Αφροδίτη στον Κριό ( 02.05 με 28.05.2022) II Η κατακτήτρια

Αφροδίτη στον Κριό ( 02.05 με 28.05.2022) II Η κατακτήτρια

Η Αφροδίτη εγκαταλείπει στις 2 Μαΐου το μυστηριώδες, ντροπαλό και συγκρατημένο ζώδιο των Ιχθύων, για να περάσει στον παρορμητικό και φλογερό Κριό. Είναι η χρονική στιγμή που θα συναισθήματα χτυπούν κόκκινο και κυριαρχεί στην ερωτική και συναισθηματική μας ζωή η δράση. Δανειζόμαστε την περίοδο αυτή κάτι από την μαχητικότητα, την αντοχή και το θάρρος του Κριού, για να αντιπαρέλθουμε τις έκτακτες και στρεσογόνες καταστάσεις, η επιθετική μας ωστόσο πολλές φορές συμπεριφορά μπορεί να ξεφύγει από τα αποδεκτά πλαίσια και να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Αυτό που θα μπορούσε να αγνοήσει κανείς υπό διαφορετικές συνθήκες ή να το χαρακτηρίσει χαριτωμένο, τώρα θα προκαλέσει ενόχληση ή ακόμη και να θεωρηθεί ως ασέβεια. Οι επιπολαιότητες θα φέρουν παρεξηγήσεις και θα γεννήσουν εντάσεις, γι’ αυτό θα χρειαστεί αρκετή προσοχή και αυτοσυγκράτηση σε όσα κάνουμε ή λέμε. Στις συναισθηματικές μας σχέσεις έρχονται σε πρώτη γραμμή τώρα η συμπάθεια και το πάθος, ενώ το ουσιαστικό συναίσθημα εκλείπει. Οι ερωτικοί σύντροφοι δεν προσπαθούν να καταλάβουν και να αποδεχτούν το ταίρι τους όπως είναι, παρά είναι εγκλωβισμένοι στο προσωπικό τους πάθος και στην ευφορία της κατάκτησης που βιώνουν. Για τον λόγο αυτό σπάνια προχωρούν οι νέες σχέσεις πέρα από το στάδιο του ερωτικού ενθουσιασμού του πρώτου χρονικού διαστήματος. Η απιστία είναι πιθανή στις μακροχρόνιες σχέσεις με την Αφροδίτη στον Κριό, αλλά σπάνια οδηγεί σε χωρισμό, καθώς το περιστασιακό φλερτ παραμένει τελείως επιφανειακό.

Σε κοσμικό επίπεδο, οι διεθνείς επαφές είναι επιφανειακές αλλά και επιθετικές, μην καταφέρνοντας να ξεπεράσουν την επιφάνεια των πραγμάτων και να προχωρήσουν στην ουσία. Και η επιθετικότητα αυτή είναι που μπορεί να οδηγήσει σε διεθνείς έριδες και συγκρουσιακές καταστάσεις. Η Αφροδίτη κυβερνά πέρα από την σεξουαλικότητα μας, και τα τρέχοντα οικονομικά, έχοντας επιρροή σε χρηματιστήρια και ισοτιμίες νομισμάτων. Η διέλευση της μέσα από τον Κριό θα είναι αρκετά δύσκολη για τις ισοτιμίες των νομισμάτων, ιδίως του δολαρίου, με έντονη την πιθανότητα να παρουσιάσει το διάστημα αυτό σημαντική κάμψη. Ας μην αποκλείσουμε δε την πιθανότητα, ο εμπορικός πόλεμος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, να αποδειχτεί έμπρακτα ότι έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις στην οικονομία τους από ότι υπολόγιζαν, καθώς θα υποφέρει ακόμη περισσότερο το διεθνές εμπόριο της χώρας και θα προκαλέσει κατ’ επέκταση εξασθένηση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού της.

Η Αφροδίτη θα τετραγωνίσει την Λίλιθ στις 4 Μαΐου, μια όψη που είναι συνδεδεμένη με παρασκηνιακά διπλωματικά παιχνίδια, προδοσίες και ακύρωση συμφωνιών. Ακόμη και οι πιο ένθερμες διεθνείς σχέσεις μπορεί να ψυχρανθούν το διάστημα αυτό, ακόμη και να οδηγήσουν σε περιστασιακές συγκρούσεις. Παρόμοια συγκρουσιακή ατμόσφαιρα μπορεί να παρουσιαστεί επίσης στους χώρους των τεχνών και του πολιτισμού.

Η Αφροδίτη έρχεται σε σύνοδο με το Χείρωνα στις 15 Μαΐου, διαμορφώνοντας μια θολή ατμόσφαιρα τις μέρες αυτές που θα αφορά τις οικονομίες των χωρών και το τραπεζικό σύστημα. Θα γίνει όμως μια πολύ σοβαρή προσπάθεια συγκάλυψης ή αποσιώπησης των προβλημάτων από την πλευρά των κυβερνήσεων.

Στις 24 Μαΐου σχηματίζει η Αφροδίτη ένα εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που θα φέρει το μέτρο στα πάντα και εγγυηθεί, ότι οι νέες σχέσεις που θα ξεκινήσουν υπό την επιρροή της, θα έχουν αντοχή στον χρόνο.  Οι σχέσεις μας με την οικογένεια και τους φίλους μας θα είναι αρμονικές, ενώ είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή για αρραβώνες, γάμους και πάσης φύσης γιορτές. Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε με τα κληρονομικά μας, με την δουλειά ή το σπίτι μας, τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλυθούν. Ιδιαίτερα ισχυρή εύνοια θα δεχτούν τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του γ’  δεκαημέρου.

Στις 27 δε Μαΐου, μια μέρα πριν εγκαταλείψει τον Κριό για να περάσει στο ζώδιο της κυριαρχίας της, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, μια όψη που γεννά μοιραίους έρωτες και πάθη, φέρνει όμως και ξεκαθαρίσματα και οριστικούς χωρισμούς. Για τις σχέσεις που έχουν εξαντλήσει την δυναμική τους και κάθε περιθώριο αναζωογόνησης, το τετράγωνο αυτό θα δώσει την χαριστική βολή. Όσο πόνο και αναστάτωση και αν προκαλέσει κάτι τέτοιο, θα αποδειχτεί όμως ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, γιατί θα μπορέσει ο καθένας να ακολουθήσει πλέον τον δρόμο του, ανοίγοντας νέους κύκλους στην προσωπική του ζωή.

Η όψη αυτή δεν αφήνει κανέναν αλώβητο, ούτε καν τις ποιο αρμονικές προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις. Θα υπάρξουν προστριβές, καβγάδες, εκρήξεις ζήλιας και αποκαλύψεις μυστικών ή σκανδάλων που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν και την πιο σταθερή σχέση. Υπό την επιρροή της όψης αποφύγετε να αναλάβετε οικονομικά ρίσκα, ενώ θα αποδειχτεί τουλάχιστον δυσάρεστη για την τέλεση γαμήλιων τελετών και για τον προγραμματισμό οικογενειακών διακοπών. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα θα βάλει περισσότερο τα ζώδια τους παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’  δεκαημέρου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: