Νέα Σελήνη 28 Ιουλίου 2022 στον Λέοντα : Επικίνδυνες εντάσεις και ξαφνικά γεγονότα

Νέα Σελήνη 28 Ιουλίου 2022 στον Λέοντα : Επικίνδυνες εντάσεις και ξαφνικά γεγονότα

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου είναι στις 28 του μήνα, στις 20:54 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 05ο 38’ του Λέοντα. Ένα φεγγάρι στο ζώδιο του Λέοντα αυξάνει την επιθυμία μας να προβληθούμε, να εντυπωσιάσουμε, να κερδίσουμε τον έπαινο και τον θαυμασμό των γύρω μας, γνωστών και αγνώστων. Επιδιώκουμε να βρεθούμε κάτω από το εκτυφλωτικό φως των προβολέων, πολλές φορές όμως αψηφούμε τον κίνδυνο, το φως αυτό να κάψει τα φτερά μας. Τις μέρες αυτές θα αναδειχτεί το μείζον θέμα του φόβου της κριτικής και της απόρριψης που κρύβουμε λίγο-πολύ όλοι μέσα μας. Το ζητούμενο είναι, να μάθουμε να αποδεχόμαστε την καλόπιστη κριτική, να αγνοούμε την κακόπιστη γιατί είναι ανάξια της προσοχής μας, να αποδεχτούμε τις φοβίες μας και να συνειδητοποιήσουμε τις ανεπάρκειες μας για να τις αποδεχτούμε, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε σαν άτομα.

Πρόκειται για μια δύσκολη Νέα Σελήνη στις 5 μοίρες του Λέοντα, εξαιρετικά φιλόδοξη, αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, μη επιτρέποντας σε κανέναν και σε τίποτε να μπει εμπόδιο στον δρόμο της προς την επιτυχία. Είναι μαχητική και ατρόμητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιανδήποτε κίνδυνο και να θυσιάσει ότι χρειαστεί για να κατακτήσει αυτό που επιθυμεί. Η εμμονή ωστόσο ενέχει κινδύνους, και οι κίνδυνοι αυτή την περίοδο είναι πολλοί και σοβαροί! Το κόστος δε απρόβλεπτα μεγάλο…

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης που σηματοδοτεί την κάθε Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα αυτή την φορά στον 6ο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που κατά την κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, την δημόσια υγεία και την εργατική τάξη. Είναι όμως και ο στρατός των χωρών, το πολεμικό τους ναυτικό και τα σώματα ασφαλείας, που θα παρουσιάσουν ιδιαίτερη δραστηριότητα μέσα από την ενεργοποίηση αυτή. Σε αντίθεση με την Νέα Σελήνη βρίσκεται ο Ωροσκόπος της, ο οποίος τοποθετείται στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο 1ος οίκος, ο οίκος του ωροσκόπου, είναι ο σημαντικότερος σε έναν κοσμικό χάρτη, καθώς αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση μιας χώρας, τις κρατικές υποθέσεις και την δημόσια υγεία. Η αντίθεση Σελήνης-Ωροσκόπου υποδηλώνει αστάθεια και μια ευκολία στην χειραγώγηση από επιδέξια άτομα, εκμεταλλευόμενοι το συναίσθημα των λαών, ενώ η αντίθεση Ήλιου-Ωροσκόπου τονίζει την δράση ατόμων, που με κρυφές ατζέντες θα μας παραπλανήσουν και θα μας οδηγήσουν εκεί που εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους. Ο επαναστάτης Υδροχόος όμως μπορεί να βγάλει αυτή την φορά τον κόσμο στους δρόμους και να χαλάσει τα σχέδια τους.

Το μεσουράνημα, ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου της νέας Σελήνης, ο οίκος που απεικονίζει την ανώτατη εξουσία των χωρών, βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πετύχει τους στόχους του, καταφεύγοντας ακόμη και σε ψέματα, κάτι που είναι η δεύτερη του φύση. Η εξουσία από ότι φαίνεται θα είναι αμείλικτη και άκαμπτη, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης, προωθώντας την ατζέντα της. Η Νέα Σελήνη ωστόσο, σε αντίθεση με τον ωροσκόπο και σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα (MC), υποδηλώνει ότι θα έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας, τόσο στο περιβάλλον μας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τις προσπάθειες παραπληροφόρησης, απόκρυψης και χειραγώγησης. Η επίγνωση αυτή θα γεννήσει την ανάγκη αντίδρασης, με σαφείς στόχους, σε μια κινητοποίηση που θα φέρει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και χαρακτηριστικά σταυροφορίας. Καθώς ο κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός, βρίσκεται στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου, καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση των λαϊκών αντιδράσεων θα διαδραματίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κυβερνά ο τρίτος οίκος, που προς το παρόν είναι τα μόνα μη λογοκριμένα μέσα, προσβάσιμα από όλους.

 

Ως προς τις κύριες όψεις της Νέας Σελήνης του Λέοντα, είναι ένα τρίγωνο Σελήνης-Δία, με τον Δία σε στάση στον Κριό για να ξεκινήσει την ετήσια ανάδρομη πορεία του, ελάχιστες ώρες μετά την Νέα Σελήνη, και ένα τετράγωνο Ερμή-Ουρανού, που θα γεννήσει πιθανά ακραίες απόψεις και θα ενισχύσει την ανάγκη μας για ελευθερία.

Το τρίγωνο Σελήνης-Δία θα είναι υπεύθυνο για την βελτίωση της διάθεσης μας και την αισιοδοξία που θα μας διακατέχει το διάστημα αυτό, μια αισιοδοξία ωστόσο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μας προς την επιτυχία, καθώς κινδυνεύουμε να χάσουμε σημαντικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν τις μέρες αυτές. Είναι μια όψη που οδηγεί σε υλική και πνευματική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προέλθει από τομείς που κυβερνά ο Δίας, όπως είναι οι ανώτατες σπουδές, τα ταξίδια, οι επιχειρήσεις και ο νόμος. Ωστόσο, όσο θετική και αν είναι η όψη Σελήνης-Δία, υπάρχουν δύο ανασταλτικοί παράγοντες που θα περιορίσουν την δυναμική της: Το γεγονός ότι ο Δίας βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος, και το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού, που γεννά εντάσεις και απρόοπτα γεγονότα.

Ενθουσιασμό και ξαφνικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσει το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού, που όμως θα γεννήσει εντάσεις και άγχος. Απρόοπτα γεγονότα και καταστάσεις ή ειδήσεις που δεν τα περιμένουμε και δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστες, μπορεί να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε πορεία. Η όψη γεννά παρόρμηση και ενθουσιασμό ή μας οδηγεί στην διασκέδαση και τις απολαύσεις, με αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση να διασπάται η προσοχή μας από την δουλειά και τις υποχρεώσεις μας.

Ένα τετράγωνο Ερμή-Ουρανού μπορεί εύκολα να προκαλέσει παρεξηγήσεις από κακή επικοινωνία, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένθερμες διαφωνίες. Είμαστε βιαστικοί σε ότι κάνουμε, το μυαλό μας δουλεύει μεν γρήγορα, αλλά αδυνατεί να εκτιμήσει σωστά τις καταστάσεις, και ο συνδυασμός αυτός πολλές φορές μας οδηγεί σε λάθη και παραλήψεις, ιδίως εάν επιτρέψουμε να μας καθοδηγήσει η παρόρμηση της στιγμής. Καλό είναι να αποφύγουμε το διάστημα επιρροής της Νέας Σελήνης να λάβουμε δεσμευτικές για το μέλλον μας αποφάσεις, αλλά και να ζυγίζουμε προσεκτικά τι και πως θα πούμε κάτι, για να μην προσβάλουμε ή προκαλέσουμε τους συνομιλητές μας. Το θετικό της όψης είναι ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να δούμε τα πράγματα από τις διαφορετική οπτική, κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες. Εάν σχεδιάζετε κάποιο ταξίδια, ελέγξτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες που έχουν σχέση με την μετακίνηση σας.

Στην κοσμική αστρολογία το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού ενεργοποιεί τον 7ο (σχέσεις λαού-κυβέρνησης, φανεροί εχθροί έθνους, εμπόριο με ξένες χώρες) και 3ο οίκο (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, λογοτεχνία και δημοσιογραφία, αλλά και τις συναλλαγές με γειτονικές χώρες)  αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει μεγάλες και ξαφνικές εντάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτές θα αφορούν τις αντιδράσεις των λαών κατά των κυβερνήσεων τους, με πιθανές νέες πτώσεις κυβερνήσεων, σε κάποιες άλλες θα φέρει επικίνδυνες εντάσεις μεταξύ αντίπαλων ή αντιμαχόμενων χωρών. Δείχνει επίσης ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα στις επιβατικές αλλά και εμπορευματικές μεταφορές θα συνεχιστούν.

Η επιρροή που θα έχει το τετράγωνο αυτό στα ανοιχτά διεθνή μέτωπα, θα μεταφραστεί στην ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί από την κάθε πλευρά. Η αδυναμία όμως επίτευξης των στόχων γεννά ανησυχίες και εντάσεις. Η συνεννόηση μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης είναι καταδικασμένη προς το παρόν, καθώς η κάθε πλευρά όχι μόνο είναι ανυποχώρητη στις θέσεις της, αλλά θέλει να επιδείξει την απόλυτη ισχύ της. Μόνο εντάσεις μπορούμε να περιμένουμε ως εκ τούτου και περιχαράκωση των δύο στρατοπέδων.

Μεταξύ των δευτερευουσών όψεων της Νέας Σελήνης η σημαντικότερη είναι αναμφισβήτητα το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε πορεία σύγκλησης. Είναι η όψη που από την μια επιδρά στις ατομικές και συλλογικές μας ελευθερίες, επιβάλλοντας περιορισμούς (Κρόνος), κυρίως όμως επηρεάζει τις οικονομίες των χωρών και τα οικονομικά των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα από ξαφνικά και απρόβλεπτα γεγονότα (Ουρανός στον Ταύρο). Το τετράγωνο των δύο πλανητών θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την επίδραση του μέσα στο φθινόπωρο του 2022, που αναμένεται να δώσει το τελειωτικό του χτύπημα στις οικονομίες, πριν «σπάσει» και ακολουθήσει ο κάθε πλανήτης την δική του πορεία. Θα αρχίσει να γίνεται όμως αισθητή η αυξημένη επίδραση του από τον Αύγουστο. Προς το παρόν ωστόσο, ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Δία στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης μας οδηγεί σε κακές οικονομικές επιλογές και σε ανώφελες δαπάνες, που θα εξανεμίσουν τα λιγοστά αποθέματά μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού θα φέρει ελλείψεις βασικών προϊόντων διατροφής που θα είναι όλο και πιο έντονες, όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη του χρόνου. Το ίδιο και οι ελλείψεις καυσίμων. Η ενεργειακή ανεπάρκεια και η εκτίναξη των τιμών βασικών, και όχι μόνο, προϊόντων και υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανόν να δώσει το φιλί του θανάτου στις ήδη ασθενικές, αν όχι αποστεωμένες οικονομίες. Με τον Άρη στον Ταύρο, σε σύνοδο με τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, οι εξελίξεις φαίνεται να επιταχύνονται. Ο Άρης με την παρορμητικότητα του θα οδηγήσει σε κακές επιλογές λόγω πρόχειρων εκτιμήσεων και θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στα γεγονότα, ώστε να ξεκινήσει το ντόμινο των εξελίξεων.

Ο Άρης από τον 3ο  ηλιακό οίκο, εμπλέκεται επίσης σε μια όψη τετραγώνου με τον Ερμή, που αναμένεται να φέρει μεγάλη ανυπομονησία αλλά και εντάσεις και έριδες. Αλαζονικές συμπεριφορές και ηγεμονικές προσωπικότητες σε έξαρση, ίσως και σε παράκρουση, μπορεί να δημιουργήσουν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στην διεθνή διπλωματική και γεωπολιτική σκακιέρα. Είναι η όψη της αντιπαλότητας, της ασυνεννοησίας και του χάους, που απειλεί ότι έμεινε ακόμη όρθιο.

Με Ερμή, Άρη και Ουρανό εξαιρετικά δραστήριους, εμπλεκόμενους σε δύσκολες όψεις, και τον Δία σε στάση, ανήμπορο να μας παρέχει τις ευεργετικές του ενέργειες στην έκταση που θα επιθυμούσε, το διάστημα που ακολουθεί θα είναι αρκετά αγχωτικό, γεμάτο εντάσεις, διαπληκτισμούς, έριδες και αντιπαλότητες. Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν, με τον Πλούτωνα να σκάβει και να ξεθάβει από τον 12ο οίκο μυστικές συμφωνίες και ανομολόγητα σχέδια, εκθέτοντας την χειραγώγηση και την εξαπάτηση που λαμβάνει χώρα, καθώς και τα πρόσωπα και τους οργανισμούς που την ενορχηστρώνουν και την υλοποίησαν.

Θα ακολουθήσουν και νέες πολιτικές κρίσεις και πτώσεις κυβερνήσεων, όσο οι οικονομίες των χωρών θα συνεχίσουν την ολοένα και επιταχυνόμενη πτωτική τους πορεία, ενώ οι γεωπολιτικές συμμαχίες θα δοκιμαστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Πλούτωνας από τον 12ο οίκο γεννά εσωστρέφεια, μια στροφή προς το εσωτερικό των χωρών, με εστίαση στα προβλήματα επιβίωσης της κάθε χώρας, επιταχύνοντας την απομάκρυνση μας από το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι τα πάντα αποτελούν αναγκαία βήματα μιας γενικής αποκαθήλωσης και αναπροσαρμογής, σε έναν εξελικτικό κύκλο της ανθρωπότητας που πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουμε να ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον σε μια νέα εκκίνηση, βασισμένη σε καινούργιες αξίες, που θα γεννήσουν πολύ καλύτερες προοπτικές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU