Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο – Εκλογές 2023

Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο – Εκλογές 2023

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου σχηματίζεται στις 19 του μήνα, στις 18:53 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιείται στις 28 μοίρες και 25 λεπτά του Ταύρου. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο σηματοδοτεί τον πρώτο σεληνιακό μήνα από την ολοκλήρωση του διαδρόμου των εκλείψεων της άνοιξης. Οι μεταμορφωτικές ή ακόμη και χαοτικές πολλές φορές ενέργειες των εκλείψεων, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά και να επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Οι εκλείψεις φέρνουν αλλαγές, αφύπνιση και μεταμόρφωση, και κάποια ζητήματα ίσως να φαντάζουν ήδη διαφορετικά, καθώς πέρασε ένας μήνας από την πρώτη έκλειψη της άνοιξης. Οι δονήσεις της  παρούσας σελήνης θα μπορούσαν να μας προσφέρουν την γείωση και κάποιο αίσθημα σταθερότητας που έχουμε ανάγκη. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο έρχεται να μας διδάξει, πως να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον γύρω μας και ποια βήματα θα πρέπει να κάνουμε για να αισθανθούμε ισορροπημένοι και ασφαλείς.

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου στον τρίτο δεκανό του Ταύρου, στον οποίο κυβερνήτης είναι ο Κρόνος, φέρνει αρκετά εμπόδια στην πορεία μας, καθώς ο Κρόνος θεωρεί ότι μέσα από τις δοκιμασίες ωριμάζουμε και παίρνουμε χρήσιμα για την εξέλιξη μας μαθήματα. Η επιτυχία μπορεί να έρθει, αλλά μετά από επίπονη προσπάθεια. Η κρόνια επιρροή ωστόσο μπορεί να οδηγήσει αρκετούς σε κατάθλιψη ή σε εξαρτήσεις, στην προσπάθεια τους να αποβάλλουν την βαριά ενέργεια αυτού του σεληνιακού κύκλου.

Ενεργοποιείται από την Νέα Σελήνη ο έβδομος ηλιακός οίκος, ένας σημαντικός οίκος που απεικονίζει τις σχέσεις του κράτους με τους άλλους λαούς, εάν είναι δηλαδή φιλικές ή εχθρικές. Στον τομέα αυτό του ωροσκοπίου θα βρούμε τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές εμπόριο και τους φανερούς εχθρούς του κράτους. Πέρα από της Σελήνη και τον Ήλιο, φιλοξενείται στον έβδομο οίκο και ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόοπτου, ο Ουρανός. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν απρόοπτα και ξαφνικές αλλαγές στους τομείς αυτούς της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας μέσα στον νέο σεληνιακό κύκλο που ξεκινά.

Ο πρώτος οίκος ή ο ωροσκόπος του νέου φεγγαριού πέφτει στον Σκορπιό, τονίζοντας την ανάγκη για αντίσταση σε κάθε τι σκοτεινό και καταστροφικό στην ζωή. Ίσως όμως και να βγάλει στην επιφάνεια την σκοτεινή μας φύση ή τα κρυφά μας μυστικά. Γιατί με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, ο Σκορπιός αγαπά να αποκαλύπτει, να ερευνά και να φέρνει στην επιφάνεια οτιδήποτε κρυφό, ιδίως εάν η αποκάλυψη του μπορεί να επιφέρει την κάθαρση.

Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου, το Μεσουράνημα, ο τομέας που απεικονίζει την εξουσία, πέφτει στο φεγγάρι αυτό στο ζώδιο του Λέοντα. Θέλουν να λάμψουν, έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση και την λατρεία του κόσμου, δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα την απολαύσουν. Το τετράγωνο που σχηματίζει το Μεσουράνημα με τον Ουρανό αφήνει πολλά περιθώρια, τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως θα τα ήθελαν ή θα τα περίμεναν. Με δεδομένο ότι υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις σε εξέλιξη το διάστημα αυτό, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποιες ελπίδες θα τσακιστούν, κάποιοι πολιτικοί θα προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα και ίσως να πληρώσουν το κάρμα τους, λόγω υπεροψίας, ανικανότητας και κακών χειρισμών.

Η κύριες όψεις της Σελήνης αφορούν ένα εξάγωνο με τον Άρη και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Δεν είναι όμως οι πιο ενδιαφέρουσες από τις όψεις, μια και στις δευτερεύουσες υπάρχει μια αντίθεση Άρη-Πλούτωνα, ένα τετράγωνο Δία-Πλούτωνα και ένα τετράγωνο Άρη-Δία.

Το εξάγωνου του φεγγαριού με τον Άρη φέρνει άφθονη ενέργεια και αυτοπεποίθηση, θάρρος και δύναμη, κίνητρα, ανάληψη πρωτοβουλιών και ένα ανταγωνιστικό πνεύμα. Πρόκειται για μια όψη που ευνοεί τις καινούργιες προσπάθειες στην επαγγελματική μας ζωή. Τα καινούργια μας σχέδια μπορεί να είναι πολύ φιλόδοξα και η εργασία μας να είναι ιδιαίτερα δημιουργική. Είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε και θέλουμε να εκπληρώσουμε πάσει θυσία τα όνειρά μας. Και για την προσωπική μας ζωή όμως η όψη μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική, καθώς το πάθος αναζωογονεί την σχέση μας και δίνει νέα πνοή στην ερωτική μας ζωή.

Το τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα γεννά ένταση, φέρνει όμως και δύναμη, καθώς και ευρύτερη επιρροή. Μας δίνει μια πολύ μεγάλη ορμή, που μας βοηθάει να έρθουμε πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων μας. Υπό την επιρροή του τριγώνου Σελήνης-Πλούτωνα έχουμε την δυνατότητα και την μοναδική ευκαιρία να αναμορφώσουμε ή να μεταμορφώσουμε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας, επιλύοντας ταυτόχρονα πολύπλοκα και μακροχρόνια προβλήματα που στεκόταν εμπόδιο στην εξέλιξη μας. Αποκαλύπτει όμως και μυστικά, που θα ξεκαθαρίσουν την ατμόσφαιρα και θα μας επιτρέψουν να κλείσουμε κεφάλαια.

Η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα γεννά αστείρευτο πάθος να πετύχουμε τους στόχους μας. Επιδεικνύουμε ένα πρωτόγνωρο ανταγωνιστικό πνεύμα, που σε περιπτώσεις μπορεί να ξεφύγει από κάθε αποδεκτό όριο και να γίνουμε σκληροί, ώστε να πετύχουμε με τον εκφοβισμό, τον εκβιασμό, τις απειλές και την βία αυτό που επιθυμούμε. Όπου υπάρχει όμως δράση, γεννάται συνήθως και η αντίστοιχη αντίδραση, και η όψη αυτή μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με πανίσχυρους αντιπάλους που θα μπορούσαν να συντρίψουν τα όνειρά μας. Γι’ αυτό, θα ήταν προτιμότερο να κάνει κανείς καλή χρήση της δυναμικής της όψης και να διοχετεύσει εποικοδομητικά το πάθος και την υπερβάλλουσα ενέργεια για την δημιουργία ουσιαστικών επιτευγμάτων.

Το τετράγωνο Άρη-Δία ενισχύει το πάθος μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Είναι εξαιρετική όψη για να κάνουμε νέα ξεκινήματα και να αναλάβουμε ρίσκα που θα μπορούσαν να φέρουν επιτυχίες μεγάλης κλίμακας, το πρόβλημα όμως είναι ότι μας κυριεύει το πάθος και δρούμε σαν οδοστρωτήρες, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμα μας. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, και μάλιστα μεγάλης κλιμακας, δεν πρέπει να αμελούμε ένα σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό, που τον έχουμε καταστρώσει με προνοητικότητα και σύνεση. Ας επιλέξουμε τους αγώνες μας προσεκτικά και ας αποφύγουμε παρορμητικές κινήσεις.

Τέλος, το τετράγωνο Δια-Πλούτωνα παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο πλανήτες βρίσκονται στην μηδενική μοίρα των νέων τους ζωδίων, του Ταύρου και του Υδροχόου αντίστοιχα. Η μηδενική μοίρα των ζωδίων θεωρείται καρμική. Τίποτε δεν είναι απόλυτα σκοτεινό, ούτε όμως και λουσμένο από άπλετο φως. Είναι κατά μια άποψη μια κατάσταση ουδέτερη, που αποτελεί όμως το εκκολαπτήριο του νέου. Οι Δίας και Πλούτωνας στην μηδενική μοίρα των ζωδίων τους είναι σαν να ξεκλειδώνουν μια ισχυρή πύλη, που εάν την χρησιμοποιήσουμε σωστά, θα μπορούσε να εμφυσήσει ζωή στα οράματα μας. Αν και δευτερεύουσα η όψη, δίνει ωστόσο την ισχυρότερη επιρροή στην Νέα Σελήνη του Μαΐου, μια και η ισχυρότατη ενέργεια της ενισχύει τις ενέργειες του καινούργιου φεγγαριού. Μπορούμε να κατακτήσουμε δύναμη, επιρροή και επιτυχία με την όψη αυτή, αλλά εάν δεν έχουμε μέτρο ή την πρόνοια που απαιτείται, το τίμημα θα μπορούσε να είναι πολύ βαρύ. Η απληστία, η διαφθορά ή η αδίστακτη συμπεριφορά μας μπορεί να μας φέρει πιο γρήγορα στον επιθυμητό στόχο, αλλά το αντάλλαγμα που θα πρέπει να πληρώσουμε μπορεί να είναι δυσβάσταχτα μεγάλο.

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με δύο απλανείς αστέρες από τον αστερισμό του Περσέα και αυτόν του Ταύρου. Η σημαντικότερη ωστόσο από τις δύο συνόδους είναι αυτή με τον Περσέα, και συγκεκριμένα με τον Algol, καθώς ο αντίκτυπος του στην αστρολογία είναι αρκετά σημαντικός.

Ο αστερισμός του Περσέα δίνει μια έξυπνη, δυνατή, τολμηρή και περιπετειώδη φύση, αλλά και μια ροπή στα ψέματα. Ο αστερισμός προκαλεί ή επιταχύνει γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλα πλήθη, κυρίως μετεωρολογικής φύσης. Ο Algol ή ο «β» (βήτα) του Περσέα, είναι ένα τριπλό σύστημα αστέρων, που βρίσκεται στο κεφάλι της Μέδουσας και θεωρείται ένα δυσοίωνο, δαιμονικό αστέρι. Ενεργοποιημένος ο σταθερός αυτός αστέρας συνδέεται με την βία, αποκεφαλισμούς ή απαγχονισμούς, θανάτους από ηλεκτροπληξία, βία του όχλου και μια σκληρή και βίαια φύση. Θεωρείται μακρά το πιο δυσοίωνο αστέρι των ουρανών. Σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη μπορεί ο Algol να φέρει βίαιους θανάτους και ακραίες ασθένειες. Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς σοβαρούς τραυματισμούς και ατυχήματα.

Η δεύτερη σύνοδος της Νέας Σελήνης με σταθερούς αστέρες αφορά την Αλκυόνη, τον «η» (ήτα) του Ταύρου. Ο φωτεινότερος αστέρας του σμήνους των Πλειάδων φέρνει υπεροχή αλλά και αγάπη, ταξίδια και επιτυχία στις γεωργικές εργασίες, μπορεί όμως να  φέρει τύφλωση από ασθένειες, τραυματισμούς στο πρόσωπο, ευλογιά, ντροπή και βίαιους θανάτους. Αστρολογικά έχει συνδεθεί η παρουσία της Αλκυόνης με μεγάλες θλίψεις, τραγωδίες και πένθος. Ενεργοποιημένη κατά την Νέα Σελήνη φέρνει παθήσεις του λαιμού, χρόνια καταρροή, τύφλωση ή κακή όραση, τραυματισμούς στο πρόσωπο, πληγές, μαχαιρώματα, δολοφονικές επιθέσεις, πυροβολισμούς, αποκεφαλισμούς ή ναυάγια, καθώς και φυλακίσεις ή θανάτους από λοιμό.

Είναι πολλές οι όψεις της Νέας Σελήνης του Μαΐου και πολυσύνθετο το σκηνικό που δημιουργεί. Σε προσωπικό επίπεδο θα προσφέρει ευκαιρίες να αναμορφώσουμε τους τομείς εκείνους της ζωής μας, που θεωρούμε ότι χρειάζονται μια νέα πνοή, θα πρέπει να επιδείξουμε όμως πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση και να μην ενδώσουμε στην παρορμητική μας φύση. Η γενικότερη ατμόσφαιρα όμως θα είναι αρκετά βαριά γύρω μας, τόσο λόγω της επιρροής του Κρόνου από τον τρίτο δεκανό του Ταύρου, όσο και από τις πολλές δύσκολες όψεις που συνοδεύουν το νέο φεγγάρι.

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες όψεις της χρονιάς που διανύουμε, φέρνει στο προσκήνιο τα ζητήματα που αφορούν τον διεξαγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και θέματα διεθνούς οικονομίας. Είναι τιμωρητική η διάθεση των πλανητών απέναντι σε όσους παίζουν με την επιβίωση του είδους μας, ή απέναντι στην εταιρική απληστία και την κερδοσκοπία. Οι σύνοδοι με τους σταθερούς αστέρες υποδηλώνουν αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας, τόσο στα πολεμικά μέτωπα, όσο και στις κοινωνίες μας.

Η διεθνής πολιτική και διπλωματική σκηνή αναμένεται να είναι ρευστή, με ξαφνικά και απρόοπτα συμβάντα να αλλάζουν την ροή των γεγονότων. Η ενεργοποίηση του 7ου ηλιακού οίκου τονίζει την εχθρότητα μεταξύ των λαών, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να μετατραπεί σε ανοιχτή σύγκρουση. Η εκλείψεις της άνοιξης θα αρχίσουν τώρα να δίνουν τα πρώτα σημαντικά γεγονότα σε οικονομία και διεθνείς σχέσεις, με τις εξελίξεις να γίνονται καταιγιστικές, με κίνδυνο να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Οι εκλογές στην Ελλάδα δύο εικοσιτετράωρα μετά την δύσκολη αυτή Νέα Σελήνη, με τον τιμωρητικό Πλούτωνα να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, μπορεί να οδηγήσει σε μια πολυκομματική πέρα από κάθε προηγούμενο βουλή και συνιστά την σύσταση μιας πολυκομματικής ή ακόμη και οικουμενικής κυβέρνησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πολύ πιθανή μια περίοδος ακυβερνησίας ή κυβερνητικής παράλυσης, λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, την ώρα που οι απειλές για την ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας θα αυξάνονται γεωμετρικά. Η κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού που ευαγγελίζεται ο Πλούτωνας από την παρούσα θέση του, προκειμένου να έρθει η αναγέννηση, φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών. Ας ελπίζουμε ότι το διαφαινόμενο ναυάγιο των μεταπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων δεν θα οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες και σε άλλες, πολύ πιο επώδυνες αυτή την φορά απώλειες.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: