Αρνί ψητό κατσαρόλας ΙΙ Συνταγή της Αλίντα Κανάκη

Αρνί ψητό κατσαρόλας ΙΙ Συνταγή της Αλίντα Κανάκη

Όλα τα μυστικά από την Αλίντα Κανάκη για ένα υπέροχο φαγητό με λίγα υλικά που αναδεικνύουν την υπέροχη  γεύση του αρνιού και κάνουν το πιάτο ιδιαίτερα εκλεκτό !

Υλικά:

1 μπούτι αρνίσιο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
3-4  σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κ.γ. κόκκινο και μαύρο πιπέρι σε κόκκους
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. μπαχάρι
1 φλιτζάνι του καφέ νερό.
αλάτι.

Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.  Στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον κουρκουμά  και την μουστάρδα. Χτυπάμε καλά όλα μας τα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω από το αρνίσιο μπούτι μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και  αφήνουμε το κρέας  4-5 ώρες στο ψυγείο. Σε βαθιά κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ένα φλιτζανάκι νερό μέχρι να βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και  τοποθετούμε στην κατσαρόλα το αρνάκι  και το ζωμό από την μαρινάδα, ρίχνουμε τα πιπέρια και το μπαχάρι  και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα  μικρότερο καπάκι κατσαρόλας έτσι ώστε  να χωράει μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα, κλείνουμε την μεγάλη κατσαρόλα με το κανονικό της καπάκι και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 6-8  ώρες. Ο τρόπος αυτός μαγειρικής κάνει το κρέας πεντανόστιμο. Αποκτά υπέροχη κρούστα που καραμελώνει, είναι ζουμερό, μαλακό και πολύ εύγεστο.Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι η τηγανητές πατάτες.

Αλίντα Κανάκη

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU