Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία Το διαφαινόμενο τέλος του πολέμου

Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία  Το διαφαινόμενο τέλος του πολέμου

Οι εκλείψεις αποτελούν αστρονομικά-αστρολογικά γεγονότα, τα οποία κατά την αστρολογία μπορούν να επηρεάσουν, να προκαλέσουν ή να επισπεύσουν την εκδήλωση φυσικών φαινομένων ή καταστροφών, πυροδοτούν κοινωνικές διεργασίες, διαδραματίζουν όμως σημαντικό ρόλο και στην εκδήλωση ή την εξέλιξη των πολεμικών συγκρούσεων. Χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από το φαινόμενο είναι αυτές που βρίσκονται στην ζώνη θέασης ή όσες κυβερνώνται από το ζώδιο, στο οποίο πραγματοποιείται η έκλειψη. Η κάθε έκλειψη δε, έχει μια συνήθη διάρκεια επιρροής περίπου έξι μήνες, μέχρι δηλαδή να έρθει ο επόμενος διάδρομος εκλείψεων να ανακατευθύνει τις δράσεις. Εκείνο που έχει παρατηρηθεί ωστόσο, είναι ότι η κορύφωση των γεγονότων που προβλέπεται να προκαλέσει μια έκλειψη, τοποθετείται συνήθως κάπου ανάμεσα στους δύο διαδρόμους εκλείψεων.

Η Ουκρανία κυβερνάται από το ζώδιο του Ταύρου και ως εκ τούτου οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού συνοδεύονται πάντοτε από γεγονότα που σημαδεύουν την πορεία της χώρας. Τέτοιους διαδρόμους εκλείψεων είχαμε μέσα στον τελευταίο αιώνα τις περιόδους 1919-1920, 1928-1930, 1947-1949, 1956-1958, 1966-1967, 1975-1976, 1984-1986, 1993-1995, 2002-2004 και 2012-2014. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 1919, ο οποίος έφερε την καταστροφή της Ουκρανίας, με εκατόμβες νεκρών, πείνα, τύφο και διάλυση. Το 1947 ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε τον εκτοπισμό των εθνικιστών της ανατολικής Ουκρανίας στα βάθη της ΕΣΣΔ, ενώ το 2014 ανατράπηκε η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, φέρνοντας τους εθνικιστές στην εξουσία. Η βίαιη αυτή αλλαγή στην κορυφή της εξουσίας είχε σαν συνέπεια τον 8ετή εμφύλιο πόλεμο στο Ντονμπάς και την απόσχιση της Κριμαίας.

Την περίοδο αυτή διανύουμε ακόμη ένα κύκλο εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, ο οποίος θα διαρκέσει από το 2021 μέχρι το 2023. Την αυλαία άνοιξε η έκλειψη της Σελήνης στον Ταύρο, στις 19 Νοεμβρίου 2021, μια Σελήνη σε σύνοδο με τον δυσοίωνο απλανή αστέρα Algol, το πιο ζοφερό των ουρανών. Είναι μια έκλειψη που προέβλεπε δυσκολίες στην γεωργία, έλλειψη προϊόντων, οικονομική δυσπραγία αλλά και ένα πιθανό πόλεμο, με την διάρκεια της επιρροής της να επεκτείνεται μέχρι τις 21 Μαΐου 2022. Ας εξετάσουμε υπό το φως της έκλειψης του Νοεμβρίου τα βήματα που οδήγησαν στην έκρηξη του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Στις 26 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε σε συνέδριο την επιθυμία του να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις εμφύλιες συγκρούσεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Στις 8 Φεβρουαρίου άρχισαν οι Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες να χτενίζουν την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ενώ οι ΗΠΑ και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας προέβλεπαν «προφητικά» την έκρηξη του πολέμου σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Οι Ουκρανοί ολιγάρχες άρχισαν να μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, ξεκινούν δε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Στις 16 Φεβρουαρίου φωτίζεται το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας (γιατί άραγε;), ενώ η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ψηφίζει την αναγκαιότητα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των Δημοκρατιών του Donetsk και Luhansk στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, τρείς μήνες μετά την έκλειψη του Νοεμβρίου, με την εισβολή της Ρωσίας!

Στη προσπάθεια μας να προβλέψουμε, όσο είναι αυτό δυνατόν, την πορεία των γεγονότων που αφορούν την εξέλιξη του πολέμου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τις κινήσεις της Σελήνης (Πανσελήνους, Νέα Φεγγάρια και ιδίως τις Εκλείψεις στο άξονα Ταύρου-Σκορπιού) τους μήνες που ακολουθούν την έναρξη του πολέμου.

Στις 16 Απριλίου λαμβάνει χώρα η Πανσέληνος στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού, ενεργοποιώντας τον άξονα Κριού-Ζυγού, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Επηρεάζει το διάστημα 16-30 Απριλίου, που εισάγει τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων, και χαρακτηριστικό της είναι ο αγώνας για την εξουσία. Υπό την επιρροή της καταρρέουν πολλές συμμαχίες, πολιτικές, οικονομικές ή προσωπικές, ενώ οι Πλουτώνιες ενέργειες της, συνδυασμένες με την μετακίνηση της Λίλιθ στο ζώδιο του Καρκίνου, φέρνουν ανελέητη έχθρα, ακόμη και μεταξύ αδελφών, όπως είναι οι αδελφές χώρες Ουκρανία και Ρωσία.

Η μερική έκλειψη Ήλιου στις 30 Απριλίου 2022 ανοίγει τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων της χρονιάς. Λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Ταύρου, σε σύνοδο με τον απρόβλεπτο Ουρανό. Υπό την επιρροή της ξεκινά η αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, η αναδιανομή των φυσικών πόρων σε παγκόσμια κλίμακα. Ο Ταύρος, ως ζώδιο που κυβερνά την γεωργική παραγωγή, αφήνει σαφείς ενδείξεις μέσα από την παρούσα έκλειψη για προβλήματα στη παραγωγή και δυσκολίες στην διακίνηση των γεωργικών προϊόντων. Ο Ουρανός στον Ταύρο, στο ζώδιο της Ουκρανίας, μας προϊδεάζει για μια αλλαγή πορείας στην Ουκρανία, η οποία θα έχει σχέση με την γη, την ενέργεια, τους οικονομικούς πόρους, τις αξίες και τα ιδεώδη της χώρας αλλά και την ίδια την ελευθερία της, μόνο που αυτή η αλλαγή θα έρθει αργά. Γιατί η έκλειψη πραγματοποιείται στον Ταύρο, ένα ζώδιο που δεν γνωρίζει τι θα πει «γρήγορα».  Η σύνοδος Αφροδίτης-Δία αφήνει ωστόσο περιθώρια για συμβιβασμούς σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με ζητήματα οικονομικής φύσης.  Η επιρροή της παρούσας έκλειψης ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, με την έλευση των επόμενων εκλείψεων, ενώ η περίοδος που αναμένεται να δώσει τα πιο ισχυρά της μηνύματα τοποθετείται προς τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου (πιθανές κρίσιμες ημερομηνίες οι 28.07, 04.08 και 12.08.2022!). 

Στις 16 Μαΐου 2022 πραγματοποιείται η ολική έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Σκορπιού, σε σύνοδο για μια ακόμη φορά με τον αιμοδιψή αστέρα Algol, με επιρροή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2022. Ζητήματα που εγείρει η έκλειψη αυτή αφορούν τις συγκρούσεις σε κοινωνικό και κοσμικό επίπεδο, την δηλητηρίαση υγρών (ενδεχομένως από ραδιενέργεια ή χημικά), εκβιαστικές πολιτικές, ληστρικές επιδρομές κατά περιουσιών, καταστροφικές πολιτικές επιλογές, οικονομική κρίση με την είσοδο μας σε μια περίοδο που θα φέρει χρεωκοπίες, αλλά και κινδύνους χρήση πυρηνικών ή χημικών-βιολογικών όπλων. Είναι μια έκλειψη υπό την βαριά σκιά του Κρόνου, με σοβαρούς περιορισμούς, ανθρώπινες απώλειες και δυσάρεστες πολιτικές αποφάσεις.

Η έκλειψη στον Σκορπιό θα φέρει σε βάθος χρόνου την αποκάλυψη πληροφοριών που έχουν σχέση με τα μυστικά προγράμματα βιολογικών και γενετικών όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και τις δολοφονίες ανθρώπων που αποτελούσαν εμπόδιο στην πραγμάτωση του «μεγάλου σχεδίου». Ο κόσμος μας θα βρεθεί στο χείλος της αβύσσου, διάχυτη θα είναι η ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο, και το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος θα στοιχειώνει τις ζωές μας. Είναι μια έκλειψη που θα φέρει δάκρυα και πόνο, καθώς και φόβο για την επιβίωση την δική μας και των αγαπημένων προσώπων, μια και η καθημερινότητα μας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Στις 25 Οκτωβρίου 2022 έχουμε την επόμενη έκλειψη του άξονα Ταύρου-Σκορπιού, αυτή την φορά μια Νέα Σελήνη-Μερική Ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό. Είναι ένα φεγγάρι που ενεργοποιεί κρίσεις και ακραίες καταστάσεις, έχει όμως στόχο, μέσα από τα γεγονότα που θα διαμορφωθούν, να επιτευχθεί μια ριζική μεταμόρφωση, μια ανανέωση. Στα πλαίσια αυτά είναι πολύ πιθανές κάποιες πολιτικές δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών, καθώς και πολιτικές προδοσίες. Θα υπάρξουν αναταραχές, ανατροπές κυβερνήσεων με στρατιωτικά μέσα, αλλά ο κίνδυνος εμφύλιου πολέμου.

Ο Σκορπιός σαν ζώδιο συνδέεται με τις Τράπεζες και το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι υπό την επιρροή της θα έχουμε μια βαθύτερη κρίση στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και μεγάλες νομισματικές διακυμάνσεις. Υπό την ευεργετική επίδραση της Αφροδίτης σε σύνοδο με Ήλιο και Σελήνη υπάρχουν ελπίδες, ότι κάποιες πτυχές της κρίσης μπορούν να ξεπεραστούν με σχετικά ήπιο τρόπο και να υπάρξουν λύσεις που θα φέρουν βελτιώσεις. Ένα μεγάλο δε τρίγωνο μεταξύ Κρόνου, Ερμή και Άρη αφήνει πολλά περιθώρια για επίτευξη μιας εποικοδομητικής λύσης στην Ουκρανική κρίση.

Ο Σκορπιός ως λάτρης της αλήθειας ωστόσο, που κυβερνάται από τον Πλούτωνα, θα αποκαλύψει ότι παραμείνει μέχρι την χρονική αυτή στιγμή κρυφό από τα μάτια του κόσμου, κάτι που θα σημάνει και την αρχή του τέλους του παλιού τρόπου ζωής, μέσα από την οριστική ματαίωση του ονείρου της ολοκληρωτικού τύπου διακυβέρνησης του πλανήτη μας. Η διάρκεια επιρροής της έκλειψης εκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2023, που θα λάβει χώρα η πρώτη ηλιακή έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού και μέχρι τότε θα πρέπει να έρθει το τέλος των συγκρούσεων, πολεμικών ή και κοινωνικών. Ας σημειωθεί δε ότι ο Πλούτωνας ολοκληρώνει στις 23 Μαρτίου 2023 την διέλευση του στον Αιγόκερω (θα επιστρέψει για τελευταία φορά ανάδρομος στο ζώδιο μέσα στο καλοκαίρι του 2023) και θα περάσει στον Υδροχόο, ολοκληρώνοντας την αποδόμηση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που λυμαίνονταν τον πλανήτη μας τους τελευταίους δυόμιση αιώνες.

Η έκλειψη του Οκτωβρίου του 2022 θα φέρει ως εκ τούτου τον μετασχηματισμό της πολιτικής εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, μια αλλαγή στις εθνικές συνειδήσεις των λαών, την μεταμόρφωση της διεθνούς οικονομίας σε πολύ πιο υγιή και επωφελή για τους λαούς πλαίσια. Υπό την αιγίδα της δε, θα αναμορφωθεί η πολεμική βιομηχανία, η βιομηχανική παραγωγή στο σύνολό της, καθώς και η φιλοσοφία σχηματισμού, διαχείρισης και εξοπλισμού εθνικών ή υπερεθνικών στρατευμάτων. Είναι η έκλειψη που θα φέρει την αναγέννηση του κράτους της Ουκρανίας, πάνω σε νέα θεμέλια, με μια νέα φιλοσοφία και νέα κατεύθυνση.

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 λαμβάνει χώρα η ολική σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό, σε σύνοδο με Ερμή και Αφροδίτη, σε αντίθεση με τον Ουρανό. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την διαχείριση των φυσικών πόρων (πετρέλαιο, αέριο, κλπ.), καθώς και τις μεταρρυθμίσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι πολύ πιθανή η δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου μοντέλου διαχείρισης νομισμάτων και ισοτιμιών, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η δημιουργία ενός νέου ενιαίου οικονομικού χώρου, πιθανόν μεταξύ των παλαιών κρατών της κραταιάς ΕΣΣΔ, ή ακόμη και μεταξύ των χωρών των BRICS, ίσως και σε συνδυασμό των δυο.

Στην Ουκρανία αναμένεται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα που αφορά την αναδιανομή της γης και των οικονομικών πόρων, η δύσκολη επιρροή δε του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, που είναι αισθητή σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το φθινόπωρο του 2022, θα κάνει τους περιορισμούς και τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν αρκετά δυσβάσταχτες. Σε ορισμένες χώρες η παρακμή και φτωχοποίηση θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, καθώς θα υπάρξει πολύ μεγάλη έλλειψη τροφίμων, αλλά και ανεπάρκεια ενεργειακών πόρων. Οι πολιτικές και οικονομικές κρίσεις που ξεκίνησαν σε προγενέστερο στάδιο σε διάφορες χώρες του πλανήτη αναμένεται να περάσουν στο επόμενο τους, βαθύτερο στάδιο, για να τερματιστούν στις αρχές του καλοκαιριού του 2023!

Το 2023 αναμένεται να είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά, μόνο που θα φέρει μια σταθερή προοδευτική πορεία προς την ολοκλήρωση των πολιτικών και οικονομικών αλλαγών, οι οποίες θα έχουν ξεκινήσει μέσα στο 2022. Η παρασκηνιακή παγκόσμια διακυβέρνηση ή όπως αποκαλείται χαρίεντος «το Βαθύ Αμερικανικό Κράτος», αναμένεται να καταλυθεί, ενώ στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2023 ίσως να υπάρξουν αναχαράξεις συνόρων σε ορισμένα κράτη του πλανήτη.

Το επόμενο κεφάλαιο του δράματος θα παιχτεί στις 5 Μαΐου 2023 με την σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό, σε αντίθεση για μία ακόμη φορά με τον Ουρανό, που θα φέρει το οριστικό τέλος των πολεμικών συγκρούσεων, των πολιτικών εκβιασμών, διακρατικών ή κοινωνικών, το τέλος των καταστροφικών εθνικών και διεθνών πολιτικών, αλλά και σειρά τρανταχτών χρεωκοπιών, που θα κλείσουν τον τρέχοντα κύκλο της οικονομικής κρίσης. Οι κυρώσεις κατά εθνών θα αρθούν, τα σύνορα θα ανοίξουν και πάλι και η διακίνηση προϊόντων και φυσικών πόρων θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Η Ρωσία ενδεχομένως να υιοθετήσει ένα νέο νομισματικό σύστημα, ενώ στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός της χώρας, με νέα σύνορα και διαφορετική κρατική δομή.

Η τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού λαμβάνει χώρα στις 28 Οκτωβρίου 2023, με μια έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο, σε σύνοδο με Ερμή και Άρη, σε αντίθεση με τον Δία και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Είναι μια έκλειψη που θα ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα αφορούν το διεθνές σύστημα εξόρυξη και διαχείρισης των ενεργειακών πόρων, όπως και στις μεταρρυθμίσεις που θα λαμβάνουν χώρα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Καθώς ενεργοποιεί την έκλειψη Ηλίου της 10 Μαΐου 2013 στον Ταύρο, κατά την περίοδο της οποίας διεξάγονταν συνομιλίες για την χρηματοπιστωτική και οικονομική ένωση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ίσως το διάστημα που ακολουθεί να τελεσφορήσουν οι συνομιλίες αυτές και να δούμε μια στενή οικονομική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Άλλωστε το πολιτικό σύστημα της Ουκρανίας, το οποίο έθεσε στο παρελθόν εμπόδια στην ένωση αυτή, θα έχει αναμορφωθεί μέχρι τότε εκ βάθρων και θα έχουν εκλείψει οι όποιοι εγχώριοι και διεθνείς ανασταλτικοί παράγοντες.

Η αστρολογία των πρωταγωνιστών

Πρωταγωνιστές στο Ουκρανικό δράμα που βιώνουμε, είναι αδιαμφησβήτητα οι δύο πρόεδροι των εμπλεκομένων χωρών, ο V.A. Zelensky, Προέδρος της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, και ο V. Putin, Προέδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο V.A. Zelensky είναι Υδροχόος στο ζώδιο, με Σελήνη στον Λέοντα και Ωροσκόπο στον Ταύρο. Το αξιοσημείωτο του αστρολογικού του χάρτη είναι, ότι έχει τέσσερις ανάδρομους γενέθλιους πλανήτες, τον Άρη στον Λέοντα, τον Δία στους Διδύμους, τον Κρόνο στον Λέοντα και τον Πλούτωνα στον Ζυγό, που του παίρνουν κάποια στιγμή στην ζωή του, όσα η μοίρα του χάρισε. Από την μελέτη του γενέθλιου χάρτη του Προέδρου της Ουκρανίας, προκύπτει ότι πιστεύει όσα πρεσβεύει, έχει αγνές προθέσεις στις πράξεις του, αλλά ο Ποσειδώνας του στον Τοξότη δεν του επιτρέπει να έχει μια υγιή επαφή με την πραγματικότητα. Συνδυασμένα δε με τις τρέχουσες πλανητικές διελεύσεις και όψεις, εξάγουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα, που έχουν άμεση σχέση με την διαχείριση της χώρας του, αλλά και με την προσωπική του ευημερία.

Η προοδευμένη Σελήνη του σε ζώδιο της φωτιάς, όπως είναι ο Κριός, το ζώδιο του πολέμου, των αναταραχών, της φωτιάς και της καταστροφής, τον ωθεί σε τροχιά σύγκρουσης από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2022 απόλαυσε την απόλυτη στήριξη στο εσωτερικό και εξωτερικό, από κρυφούς και φανερούς συμμάχους και υποστηρικτές των δράσεων του.

Από τον Ιούνιο του 2022 και μετά ξεκινά μια περίοδος αποδυνάμωσης του, με κάποιους συμμάχους να εγκαταλείπουν το πλευρό του, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του γίνονται όλο και πιο επιτακτικά.

Τον Αύγουστο του 2022 υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να υπάρξει απειλή απώλειας της εξουσίας και σοβαρός περιορισμός της δράσης του, σαν συνέπεια μιας προδοσίας, απέναντι στην οποία θα αισθάνεται ανίσχυρος.

Μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Ιανουαρίου 2023, πέρα από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με υπόγειες διεργασίες, που θα υποσκάπτουν το έργο του.

Τον Μάρτιο του 2023 ο διελαύνων Ερμής μετακινείται στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 10ο οίκο του (καριέρα και δημόσιος βίος), σχηματίζοντας παράλληλα αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο του. Ο συνδυασμός των όψεων προμηνύει μοιραίες αλλαγές και απώλεια δύναμης. Ο δε διελαύνων Πλούτωνας, ο οποίος μετακινείται τον Μάρτιο του 2023 στο ζώδιο του Υδροχόου και στον 9ο  ηλιακό του οίκο (εξερεύνηση, ταξίδια και ανώτατη εκπαίδευση), σχηματίζοντας αντίθεση με τον Άρη, σηματοδοτεί μια περίοδο αποτυχιών και κατάρρευσης της σταδιοδρομίας του. Μεγάλης κλίμακας πολιτικά και οικονομικά γεγονότα θα δημιουργήσουν ένα δυσμενές για τον ίδιο περιβάλλον, ενώ δεν αποκλείεται η μετανάστευση του στο εξωτερικό.

Τον Απρίλιο του 2023 ίσως να βρεθεί υπόλογος σε δικαστικές αίθουσες, δικαστικές μάχες που αναμένεται να χάσει και να σηματοδοτήσουν το τέλος των ελπίδων και των σχεδίων του.

Στην ζωή του ανακτά ηρεμία και κάποια αίσθηση ομαλότητας και ασφάλειας, εάν καταφέρει να ξεπεράσει τις αντιξοότητες αλώβητος, μετά τον Νοέμβριο του 2023.

Ο V. Putin από την άλλη, ο μακροχρόνιος Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού, με Σελήνη στους Διδύμους, Ωροσκόπο στον Σκορπιό και Μεσουράνημα στον Λέοντα. Με Πλούτωνα και Μεσουράνημα στον Λέοντα, γνωρίζει από πείρα ότι η δύναμη δεν είναι παντοτινή, ιδίως όταν βρίσκεται κανείς στο τιμόνι μιας υπερδύναμης. Με Ήλιο στον Ζυγό, απέναντι από τον Κρόνο, είναι ειρηνικός και δίκαιος, ωστόσο πειθαρχημένος και αυστηρός. Ο ωροσκόπος του δε στον Σκορπιό, δεν του επιτρέπουν να ξεχάσει προσβολές και να εκδικηθεί με το ίδιο νόμισμα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Η προοδευμένη Σελήνη στο ωροσκόπιο του βρίσκεται μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Νοεμβρίου 2023 στον Τοξότη, το ζώδιο της επέκτασης, των εθνοαπελευθερωτικών αγώνων και της ενοποίησης των εθνών.

Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2022 οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος του, η δημόσια υποστήριξη ελάχιστη, οι υπόγειες διεργασίες έντονες. Με αυτοσυγκράτηση, λογική και σύνεση μπόρεσε ωστόσο να λύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Τον Μάιο του 2022 μπορεί να αποκαταστάθηκαν οι γραμμές επικοινωνίας με παλιούς και ξεχασμένους συμμάχους και συνεργάτες.

Το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2022 μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια πολλά δυσάρεστα γεγονότα, να κάνουν κινήσεις κάποιοι μυστικοί εχθροί του, ενώ ο ίδιος θα υποπέσει σε κάποια λάθη διαχείρισης.

Το κλίμα αρχίζει να αντιστρέφεται γι’ αυτόν μεταξύ Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2022, με την βελτίωση της επικοινωνίας με τους ξένους ηγέτες και την πρόοδο των σχεδίων του.

Το φθινόπωρο του 2022 θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ίδιο και την χώρα του, μια και θα υπάρξουν αρκετά εμπόδια και απώλειες. Θα αποδειχτεί ωστόσο μια ενεργή περίοδος, οι προκλήσεις της οποίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμπνευσμένες λύσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2023, μετακινείται ο διελαύνων Δίας του στο ζώδιο του Λέοντα, φέρνοντας ευκαιρίες για επέκταση της δύναμης του και νέες ευκαιρίες που έχουν σχέση με την Προεδρική του θητεία. Είναι όμως και μια περίοδος, κατά την οποία θα υπάρχει βαρύ κλίμα σε οικονομικό επίπεδο, θα σηματοδοτηθεί από απώλειες και δικαστικές διαμάχες, αλλά και δύσκολες, αν όχι τοξικές, σχέσεις με δυτικούς ηγέτες.

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2023 αλλάζει ριζικά το οικονομικό κλίμα στην χώρα και θα υπάρξουν επαναστατικές αλλαγές στην διακυβέρνηση της Ρωσίας. Είναι μια χρονική περίοδος που μπορεί να βρει τρόπο να πραγματοποιήσει τις ιδέες και τους στόχους του.

Εν κατακλείδι…

Το 2022 θα είναι σαν να βρέθηκε ο κόσμος μας ξαφνικά επιβάτης σε ένα τρενάκι του τρόμου. Αισιοδοξία θα διαδέχεται την απαισιοδοξία, μέτρα θα φέρνουν αντίμετρα, κυρώσεις θα απαντώνται με αντι-κυρώσεις, με μια παγκόσμια οικονομία να πνέει τα λοίσθια και την απειλή μιας πυρηνικής σύρραξης να έρχεται κάθε λεπτό πιο κοντά. Ο κόσμος μας θα βρεθεί διαιρεμένος σε δύο μέτωπα, στοιχισμένος πίσω από τις δύο παγκόσμιες στρατιωτικές δυνάμεις, μόνο που τώρα η μάχη θα μαίνεται μεταξύ του καλού και του κακού και όχι μεταξύ δύο χωρών. Και η έννοια του καλού και του κακού, δεν θα ανταποκρίνεται τώρα πιά την υποκειμενική άποψη της δύσης (πας μη αποτασσόμενος ανήκει στον άξονα του κακού), αλλά στην ουσία του όρου.

Οι δονήσεις και οι κραδασμοί της μάχης θα είναι κάτι περισσότερο από αισθητοί μέχρι την άνοιξη του 2023. Τον Μάρτιο του 2023 μετακινείται ο Κρόνος, ο πλανήτης των περιορισμών και τις ατυχίας, από το ζώδιο του Υδροχόου, που επηρεάζει την Ρωσική Ομοσπονδία, στο ζώδιο των Ιχθύων, με αποτέλεσμα να τελειώσει η περίοδος των μεγάλων δοκιμασιών της Ρωσίας.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πρώτη επιστροφή του Πλούτωνα μετά από 248 χρόνια στον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, θα φέρει αποκαλύψεις στης σκιώδους πλευράς της αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, που μπορεί να την οδηγήσει να αβέβαια νερά. Ο Πλούτωνας που κυβερνά τον 2ο ηλιακό οίκο της χώρας, τον οίκο των οικονομικών πόρων, αναμένεται να εκθέσει σταδιακά τα έργα και τις μέρες της ελίτ των ΗΠΑ, τους δεσμούς του χρήματος με την εξουσία, τις οικονομικές φούσκες αλλά και όλα τα αρνητικά εκείνα πρότυπα που στηρίζουν την οικονομική ανισότητα και τις φυλετικές διακρίσεις. Είναι μια διέλευση που θα επηρεάσει τις ΗΠΑ μέχρι να εγκαταλείψει ο Πλούτωνας οριστικά τον Αιγόκερω και να εισέλθει στον Υδροχόο το 2024, φέροντας το τέλος ενός μοντέλου διαχείρισης που επιβλήθηκε παγκόσμια και μας οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα, πιθανά και ριζικές αλλαγές στην διοίκηση στης χώρας. Με όλα όσα θα συμβαίνουν στο εσωτερικό της, η επιρροή των ΗΠΑ στα παγκόσμια τεκταινόμενα θα μειώνεται μέσα στα επόμενα χρόνια, μέχρι να σταθεροποιήσει και πάλι τον βηματισμό της, κάπου στα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Η στρατιωτική σύγκρουση στα πεδία της Ουκρανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια χρονική στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2023, κάποιες πτυχές ωστόσο της σύγκρουσης θα συνεχίσουν να μας απασχολούν μέχρι και τον Νοέμβριο του 2023. Μετά το 2024 η Ρωσία φαίνεται να ανακτά και πάλι τον σταθερό βηματισμό της και να διατηρεί στην κατοχή της έναν από τους κυρίαρχους γεωπολιτικούς πόλους στην παγκόσμια σκακιέρα, με μια σταθερά ανοδική οικονομική και τεχνολογική πρόοδο, σε ένα κόσμο που θα έχει αλλάξει τελείως.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU