Σεπτέμβριος 2023 – Διελεύσεις και όψεις

Σεπτέμβριος 2023 – Διελεύσεις και όψεις

Καλό φθινόπωρο φίλοι! Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, την χαλάρωση και τις διακοπές και επιστρέφοντας στα καθήκοντα μας, μας υπόσχεται ο Σεπτέμβριος μια περίοδο γόνιμης συνεργασίας. Τουλάχιστον από την άποψη αυτή φαίνεται να έχουμε μια ομαλή προσγείωση στην καθημερινότητα μας. Ας δούμε όμως τις διελεύσεις και τις όψεις του μήνα, για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Ο Ήλιος βρίσκεται από τις 23 Αυγούστου στην Παρθένο και στις 23 Σεπτεμβρίου περνάει στο ζώδιο του Ζυγού. Ο Ερμής βρίσκεται ήδη ανάδρομος στην Παρθένο, και θα γυρίσει στην ορθή του φορά στις 15 του μήνα. Η Αφροδίτη ξεκινάει και αυτή τον μήνα ανάδρομη στον Λέοντα, αλλά στις 4 Σεπτεμβρίου έρχεται σε στάση για να ορθοδρομήσει και να ολοκληρώσει την διέλευση της μέσα από τον Λέοντα. Ο Άρης έχει εισέλθει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στον Ζυγό, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Ως προς τους εξωτερικούς πλανήτες, ο Δίας στον Ταύρο βρίσκεται σε στάση στις 04/09, λίγες ώρες μετά την Αφροδίτη, για να γυρίσει ανάδρομος μέχρι την τελευταία μέρα του χρόνου.

Μετά από έναν δύσκολο επικοινωνιακά Αύγουστο, έρχεται ο Σεπτέμβριος να φέρει επούλωση και αποκατάσταση στις ζημιές που έχουμε κάνει στις σχέσεις μας, όπου τουλάχιστον κάτι τέτοιο είναι ακόμη δυνατό. Οι κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις μπορούν τώρα να φέρουν μεγάλη ικανοποίηση στην ζωή μας, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη με συνεργάτες και συναδέλφους, χωρίς να καταλήγει κανείς στα άκρα. Ακόμη και αν όμως υπάρξουν συγκρούσεις μέσα στον μήνα, αυτές θα καταλήξουν σε θετικό αποτέλεσμα και στην πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων. Ο Σεπτέμβριος θα μας φέρει πιο κοντά σε φίλους και ομοϊδεάτες, θα έχουμε πετυχημένες διαπραγματεύσεις, θα κλείσουμε επικερδείς συμφωνίες και θα πραγματοποιήσουμε ευχάριστες γνωριμίες.

Η Νέα Σελήνη στις 15 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε αποφασιστικά βήματα προς τον επιλεγμένο μας στόχο, χωρίς να βιαζόμαστε. Η λεπτολόγος και τακτική Παρθένος δεν θα μας επιτρέψει να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις και να δυναμιτίσουμε την μελλοντική μας πορεία, κάνοντας κακές επιλογές. Η Πανσέληνος από την άλλη στον Κριό στις 29 Σεπτεμβρίου, δίνει το πράσινο φως σε όσους έχουν μια πιο παρορμητική φύση, να απολαύσουν την συναισθηματική υπερδιέγερση, να αναλάβουν ρίσκα και να εκτεθούν σε κινδύνους. Μόνο που θα πρέπει να αποφύγουν να λάβουν αποφάσεις σε σημαντικά για την ζωή και την καριέρα τους ζητήματα, χωρίς σοβαρή προεργασία.

 

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2023

 

Τις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα διέρχεται ο Ήλιος το ζώδιο της Παρθένου, το πιο  αργό αλλά και τακτικό ζώδιο του ζωδιακού. Μετά την χαλάρωση του καλοκαιριού, έρχεται η τυπική και απαιτητική Παρθένος να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και να μας επαναφέρει στην τάξη. Σαν ζώδιο δεν αντέχει την τεμπελιά, δεν συγχωρεί τις αναβολές, ούτε όμως και τις δικαιολογίες. Η αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην Παρθένο, και εάν δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει στην ώρα της στα καθήκοντα που έχει αναλάβει, την κατατρώνε οι ενοχές. Η τελειομανία της την ωθεί πολλές φορές να γίνεται εκνευριστική, γκρινιάρα, ακόμη και σκληρή ή δεικτική με τους γύρω της, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε.

Την τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου περνάει ο Ήλιος στον Ζυγό και μπορούμε να χαλαρώσουμε και πάλι. Εάν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε το ζώδιο του Ζυγού με ένα ρήμα, αυτό θα ήταν το «εξισορροπώ». Η ισορροπία και η αρμονία είναι το πάν για το ζώδιο αυτό του αέρα, ιδίως στις ανθρώπινες σχέσεις. Απεχθάνονται την βία και την χρησιμοποιούν μόνο ως έσχατη λύση, όταν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κατευθύνουν τα πράγματα εκεί που θέλουν με την ευφυία τους ή την πειθώ. Ως τέκνα της Αφροδίτης αγαπούν τα όμορφα πράγματα, λατρεύουν την πολυτέλεια, έλκονται από όμορφους ανθρώπους και αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στις καλαίσθητες πόλεις που επισκέπτονται. Προσπαθούν ωστόσο να ευχαριστήσουν τους άλλους, προκειμένου να λάβουν την έγκριση τους και συχνά είναι αναποφάσιστοι, ακόμη και για το παραμικρό.

Ως προς τις όψεις του μήνα, αρκετές είναι αρμονικές, αφήνοντας πολλές ελπίδες για εύνοια και θετική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων μας, κάποιες ωστόσο είναι δύσκολες και θα χρειαστεί να επιδείξουμε προσοχή.

Στις 6 Σεπτεμβρίου συναντά ο Ήλιος τον ανάδρομο Ερμή σε σύνοδο. Πρόκειται για μια όψη που θα φέρει αυξημένη κινητικότητα και επικοινωνία, ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και δεν ενδείκνυται για οριστικές αποφάσεις, συμφωνίες, υπογραφή συμβάσεων και καινούργια ξεκινήματα, εκτός και αν έχουμε ανάδρομο γενέθλιο Ερμή. Μπορούμε ωστόσο να κάνουμε κάποιες χρήσιμες για το μέλλον γνωριμίες, με άτομα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να προωθήσουμε το έργο μας. Η όψη αφορά κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του β’ δεκαημέρου.

Στις 8 Σεπτεμβρίου σχηματίζει ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Δία, που θα μας βοηθήσει να βρούμε με μεγαλύτερη ευκολία λύσεις σε δύσκολα ζητήματα. Αναμένεται να φέρει τύχη και ευκαιρίες, στήριξη από άτομα με επιρροή, σημαντικές υποσχέσεις για το μέλλον, πιθανόν και χρήματα. Η θετική αυτή όψη θα αποτελέσει φάρο φωτός για όσους βασανίζονται από σκοτεινές σκέψεις, απαισιοδοξία ή κατάθλιψη. Το τρίγωνο Ήλιου-Δία θα μας προσφέρει όχι μόνο ψυχολογική υποστήριξη με την θετική του ενέργεια, αλλά θα μας δώσει διεξόδους υπό μορφή ευχάριστων εκπλήξεων από πραγματικά δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να βιώνουμε. Αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του β’ δεκαημέρου.

Άλλο ένα ευεργετικό τρίγωνο σχηματίζεται μεταξύ Ήλιου και ανάδρομου Ουρανού στις 15 Σεπτεμβρίου, που προαναγγέλλει ευνοϊκές αλλαγές ή ουρανοκατέβατες λύσεις. Ο Ουρανός ίσως να οδηγήσει σε ριζοσπαστικές συμπεριφορές και απόψεις, ενδεχομένως να μας προσελκύσει το διαφορετικό και το πρωτότυπο και μπορεί να υπάρξουν θετικές ανατροπές στην ζωή μας ή ευχάριστες εκπλήξεις. Οι ιδέες μας θα είναι πρωτότυπες το διάστημα αυτό, νεωτεριστικές, και μπορούν να μας φέρουν την επιτυχία. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού αφορά και πάλι κατά κύριο λόγο τα ζώδια του μεταβλητού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), του γ’ όμως δεκαημέρου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου παραλαμβάνει την σκυτάλη μια αντίθεση Ήλιουανάδρομου Ποσειδώνα από Ζυγό και Ιχθείς αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει διάψευση προσδοκιών και απογοητεύσεις. Τις μέρες γύρω από την όψη θα υπάρχει πιθανότατα έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα, δόλιες πράξεις και προσπάθειες εξαπάτησης που θα χρειαστούν προσοχή. Λόγω του ενεργοποιημένου Ποσειδώνα, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, γιατί οι εκτιμήσεις μας ίσως να μην είναι ορθές, οπότε κινδυνεύουμε να κάνουμε λανθασμένες κινήσεις. Για τα δημιουργικά ωστόσο άτομα, ίσως να φέρει η όψη καινούργιες ή πρωτότυπες ιδέες που θα οδηγήσουν τα έργα τους σε μια τελείως νέα κατεύθυνση. Η αντίθεση αφορά Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου έχουμε την τελευταία όψη του μήνα με εμπλεκόμενο τον Ήλιο, ένα τρίγωνο με τον επίσης ανάδρομο Πλούτωνα. Με τον Πλούτωνα σε θετική όψη έχουμε έντονο το στοιχείο της αναγέννησης  ή το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου σε κάποιο τομέα της ζωής μας (αναγέννηση από τις στάχτες μας). Ο πλανήτης του κάτω κόσμου αγαπά να φέρνει τα ένοχα μυστικά στο φως, να κάνει αποκαλύψεις, ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη εκεί που πρέπει. Από την άποψη αυτή, ευνοεί επίσης την λήψη τελεσίδικων αποφάσεων. Τις μέρες αυτές κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν από τις απώλειες τρίτων. Το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα αφορά τα ζώδια του παρορμητικού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και μεταβλητού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ερμής θα είναι ανάδρομος κατά το πρώτο μισό του μήνα στην Παρθένο, το δεύτερο ζώδιο της κυριαρχίας του και θα μας δημιουργήσει σειρά προβλημάτων. Προβλήματα στην επικοινωνία και στα ταξίδια μπορεί να υπάρξουν τις μέρες αυτές, βλάβες ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, λάθη και παραλείψεις στην δουλειά μας. Τις πρώτες μέρες του μήνα, με την Αφροδίτη επίσης σε ανάδρομη κίνηση, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικοινωνία, ιδίως με τον στενό μας κύκλο, μια και οι παρανοήσεις θα είναι συχνές και οι εντάσεις απερίγραπτες. Ακόμη όμως και όταν θα βρεθεί σε στάση στις 15 Σεπτεμβρίου, η επιρροή της ανάδρομης κίνησης του θα συνεχιστεί για μερικές μέρες ακόμη. Την τελευταία βδομάδα του μήνα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες και πάλι για χρηματικές συναλλαγές, σύναψη συμφωνιών και υπογραφή συμβολαίων ή την διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων. Όντας στην Παρθένο, ευνοεί ότι έχει σχέση με αριθμούς και έγγραφα, μια και η τακτική πλευρά του ζωδίου εγγυάται την αποφυγή λαθών και παραλείψεων.

Μέσα στον Σεπτέμβριο είναι μόνο τρείς οι όψεις του Ερμή, από τις οποίες οι δύο αφορούν ένα τρίγωνο με τον Δία, την πρώτη φορά με τον Ερμή ανάδρομο και την δεύτερη πλέον ορθόδρομο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου έχουμε το πρώτο τρίγωνο ΕρμήΔία, με τον Ερμή ανάδρομο και τον Δία σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου. Στις 25 Σεπτεμβρίου επαναλαμβάνεται η όψη, με τον Ερμή ορθόδρομο και τον Δία ανάδρομο. Η όψη αυξάνει την επιθυμία να μάθει κανείς καινούργια πράγματα και φαίνεται να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για την μαθητιούσαν νεολαία, μια και συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η αφομοίωση των νέων πληροφοριών θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, ιδίως στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Θετικές εξελίξεις σε γραφειοκρατικά ζητήματα ίσως να υπάρξουν στην επανάληψη της όψης. Ευνοεί επίσης την απόκτηση ενός νέου μεταφορικού μέσου ή τεχνολογικού εξοπλισμού η δεύτερη όψη στις 25/09. Αφορούν τα τρίγωνα Ερμή-Δία κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.

Την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου σχηματίζει ο Ερμής από την Παρθένο ένα τρίγωνο ακόμη, με τον επίσης ανάδρομο Ουρανό από τον Ταύρο, το οποίο προβλέπεται να φέρει ευχάριστες ειδήσεις ή συναντήσεις και εκπλήξεις στην καθημερινότητα μας. Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε πρωτότυπες ιδέες που θα δώσουν λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν ή να έχουμε μια ευφυή σύλληψη ιδέας που θα μας απογειώσει επαγγελματικά. Το τρίγωνο Ερμή-Ουρανού αφορά επίσης τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους), αυτή την φορά του γ’ δεκαημέρου.

 

Αφροδίτη – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2023

 

Η Αφροδίτη συνεχίζει την πορεία της μέσα από τον Λέοντα καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα. Στις 4 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομη και επιτέλους τελειώνει η περίοδος έντασης στις σχέσεις μας, αλλά και η έλλειψη ρευστού στα πορτοφόλια μας. Ολοκληρώνει δε την μακρά της διέλευση στο ζώδιο του Λέοντα, που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου, στις 9 Οκτωβρίου!

Μέσα στον Σεπτέμβριο εμπλέκεται η Αφροδίτη σε τρείς μόνο όψεις, με Δία, με Άρη και Ουρανό. Στις 17/09 σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Δία, το οποίο αναμένεται να έχει επίπτωση στα οικονομικά μας. Προσοχή στις σπατάλες και της απερίσκεπτες αγορές, ιδίως ειδών πολυτελείας! Η όψη τετραγώνου μεταξύ των δύο πλανητών συνδέεται με επιπόλαιες συμπεριφορές, με ανευθυνότητα, αμέλεια, τεμπελιά και μια ροπή στην ακολασία και τις απολαύσεις. Καλό είναι να έχουμε καλυμμένα τα νώτα μας τις μέρες αυτές, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεσπάσουν ερωτικά σκάνδαλα! Προσοχή σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β’ δεκαημέρου!

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχουμε ένα εξάγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Άρη, το οποίο μεν δεν είναι ακριβείας, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει να επικρατήσει μετά από τόσο καιρό εντάσεων και διαπληκτισμών, ένα κλίμα ερωτικού πάθους και έξαψης. Το φλερτ θα είναι έντονο, οι γνωριμίες συναρπαστικές και η διασκέδαση μέχρι πρωίας. Στα πάνω τους θα είναι τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του γ’ δεκαημέρου!

Η τελευταία όψη της Αφροδίτης για τον Σεπτέμβριο αφορά ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό στις 29/09, το οποίο ενδεχομένως να φέρει έναν ξαφνικό χωρισμό για κάποιους. Σε άλλες περιπτώσεις όμως ίσως να σημάνει μια απρόσμενη καινούργια γνωριμία, πολύ πιθανό με ένα αντισυμβατικό ή εκκεντρικό πρόσωπο. Υπό την επιρροή της όψης εάν επιχειρηθούν αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση ή αισθητικής φύσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι αποτυχημένες. Ο Ουρανός θα γεννήσει επίσης σε πολλούς την επιθυμία ελευθερίας κινήσεων, την ανάγκη για χειραφέτηση και ανεξαρτησία. Ας είμαστε ωστόσο λίγο προσεκτικοί, γιατί η όψη έχει επιρροή λίγες μέρες, η ζημία που μπορεί να κάνουμε στις σχέσεις μας όμως εξ αιτίας της ξαφνικής επαναστατικότητας μας ίσως να μην μπορεί να αποκατασταθεί. Προσοχή σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ΄ δεκαημέρου!

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2023

 

Ο Άρης πέρασε στις 27 Αυγούστου στον Ζυγό, μια διέλευση που αναμένεται να ολοκληρώσει στις 12 Οκτωβρίου. Ο Άρης στον Ζυγό βρίσκεται σε αδυναμία, μην μπορώντας να εκφράσει την πληθωρικότητα, τον αυθορμητισμό και την ζωντάνια του. Αναγκαστικά συμβιβάζεται και προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά του ζωδίου που τον φιλοξενεί. Από την θέση του αυτή η φλόγα του και η μαχητικότητα του αντικαθίσταται από μια πιο ελαφρά αντιμετώπιση της ζωής. Δεν διεκδικεί τα δικαιώματα του με την ίδια μαχητικότητα και σε κρίσιμες στιγμές ίσως να υποχωρήσει, να παραδώσει την δύναμη του στους άλλους, χάνοντας έτσι σημαντικά δικαιώματα. Σεξουαλικά εκφράζεται πλέον πολύ πιο εγκεφαλικά, καθώς το πρωτόγονο σεξουαλικό πάθος του πλανήτη αντικαθίσταται από την εγκεφαλική επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Μόνο μια είναι η όψη που εμπλέκεται ο πλανήτης του πολέμου τον μήνα αυτό, ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη, που έχει αναλυθεί ήδη.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU