Πανσέληνος της 13 Ιουλίου στον Αιγόκερω : Η υπερπανσέληνος των ελαφιών

Πανσέληνος της 13 Ιουλίου στον Αιγόκερω :  Η υπερπανσέληνος των ελαφιών

Η Πανσέληνος του Ιουλίου συμβαίνει στις 13 του μήνα, στις 21:37 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 21ο 30’ του Αιγόκερου. Είναι το πιο φωτεινό από τα φεγγάρια του έτους, ένα Supermoon που αποκαλείται και το «φεγγάρι των ελαφιών», καθώς την περίοδο αυτή του χρόνου βρίσκονται τα κέρατα των ενήλικων αρσενικών ελαφιών σε πλήρη ανάπτυξη.

Με ένα φεγγάρι στον Αιγόκερω έχουμε πάντοτε την έντονη ανάγκη να δικαιωνόμαστε στα μάτια των γύρω μας, να γινόμαστε αποδεκτοί αλλά και να αισθανόμαστε χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο. Δεν αντέχουμε να μας αγνοούν, πληγωνόμαστε όταν δεν αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά μας, γιατί έχουμε ανάγκη από την έγκριση του κόσμου. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε να συμβαίνει, γιατί η έξωθεν επιβεβαίωση δεν θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις ανασφάλειες μας, αντίθετα θα μας απομακρύνει από τον δρόμο μας. Εκείνο που έχει ουσία είναι να παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας, ανεξάρτητα εάν τα εκτιμούν οι γύρω μας ή όχι.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ενεργοποιεί τον άξονα 6ου και 12ου οίκου (6ος: καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, εργαζόμενοι, δημόσια υγεία, στρατός, πολεμικό ναυτικό και σώματα ασφαλείας – 12ος : μυστικές υπηρεσίες, κατάσκοποι, κρυφοί εχθροί, εγκλεισμοί, νοσοκομεία, φυλακές και εξορία, εγκλήματα και φόνοι) και ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στον Υδροχόο, το ζώδιο του αντικομφορμισμού, της ελευθερίας αλλά και των απότομων ξεσπασμάτων θυμού. Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου προμηνύει δύσκολες καταστάσεις, περιορισμούς, στερήσεις και απώλειες, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε Πλούτωνα και Κρόνο, ενώ 12ος οίκος δείχνει υπόγειες διεργασίες με την ανάμειξη ξένων χωρών και πιθανές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αντιδράσεις και αλυσιδωτά γεγονότα. Η δε Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον τρίτο δεκανό του Αιγόκερου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στην αστρολογία με αναταραχές, ανταρσίες, ακόμη και τον θάνατο επιφανών προσώπων.

Οι κύριες όψεις της Πανσελήνου αυτής είναι μια αντίθεση με τον Ερμή, που μας προϊδεάζει για δυσκολίες στην επικοινωνία και στις διαπραγματεύσεις, ένα τρίγωνο με τον Ουρανό, το οποίο θα μπορούσε να φέρει θετικές αλλαγές, και ένα εξάγωνο Ερμή-Ουρανού που μας βοηθήσει να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική. Από άποψη απλανών αστέρων, η Πανσέληνος του Αιγόκερου θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον αστέρα Dheneb του αστερισμού του Αετού, ένα πολεμικό αστέρι σε έναν αστερισμό που κυβερνά τις εκρήξεις, τις βόμβες, τους πυραύλους και τις ΗΠΑ.

Η αντίθεση Πανσελήνου-Ερμή μιλάει για συγκρούσεις, εσωτερικές και όχι μόνο. Αντιπροσωπεύει την πάλη μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Η καρδιά μας μπορεί να μας λέει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το μυαλό μας να υπαγορεύει κάτι εντελώς διαφορετικό. Με την όψη αυτή συνήθως έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα, και αφού δεν μπορούμε οι ίδιοι να τα ερμηνεύσουμε, δεν μπορούμε και να τα μοιραστούμε με τους γύρω μας. Είναι συχνό δε, η όψη αυτή να μας οδηγεί σε μια στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας, και ως εκ τούτου σε σύγχυση, στρες, ανασφάλεια, αναποφασιστικότητα και κακές επιλογές.

Υπό την επιρροή της είναι συχνές οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί, πιθανά λόγω συναισθηματικής φόρτισης ή λόγω κακής επικοινωνίας. Γινόμαστε επίσης απόλυτοι στις απόψεις μας και προκατειλημμένοι απέναντι στις απόψεις ή θέσεις των άλλων. Εάν διεξάγονται διαπραγματεύσεις το διάστημα επιρροής της Πανσελήνου, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή να μην τιναχτούν στον αέρα. Σε στιγμές που θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις ή να συζητηθούν ευαίσθητα ζητήματα, ας είμαστε επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί η επαφή μας με την πραγματικότητα δεν θα είναι αυτή που πρέπει.

Σε αντίθεση με την μονολιθική σκέψη και τις προκαταλήψεις της αντίθεση Πανσελήνου-Ερμή έρχεται το τρίγωνο Πανσελήνου-Ουρανού που φέρει θετικές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και παρατηρούμε τους γύρω μας. Είναι μια όψη που μας κάνει ανοιχτόμυαλους, περίεργους, δημιουργικούς και ανοιχτούς στο νέο και εκκεντρικό. Η διαίσθηση μας είναι αυξημένη και η αυτοπεποίθηση μας τονωμένη, ώστε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα στην ζωή και να πάρουμε νέες κατευθύνσεις, να ακολουθήσουμε μια πιο ανεξάρτητη πορεία. Ο Ουρανός αγαπά τα ρίσκα, οπότε είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή να αναλάβουμε κάποια, καθώς φέρνει αναπάντεχες ευκαιρίες.

Οι τυχαίες συναντήσεις δεν θα πρέπει να αποκλειστούν τις μέρες αυτές, όπως και η έλξη μας για αντισυμβατικά και ασυνήθιστα άτομα και ιδέες. Θα μας έλξει η διαφορετική κουλτούρα, η περίεργη καταγωγή, μια προέλευση από μια μακρινή χώρα, οτιδήποτε γενικά δεν συναντάμε συχνά και μπορεί να εξάψει την περιέργεια μας. Έχουμε δε υπό την επιρροή της όψης την μοναδική ευκαιρία να απομακρυνθούμε από τοξικές ή ακόμη και βαρετές σχέσεις ή να κόψουμε επιβλαβείς συνήθειες ή έξεις.

Το εξάγωνο Ερμή-Ουρανού ανοίγει νέες προοπτικές, με το να μας βοηθάει να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική. Αντιπροσωπεύει την προοδευτική σκέψη που γεννά νέες, πρωτοπόρες και ίσως εκκεντρικές ιδέες, οι οποίες όμως φέρνουν λύσεις σε πολύπλοκα ζητήματα ή σε προβληματικές καταστάσεις. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις νέες ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται, με την οξεία μας αντίληψη και την ψυχική επίγνωση, ότι κάτι σημαντικό θα χτυπήσει την πόρτα μας. Λόγω της εμπλοκής του Ερμή στην όψη, είναι μια φάση που θα είμαστε πολύ πιο κοινωνικοί και επικοινωνιακοί, άρα και η ιδανική χρονική στιγμή να διευρύνουμε τον φιλικό ή κοινωνικό μας κύκλο, τετ-α-τετ ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ουρανός δε, ευνοεί την τεχνολογία, την έρευνα και τις ανακαλύψεις, οπότε το διάστημα αυτό ίσως να πληροφορηθούμε για μια νέα επιστημονική ανακάλυψη.

Η σύνοδος του φεγγαριού με τον απλανή αστέρα Dheneb ή ζ’ (ζήτα) του αστερισμού του Αετού, που στην αραβική του ονομασία σημαίνει «η ουρά του αετού», υποδηλώνει επιτυχία στις πολεμικές τέχνες. Ο αστέρας είναι συνδεδεμένος με αυξημένες διοικητικές ικανότητες, είναι γνωστός για την ανάγκη του για ελευθερία, ενώ φέρνει επιτυχίες στα πολεμικά μέτωπα και ευεργεσίες. Έχει τυπικά χαρακτηριστικά του Άρη, του πλανήτη του πολέμου.

Ο αστερισμός του Αετού στον οποίο ανήκει ο  Dheneb βρίσκεται στον ουράνιο ισημερινό και μυθολογικά αντιπροσωπεύει τον αετό που μετέφερε τους κεραυνούς του Δία. Φέρει χαρακτηριστικά Άρη και Δία και λέγεται ότι δίνει μεγάλη φαντασία, δυνατά πάθη, αδάμαστη θέληση, κυρίαρχο χαρακτήρα, διόραση και έντονα διεισδυτικό μυαλό. Η ενεργοποίηση του αστερισμού προμηνύει αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, ενώ στην κοσμική αστρολογία κυβερνά την εξερεύνηση του διαστήματος, τις βόμβες, τους πυραύλους, αλλά και τις ΗΠΑ, της οποίας αποτελεί και σύμβολο.

Ανάμεσα στις δευτερεύουσες όψεις η σπουδαιότερη είναι αναμφίβολα η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα, η οποία θα κορυφωθεί στις 19 Ιουλίου, μια όψη που φέρνει πείσμα και αποφασιστικότητα να περάσει η δική μας άποψη. Είναι αυτή που μεγεθύνει φαινόμενα χειραγώγησης, επιβολής, ζήλιας και εκδίκησης. Είναι η όψη της παράνοιας, της οργής, των εμμονών, αυτή της καταστροφής, μέσα από την οποία θα έρθει η αναγέννηση. Στην κοσμική αστρολογία συνδέεται παραδοσιακά με παραιτήσεις προέδρων και πτώσεις ηγετών (ήδη έχουμε την πτώση της κυβέρνησης στην Σρι Λάνκα), ενώ σε συνδυασμό με τη Πανσέληνο στον Αιγόκερω, ο οποίος φιλοξενεί προς στιγμήν τον Πλούτωνα, έναν αστερισμό που αναφέρεται στις κυβερνήσεις και την εξουσία, την πολιτική και οικονομική ελίτ, στην αυστηρή ιεραρχία και στα πρωτόκολλα και του περιορισμούς, το διάστημα που ακολουθεί ίσως να ζήσουμε στιγμές παράνοιας, καθώς οι απαιτήσεις και οι παραλογισμοί των κυβερνήσεων θα ξεπεράσουν κάθε αποδεκτό όριο. Αποτελεί δε έναν εκρηκτικό συνδυασμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη φανατισμών αλλά και σε προκλητική επίδειξη δύναμης από την ελίτ.

Είναι όμως και μια όψη που αποκαλύπτει μυστικά και παρασκηνιακές ενέργειες, με απώτερο σκοπό να καθαρίσει την διαφθορά που επικρατεί, ώστε να επιτρέψει την γέννηση του νέου. Το διάστημα που ακολουθεί θα πρέπει να περιμένουμε καινούργια σκάνδαλα να δουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η πρώτης επιστροφή του Πλούτωνα στον χάρτη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την σύνοδο Σελήνης-Dheneb, αστέρι ενός αστερισμού που κυβερνά τις ΗΠΑ, στρέφει την προσοχή μας στις απέναντι ακτές του Ατλαντικού, από όπου υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προέλθουν οι κοσμογονικές αποκαλύψεις. Πέρα όμως από τα σκάνδαλα, η όψη Ήλιου-Πλούτωνα θα γεννήσει εντάσεις μεταξύ εχθρικών ή ανταγωνιστικών χωρών, ίσως δε και να γεννήσει σημαντικά προβλήματα συνεννόησης ή έλλειψη ομοφωνίας σε συμμαχίες ή συνασπισμούς χωρών.

Εν κατακλείδι όμως, είναι ένα φεγγάρι που θα γεννήσει ένα νέο τρόπο σκέψης, ο οποίος θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τα στεγανά και τις προκαταλήψεις και να δούμε τις καταστάσεις από μια διαφορετική οπτική. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να εξερευνήσουμε νέες προσεγγίσεις σε παλιά προβλήματα και να βρούμε ευφάνταστες λύσεις που θα εξυπηρετούν την τρέχουσα πραγματικότητα και θα εγγυόνται έως ένα βαθμό την βέλτιστη μελλοντική μας πορεία.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU