Πανσέληνος της 7 Ιανουαρίου 2023 στον Καρκίνο : Διάρρηξη δεσμών και ανάγκη ελευθερίας επιλογών

Πανσέληνος της 7 Ιανουαρίου 2023 στον Καρκίνο : Διάρρηξη δεσμών και ανάγκη ελευθερίας επιλογών

Η πρώτη Πανσέληνος της χρονιάς πραγματοποιείται στις 7 του μήνα, στη 01:07 τοπική ώρα και στις 16ο 21’ στο ζώδιο του Καρκίνου. Πρόκειται για την Πανσέληνο του Λύκου κατά τους γηγενείς της Αμερικής, καθώς την περίοδο αυτή του έτους ακουγόταν έντονα τα ουρλιαχτά των λύκων, που περιφρουρούσαν την περιοχή τους, ενίσχυαν τους κοινωνικούς τους δεσμούς και καλούσαν την αγέλη τους για κυνήγι.

Μια Πανσέληνος στο ζώδιο του Καρκίνου συνοδεύεται πάντοτε με έντονο συναίσθημα, αρκετές συναισθηματικές διακυμάνσεις αλλά και μια μικρότερη ή μεγαλύτερη κατάθλιψη, καθώς διολισθαίνουμε πολλές φορές σε αναμνήσεις, που αναβιώνουν τραυματικές καταστάσεις του παρελθόντος. Το αίσθημα της ασφάλειας εμπεδώνεται με ότι έχει σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, καθώς αυτά είναι τα σταθερά μας στηρίγματα, τα καταφύγια μας στην ζωή, οι ασφαλείς μας χώροι. Η αντίληψη μας για τον κόσμο που μας περιβάλλει μπορεί να είναι το διάστημα αυτό πολύ υποκειμενική και διαμορφώνεται ανάλογα με τα ενεργειακά κύματα που λαμβάνουμε από τους γύρω μας.

Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Καρκίνου, οπότε η ενέργεια του ζωδίου είναι πανίσχυρη στο φεγγάρι αυτό. Συχνά απεικονίζεται ο Καρκίνος σαν ένα ευαίσθητο και ήπιο ζώδιο, υπάρχει όμως και μια σκληρότητα που κάνει την εμφάνιση της, όταν το επιβάλουν οι συνθήκες. Η σελήνη είναι ισχυρή στον δεύτερο δεκανό του Καρκίνου και οι οικογενειακές αξίες πραγματικά ισχυρές. Με την γονική στήριξη μπορούμε να προσελκύσουμε επιτυχία στην ζωή μας, ίσως και υλική ευμάρεια. Η ενέργεια της σελήνης από τον δεύτερο δεκανό του ζωδίου δεν την κάνει ιδιαίτερα φιλόδοξη, ούτε ενδιαφέρεται να είναι. Το αρνητικό ωστόσο της παρούσας Πανσελήνου είναι, ότι οι ευαίσθητες ψυχές θα χρειαστούν πραγματική στήριξη να ξεπεράσουν τις σκληρές ανατροπές της ζωής τους, χωρίς να βυθιστούν στην κατάθλιψη και την απόγνωση.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ενεργοποιεί τον άξονα 3ου και 9ου ηλιακού οίκου, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύουν ο μεν 3ος τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τον τουρισμό και τις μετακινήσεις, τον τύπο και τις εκδόσεις, τις συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες και τις μετοχές και τα ομόλογα, ο δε 9ος την νομοθετική εξουσία, τα θρησκευτικά δόγματα, το θρησκευτικό συναίσθημα, την ανώτατη εκπαίδευση, την εμπορική ναυτιλία και τις εμπορευματικές συναλλαγές με τις μακρινές χώρες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν ζητήματα που θα αφορούν τους πιο πάνω τομείς της δημόσιας ζωής.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στον Ζυγό, το ζώδιο της διπλωματίας και των συμβιβασμών, το οποίο όμως δεν διστάζει, αν και πολλές φορές διστακτικό και αναποφάσιστο, να εκφράσει τον οπορτουνισμό του. Σχηματίζει δε ο ωροσκόπος σειρά τετραγώνων με τον Ήλιο (συνειδητή παραπλάνηση ως προς την αληθινή μας φύση), με την Σελήνη (συναισθηματική αστάθεια και επιρροή από τρίτους), με τον ανάδρομο Ερμή (διάσπαση προσοχής και εσωτερική ένταση) και τον Πλούτωνα (ανάγκη ανεξαρτησίας και ακραίες συμπεριφορές).

Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, ο οίκος που αντιπροσωπεύει τον αρχηγό του κράτους, αλλά και την κορυφή της κοινωνικής και οικονομικής πυραμίδας βρίσκεται στον Καρκίνο. Η θέση αυτή υποδηλώνει ότι η άρχουσα τάξη έχει ανάγκη την αποδοχή του κόσμου, σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών που πιστεύει ότι προσφέρει στο σύνολο, διαισθάνεται ωστόσο την διάχυτη δυσαρέσκεια που υπάρχει απέναντι της. Ο δέκατος οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία της Λίλιθ, που στην παρούσα θέση διεκδικεί την ελευθερία της, σπάζοντας τα δεσμά από παραδοσιακές αξίες ή από μια ισχυρή μητρική παρουσία. Από τον δέκατο οίκο, έχει την τάση να διαμαρτύρεται για τα πάντα και να μην είναι ευχαριστημένη με τίποτε.

Η κύρια όψη της Πανσελήνου είναι μια αντίθεση με τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω. Η αντίθεση αυτή καθιστά πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας, ώστε να τα μοιραστούμε στην συνέχεια με τους γύρω μας. Το μπερδεμένο μας μυαλό και η πολωμένη σκέψη μπορεί να μας δυσκολέψει αισθητά να βρούμε την εσωτερική μας ισορροπία και να χαλαρώσουμε. Μας δυσκολεύει επίσης στην κατανόηση των μικρών, καθημερινών μας προβλημάτων. Υπό την επιρροή της όψης μπορεί να είμαστε εξαιρετικά αναλυτικοί την μια στιγμή, και την αμέσως επόμενη να γινόμαστε εξαιρετικά συναισθηματικοί, σε σημείο παραλογισμού. Η ευμετάβλητη αυτή στάση μας είναι αυτονόητο ότι θα μας οδηγήσει σε διαφωνίες, διαπληκτισμούς και συγκρούσεις.

Άγχος και σύγχυση είναι τα άλλα συμπτώματα που μπορεί να φέρει η αντίθεση Σελήνης-Ερμή, παράλληλα με μια ροπή προς τις εξαρτήσεις, αλλά και έντονες προκαταλήψεις και ρατσιστικές συμπεριφορές. Εκείνο που θα μας βοηθούσε να ανακτήσουμε εν μέρει τουλάχιστον τις ισορροπίες μας, θα ήταν εάν απομακρυνόμασταν από τα πολύβουα πλήθη και προσπαθούσαμε στην ασφάλεια και ηρεμία του χώρου μας να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας και να ηρεμήσουμε. Μια άλλη διέξοδος θα ήταν να παραμείνουμε δραστήριοι και παραγωγικοί, δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα τα καταφέρουμε με ευκολία.

Ο Ερμής ανάδρομος στον τρίτο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, έναν οίκο που κυβερνά, σε αντίθεση με το φεγγάρι, μας προϊδεάζει για προβλήματα στις επικοινωνίες, τις μεταφορές και τις εμπορευματικές ανταλλαγές μέσα στις επόμενες βδομάδες. Ένα ευεργετικό τρίγωνο δε που σχηματίζει με τον επίσης ανάδρομο Ουρανό, αφήνει περιθώρια για ανακαλύψεις και εφευρέσεις νέων πραγμάτων, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, προωθεί όμως και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, που μπορεί να γεννήσει νέες ιδέες.

Η σύνοδος από την άλλη του Ήλιου με τον ανάδρομο Ερμή, περιορίζει κάπως την αρνητική επιρροή της αντίθεσης Σελήνης-Ερμή και μας βοηθάει να εστιάσουμε, να επικοινωνήσουμε ή να πραγματοποιήσουμε ταξίδια μικρών αποστάσεων. Φέρνει πνευματική εγρήγορση, οξύνοια, περιέργεια αλλά και προσαρμοστικότητα. Υπό την επιρροή της όψης θα πρέπει να περιμένουν αύξηση των αλληλεπιδράσεων με τους γύρω μας, επαφών και επικοινωνιών, καθώς και ανταλλαγή ιδεών. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος, οπότε θα γεννήσει καθυστερήσεις και προβλήματα στους τομείς κυριαρχίας του, σε όσους δεν έχουν γενέθλιο Ερμή ανάδρομο.

Το αξιοσημείωτο της Πανσελήνου του Ιανουαρίου είναι ότι βρίσκει στα μέσα της ανάδρομης πορείας τους, τόσο τον Ερμή, όσο και τον Άρη, κάτι που θα μπορούσε να γεννήσει εντάσεις με το παραμικρό. Η ταυτόχρονη ανάδρομη πορεία Ερμή και Άρη είναι δύσκολη, καθώς νοιώθουμε πολλές φορές ότι έχουμε κολλήσει και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω, έχουμε όμως και μια θολή και μπερδεμένη σκέψη, που δεν μας βοηθάει ούτε να προσανατολιστούμε, ούτε να αποφασίσουμε. Η αίσθηση ότι κάθε βήμα προόδου ακολουθείται από πολλά βήματα οπισθοδρόμησης είναι επίσης πολλές φορές παρούσα, αν και συχνά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ομιχλώδης αυτή ατμόσφαιρα μπορεί να είναι έντονη με την παρούσα Πανσέληνο και θα μας κάνει να αισθανθούμε αποπνικτικά και άβολα, γι’ αυτό δεν πρέπει να πιεστούμε να πάρουμε αποφάσεις ή να δεσμευτούμε σε μακροχρόνια σχέδια.

Όλη αυτή η ενέργεια των δύο ανάδρομων πλανητών μας συνιστά να κινηθούμε αργά, να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή ενεργούμε και να αφιερώσουμε χρόνο να ανακαλύψουμε κρυμμένες αλήθειες που μπορεί να είναι θαμμένες μέσα μας. Καθώς η εξωτερική δράση εμποδίζεται, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να στραφούμε προς τα μέσα μας, να επανασυνδεθούμε με τον πραγματικό μας εαυτό, να αναζωογονήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία του εαυτού μας που αφήσαμε να μαραζώσουν, και να αναλογιστούμε την πορεία μας στο άμεσο μέλλον. Ας επιτρέψουμε τις ευαισθησίες μας να εκφραστούν, να αγαπήσουμε εαυτόν και αλλήλους, και να επικοινωνήσουμε από καρδιάς. Η ενέργεια της Πανσελήνου ίσως μας βοηθήσει, εάν προσπαθήσουμε, να διαρρήξουμε κάποια δεσμά και να απελευθερωθούμε από κάποια όρια που μας έχουν επιβληθεί.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου σχηματίζει σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Wasat ή Al Wasat από τα αραβικά που σημαίνει «η μέση», είναι ο «δ» (δέλτα) του αστερισμού των Διδύμων, ένα υπόλευκο διπλό άστρο στην μέση του Κάστορα, του βόρειου διδύμου του αστερισμού των Διδύμων. Πρόκειται για ένα σταθερό αστέρα φύσης Κρόνου (ντροπή, καταστροφή και συμφορά), που γεννά κακία, βία και καταστροφή, ενώ συνδέεται με χημικά, δηλητήρια και αέρια. Ο αστέρας Wasat που φαίνεται να συνδέει τους διδύμους στην μέση, παραπέμπει αστρολογικά στην συντροφικότητα και την συναίνεση ή συνθηκολόγηση, μπορεί ωστόσο να ερμηνευτεί και ως απομάκρυνση ή αποχωρισμός. Βοηθά στην οικοδόμηση γεφυρών επικοινωνίας, σχηματίζει συμμαχίες και βοηθάει να γύρει η πλάστιγγα προς την ειρήνη, παρά στον πόλεμο. Η σύνοδος του παρόλα αυτά με την Σελήνη προλέγει για πολλές δυστυχίες, αδυναμία σωματική και ανημποριά!

Στις δευτερεύουσες όψεις, ένα τρίγωνο Αφροδίτης-ανάδρομου Άρη αξίζει της προσοχής μας, καθώς μπορεί να γεννήσει νέους έρωτες, μπορεί όμως να φέρει εκρήξεις ζήλιας, που σε ακραίες περιστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εγκλήματα πάθους. Είναι μια όψη που μπορεί να φέρει την επιτυχία από αυθόρμητες ενέργειες, θα μπορούσε όμως και να φέρει εντάσεις λόγω οικονομικών διαφορών ή νομικών αντιδικιών. Υπό την επιρροή της αναμένονται αυξημένες διεθνείς εντάσεις, νέες αναφλέξεις είναι πιθανές, ένταση των πολεμικών συγκρούσεων, διπλωματικά επεισόδια και ιδεολογικές συγκρούσεις. Και ας σημειωθεί, ότι εντάσεις που γεννιούνται με την Πανσέληνο, δύσκολα αποκλιμακώνονται.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου στον Καρκίνο μας ωθεί να βγούμε από το καβούκι μας, να διαρρήξουμε τα αόρατα δεσμά μας που μας κρατάνε στάσιμους και να αναλογιστούμε ποια είναι η ποιο επωφελής για μας πορεία στο μέλλον. Δεν θα είναι καθόλου εύκολες οι αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε, καθώς θα είναι έντονη η συναισθηματική μας φόρτιση, αλλά η ανάγκη να οργανωθούμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας θα γίνει περισσότερο από ποτέ εμφανής.

Σε συλλογικό επίπεδο, το φεγγάρι αυτό θα φέρει πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις ή κυβερνητικές αποφάσεις που θα αποβλέπουν σε μια νέα φάση περιορισμών και εγκλεισμού, με όποιες προφάσεις σκαρφιστούν αυτή την φορά, μόνο που οι αντιδράσεις των λαών αναμένεται να είναι δυναμικές. Οι πλανητικές συγκυρίες μας οδηγούν στο να αντισταθούμε και να επαναστατήσουμε ενάντια στους κανόνες, αποζητώντας την ελευθερία μας, μόνο που σε πολλές περιπτώσεις οι δράσεις μας θα χαρακτηρίζονται από υπερβολή. Η διαδικασία μαζικής αφύπνισης των πληθυσμών έχει ξεκινήσει και το σχέδιο των κυβερνόντων αλλά και των παρασκηνιακών δυνάμεων που κινούν τα νήματα για την διατήρηση του status quo και την επιβολή μιας νέας, δυστοπικής πραγματικότητας, αρχίζει πλέον να καταρρέει. Και αυτό θα γίνεται όλο και πιο εμφανές τους μήνες που ακολουθούν.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: