Νέα Σελήνη στον Τοξότη της 24.11.2022

Νέα Σελήνη στον Τοξότη της 24.11.2022

Η νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 24 του μήνα, στις 00:57 ώρα Ελλάδος και στην 1ο 37’ του ζωδίου του Τοξότη. Ένα καινούργιο φεγγάρι στο πιο ξέγνοιαστο και χαρούμενο ζώδιο του ζωδιακού προμηνύει μια σύντομη περίοδο χαλάρωσης και διασκέδασης καθώς κυριαρχεί μια πολύ πιο αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής. Τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα και προκλήσεις. Υπό την επιρροή του Τοξότη πολλοί από εμάς θα ψάξουμε τις μέρες αυτές για κάτι καινούργιο, έναν νέο σκοπό ή έναν προορισμό, είτε πρόκειται για μια νέα αποστολή στην ζωή, είτε για μια νέα φιλοσοφική αντίληψη που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, ο οποίος στην κοσμική αστρολογία αντιστοιχεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης. Αφορά επίσης τα social media, τις τηλεπικοινωνίες, την συγγραφή και την εκδοτική δραστηριότητα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις μετοχές και τα ομόλογα αλλά και τις εμπορευματικές συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στην αναλυτική και εμμονική με την τάξη και την ακρίβεια Παρθένο. Ο Ωροσκόπος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή, κυβερνήτη της Παρθένου, που προοιωνίζει μια περίοδο ανησυχίας για τα ζητήματα που κυβερνά ο Ερμής, αλλά και μια αδυναμία συγκέντρωσης και διάσπαση προσοχής. Σχηματίζει επίσης τετράγωνο με την Αφροδίτη, μια όψη που μας προϊδεάζει για αδεξιότητα στις κοινωνικές επαφές, γκάφες και ευτράπελα.

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης είναι ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον επεκτατικό Δία, ενώ παράλληλα σχηματίζονται ευρείες σύνοδοι του φεγγαριού με τον Ερμή και την Αφροδίτη. Ανησυχητική είναι ωστόσο η παρουσία δυσοίωνων σταθερών αστέρων σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη και τον Δία, που σε συνδυασμό με τα πάντα παρόντα την περίοδο αυτή τετράγωνα Κρόνου-Ουρανού και Άρη-Ποσειδώνα, χαλάνε την φαινομενικά χαλαρή, ήρεμη και θετική ατμόσφαιρα.

Ένα τρίγωνο Νέας Σελήνης-Δία αποτελεί το πιο ευοίωνο σημάδι για ανάπτυξη, καλοτυχία, επέκταση και επιτυχία. Είναι μια όψη που φέρνει αισιοδοξία και χαρά, ενθουσιασμό και ένα γενναιόδωρο πνεύμα. Οι σχέσεις γίνονται πιο αρμονικές υπό την επιρροή του τριγώνου, ενώ σηματοδοτεί μια ευνοϊκή περίοδο για την έναρξη νέων δράσεων στο επαγγελματικό ή εκπαιδευτικό τομέα ή ακόμη και την πραγματοποίηση μακρινών ταξιδιών. Ο Δίας συνδέεται όσο κανείς άλλος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος με τον πλούτο και την ευημερία και υπό την ευεργετική αυτή όψη θα μπορούσε να φέρει κερδοφόρες επιχειρηματικές συμφωνίες ή εύνοια για το ξεκίνημα μιας καινούργιας επαγγελματικής δράσης.

Ωστόσο όλα αυτά τα θετικά στοιχεία περιορίζονται αισθητά από το γεγονός ότι ο Δίας βρίσκεται την στιγμή της Νέας Σελήνης σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος, άρα είναι τεχνητά ακόμη ανάδρομος. Όσο πιο κοντά δε βρίσκεται η χρονική στιγμή του τέλους της στάσης του, που στην συγκεκριμένη περίπτωση απέχει κάποια λεπτά της ώρας, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται ο πλανήτης για αρνητικές συνέπειες. Υπό την επιρροή της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας, οι τόσο θετικές προοπτικές που φέρνει το τρίγωνο Σελήνης-Δία μπορούν πολύ εύκολα να καταστραφούν από την απληστία μας, την υπερβολή ή την άγνοια. Ανησυχητική επίσης είναι η σύνοδος του Δία με τον σταθερό αστέρα Scheat από τον αστερισμό του Πήγασου, ένα αστέρι με αρνητική σημειολογία.

Ο Scheat είναι ένας κίτρινος γίγαντας, που βρίσκεται στο ένα πόδι του φτερωτού αλόγου, που αναπαριστά τον Πήγασο και φέρεται να προκαλεί ακραία ατυχία. Είναι φύσης Άρη και Ερμή και θεωρείται υπεύθυνος για φόνους, αυτοκτονίες και πνιγμούς. Η ενεργοποίηση του αστέρα όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει συνδεθεί με καταστροφές από πλημμύρες, ναυάγια, ατυχήματα σε ορυχεία και αεροπορικές τραγωδίες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι δέκα μέρες πριν και άλλες τόσες μετά την είσοδο και την έξοδο του Δία από και προς την ανάδρομη κίνηση του προκαλεί κραδασμούς τέτοιους, που μπορούν να ενεργοποιήσουν σεισμικά ρήματα και να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις μεγάλης έντασης ή να διεγείρει ηφαιστειακές εκρήξεις. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενός μεγάλου σεισμού ή μιας βίαιης ηφαιστειακής έκρηξης θα μπορούσε σε συνδυασμό με την παρουσία του Scheat να υπάρξει ο κίνδυνος ενός καταστροφικού τσουνάμι.

Η σύνοδος μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης στον αστερισμό του Τοξότη αποτελεί από την άλλη μια θετική επιρροή για το καινούργιο φεγγάρι. Πρόκειται για μια όψη που ενθαρρύνει τις επαφές και την επικοινωνία, εξομαλύνει τις σχέσεις και μας βοηθάει να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, δείχνοντας την αγάπη και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας. Ευνοεί τις νέες επαφές, φιλικές, ερωτικές ή επαγγελματικές και μπορεί να φέρει διευρυμένες συνεργασίες σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να φέρει μια ειρηνική διευθέτηση σε περιπτώσεις εντάσεων και διαπληκτισμών, ώστε να τεθούν οι αντιθέσεις στην άκρη και να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος. Όπως και στην περίπτωση του Δία όμως, έτσι και στην σύνοδο μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης, μεταξύ των δύο πλανητών εισβάλει ο Antares, ο α΄(άλφα) του Σκορπιού ή αλλιώς η καρδιά του Σκορπιού, που έρχεται με την παρουσία του να ακυρώσει σε μεγάλο βαθμό την θετική επιρροή της συνόδου.

Ο ερυθρόχρωμος γίγαντας του αστερισμού του Σκορπιού, ο αντίπαλος του Άρη όπως δηλώνει το όνομα του, κάνει τους ανθρώπους σκληρούς και επιθετικούς, ξεροκέφαλους και αυτοκαταστροφικούς. Έχει συνδέσει το όνομα του με την κακία, την καταστροφή και τον κίνδυνο θανάτου. Είναι ένα βίαιο άστρο, το οποίο σπέρνει τον θάνατο, είτε στα πολεμικά μέτωπα, είτε στις κοινωνίες. Κίνδυνοι θανάτου ελλοχεύουν υπό την παρουσία του από πυρκαγιές, όπλα ή μηχανήματα. Στην παρούσα θέση του μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης γεννά καχυποψία, ανειλικρίνεια, ανεντιμότητα και εγωισμό.

Υπάρχουν όμως και άλλοι σταθεροί αστέρες που λαμβάνουν μέρος στην Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου, όπως είναι οι β’ (βήτα), ζ’ (ζήτα) και ω’ (ωμέγα) του αστερισμού του Ηρακλή, αλλά και ο δ’ (δέλτα) του Οφιούχου ή αλλιώς ο Yed Prior. Ο αστερισμός του Ηρακλή χαρίζει δύναμη χαρακτήρα, προσήλωση στον σκοπό και επιμονή, μια φλογερή φύση αλλά και επικίνδυνα πάθη. Από την άλλη ο αστερισμός του Οφιούχου είναι γνωστός για την καλόκαρδη αλλά και σπάταλη φύση του, που εύκολα παρασύρεται. Ενεργοποιημένος ο αστερισμός μας προειδοποιεί για αόρατους κινδύνους, εχθρότητα, διαμάχες και συκοφαντίες. Συνδέεται δε με φάρμακα και δηλητήρια! Ο δ΄(δέλτα) του αστερισμού, που βρίσκεται στο αριστερό χέρι του, φύσης Κρόνου και Αφροδίτης, προκαλεί ανηθικότητα, αναίδεια και επανάσταση.

Σε ένα τόσο αντιφατικό πλανητικό σκηνικό, εάν προσθέσουμε τις ενέργειες του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, με τις ελλείψεις, τους περιορισμούς και την χείριστη οικονομική κατάσταση, αλλά και αυτές του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα με την διαρκή ένταση, την χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και τις άπειρες απάτες, η τελική εικόνα της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου μόνο ειδυλλιακή δεν είναι. Η σύνοδος Δία-Scheat αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να φέρει μια αρνητική τροπή στην εξέλιξη του πληθωρισμού, που υπό την επιρροή του Ουρανού θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Οι συνδυασμένες όψεις της περιόδου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα περάσουμε πολύ σύντομα στην επόμενη, πολύ βαθύτερη φάση της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία θα εκτοξευθεί, καθώς επιχειρήσεις θα περιορίζουν το εργατικό τους δυναμικό ή θα πτωχεύουν, ενώ η χρηματιστηριακή και νομισματική αστάθεια θα συμπληρώσει το δυσοίωνο οικονομικό σκηνικό.

Με τον Άρη ανάδρομο και την ενεργοποίηση του Antares η βία θα ενταθεί, τόσο στα πολεμικά μέτωπα, όσο και στους δρόμους των πόλεων μας, ενώ η παρουσία του Οφιούχου μας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που ενέχουν τα φάρμακα, που μπορεί να αποδειχτούν δηλητήρια για τον οργανισμό μας. Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν στην λήψη σκευασμάτων που μας συνιστούν ή μας επιβάλλουν. Οι κοινωνικές αντιδράσεις θα γίνονται όλο και πιο έντονες και μαζικές, καθώς ο Τοξότης προτίθεται να συνεργαστεί και να συμπορευτεί για ένα καλύτερο αύριο, ενώ σε πολλές χώρες θα υπάρξει κυβερνητική αστάθεια λόγω σκανδάλων που έφερε ή θα φέρει η τελευταία έκλειψη στην επιφάνεια. Η παγκόσμια ειρήνη απειλείται με την αυξανόμενη ένταση λίγο-πολύ σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και οι πλανητικές όψεις μας προειδοποιούν για επιπρόσθετους κινδύνους και καταστροφές από έντονα καιρικά και τεκτονικής φύσης φαινόμενα. Ας ελπίσουμε ωστόσο ότι οι δύσκολες αυτές προβλέψεις θα παραμείνουν απλά στην σφαίρα των προβλέψεων.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: