Νέα Σελήνη στις 15.09.2023 στην Παρθένο

Νέα Σελήνη στις 15.09.2023 στην Παρθένο

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου σχηματίζεται στις 15 του μήνα, στις 04:39 ώρα Ελλάδος και βρίσκεται στον τρίτο δεκανό της Παρθένου, στις 21ο 58’. Το ζώδιο αυτό της γης χαρακτηρίζεται για την εμμονή του με την τάξη και την καθαριότητα, με την διαύγεια και την εύρυθμη λειτουργία των πάντων. Το διάστημα επιρροής της Νέας Σελήνης θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ανοχή και διάθεση αποδοχής και συμβιβασμού με τις ατέλειες της ζωής, καθώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα ή να τα υποτάξουμε στην θέληση μας.

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία πριν από την Ισημερία του φθινοπώρου και την είσοδο μας στην περίοδο των εκλείψεων του Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι θα τεθούν την περίοδο αυτή τα θεμέλια για τις αλλαγές που πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους λίγο αργότερα. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ολοκληρώνεται το διάστημα αυτό ο κύκλος επιρροής των εαρινών εκλείψεων του 2023, δίνοντας σειρά από γεγονότα, που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά ισχυρά. Βρισκόμαστε ωστόσο σε ένα χρονικό διάστημα με έξι ανάδρομους πλανήτες (ο Ερμής, ο κυβερνήτης της Παρθένου, βρίσκεται στάσιμος κατά την Νέα Σελήνη για να γυρίσει λίγες ώρες αργότερα στην ορθή του φορά), που επιβραδύνουν αισθητά τις δραστηριότητες μας αλλά και την συμπαντική ροή των γεγονότων.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Λέοντα, που μας δείχνει ότι υποβόσκει μέσα μας αρκετή ανασφάλεια, την οποία προσπαθούμε να καλύψουμε, αποζητώντας την αποδοχή και τον θαυμασμό των γύρω μας. Ο κυβερνήτης του Λέοντα, ο Ήλιος, βρίσκεται στην Παρθένο και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου, προσγειώνοντας μας και αναγκάζοντας μας να χρησιμοποιήσουμε την λογική πριν να ενεργήσουμε. Η προσοχή μας θα είναι δε στραμμένη σε ζητήματα οικονομικών, αναζητώντας τρόπους να αυξήσουμε τα εισοδήματά μας ή να πολλαπλασιάσουμε την περιουσία μας. Ο τομέας του Ωροσκοπίου ενεργοποιείται από τον Ερμή (ανεμελιά αλλά και εμμονή με την ακρίβεια) και την Λίλιθ (περηφάνεια, προσκόλληση, εγωισμός) και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό (επιθυμία να σοκάρουμε με οποιοδήποτε κόστος) και ένα τετράγωνο με τον Δία (γενναιοδωρία και ευγένεια, αλλά και αλαζονεία και βία).

Το μεσουράνημα βρίσκεται στον Ταύρο, στρέφοντας την προσοχή μας στο πως θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και θα αποκτήσουμε εξέχουσα κοινωνική θέση ή πως να γαντζωθούμε στην θέση εξουσίας που κατέχουμε, όταν αμφισβητείται η ικανότητα μας. Η κυβερνήτης του Ταύρου, η Αφροδίτη, βρίσκεται στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει αρκετό παρασκήνιο που δεν είναι ορατό από τον πολύ κόσμο. Ο τομέας ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία (μακροχρόνια σχέδια για κατάκτηση επιτυχίας) και του Ουρανού (αστάθεια στην καριέρα) και σχηματίζει ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη (ζηλοφθονία και δυσαρέσκεια στο εργασιακό περιβάλλον).

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου, γεγονός που αναδεικνύει το ζωτικό πρόβλημα των οικονομικών και της δημόσιας οικονομίας. Οι κυριότερες όψεις του καινούργιου φεγγαριού είναι ένα τρίγωνο με τον Ουρανό και μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Δία και μια σύνοδος με τον σταθερό αστέρα Denebola από τον αστερισμό του Λέοντα.

Το τρίγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού φέρνει ενέργεια, ενθουσιασμό και την ανάγκη για αλλαγή. Με πιο ανοιχτό μυαλό, πιο περιπετειώδη φύση, μεγαλύτερη ανάγκη για ελευθερία κινήσεων και τονισμένη την αυτοπεποίθηση μας, αφήνουμε πίσω μας την άνεση του γνωστού και τετριμμένου και ρισκάρουμε, δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα. Τις απροσδόκητες ευκαιρίες για αλλαγή που θα μας παρουσιαστούν μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε λόγω της αυξημένης μας διαίσθησης. Μας έλκει υπό την επιρροή της όψης το εκκεντρικό, το άγνωστο, το νεωτεριστικό και το ξένο. Είναι η ιδανική όψη για πειραματική δημιουργία, για την επιστημονική έρευνα, τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, ακόμη όμως και για αποκρυφιστικές αναζητήσεις ή για μελέτη της αστρολογίας. Ενδείκνυται δε να πάρει κανείς απόσταση από κακές συνήθειες του παρελθόντος και να κλείσει την πόρτα σε τοξικές ή γενικά μη ισορροπημένες σχέσεις του παρελθόντος.

Η αντίθεση Νέας Σελήνης-Ποσειδώνα, του πλανήτη των ονείρων αλλά και των ψευδαισθήσεων, μπορεί να δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, που θα μας αποπροσανατολίσει. Διερχόμενος τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων ευνοεί ο Ποσειδώνας το ψέμα, την παραπλάνηση και την εξαπάτηση. Εάν αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει την πυξίδα μας και δεν είμαστε πλέον σίγουροι για το μονοπάτι που ακολουθούμε, θα είναι καιρός να εμπιστευθούμε την διαίσθηση μας και να επιτρέψουμε στην εσωτερική μας σοφία να μας καθοδηγήσει. Η κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει θα είναι επίσης δύσκολη το διάστημα αυτό, γι’ αυτό πολλοί θα στραφούν στον εαυτό τους, παίρνοντας αποστάσεις από τον πολύ κόσμο. Είναι δε μια μοναδικής τάξης ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη τα συναισθήματα μας και να ξεκαθαρίσουμε τα του οίκου μας.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία είναι μια συναισθηματικά δύσκολη όψη. Υπό την επιρροή της βγαίνουν συχνά τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα μας και εμφανίζουμε συμπεριφορές ντίβας. Γινόμαστε απαιτητικοί και εγωιστές, αγαπάμε την πολυτέλεια και ξοδεύουμε απερίσκεπτα τα χρήματα μας. Είναι μια όψη που δυσκολεύει την διατήρηση των φιλικών σχέσεων, λόγω της διαφοράς απόψεων που βγάζει στην επιφάνεια. Συχνά υπάρχου καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, δεν μπορούν να υποστηριχθούν όμως από το ανάλογο ταλέντο. Χρήματα μπορεί να έρθουν με την όψη, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα πιάσουν τόπο. Το πιο πιθανό είναι να τα σπαταλήσουμε σε πολυτελή είδη και ανούσιες διασκεδάσεις.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα «β» του Λέοντα ή Denebola, ο οποίος βρίσκεται στην ουρά του αστερισμού, όπως υποδηλώνει και η αραβική ονομασία του. Κατά τους αρχαίους Έλληνες αστρονόμους-αστρολόγους ονομαζόταν Αλκαία, που έχει την ίδια έννοια με την αραβική ονομασία που επικράτησε επίσημα. Η ενεργοποίηση του Ντενέμπολα σε ένα αστρολογικό χάρτη χαρίζει ευστροφία, φέρνει όμως και τύψεις, απόγνωση, δημόσια ντροπή και κακοτυχία που προκαλείται από τα στοιχεία της φύσης. Φύσης Ουρανού, ο ενεργοποιημένος αστέρας προκαλεί μεγάλες και ξαφνικές καταστροφές.

Στην παρούσα φάση, η σύνοδος του με τον Ήλιο μπορεί να φέρει τιμές και δόξα, μας ωθεί όμως σε ριψοκίνδυνες πράξεις που μπορεί να φέρουν δημόσια ατίμωση και τελική καταστροφή. Είναι συνδεδεμένος δε με αρρώστιες, πυρετούς και οξείες παθήσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας, να κερδίσουμε τιμές και μια ξεχωριστή σταδιοδρομία, ακόμη και χρήματα. Είμαστε όμως επιρρεπείς σε ανόητες ενέργειες, που θα θέσουν σε ρίσκο όλα μας τα επιτεύγματα.

Σε σύνοδο με την σελήνη, ο αστέρας αναμένεται να φέρει τιμές και εύνοια των χυδαίων, που όμως θα καταλήξουν σε ντροπή και τελική καταστροφή. Συχνά συνδέει την παρουσία του με ασθένειες ζωτικών οργάνων, τύφλωση ή τραυματισμούς στα μάτια και ατυχήματα ή κακοτυχία από τα στοιχεία της φύσης. Οικιακές διαμάχες δεν θα πρέπει να αποκλειστούν, οι οποίες μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε οριστικούς χωρισμούς. Προσοχή επίσης στο οικιακό προσωπικό, μια και η όψη μαρτυρά απώλειες που προκαλούνται ή οφείλονται σε αυτό. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να εμπλακούμε το διάστημα επιρροής της Νέας Σελήνης σε αμφιλεγόμενα ζητήματα πολιτικής, κοινωνικής ή οικογενειακής φύσης, γιατί θα μπορούσαν να δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις, από τις οποίες δεν θα μπορέσουμε να απεμπλακούμε εύκολα.

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου έχει σε γενικές γραμμές θετική σημειολογία, με το τρίγωνο με τον Ουρανό να φέρνει προοδευτικές αλλαγές. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να κάνει κανείς θετικές αλλαγές στην ζωή του, επενδύοντας στην ανανέωση, σε φρέσκες ιδέες και στον νεωτερισμό. Η σύνοδος του φεγγαριού με τον απλανή αστέρα Ντενέμπολα έχει μεν αρνητική επιρροή, καθώς φέρνει ντροπή και κακοτυχία, η ισχύς της όψης όμως μετριάζεται από μια θετική σελήνη. Καθώς βρισκόμαστε ακριβώς ένα μήνα πριν από την πρώτη έκλειψη του Οκτωβρίου, μας προσφέρει το φεγγάρι αυτό την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες απαραίτητες για την εξέλιξη μας αλλαγές πριν από τις εκλείψεις.

Είναι όμως και η τελευταία Νέα Σελήνη του προηγούμενου κύκλου εκλείψεων, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε γεγονότα, που μας προανήγγειλαν η ηλιακή έκλειψη στον Κριό της 20 Απριλίου και η σεληνιακή στον Σκορπιό της 5 Μαΐου 2023 με την πολύ έντονη επιρροή του Πλούτωνα.

Η έκλειψη στον Κριό στην αναιρετική μοίρα του ζωδίου, προανήγγελλε το τέλος της περιόδου των κρυφών και υπόγειων διεργασιών και των μυστήριων προσώπων που κατευθύνουν την δράση από τα παρασκήνια. Με την μετατόπιση του άξονα των εκλείψεων στον Κριό και στον Ζυγό, ξεκίνησε ένας νέος διετής κύκλος γέννησης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης μιας νέας παγκόσμιας πραγματικότητας. Το τετράγωνο του Πλούτωνα προς την ηλιακή έκλειψη της 20ης Απριλίου προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις και κρίσεις που επηρεάσουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού. Η δυσαρμονική όψη γεννά αμφιβολίες και φέρνει στην επιφάνεια μια κρίση εμπιστοσύνης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Μπορεί να εκδηλωθούν γεγονότα που θα θέσουν σε κίνδυνο ή θα πλήξουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι η εκδήλωση μεγάλων σεισμών, καταιγίδων και πλημμυρών, κάτι που ενισχύεται από την ενεργοποίηση του αστερισμού της Ανδρομέδας, ιδίως όσο αφορά τους σεισμούς. Ενδέχεται όμως να υπάρξουν νέες επιδημίες, καινούργια μέτωπα πολέμου, μαζικές δολοφονίες ή γενοκτονίες, οικονομικές και πολιτικές κρίσεις και επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης.

Η έκλειψη παρασκιάς στον Σκορπιό που ακολούθησε στις 5 Μαΐου θεωρείται πολύ πιο ισχυρή από μια αντίστοιχη ολική σεληνιακή έκλειψη και οξύνει τα ζητήματα που εγείρει, όπως είναι οι αγώνες εξουσίας και οι μεγάλες και βαθιές κρίσεις, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές. Ζυμώσεις σε επίπεδο εξουσίας και κοινοβουλευτικών κομμάτων μπορούν να φέρουν βαθιές τομές και απρόβλεπτες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό. Η παράλληλη αποκάλυψη απίστευτων σκανδάλων που αφορούν ζητήματα υγείας, στρατιωτικές ενέργειες ή οικονομικές στρατηγικές, μπορούν να ανατρέψουν την πορεία των γεγονότων μέσα από μαζικές αντιδράσεις, πόνο και καταστροφή. Γιατί ο Σκορπιός και ο κυβερνήτης του Πλούτωνας, βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή να αποκαλύψουν μυστικά σχέδια, να ερεθίσουν την κοινή γνώμη και να προκαλέσουν την αντίδραση που θα φέρει την καταστροφή, προκειμένου να υπάρξουν περιθώρια αναγέννησης.

Και ας μην ξεχνάμε ότι η παρούσα Νέα Σελήνη ενεργοποιεί τον 2ο οίκου του χάρτη του φεγγαριού, στρέφοντας την προσοχή μας σε ζητήματα οικονομίας. Πρόκειται για τον τομέα του ωροσκοπίου που δεν έχει μόνο σχέση με τα οικονομικά (Τράπεζες, χρηματιστήρια, κτηματομεσιτική αγορά), αλλά και με την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία-κτηνοτροφία) και τον ορυκτό πλούτο. Οι εκτεταμένοι καύσωνες των προηγούμενων μηνών, οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, οι πλημμύρες που ακολούθησαν και οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβησαν, αλλά και αυτές που έπονται, αναμένεται να έχουν εξαιρετικά μεγάλη επίπτωση τόσο στην οικονομία, όσο και στον ομαλό εφοδιασμό των αγορών σε προϊόντα. Οι ελλείψεις σε προϊόντα πρώτης ανάγκης θα είναι όλο και πιο μεγάλες τους μήνες που ακολουθούν και η κερδοσκοπία εκτός ελέγχου, καθιστώντας πολλά από αυτά δυσεύρετα ή απλά απλησίαστα για τον απλό καταναλωτή. Και έτσι θα διολισθαίνουμε στο επόμενο, πολύ βαθύτερο κομμάτι της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στα έτη που έπονται.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU