο που θα αναβιώσουν τις μέρες αυτές και να θελήσουν να εκδικηθούν, προκαλώντας πόνο στους γύρω τους, ακόμη και στον εαυτό τους.

Η σύνοδος Ερμή-Χείρωνα θα μπορούσε να διευκολύνει την θεραπεία μέσα από τις σκέψεις αλλά και τις λέξεις, την εξομολόγηση και την επικοινωνία με τους θύτες ή τα θύματα μας. Μπορεί όμως και να ανοίξει νέα κεφάλαια σε επώδυνες σχέσεις, με την πρόκληση πόνου μέσα από λεκτικές επιθέσεις. Όπως κάθε τι στους Διδύμους, τους οποίους διαφεντεύει ο Ερμής, έχει διττή όψη, έτσι και στην όψη αυτή έχουμε να επιλέξουμε δύο πιθανές διεξόδους: την συγχώρεση που θα φέρει την σταδιακή επούλωση των πληγών ή την αντεπίθεση και την καταστροφική κακία, που θα ματώσει εκ νέου τις υπάρχουσες πληγές.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη όψη, εάν υπάρχουν δύσκολες σχέσεις με αδέλφια, απογόνους ή γείτονες, καθώς υπό την επιρροή της θα αναβιώσουμε οδυνηρές στιγμές του παρελθόντος, συγκρούσεις, προβλήματα, ατυχήματα ή ακόμη και τραυματισμούς, τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε με τον προσφορότερο τρόπο.

Ο απλανής αστέρας «ήττα» του Κήτους είναι ένας γιγάντιος ερυθρός αστέρας, ίσης περίπου μάζας με τον ήλιο μας, αλλά με 15 φορές μεγαλύτερη ακτίνα, ο οποίος βρίσκεται στην νότια ουρά του θαλάσσιου κήτους, όπως περιγραφικά δηλώνει και η ονομασία του στην αραβική γλώσσα. Είναι ο τέταρτος πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού, ο οποίος δεν θεωρείται από τους φωτεινότερους του ουρανού. Ο Deneb Algenubi, που βρίσκεται σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη, είναι φύσης Κρόνου, όπως και άλλοι αστέρες του αστερισμού, και έχει συνδεθεί αστρολογικά με την προσεκτική δράση, τις αναστολές, τους περιορισμούς, τις απώλειες, την κακοτυχία, την ανησυχία, την απομόνωση, την κατάθλιψη, τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, τις αρρώστιες, τα ατυχήματα, την ατίμωση και τα πολύ μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες.

Ο αστερισμός του Κήτους βρίσκεται στην περιοχή του ουρανού που εντοπίζονται και άλλοι αστερισμοί που έχουν σχέση με το νερό, όπως είναι ο Υδροχόος, οι Ιχθείς και ο Ηριδανός. Κατά τον Πτολεμαίο είναι φύσης Κρόνου και λέγεται ότι προκαλεί τεμπελιά και νωθρότητα, έχει όμως από την άλλη μια συναισθηματική και φιλάνθρωπη φύση, ενώ δεν του λείπουν οι διοικητικές ικανότητες, ειδικά στον πόλεμο. Πρόκειται για μια συνετή φύση, ευγενική και χαρούμενη, που βοηθά στην ανάκτηση χαμένων αγαθών.

Σε προσωπικό επίπεδο κάνει η Νέα Σελήνη, σε συνεργασία με τον Ερμή και τον Χείρωνα, πιο εύκολη την εκμυστήρευση των επώδυνων στιγμών ή εμπειριών της ζωής μας στους γύρω μας, συγγενείς ή φίλους, ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε χρόνιες πληγές μας, αλλά και να θεραπεύσουμε διαχρονικά κακές σχέσεις, κυρίως με συγγενικά μας πρόσωπα.

Μακάρη να ήταν τόσο απλά τα πράγματα και στην διεθνή γεωπολιτική σκήνη! Τα γεγονότα αναμένεται να κλιμακωθούν, καθώς με τον καιρό γίνεται πλέον όλο και περισσότερο σαφές, ότι οι συγκρούσεις δεν αφορούν τις δύο χώρες που εμπλέκονται, αλλά το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας. Η ελίτ αγωνίζεται ξαφνικά για την επιβίωση της, πάνω που νόμισε ότι υπέταξε την υφήλιο. Στην απέλπιδα προσπάθεια της αυτή, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει ένα νέο πρόσωπο σαν ανατέλλοντα παγκόσμιο ηγέτη, έναν «ειρηνοποιό», ο οποίος θα μας πει όλα αυτά που θέλουμε να ακούσουμε για την σωτηρία της ανθρωπότητας και του πλανήτη, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.  Αστρολογικά τουλάχιστον, είναι καταδικασμένος και αυτός και το 1% που θα εκπροσωπεί να αποτύχουν. Γιατί ο τροχός των αλλαγών έχει ήδη αρχίσει να κυλά. Ιστορικοί κύκλοι κλείνουν και ο παλιός κόσμος τελειώνει. Μας περιμένουν νέες εμπειρίες και καινούργιες περιπέτειες σαν είδος. Μέχρι τότε όμως, μέχρι να έρθουν τα καλά, θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο κουράγιο, υπομονή και αρκετές θυσίες…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU