Μάιος 2023 – Διελεύσεις και όψεις του μήνα Ένας μήνας αντιθέσεων και ακροτήτων

Μάιος 2023 – Διελεύσεις και όψεις του μήνα  Ένας μήνας αντιθέσεων και ακροτήτων

Ο Μάιος είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον μήνας, καθώς πέρα από την σεληνιακή έκλειψη που φιλοξενεί στις αρχές του μήνα, έχει και μια από τις σημαντικές διελεύσεις του έτους, αυτή του Δία στο ζώδιο του Ταύρου. Γυρίζει όμως και Πλούτωνας ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου, για να επιστρέψει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι στον Αιγόκερω, προκειμένου να ολοκληρώσει κάποιες από τις ημιτελείς δράσεις του. Από την άποψη αυτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Μάιος ως ένας μήνας ακροτήτων και αντιθέσεων.

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στο ζώδιο του Ταύρου, μια διέλευση που ολοκληρώνεται στις 21.05, για να περάσει στους Διδύμους. Ο Ερμής είναι ανάδρομος ήδη από τα τέλη του Απριλίου στο ζώδιο του Ταύρου. Επιστρέφει στην ορθή του φορά στις 15 του μήνα και συνεχίζει το ταξίδι του μέχρι τα τέλη Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου. Η Αφροδίτη βρίσκεται την πρώτη βδομάδα του μήνα στο ζώδιο των Διδύμων για να περάσει στις 7 Μαΐου στον Καρκίνο, ενώ ο Άρης ολοκληρώνει την διέλευση του μέσα από τον Καρκίνο στις 20 Μαΐου και περνάει στην συνέχεια στον Λέοντα. Τέλος, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, ο Δίας, ολοκληρώνει την διάρκειας ενός έτους διέλευση του στον Κριό και περνάει στις 16.05 στον Ταύρο.

Η Πανσέληνοςέκλειψη σελήνης στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου οδηγεί στην αφύπνιση κάποιων ξεχασμένων μας παθών ή καταπιεσμένων επιθυμιών μας. Επίσης μπορεί να αφυπνίσει παλιές μας διεκδικήσεις ή παράπονα που δεν εισακούστηκαν ποτέ, και να επανέλθουν με ένταση στην επικαιρότητα. Σε συνδυασμό με την Αφροδίτη, που μετά τις 7 του μήνα περνάει στον Καρκίνο, το συναίσθημα θα είναι έντονο και οι εναλλαγές στην ψυχολογική μας κατάσταση μεγάλες και συχνές. Το πρώτο μισό του μήνα διαφαίνεται ότι πολλές από τις αποφάσεις ή τις ενέργειες μας θα υπαγορεύονται από το συναίσθημα ή τα ένστικτα μας, κάτι που θα μας οδηγήσει σε αρκετές περιπτώσεις σε πορεία σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θα πρέπει να χαλιναγωγήσουμε τα συναισθήματα μας, γιατί διατρέχουμε τον κίνδυνο να πληγωθούμε από το αποτέλεσμα των ενεργειών, που ουσιαστικά οι ίδιοι μας θα έχουμε προκαλέσει. Πολλές φορές θα έχουμε αμφιβολίες ή υποψίες για τις ενέργειες ή τα κίνητρα των ατόμων που μας περιβάλουν, που όμως θα είναι συχνά αδικαιολόγητες. Το γεγονός αυτό μπορεί να μας βγάλει από τον δρόμο μας ή να θέσει σε κίνδυνο την υλοποίηση των σχεδίων μας, εκτός του ότι θα δημιουργήσει χωρίς λόγο προστριβές στις σχέσεις μας.

Η μετάβαση του Δία στον Ταύρο στις 16 Μαΐου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα του 2023. Την μέρα που πραγματοποιεί την διέλευση του, σχηματίζει τετράγωνα με τον Άρη και τον Πλούτωνα, όψεις που υποδηλώνουν σε κοσμικό επίπεδο την επέκταση των ανταγωνισμών και την κορύφωση του αγώνα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας.

Το δεύτερο μισό του μήνα συνιστάται να κατευθύνει κανείς την ενέργεια του σε παραγωγικές δράσεις, όπως είναι η επιδίωξη μιας επιχειρηματικής συμφωνίας, να θέσει νέους στόχους καριέρας, να αναπτύξει μια επιχειρηματική δράση ή να επιδιώξει μια διάκριση στον αθλητικό τομέα, στις επιστήμες ή στις τέχνες. Το πρώτο διάστημα της κίνησης του Δία στον Ταύρο, ο πλανήτης της επέκτασης και των υλικών αγαθών υπόσχεται επιτυχία και ευημερία, εάν διατηρήσουμε μια ενεργητική στάση ζωής και κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Το έδαφος θα είναι γόνιμο, ακόμη και για τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να αναζητήσει κανείς μια νέα δουλειά, να ξεκινήσει ένα καινούργιο εγχείρημα ή να θέσει τα θεμέλια της δικής του επαγγελματικής ή επιχειρηματικής προσπάθειας. Για να μπορέσουμε ωστόσο να έχουμε θετική πορεία, θα χρειαστεί να οπλιστούμε με κουράγιο και αποφασιστικότητα και να κάνουμε κάποια τολμηρά βήματα.

Μετά τις 20 Μαΐου, με τον Άρη στον Λέοντα θα έχουμε την δυνατότητα να ανεβάσουμε ρυθμούς και να κυνηγήσουμε με περισσότερο μαχητικό πνεύμα την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Από την θέση αυτή ο Άρης βοηθά να εντυπωσιάσουμε τους συνομιλητές μας και να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο σε μια προσπάθεια. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να πάρουμε τα ινία στα χέρια μας, ώστε να οδηγήσουμε το άρμα εκεί που επιθυμούμε, γιατί διαφορετικά τα εμπόδια που θα ορθώσουν οι ανταγωνιστές στο δρόμο μας θα είναι πολλά και θα αναχαιτίσουν την πορεία μας.

Η παθητικότητα και αναποφασιστικότητα δεν μπορούν να έχουν τύχη μέσα  στον Μάιο. Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίζουμε τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των γύρω μας, ακόμη και των ανταγωνιστών μας, ιδίως εάν οι δάφνες τους έχουν κατακτηθεί δίκαια. Η πονηριά και η απάτη δεν ευνοούνται πλανητικά μέσα στον μήνα και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι άνομες πράξεις μας και τα όποια επιτεύγματα θα χαθούν. Όσοι θεωρούν ότι αδικούνται ή δεν εκτιμώνται τα ταλέντα τους επαρκώς, τώρα είναι η χρυσή τους ευκαιρία μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα να επιδείξουν τα ταλέντα και τις ικανότητες τους και να ανταμειφθούν αναλόγως.

Ο Πλούτωνας που κινείται στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου, γυρίζει ανάδρομος την 1η Μαΐου και θα προωθήσει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα την αλλαγή και την μεταμόρφωση σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Προσφέρει ο πλανήτης της αναγέννησης μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διακόψει κανείς ή να απαλλαγεί από οτιδήποτε είναι επιβλαβές, βαρετό ή μη αποδοτικό για την ζωή του. Μια καταπιεστική ή τοξική σχέση θα ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να κλείσει τον κύκλο της ή να απαλλαγούμε από μια επαγγελματική απασχόληση που δεν μας προσφέρει αυτό που έχουμε ανάγκη, αναζητώντας κάτι νέο και με καλύτερες προοπτικές.

Ο Μάιος θα είναι ο μήνας μιας μικρότερης ή μεγαλύτερης προσωπικής επανάστασης για πολλούς του ζωδιακού, καθώς θα επιδιώξουμε να απαλλαγούμε από οτιδήποτε μας κρατάει δέσμιους στο παρελθόν και εξελικτικά στάσιμους, ώστε να υπάρξει κάτι εντελώς καινούργιο στην ζωή μας που θα έχει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης. Και όσο πιο ριζική θα είναι η μεταμόρφωση που θα δρομολογήσουμε τώρα, τόσο πιο μόνιμα θα είναι τα αποτελέσματα, ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις θετικές δονήσεις του Πλούτωνα, καθώς δεν είναι συχνές, λαμβάνοντας αποφάσεις με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα, για να αποφύγουμε τους πειραματισμούς που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε άγονα μονοπάτια.

Ήλιος – Όψεις Μαΐου 2023

Αρκετές και σημαντικές είναι οι όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος με όλους σχεδόν τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος μέσα στον Μάιο, και όχι μόνο με αυτούς, ξεκινώντας κιόλας από την πρώτη μέρα του μήνα.

Την 1η Μαΐου έχουμε την σύνοδο του με τον ανάδρομο ακόμη Ερμή στην 11η μοίρα του Ταύρου. Προμηνύονται πολλές μετακινήσεις, επαφές και έντονη επικοινωνία, μόνο που με τον Ερμή ανάδρομο θα είναι αρκετά τα εμπόδια και εφήμερα τα αποτελέσματα. Εκτός και αν έχουμε ανάδρομο Ερμή στον γενέθλιο μας χάρτη, οπότε θα έχουμε επικοινωνιακή άνεση, θα καταφέρουμε να πετύχουμε ένα καλό προσωπικό πλασάρισμα και κεραίας σημασίας επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα. Η όψη αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β’ δεκαημέρου.

Στις 9 Μαΐου λαμβάνει χώρα η σύνοδος μεταξύ Ήλιου και Ουρανού στην 18η μοίρα του Ταύρου, που προϊδεάζει για εκπλήξεις, αναθεωρήσεις και ρήξεις. Είναι η όψη της επαναστατικότητας, της προκλητικότητας, των ξαφνικών εντάσεων και των ανατροπών. Επικρατούν τάσεις ανεξαρτησίας και αποτίναξης της κηδεμονίας, αλλά φέρνει την πρωτοτυπία, τον νεωτερισμό και προωθεί την διαφορετικότητα. Αφορά επίσης τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Ένα εξάγωνο ΉλιουΠοσειδώνα έπεται στις 18 Μαΐου, από την 27η μοίρα του Ταύρου και των Ιχθύων αντίστοιχα, που γεννά καλλιτεχνικές ανησυχίες, φαντασία και ονειροπόληση. Τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα των ημερών χαρακτηρίζονται για την καλαισθησία και την πρακτικότητα τους. Με την οξυμένη διαίσθηση που μας χαρίζει ο Ποσειδώνας από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, μπορεί να οδηγηθούμε, ίσως και κατά λάθος, σε σωτήριες αποφάσεις. Πέρα από αυτό, η μέρα προσφέρεται για χαλάρωση, ξεκούραση και αναζωογόνηση. Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) των τελευταίων ημερών.

Σειρά παίρνει στις 21 Μαΐου ένα τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στην μηδενική μοίρα Διδύμων και Υδροχόου αντίστοιχα, το οποίο αναμένεται να φέρει τελεσίδικες αποφάσεις και για κάποιους, το ξεκίνημα των προσπαθειών τους από το μηδέν. Ο Πλούτωνας ευνοεί την έρευνα σε βάθος, την αποκάλυψη μυστικών και την διαλεύκανση υποθέσεων. Κάποιοι θα καταγράψουν οφέλη από τις ανατροπές που θα υπάρξουν, ενώ κάποιοι άλλοι θα υποστούν σημαντικότατες απώλειες. Το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα επηρεάζει τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) των πρώτων ημερών.

Την επόμενη μέρα, στις 22 Μαΐου, έχουμε ένα εξάγωνο του Ήλιου με τον Άρη στην μηδενική μοίρα των Διδύμων και του Λέοντα. Είναι μια όψη που μας οδηγεί στην δράση, στην ανάληψη πρωτοβουλιών ή στην έντονη σωματική άσκηση. Προσοχή θα χρειαστεί μόνο στις παρορμητικές μας αποφάσεις, για να μην κάνουμε λανθασμένες επιλογές. Η μέρα προσφέρεται ωστόσο για αποβολή βλαβερών ή ανθυγιεινών συνηθειών μας ή για την οριστική απομάκρυνση μας από εξαρτήσεις κάθε μορφής. Αφορά επίσης κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού(Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) των πρώτων ημερών.

Η τελευταία όψη του Ήλιου για τον Μάιο αναμένεται στις 28 του μήνα και πρόκειται για ένα τετράγωνο με τον Κρόνο στην έκτη μοίρα των Διδύμων και Ιχθύων αντίστοιχα. Ο Κρόνος μπορεί να φέρει αναγκαστικούς περιορισμούς ή συμβιβασμούς που θα αναγκαστούμε να υποστούμε γιατί δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Το τετράγωνο του Κρόνου ευθύνεται για την κακή διάθεση που θα επικρατεί παντού γύρω μας, για μια έντονη αίσθηση περιορισμού ή στέρησης ή για την οριοθέτηση των δράσεων μας σε αυστηρότερα πλαίσια, αλλά και για μια γενικότερη γκαντεμιά. Προβλέπεται να επηρεάσει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Ερμής – Όψεις Μαΐου 2023

Ο Ερμής θα βρίσκεται καθ΄ όλη την διάρκεια του μήνα στον Ταύρο, μόνο που το πρώτο μισό του Μαΐου θα είναι ανάδρομος και θα μας ταλαιπωρεί με αναποδιές, ακυρώσεις, αναβολές και βλάβες. Πέρα από την σύνοδο του με τον Ήλιο την 1η Μαΐου, συναντά σε όψεις τους ακόλουθους πλανήτες:

Στις 12 Μαΐου σχηματίζει δύο εξάγωνα, ένα με τον Κρόνο και ένα με την Αφροδίτη στην 6η μοίρα των εμπλεκόμενων ζωδίων. Το εξάγωνο ΕρμήΚρόνου από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα μας ωθεί στην ενασχόληση με πρακτικά ζητήματα και στην διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων. Οι προσπάθειες μας ωστόσο θα ευοδωθούν, εάν ο γενέθλιος Ερμής μας είναι ανάδρομος. Σε κάθε άλλη περίπτωση μας περιμένουν, λάθη, αναβολές ή καθυστερήσεις και ένα αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα. Εκείνο που θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε, εκμεταλλευόμενοι την όψη, είναι να οργανώσουμε καλύτερα τον χώρο μας και να τακτοποιήσουμε γύρω μας. Το εξάγωνο με τον Κρόνο αφορά τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του α’ δεκαημέρου.

Το εξάγωνο δε ανάδρομου ΕρμήΑφροδίτης μεταξύ Ταύρου και Καρκίνου αντίστοιχα, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκουμπωθούμε επικοινωνιακά, να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα μας ή να ανταλλάξουμε λόγια αγάπης και αφοσίωσης. Εκτός από την αισθηματική μας ζωή, το εξάγωνο Ερμή-Αφροδίτης θα μπορούσε να φέρει επικοινωνιακή δεινότητα και δημοφιλία, και μέσα από αυτές, κάποιες καινούργιες και σημαντικές επαφές, εάν είμαστε γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα όποια αποτελέσματα θα είναι αμφίβολης ποιότητας και περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Ευνοημένοι της όψης είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι)  και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι)  του α’ δεκαημέρου.

Η τελευταία όψη του Ερμή για τον Μάιο, αφορά την εκ νέου συνάντηση του με τον Κρόνο στις 19.05, σε ένα εξάγωνο και πάλι από την έκτη μοίρα των ζωδίων, αυτή την φορά όμως με ορθόδρομο τον Ερμή. Μας προσφέρεται τώρα μια δεύτερη ευκαιρία, να αξιοποιηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις της όψης, που δεν ήταν προσβάσιμες στις 12 Μαΐου για πολλούς, λόγω του ανάδρομου Ερμή. Ευνοημένοι, όπως και στις 12.05, τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του α’ δεκαημέρου.

Άρης – Όψεις Μαΐου 2023

Ο Άρης από το ζώδιο του Καρκίνου και στην συνέχεια του Λέοντα, σχηματίζει όψεις, πέρα από τον Ήλιο στις 22 Μαΐου, με τους Ποσειδώνα, Πλούτωνα και Δία:

Στις 15 Μαΐου τριγωνίζει τον Ποσειδώνα στην 27η μοίρα του Καρκίνου και των Ιχθύων αντίστοιχα, μια όψη που μπορεί να φέρει την αποκάλυψη παρασκηνιακών ή παράνομων πράξεων. Στην αισθηματική μας ζωή μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πράξη κάποιες από τις ερωτικές μας φαντασιώσεις, ενώ είναι ευεργετική για την υγεία μας, μια και ευνοεί την καταπολέμηση ασθενειών και την ίαση. Αφορά κατά κύριο λόγο τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Ακολούθως, στις 20 Μαΐου, σχηματίζει μια αντίθεση με τον Πλούτωνα στην μηδενική μοίρα του Λέοντα και του Υδροχόου αντίστοιχα, μια όψη που βγάζει όλο μας τον σκοτεινό χαρακτήρα και τις εκδικητικές μας τάσεις. Υπό την επιρροή της θα υπάρξουν δυσάρεστα γεγονότα, κρυφές και παρασκηνιακές δράσεις, μυστικές διεργασίες και «χτυπήματα κάτω από την ζώνη». Η δυναμική της αντίθεσης μεταξύ Άρη και Πλούτωνα μπορεί να φέρει το οριστικό τέλος μιας κατάστασης ή την εξολόθρευση ενός αντιπάλου. Προσοχή λοιπόν σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους των πρώτων ημερών των ζωδίων!

Η τελευταία όψη που εμπλέκεται ο Άρης μέσα στον Μάιο, αφορά ένα τετράγωνο με τον Δία στην πρώτη μοίρα του Λέοντα και του Ταύρου αντίστοιχα. Αναμένεται να φέρει δυσάρεστα γεγονότα ή να γεννήσει εκρηκτικές καταστάσεις. Οι αψυχολόγητες ενέργειες μας ή ένα μεγάλο ρίσκο που θα πάρουμε, μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα φιάσκο και να χάσουμε αρκετά από τα μέχρι στιγμής κεκτημένα μας. Γκάφες ολκής θα υπάρξουν επίσης τις μέρες αυτές, που θα αμαυρώσουν την εικόνα μας. Ο φλογερός Λέοντας που ενεργοποιείται από τον πάντα εριστικό και ετοιμοπόλεμο Άρη, μπορεί να ανάψει με την όψη αυτή φωτιές, κυριολεκτικές και μεταφορικές, που θα φέρουν μεγάλες αναταραχές. Ας προσέχουν οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του α’ δεκαημέρου.

Καλό, ειρηνικό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: