Πανσέληνος στον Κριό στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 : Το κλείσιμο ενός κύκλου

Πανσέληνος στον Κριό στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 : Το κλείσιμο ενός κύκλου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου 2023 λαμβάνει χώρα στις 29 του μήνα, στις 12:57 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 6 μοίρες του Κριού. Με κυβερνήτη του ζωδίου αλλά και του πρώτου δεκανού τον Άρη, ο πλανήτης του πολέμου θεωρείται ο κυβερνήτης της Πανσελήνου. Διέρχεται στην παρούσα φάση, παράλληλα με τον Ήλιο, το ζώδιο του Ζυγού, μια θέση που δεν του επιτρέπει να εκφράσει την δυναμική του, καθώς υποχρεώνεται να διαβουλευτεί αντί να δρα, να συναποφασίζει αντί να χαράζει την δική του στρατηγική.

Ο Κριός είναι το ζώδιο της πρωτοπορίας αλλά και της ανάληψης κινδύνων. Είναι γεννημένος πολεμιστής, μαχητής και αρχηγός, είναι όμως και ατομικιστής. Ανεξάρτητος, θαρραλέος και παραγωγικός, ανοίγει νέους δρόμους, προκειμένου να ακολουθήσουν οι άλλοι. Πρώτα δρα και μετά σκέφτεται, κάτι που πολλές φορές τον οδηγεί σε περιπέτειες και ανώφελους κινδύνους. Η παρούσα Πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού έρχεται να κλείσει έναν κύκλο έξι μηνών, που άνοιξε με την Νέα Σελήνη στον Κριό στις 21 Μαρτίου και την Πανσέληνο-Ηλιακή έκλειψη στον Κριό στις 20 Απριλίου. Θεμέλια που τέθηκαν και καινούργια ξεκινήματα που πραγματοποιήθηκαν με το νέο φεγγάρι του Μαρτίου, θα πρέπει τώρα να δώσουν τους καρπούς τους, ολοκληρώνοντας τον κύκλος τους ή έστω την πρώτη εξελικτική τους φάση. Είναι δε η Πανσέληνος στον Κριό του Σεπτεμβρίου η τελευταία κανονική φάση του φεγγαριού (νέα σελήνη ή πανσέληνος) στο ζώδιο του Κριού για τους επόμενους 18 μήνες, μια και από τον Οκτώβριο και μετά μέχρι και το 2025, οι επόμενοι σεληνιακοί κύκλοι του Κριού θα συνοδεύονται από εκλείψεις.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ενεργοποιεί τον άξονα 4ου και 10ου οίκου, με τον μεν 4ο οίκο να αντιπροσωπεύει την γη και τα κτίρια, την σοδειά, την γεωργία, το υπέδαφος και τα ορυκτά, τις καιρικές συνθήκες και την τεκτονική δραστηριότητα. Είναι δε και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση στις δημοκρατικές χώρες. Ο 10ος οίκος από την άλλη συνδέεται με την κυβέρνηση και την ανώτατη αρχή (Βασιλείς, Προέδρους ή Πρωθυπουργούς χωρών) και εξουσιάζει την τιμή και την φήμη της χώρας. Η έλλειψη προϊόντων πρώτης ανάγκης, η κερδοσκοπία σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, και τα πολιτικά παιχνίδια με τα ορυκτά καύσιμα, που διαμορφώνουν εν πολλοίς την πραγματικότητα που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ίσως να πάρουν το διάστημα που ακολουθεί μια νέα τροπή. Κυβερνητικές αποφάσεις του τελευταίου εξαμήνου που επιδείνωσαν το οικονομικό κλίμα ίσως να αναθεωρηθούν τώρα, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου βρίσκεται στον Τοξότη, ένα ζώδιο που εν μέρη έχει ευγενείς στόχους, εν μέρη όμως άγεται και φέρεται από τα γήινα, πρωτόγονα ίσως ένστικτα του. Η συνεχής αναζήτηση για κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί χαρακτηρίζει το ζώδιο αυτό της φωτιάς. Ο κυβερνήτης του, ο Δίας, διέρχεται τον Ταύρο και τον κάνει στην παρούσα φάση πιο επίμονο σε ότι αφορά την επίτευξη των επιδιώξεων ή επιθυμιών του. Ο 10ος οίκος δε της Πανσελήνου, το Μεσουράνημα, βρίσκεται στον διπλωμάτη Ζυγό, που δείχνει διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των προκλήσεων της περιόδου. Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Ήλιου (τιμή και δόξα, αλλά και σκάνδαλα και ντροπή) και του Άρη (ανάγκη βελτίωσης της δημόσιας εικόνας), σχηματίζονται δε όψεις αντίθεσης με Σελήνη (αστάθεια στην επαγγελματική ζωή) και Ποσειδώνα (αυξημένη διαίσθηση, κακή όμως αντίληψη της πραγματικότητας) και τρίγωνο με τον Πλούτωνα (κρυφές ευκαιρίες για επίτευξη στόχων).

Το φεγγάρι αυτό παρουσιάζει την σπάνιο για τα τελευταία χρόνια φαινόμενο, να μην σχηματίζει όψεις με κανέναν πλανήτη, ούτε και με απλανή αστέρα, με συνέπεια να θεωρείται, τουλάχιστον επιφανειακά, ήπιο. Λόγω του γεγονότος αυτού, οι δευτερεύουσες όψεις που συνοδεύουν το φεγγάρι αποκτούν αυξημένη βαρύτητα. Αυτές είναι ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και ένα εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις στις αισθηματικές σχέσεις, μέσα από την συγκρουσιακή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει. Με το τετράγωνο αυτό, ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό σε μια σχέση, μπορεί να πάρει διαστάσεις, να δημιουργήσει εντάσεις ή να προκαλέσει κρίσεις. Την κρίση θα μπορούσε να την προκαλέσει η ανάγκη του ενός συντρόφου για περισσότερη ελευθερία κινήσεων ή έκφρασης, ένα απρόβλεπτο γεγονός, ξαφνικά οικονομικά προβλήματα ή μια αιφνίδια καινούργια γνωριμία που θα ξυπνήσει συναισθήματα και θα ανατρέψει τις ισορροπίες σε μια υπάρχουσα σχέση. Εάν αισθάνεστε ότι πνίγεστε στην σχέση σας, βαριέστε ή δεν αντέχετε πλέον τους περιορισμούς που σας επιβάλει το ταίρι σας ή τις παράλογες απαιτήσεις του, μπορεί να ξεσπάσετε το διάστημα αυτό με θυμό απέναντι του. Ίσως να δώσετε ένα ξαφνικό τέλος στην σχέση, μπορεί όμως και να διατηρήσετε την ασφάλεια του γνώριμου, αλλά να εμπλακείτε σε μια παράλληλη ερωτική σχέση, αναζητώντας μέσα από αυτήν την ανανέωση που έχετε ανάγκη. Όποια διαδρομή και να επιλέξετε, γεγονός είναι ότι εάν η σχέση σας δεν είναι αρμονική και ισορροπημένη, να δεχτεί ισχυρούς κλυδωνισμούς το διάστημα που ακολουθεί. Υπό την επιρροή του Ουρανού θα σας ελκύσουν προσωπικότητες αντισυμβατικές, άνθρωποι που θα τους θεωρείται συναρπαστικούς και πρωτοπόρους, ή που θα έχουν μια διαφορετική φυλετική καταγωγή ή ένα ξένο και ενδιαφέρον πολιτιστικό υπόβαθρο.

Το εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη έρχεται από την άλλη να αμβλύνει τις αντιθέσεις και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που θα προσφέρουν βιώσιμες λύσεις σε παλιά προβλήματα. Στην επίλυση των προβλημάτων θα συμβάλει αφενός η έκρηξη που θα προκαλέσει το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, η οποία θα φέρει την αποκάλυψη των πραγματικών συναισθημάτων των συντρόφων, όσο και ο έντονος ερωτισμός, η στοργή και η έλξη από το εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη, που θα τους βοηθήσει να έρθουν και πάλι πιο κοντά. Εάν θελήσουν οι σύντροφοι να δουν κατάματα την αλήθεια που βιώνουν και να βρουν από κοινού λύσεις, η όψη τους προσφέρει ευκαιρίες να χαράξουν μια καινούργια και πολύ πιο ελπιδοφόρα πορεία στην σχέση τους. Εάν δεν θέλουν όμως ή δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για τα προβλήματα που υπάρχουν, τότε θα οδηγηθούν στην οριστική ρήξη και θα τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του. Ευκαιρίες για εξομάλυνση της κατάστασης θα υπάρξουν, αρκεί να θελήσει κανείς να τις εκμεταλλευτεί.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στον Κριό είναι ένα φεγγάρι που θα δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα στις αισθηματικές μας σχέσεις και θα εξωθήσει ίσως κάποιες από αυτές, που είναι εξαιρετικά προβληματικές ή τοξικές, στο κλείσιμο του κύκλου. Το τετράγωνο όμως Αφροδίτης-Ουρανού δεν φέρνει προκλήσεις μόνο στην αισθηματική μας ζωή, αλλά και στα τρέχοντα οικονομικά μας, καθώς η Αφροδίτη συνδέεται στενά με το χρήμα και τα εισοδήματα. Το διάστημα που ακολουθεί ίσως να υπάρξουν έκτακτα γεγονότα που θα δημιουργήσουν πίεση στον προϋπολογισμό μας ή μια έλλειψη ρευστού. Και στην κοσμική αστρολογία αναμένεται το τετράγωνο των δύο πλανητών να έχει αντίστοιχη επίδραση. Έκτακτα γεγονότα, όπως είναι τα μεγάλης κλίμακας φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές, κλπ.) μπορεί να ανατρέψουν στο λεπτό την οικονομική πραγματικότητα και να δημιουργήσουν εξαιρετικά ισχυρές πιέσεις στα ήδη προβληματικά οικονομικά των χωρών.

Είναι ένα διάστημα που κλείνει ο κύκλος επιρροής των εκλείψεων της άνοιξης, με αποτέλεσμα να δίνει πολλά γεγονότα στην πολιτική και στα οικονομικά. Ας μην επαναπαυόμαστε λοιπόν από την ήρεμη Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, διότι παρασκηνιακά υπάρχει δράση, που θα φέρει σημαντικά γεγονότα στην επιφάνεια. Απέχουμε δε μόλις δύο βδομάδες από την πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου και θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε την ενέργεια της να διαπερνά την κάθε μας δράση. Εισερχόμαστε δε σε μια φάση με αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης εντονότερων καιρικών φαινομένων λόγω της Πανσελήνου και των επικείμενων εκλείψεων του Οκτωβρίου, αλλά και έντονων τεκτονικών γεγονότων. Ο Πλούτωνας, ο οποίος θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος μόλις τέσσερις μέρες πριν την έκλειψη ηλίου στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου, σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις και με τις δύο εκλείψεις και αυξάνει την ανησυχία για επικείμενα τεκτονικά γεγονότα (σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων).  Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονται όλα τα μεγάλα ενεργά ρήγματα (το Δαχτυλίδι της Φωτιάς, το ρήγμα της Ανατολίας, τα σεισμικά ρήγματα του Αιγαίου, της Ιταλίας, της Καραϊβικής, κλπ.) όπως και τα ηφαιστειακά τόξα του Ειρηνικού (Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ιαπωνία) ή της ράχης του Ατλαντικού (Ισλανδία, Αζόρες, κλπ.) ή τα ιδιαίτερα ενεργά ηφαίστεια της Ιταλίας. Ευελπιστούμε ωστόσο να πρόκειται για μία ήρεμη Πανσέληνο, όπως εκ πρώτης όψεων φαίνεται, χωρίς έκτακτα γεγονότα και επιπλέον επιπλοκές, μια και είχαμε αρκετά από αυτά μέσα στα τελευταία χρόνια.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: