Πανσέληνος στον Κριό της 9 Οκτωβρίου 2022 Φρίκη, ερημιά, νερό, σκοτάδι… : Φρίκη, ερημιά, νερό, σκοτάδι…

Πανσέληνος στον Κριό της 9 Οκτωβρίου 2022  Φρίκη, ερημιά, νερό, σκοτάδι… : Φρίκη, ερημιά, νερό, σκοτάδι…

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 9 του μήνα, στις 23:54 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στις 16ο 32’ στο ζώδιο του Κριού. Σε ένα φεγγάρι στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν. Η αβεβαιότητα είναι ανεπιθύμητη και πυροδοτεί την δράση. Μόνο που δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη στις αποφάσεις και τις ενέργειες μας, για να αποφύγουμε τους λανθασμένους χειρισμούς. Συνιστάται να σκεφτούμε τι θέλουμε να πετύχουμε, να αποφασίσουμε με ψυχραιμία και να δράσουμε με ηρεμία, ακολουθώντας ο καθένας τον ρυθμό που τον κάνει να αισθάνεται άνετα, ότι έχει τον έλεγχο των καταστάσεων.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου ενεργοποιεί για μια ακόμη φορά τον άξονα 10ου (ανώτατη πολιτική αρχή) και 4ου ηλιακού οίκου (γη, σοδειές, υπέδαφος, σεισμοί και καιρικές συνθήκες), σαν να θέλει να μην μας αφήσει να ξεχάσουμε, ότι η επισιτιστική κρίση και η έλλειψη καυσίμων που βιώνουμε και θα κλιμακωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, οφείλονται αποκλειστικά σε πολιτικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, ένα πολύ συναισθηματικό ζώδιο, προτεραιότητα του οποίου είναι η οικογένεια και η ασφάλεια των δικών του ανθρώπων. Την δική του ευαισθησία την κρύβει ο Καρκίνος κάτω από ένα αδιαπέραστο περίβλημα, υποφέρει όμως από συχνά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα επειδή δεν αφήνεται να εκφραστεί ελεύθερα και να μοιραστεί το φορτίου του με τους δικούς του ανθρώπους. Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου πέφτει στο ζώδιο των Ιχθύων και ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία και του Χείρωνα. Είναι μια θέση που φωτίζει την πνευματικότητα και τον εσωτερισμό, τις γνώσεις αλλά και την ονειροπόληση.

Οι κύριες όψεις της Πανσελήνου είναι μια αντίθεση της με την Αφροδίτη και ένα εξάγωνο με τον Κρόνο, υπάρχουν ωστόσο σημαντικές δευτερεύουσες όψεις, όπως τα τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού και Άρη-Ποσειδώνα, που είναι ισχυρές και συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην διαμόρφωση της πραγματικότητας που θα βιώσουμε τις επόμενες βδομάδες μέχρι την μερική ηλιακή έκλειψη της 25 Οκτωβρίου.

Η αντίθεση Πανσελήνου-Αφροδίτης μιας κάνει πιο στοργικούς και ρομαντικούς, αυξάνει δε την ανάγκη μας για συντροφικότητα. Κάτι τέτοιο είναι θετικό, εάν η σχέση είναι αρμονική και έχει υγιείς βάσεις. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, οι έντονες συναισθηματικές ανάγκες ενός συντρόφου που δεν βρίσκουν ανταπόκριση, μπορεί να οδηγήσουν σε εντάσεις στην σχέση. Οι διαφορές μεταξύ των συντρόφων γίνονται με την όψη αυτή ακόμη πιο εμφανείς και μπορεί να οδηγήσουν στην δυσκολία συναισθηματικής έκφρασης και στην απομάκρυνση. Οι αδέσμευτοι μπορεί να αποφασίσουν το διάστημα αυτό να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών τους από έναν υποψήφιο ερωτικό σύντροφό, μόνο και μόνο για να καλύψουν το αίσθημα της μοναξιάς που τους κατακλύζει. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι η καλύτερη δυνατή αφετηρία για μια καινούργια σχέση, που πιθανότατα να παραμείνει ρηχή και επιφανειακή, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Το συναισθηματικό κενό μπορεί να προσπαθήσουν κάποιοι να τα γεμίσουν καταφεύγοντας στο αλκοόλ, το φαγητό, τα ναρκωτικά ή οτιδήποτε άλλο τους κάνει να αισθανθούν καλά.

Η αντίθεση Πανσελήνου-Αφροδίτη συνεπάγεται ότι ταυτόχρονα σχηματίζεται μια σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης, μια όψη του τονίζει την θηλυκότητα και φέρνει στην επιφάνεια τα θηλυκά στοιχεία και στα δύο φύλλα. Στηρίζει καλλιτεχνικές δράσεις και δημιουργικές ασχολίες, ενώ μας στρέφει προς την μόδα και την καλαισθησία. Είναι μια όψη που γεννά αισιοδοξία και μας ωθεί στην διασκέδαση και τις φιλικές συναναστροφές.

Το εξάγωνο Πανσελήνου-Κρόνου από την άλλη βοηθάει στο να υπάρξει σταθερότητα και ασφάλεια στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Υπό την επιρροή της όψης γινόμαστε λίγο πιο ώριμοι, πειθαρχημένοι και υπομονετικοί, περιορίζοντας έτσι της επιρροές στης αντίθεσης Πανσελήνου-Αφροδίτη και την ακόρεστη ανάγκη μας για διαρκή συναισθηματική κάλυψη. Μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα μας και κατακτώντας μια συναισθηματική ισορροπία, να μοιραστούμε την αγάπη μας με τα δικά μας άτομα. Οι σχέσεις, προσωπικές, φιλικές και κοινωνικές ωφελούνται από την πίστη, την δέσμευση, την υπευθυνότητα, την αξιοπιστία και τον σεβασμό που γεννά η παρούσα όψη. Είναι δε η ιδανική χρονική στιγμή να μοιραστεί κανείς τις ευθύνες τις οικογένειας και του σπιτιού με τον σύντροφό του.

Το τελευταίο στην σειρά τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού βρίσκεται αυτή την χρονική στιγμή στην κορύφωση του και τις βδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα εξασθενεί η επιρροή του, αλλά θα συνεχίσει για αρκετό καιρό να γεννά γεγονότα. Είναι μια όψη που φέρνει περιορισμούς ανάλογους του Δεκεμβρίου 2021, ίσως για διαφορετικούς λόγους ή με διαφορετικές προφάσεις αυτή την φορά. Είναι η όψη των ανεπιθύμητων αλλαγών, της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας και των φυσικών καταστροφών. Απροσδόκητα και αιφνίδια γεγονότα μπορεί να φέρουν πολύ μεγάλες αλλαγές και ανατροπές που δεν φανταζόμαστε. Γιατί όσα φέρνει η ώρα με τον Ουρανό πανίσχυρο, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Αυτό το διάστημα ωστόσο το εξάγωνο Πανσελήνου-Κρόνου θα μας προικίσει με υπομονή και αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες που θα προκύψουν.

Το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα είναι η νέα επιλαμβανόμενη όψη που θα μας απασχολήσει και την χρονιά που έρχεται. Ο πρώτος σχηματισμός μεταξύ των δύο πλανητών κορυφώνεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την Πανσέληνο, και το γεγονός ότι η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Κριού, το οποίο κυβερνά ο Άρης, κάνει την επίδραση της όψης λίγο πιο ισχυρή. Εισερχόμαστε σε μια περίοδο φυσικής ατονία και έλλειψης διάθεσης για ανάληψη δράσης, αλλά και σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα που δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν και τίποτε. Θα υπάρξει δόλος, ψέματα και σκάνδαλα, θα υπάρξει παραπληροφόρηση και εσκεμμένη απόκρυψη της πραγματικότητας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Ας έχουμε όμως κατά νου, ότι μας κάνει αρκετά πιο καχύποπτους με τους γύρω μας, κάτι που κατά βάση δεν είναι κακό, γινόμαστε όμως πολλές φορές παρανοϊκοί, κοιτάζοντας συνεχώς πίσω από την πλάτη μας. Μπορεί να γίνουμε επίσης ζηλιάρηδες, κτητικοί και εκδικητικοί, μια και ο Άρης μεγεθύνει το συναίσθημα και μας ωθεί παρορμητικά σε πράξεις, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποφεύγαμε. Προσοχή στις απάτες, στα κουτσομπολιά και στις συκοφαντίες που ανθούν υπό την επίδραση της όψης. Το παράλληλο τετράγωνο Άρη-Ερμή δε, μας κάνει ανυπόμονους και καβγατζήδες. Οι σχέσεις μας μπορεί να διαταραχθούν τις μέρες αυτές, μια και είμαστε ισχυρογνώμονες αλλά και αλαζονικοί.

Η παρούσα Πανσέληνος σχηματίζει συνόδους με σειρά σταθερών αστέρων από τον αστερισμό των Ιχθύων, κυρίως όμως με τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Είναι αστρολογικά ένας γενικά ευνοϊκός αστερισμός, υποδεικνύοντας κάτι άξιο τιμής, ένα εξέχον πρόσωπο. Η ενεργοποίηση τους αστερισμού χαρίζει αγνότητα σκέψης, αρετή, τιμή και αξιοπρέπεια, μπορεί όμως να μας φέρει αντιμέτωπους με τις πιο κρυφές και τρομερές φοβίες μας και μια τάση να αποθαρρυνόμαστε εύκολα. Η ενεργοποίηση του αστερισμού μέσα από μια δύσκολη όψη μπορεί να θεωρηθεί ένα ασφαλές προμήνυμα για επερχόμενους σεισμούς.

Από τον αστερισμό της Ανδρομέδας βρίσκεται η Πανσέληνος σε σύνοδο με τον α΄(άλφα) Ανδρομέδας ή τον Alpheratz όπως επικράτησε να ονομάζεται, ένα δυαδικό σύστημα αστέρων, το λαμπρότερο του αστερισμού. Ενεργοποιημένος ο αστέρας έχει παρατηρηθεί ότι χαρίζει μια ανεξάρτητη φύση, αγάπη για ελευθερία, οξύ μυαλό, ανάγκη για αγάπη, πλούτη, τιμή. Είναι φύσης Δία-Αφροδίτης και εάν μετέχει σε μια θετική όψη φέρνει αρμονία, η οποίο επιδρά ευεργετικά στις ανθρώπινες σχέσεις και βοηθάει στην έκφραση της δημιουργικότητα μας. Σε σύνοδο με το φεγγάρι ο α’ της Ανδρομέδας μπορεί να μας κάνει γνωστούς ή δημοφιλείς σε ένα ευρύ κοινό, καθώς είναι μια όψη που μας κάνει δυναμικούς, επίπονους, έντιμους και αξιόπιστους φίλους, ενώ μπορεί να συνοδευτεί από επιχειρηματική επιτυχία και υλικό πλούτο.

Ενώ οι κύριες όψεις της Πανσελήνου στρέφουν την προσοχή μας σε προσωπικό επίπεδο στον συναισθηματικό μας κόσμο και στις ερωτικές μας σχέσεις, σε κοσμικό ωστόσο επίπεδο οι ισχυρότατες δευτερεύουσες όψεις της περιόδου μας συμβουλεύουν να είμαστε επιφυλακτικοί με τις κοινωνικές μας επαφές, αλλά και ψυχικά προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο Κρόνος θα μας φέρει για μια ακόμη φορά στερήσεις, ίσως των ελευθεριών μας, σίγουρα όμως υπό μορφή έλλειψης τροφίμων ή καυσίμων ή οτιδήποτε άλλο προκύψει μέσα στο επόμενο διάστημα. Γιατί οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, υπό την επιρροή του Ουρανού από τον Ταύρο, το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα έχει απορυθμιστεί από κακούς σχεδιασμούς κάποιων, οι οποίοι έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο των εξελίξεων και μέσα στους μήνες που ακολουθούν θα ζήσουμε πολλές και μεγάλες εκπλήξεις σε κάθε επίπεδο.

Με τον Άρη να μειώνει ταχύτητα για να γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων στα τέλη του μήνα, μέσα στην περίοδο των εκλείψεων και σε ένα διαρκές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, η ένταση σε παγκόσμια κλίμακα θα αυξάνεται και οι εξελίξει από το μέτωπο της ειρήνης δεν είναι αισιόδοξες. Η δύσκολη μερική ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό που ακολουθεί θα φέρει αποκαλύψεις παρασκηνίου και νέες εντάσεις, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν. Ο Ουρανός δε, σε συνδυασμό με τον αστερισμό της Ανδρομέδας, που γιγαντώνουν την ανάγκη μας ελευθερία, αναμένεται να κινητοποιήσει τις μάζες και να υπάρξουν διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, εντάσεις και κινήματα σε μια πολύ πιο ευρεία κλίμακα, σε πολλές περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας. Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθούμε τα συμβάντα στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, εάν ευαρεστηθούν τα μέσα ενημέρωση να επιτελέσουν το ρόλο τους, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να εμπιστευθούμε την εγκυρότητα των πληροφοριών, ούτε και να ελπίζουμε σε νηφάλιες πολιτικές αποφάσεις, που θα μπορούσαν να θέσουν τέρμα στον παραλογισμό. Γιατί ζούμε τις εποχές των πολλών και μικρών Νερώνων, οι οποίοι νομίζουν ότι γράφουν ιστορία, βάζοντας φωτιά στο σπίτι μας, οδηγώντας μας όμως στον όλεθρο και τον αφανισμό.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU