Πανσέληνος 16 Απριλίου 2022 στον Ζυγό II Το φεγγάρι της διπλωματίας και των αποκαλύψεων

Πανσέληνος 16 Απριλίου 2022 στον Ζυγό II Το φεγγάρι της διπλωματίας και των αποκαλύψεων

Η Πανσέληνος του Απριλίου 2022 πραγματοποιείται στις 16 του μήνα, στις 21:54 τοπική ώρα και στις 26ο 45’ του Ζυγού. Κατά τους Αμερικάνους ιθαγενείς, πρόκειται για την Ροζ Πανσέληνο, ονομασία που πήρε από τα ροζ βρύα, τα οποία είναι από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη, την εποχή γύρω από την Πανσέληνο του Πάσχα.

Μια Πανσέληνος στον Ζυγό δίνει έμφαση στην ανάγκη μας για ισορροπία και αρμονία. Όλοι μας επιθυμούμε τώρα να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και την ωραία ή ωραιοποιημένη εικόνα των καταστάσεων που βιώνουμε, αντί να ταράξουμε τα νερά με ερωτήματα και αμφιβολίες. Άσκηση των ημερών θα πρέπει να είναι ωστόσο να μάθουμε να μοιραζόμαστε με τους γύρω μας τόσο τα καλά που μας συμβαίνουν, όσο και τα άσχημα, και να μην φοβόμαστε να παρουσιάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό και όχι την ωραιοποιημένη εκδοχή του.

Η Πανσέληνος της 16.04 πραγματοποιείται στον τρίτο δεκανό του Ζυγού, που έχει κυρίαρχους πλανήτες την Αφροδίτη (του ζωδίου) και τον Ερμή (του δεκανού) και προλέγει την θανάσιμη απειλή που θα βιώσει ένα επιφανές ή διάσημο άτομο. Η 26η δε μοίρα του Ζυγού απεικονίζει σύμφωνα με τον συμβολισμό των Sabian έναν αετό και ένα λευκό περιστέρι, να μεταλλάσσονται συνεχώς το ένα στο άλλο. Είναι τα σύμβολα του πολέμου και της ειρήνης, υποδηλώνουν δε την ικανότητα ή την αναγκαιότητα να μπορεί κανείς να συνδυάζει την θέληση (αετός) με το συναίσθημα (περιστέρι), το αν θα χρησιμοποιήσει κανείς την βία για να πετύχει αυτό που επιθυμεί ή την αγάπη. Φανερώνουν την σταθερότητα και ταυτόχρονα την ευγένεια, την ευελιξία αλλά και την σιγουριά γι’ αυτό που κάνει κανείς, μια ισορροπία που μπορεί να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το φεγγάρι του Απριλίου ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά τον άξονα 5ου και 11ου οίκου (διασκέδαση, τυχερά παιχνίδια, διπλωματικές αντιπροσωπείες από την μία και κοινοβούλιο, νομοθετικό έργο, αεροπορία, τεχνολογικά επιτεύγματα και διακρατικές σχέσεις από την άλλη). Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου αυτής είναι στον Σκορπιό, κυβερνήτης του οποίου είναι ο Πλούτωνας, ο  οποίος σχηματίζει και την σημαντικότερη όψη του φεγγαριού. Η παρουσία του ωροσκόπου στον Σκορπιό τονίζει με έμφαση στην ανάγκη μας να πολεμήσουμε ενάντια στις σκοτεινές και καταστροφικές δυνάμεις που μας καταδυναστεύουν. Ο Σκορπιός αποκαλύπτει πολλές φορές μυστικά και επιμελώς κρυμμένες καταστάσεις και ίσως να βιώσουμε υπό την επιρροή της Πανσελήνου του Απριλίου κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις για φλέγοντα ζητήματα των ημερών μας.

Η Πανσέληνος του Απριλίου στον Ζυγό, το κατ’ εξοχήν ζώδιο της διπλωματίας, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, φέρνει έντονες δοκιμασίες και προκλήσεις. Πρόκειται για ένα φεγγάρι αρκετά πολύπλοκο, το οποίο σχηματίζει όψεις ή ενεργοποιεί τους μισούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ευτυχώς όχι όλες δυσαρμονικές. Λόγω όμως της ξεχωριστής δυναμικής του Πλούτωνα, μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια, ότι θα φέρει αποκαλύψεις και ανατροπές, αλλά θα αγγίξει και τις σκοτεινές πλευρές του χαρακτήρα μας, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα, μνήμες και πτυχές του εαυτού μας, που προτιμάμε να αγνοούμε ή να θάβουμε μέσα μας, προσποιούμενοι ότι δεν υπάρχουν.

Σε προσωπικό επίπεδο το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικές συμπεριφορές, καθώς εκτίθενται βαθιά κρυμμένα συναισθήματα. Μπορεί τις μέρες αυτές να δείξουμε ένα αδίστακτο πρόσωπο και να εκπλήξουμε τους γύρω μας, εμπλεκόμενοι σε αγώνες εξουσίας ή επικράτησης. Η όψη αυτή συνδέεται πολύ συχνά σε ατομικό επίπεδο με κακοποιητικές συμπεριφορές, όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία, με εκρήξεις ζήλιας, με πράξεις εκφοβισμού και χειραγώγησης προς αδυνάτους, με τοξικές συμπεριφορές εν γένει που είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε και να καταπιέσουμε.

Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα μπορεί να μας οδηγήσει επίσης σε  παρακολούθηση ατόμων ή σε άλλες μορφές παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των ατόμων, όσων για κάποιο λόγο βρέθηκαν στο στόχαστρο μας. Ενδέχεται επίσης να φέρει στην επιφάνεια οικογενειακά μυστικά ή να αποκαλύψει δικές μας οδυνηρές και ντροπιαστικές στιγμές του παρελθόντος και να μας εκθέσει δημόσια. Είναι μια όψη που φέρνει επώδυνες καταστάσεις, μπορεί όμως να αποτελέσει και την αφορμή να κάνουμε μια σημαντική στροφή στην ζωή μας και να μεταμορφωθούμε, μέσα από το σοκ που θα βιώσουμε από την έκθεση της ασχήμιας του εαυτού μας. Από την άποψη αυτή θα μπορούσε να ήταν ένα φεγγάρι που θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε ή να απαλλαγούμε από φανατισμούς, ρατσιστικές συμπεριφορές, φοβίες, εθισμούς και τοξικές σχέσεις, ιδίως σε συνδυασμό με τις θετικές όψεις της Σελήνης με τον Άρη και τον Κρόνο.

Ο Πλούτωνας ωστόσο βρίσκεται την περίοδο αυτή σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 29.04 αυξάνοντας έτσι την αρνητική σημειολογία της όψης τετραγώνου με την Σελήνη. Ας σημειωθεί δε, ότι είναι το τελευταίο φεγγάρι πριν από τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς, και ενεργοποιεί τις πολύ δύσκολες εκλείψεις της 19 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2021. Γεγονότα που προκλήθηκαν από τις εκλείψεις αυτές μπορεί να εμφανίσουν έξαρση, να ολοκληρωθούν ή να αρχίσουν να αποκρυσταλλώνονται, να λαμβάνουν οριστική μορφή. Και επειδή η ηλιακή έκλειψη των αρχών του Δεκεμβρίου προέβλεπε αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πολεμικών συγκρούσεων, με το φεγγάρι αυτό θα βιώσουμε πιθανότατα μια νέα, πιο θερμή φάση στην σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας ή ανατολής-δύσης.

 

Σε κοσμικό επίπεδο το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα αναμένεται να οδηγήσει σε διπλωματικές συγκρούσεις και ένα έντονο παρασκήνιο με υπόγειες διαβουλεύσεις. Ο Πλούτωνας όμως, ο άρχοντας των μυστικών, όντας στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, θα ξεσκεπάσει με κάποιο τρόπο όλο το παρασκήνιο και θα φέρει στο φως πολλά από τα αίσχη της περιόδου, όλες εκείνες τις δόλιες ενέργειες που στρέφονται εναντίων της ανθρωπότητας. Ίσως να υπάρξει μια προσπάθεια ανακωχής στην Ουκρανία το διάστημα αυτό, που ακόμη και αν επιτευχθεί, δεν αναμένεται να έχει διάρκεια. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οι συμμαχίες ευμετάβλητες σε διεθνές επίπεδο, που δεν εγγυόνται σε κανένα επίπεδο σταθερότητα και ειρήνευση, το αντίθετο μάλιστα.

Τα τρίγωνα που σχηματίζει η Πανσέληνος με τους Κρόνο και Άρη από τον Υδροχόο, αν και κατά βάθος θετικές όψεις σε προσωπικό επίπεδο (τρίγωνο Κρόνου: σταθερότητα, αξιοπιστία – τρίγωνο Άρη: θέληση για συμβιβασμό και αρμονία), ωστόσο σε κοσμικό αναμένεται να φέρουν ανυπομονησία και εκνευρισμό και να γίνουν η αιτία να χαθεί κάθε έλεγχος και να καταστεί η επίλυση των συγκρούσεων σχεδόν ανέφικτη.

Η σύνοδος ΔιαΠοσειδώνα, η οποία είναι εξαιρετικά ισχυρή καθώς έλαβε χώρα στις 12.04, σε όψη χιαστί με την Πανσέληνο, αναμένεται να επηρεάσει το κλίμα των συγκρούσεων από την άποψη ότι θα φέρει σταδιακά την αφύπνιση των εθνών και την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, ενώ η σύνοδος Ερμή-Ουρανού στον Ταύρο αναμένεται να φέρει ξαφνικές ειδήσεις από το πολεμικό μέτωπο και όχι μόνο.

Ο Αρκτούρος από τον αστερισμό του Βοώτη ή ο α (άλφα) του Βοώτη είναι ο απλανής αστέρας που βρίσκεται σε σύνοδο με την Πανσέληνο του Απριλίου, ο ποιο λαμπρός αστέρας του βορείου ημισφαιρίου, ο οποίος σχηματίζει μαζί με τους Ντενέμπολα του Λέοντα και Spica ή Στάχυς από τον αστερισμό της Παρθένου το «Εαρινό Τρίγωνο» στο βόρειο ημισφαίριο.  Αστρολογικά ο Αρκτούρος δίνει πλούτη, τιμές, φήμη και ευημερία προεχόμενη από ταξίδια και κυρίως από την ναυσιπλοΐα. Είναι φύσης Άρη και Δία, που σημαίνει ότι προσδίδει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, μεγάλη υπερηφάνεια, επιβλητικότητα αλλά και φιλελεύθερες απόψεις. Ο Αρκτούρος συνδέεται με επιχειρηματικό πνεύμα, αλλά πολύ συχνά οι επιτυχίες οφείλονται σε δικαστικές νίκες που επιτυγχάνονται μέσα από την επιρροή του οικονομικά ισχυρότερου. Γι’ αυτό η επιρροή του, κάνει τα άτομα εριστικά και φιλοπόλεμα.

Εάν συνδυαστεί με δύσκολη όψη, όπως είναι το τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην συγκεκριμένη περίπτωση, η θετική του επιρροή περιορίζεται αισθητά και η παρουσία του αποκτά αυτόματα αρνητική σημειολογία. Ωστόσο στην σύνοδο του με την Σελήνη προμηνύει νέες φιλικές γνωριμίες, επιχειρηματική επιτυχία, καλή κρίση και οικογενειακή ευτυχία. Ο αστερισμός δε του Βοώτη συνδέεται αστρολογικά με ευημερία από την εργασία, τάση για υπερβολές, έντονες επιθυμίες, ροπή προς τις αγροτικές ασχολίες αλλά και τον αποκρυφισμό!

Η Πανσέληνος του Απριλίου δεν θα είναι εύκολη, ούτε σε προσωπικό επίπεδο, ούτε σε κοινωνικό, πολιτικό ή διπλωματικό. Είναι μια σελήνη που παλεύει μεταξύ του πολέμου και της ειρήνης, με την πλάστιγγα όμως προς το παρόν να μην μπορεί να πάρει οριστική θέση. Η παγκόσμια ανησυχία θα ενταθεί, ιδίως με τις δύσκολες εκλείψεις της άνοιξης να ακολουθούν κατά πόδας και να φέρνουν ανησυχίες για νέα μέτωπα στην Ευρώπη αλλά και στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κοινωνική δυσαρέσκεια ή αναταραχή θα υπάρξει σε πολλές χώρες εξαιτίας του πληθωρισμού και των ελλείψεων αγαθών πρώτης ανάγκης, ενώ η οικονομική κρίση αναμένεται να πάρει νέα διάσταση όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Θα υπάρξουν κυβερνητικές κρίσεις, πτώσεις κυβερνήσεων και αλλαγές πολιτικών προσώπων, που δεν θα αντέξουν το βάρος των κακών επιλογών τους των τελευταίων ετών.

Το σύνθετο πλανητικό σκηνικό της πανσελήνου, σε συνδυασμό με τις ενεργοποιημένες εκλείψεις του φθινοπώρου που πέρασε μιλούν για πολεμικές συγκρούσεις, τρομοκρατικά χτυπήματα, βία, αυταρχισμό, εγκληματικότητα, φτώχια, κακές σοδιές, έντονες καιρικές συνθήκες, φωτιές, πλημμύρες και ναυτικά ατυχήματα, σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Κυρίως όμως για αποκαλύψεις, που θα οδηγήσουν στην αφύπνιση των λαών. Οι αλλαγές προς το θετικότερο θα έρθουν για την ανθρωπότητα, γιατί αυτό έχει προγραμματίσει το Σύμπαν για μας, αλλά η αντίσταση της καθιερωμένης ελίτ θα είναι λυσσαλέα και δεν θα καταθέσει τα όπλα, εάν δεν καταστρέψει τα πάντα και καταστραφεί τελικά και αυτή. Την φάση της αυτοκαταστροφής του είδους μας βιώνουμε στις μέρες μας, και ας ελπίσουμε ότι δεν θα λάβει την έκταση που όλοι φοβόμαστε…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU