Πανσέληνος στην Παρθένο της 7 Μαρτίου 2023

Πανσέληνος στην Παρθένο της 7 Μαρτίου 2023

Πανσέληνο έχουμε τον Μάρτιο στις 7 του μήνα, στις 14:40 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου, στις 16ο 40’ . Ένα φεγγάρι στην μανιακή με την τάξη και την καθαριότητα Παρθένο θα τονίσει την ανάγκη μας για διαύγεια και καλή οργάνωση. Πρέπει να βάλουμε σε τάξη όλες τις υποθέσεις μας, προσωπικές, επαγγελματικές ή κοινωνικές για να μπορούμε να ηρεμήσουμε και να αναπαυθούμε. Πρόκειται με άλλα λόγια για μια άσκηση νεύρων το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί, καθώς στην ζωή τίποτε δεν είναι τέλειο, πόσο μάλλον εμείς οι ίδιοι… Δεν μας μένει παρά να αποδεχτούμε το ατελές της φύσης μας και το απρόβλεπτο της ζωής και ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, χωρίς να μας κατατρώει το άγχος και οι ανασφάλεια.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα 8ου και 2ου οίκου, σε δύο καθαρά οικονομικούς οίκους του ωροσκοπίου, γεγονός που μας προϊδεάζει για γεγονότα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο που θα αφορούν τα δημόσια οικονομικά, το δημόσιο χρέος, την πορεία των χρηματιστηρίων ή αυτή των Τραπεζών. Ο Ωροσκόπος στης Πανσελήνου βρίσκεται στον Λέοντα, που από την θέση του αυτή επιθυμεί να κυριαρχεί, να ελέγχει τα πάντα ή να κατευθύνει την δράση. Έχει μεγαλεπήβολα όνειρα και σχέδια και προσπαθεί να τα υλοποιήσει με κάθε τρόπο. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Ήλιος, διέρχεται το ζώδιο των Ιχθύων και δείχνει μια ατολμία και διστακτικότητα για ανάληψη δράσης. Ο ωροσκόπος φιλοξενεί την Λίλιθ, την μαύρη σελήνη και σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα, πλανητικές θέσεις και όψεις που δεν προμηνύουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τον πρώτο οίκο, τον οίκο του ωροσκοπίου. Πρόκειται για τον οίκο που αντιπροσωπεύει τον λαό, τις κρατικές υποθέσεις, την δημόσια υγεία και την γενική κατάσταση της χώρας. Η Παρουσία του Πλούτωνα σε όψη αντίθεσης είναι πολύ πιθανό να αποκαλύψει νέα σκάνδαλα και να γεννήσει ακραίες αντιδράσεις.

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος που αντιπροσωπεύει την πολιτική εξουσία βρίσκεται στον υπερδραστήριο και εγωκεντρικό Κριό. Η θέση αυτή δείχνει αποφασιστικότητα να πετύχει κανείς αυτό που επιδιώκει και κυρίως να ενισχύσει την δημόσια εικόνα και την φήμη του. Ο κυβερνήτης του 10ου οίκου, ο Άρης, διέρχεται τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου, που δείχνει ότι η υλοποίηση των σχεδίων μας είναι απόλυτα εξαρτημένη από έξωθεν βοήθεια (γνωστών, φίλων, υποστηρικτικών μηχανισμών, κλπ.). Το Μεσουράνημα είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, γεγονός που μας προϊδεάζει για ξαφνικά και απρόβλεπτα γεγονότα και πιθανές ανατροπές των σχεδίων μας.

Η κύρια αστρολογική όψη της Πανσελήνου είναι ένα ευνοϊκό τρίγωνο με τον Ουρανό, μια όψη που φέρνει ενισχυμένη διαίσθηση, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις προσαρμογής στις τρέχουσες καταστάσεις την σωστή χρονική στιγμή. Η ενισχυμένη μας αυτογνωσία βοηθάει επίσης να κάνουμε λυτρωτικές για την ζωή μας αλλαγές. Η χιαστί όψη από την άλλη της Πανσελήνου με την Αφροδίτη υποσκάπτει την αυτοπεποίθηση μας και ενισχύει τις ανασφάλειες, δημιουργώντας εντάσεις και περίπλοκες καταστάσεις σε σχέσεις, κυρίως αισθηματικής φύσης. Με το κουράγιο που μας δίνει ο Ουρανός όμως, μπορούμε να επιχειρήσουμε κάποιες αλλαγές στην αισθηματική μας ζωή, ώστε να ανταποκρίνεται πληρέστερα σ’ αυτό που επιθυμούμε.

Το τρίγωνο Πανσελήνου-Ουρανού μας απελευθερώνει συναισθηματικά και μας επιτρέπει να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, χωρίς να αυτολογοκρινόμαστε. Οι  περιορισμοί και η καταπίεση δεν έχουν τύχη με την όψη αυτή, καθώς μέλημα μας είναι να αποκτήσουμε όσο μπορούμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ή έκφρασης, να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας. Καθώς όμως είναι θετική η παρούσα όψη, δεν αναμένεται να φέρει χάος και εντάσεις, παρά ενθουσιασμό και θετικές αλλαγές. Ο Ουρανός χαρακτηρίζεται για την ευελιξία και το ανοιχτό του μυαλό, και η επιρροή του θα μας επιτρέψει να κινηθούμε επιδέξια και να επωφεληθούμε από καινούργιες ευκαιρίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν ή από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες των ημερών. Είναι πολύ πιθανές ως εκ τούτου καινούργιες εμπειρίες, περιπέτειες, ίσως και ανακαλύψεις, που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο επόμενο σκαλί της εξελικτικής μας πορείας. Μια θετική όψη του Ουρανού με την σελήνη, όπως η παρούσα, υποδηλώνει το κατάλληλο χρονικό διάστημα για προοδευτικές αλλαγές ή για πειραματισμούς με οτιδήποτε καινούργιο, νεωτεριστικό ή προοδευτικό. Θα μπορούσαμε να συναντήσουμε το διάστημα αυτό νέους ανθρώπους με διαφορετικό φυλετικό, εθνικό ή πολιτιστικό υπόβαθρο και να γοητευτούμε από τις καινούργιες γνώσεις ή από μια διαφορετική οπτική στην ζωή.

Η τεταμένη χιαστί όψη της Σελήνης με την Αφροδίτη από την άλλη αυξάνει τις εντάσεις στην συναισθηματική μας ζωή. Η ανάγκη μας για αγάπη και στοργή είναι μεγάλη, κάτι που μπορεί να φέρει τριβές στην σχέση μας. Εάν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ισορροπία συναισθημάτων στην σχέση, θα μπορούσε να κλιμακωθεί η ένταση σε επικίνδυνα για την επιβίωση της σχέσης επίπεδα. Η όψη βγάζει επίσης στην επιφάνεια τις προσωπικές μας ανισορροπίες, την έλλειψη αγάπης για τον εαυτό μας, που μπορεί να μας οδηγήσει σε οτιδήποτε θα μας κάνει να αισθανθούμε έστω και για ορισμένες στιγμές καλύτερα, όπως είναι μια εφήμερη ερωτική επαφή, το φαγητό, το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

Από τις δευτερεύουσες όψεις του φεγγαριού ξεχωρίζει το τετράγωνο ΆρηΠοσειδώνα, το τρίτο και τελευταίο στην σειρά, που φέρνει ακόμη μια περίοδο φυσικής ατονίας και έλλειψης διάθεσης για ανάληψη δράσης, αλλά και ένα χρονικό διάστημα που δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν και τίποτε. Θα υπάρξει δόλος, ψέματα και σκάνδαλα, θα υπάρξει παραπληροφόρηση και εσκεμμένη απόκρυψη της πραγματικότητας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα. Ας έχουμε ωστόσο κατά νου, ότι μας κάνει αρκετά πιο καχύποπτους με τους γύρω μας, γινόμαστε όμως πολλές φορές παρανοϊκοί, κοιτάζοντας συνεχώς πίσω από την πλάτη μας. Μπορεί να γίνουμε επίσης ζηλιάρηδες, κτητικοί και εκδικητικοί, μια και ο Άρης μεγεθύνει το συναίσθημα και μας ωθεί παρορμητικά σε πράξεις, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποφεύγαμε. Προσοχή στις απάτες, στα κουτσομπολιά και στις συκοφαντίες, που ανθούν υπό την επίδραση της όψης.

Ως προς τους απλανείς αστέρες, βρίσκεται σε σύνοδο με την Πανσέληνο ο διπλός αστέρας Mizar από τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Η Μεγάλη Άρκτος χαρακτηρίζεται για την ήρεμη και συνετή της φύση, την υπομονή και τον αυτοέλεγχο, είναι ωστόσο ένα ανήσυχο πνεύμα, δύσπιστη και καχύποπτη, που μπορεί να βγάλει μεγάλο θυμό και εκδικητική μανία όταν ενοχληθεί. Αστρολογικά προμηνύει η ενεργοποίηση του αστερισμού δύσκολες καταστάσεις και δυσμενή εξέλιξη στις υποθέσεις των εθνών ή των κυβερνητών τους. Ο Mizar ή ο «ζ» της Μεγάλης Άρκτου είναι φύσης Άρη και η ενεργοποίηση του συνοδεύεται συνήθως από μαζικές καταστροφές ή φονικές πυρκαγιές.

Η παρούσα Πανσέληνος βρίσκει την χώρα σε βαθύ πένθος για την τόσο τραγική και άδικη απώλεια δεκάδων ψυχών. Ο πόνος δεν είναι πλέον βουβός και η αγανάκτηση μεγάλη. Όλοι έχουμε επίγνωση του μεγέθους της διαφθοράς και διαχρονικά το αποδεχόμαστε σιωπηρά, ίσως γιατί πολλοί βολεύονται και κερδίζουν προσωπικά οφέλη από την αδιαφάνεια και την διαπλοκή. Η συγκάλυψη των διαχρονικών ευθυνών που πιθανόν να επιχειρηθεί, δεν θα έχει αυτή την φορά, τουλάχιστον όπως φαίνεται αστρολογικά, τα αποτελέσματα που προσδοκώνται, και ίσως να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εκρήξεις οργής. Γιατί κάποτε, όση υπομονή και αν έχει κανείς, όση πίστη ή ελπίδα, ότι κάποτε θα αλλάξουν τα πράγματα, όσο και αν ψιλοβολεύεται με το χάος, το ποτήρι ξεχειλίζει. Και αυτό το έγκλημα δεν θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο, όπως και κανένα άλλο στο εξής.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU