Αφροδίτη στον Κριό (5 – 29 Απριλίου 2024) : Η δυναμική!

Αφροδίτη στον Κριό (5 – 29 Απριλίου 2024) : Η δυναμική!

Η Αφροδίτη εγκαταλείπει το συνεσταλμένο και εξαιρετικά συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων στις 5 Απριλίου και περνάει σε ένα διαμετρικά αντίθετο από άποψη γενικών χαρακτηριστικών ζώδιο, στον παρορμητικό και φλογερό Κριό. Από συμπονετική και φιλάνθρωπη η Αφροδίτη μετατρέπεται σε μια νύχτα σε μια αφέντρα, πολεμίστρια και κατακτήτρια. Από την απραξία περνάμε στην δράση και τα πάντα χτυπάνε κόκκινο. Γινόμαστε μαχητικοί, ανθεκτικοί, θαρραλέοι αλλά και παρορμητικοί, χωρίς ψύχραιμη σκέψη και πλάνο δράσης. Γι’ αυτό και κινδυνεύουμε να κάνουμε τραγικά λάθη.

Κάτι που θα μπορούσε να αγνοήσει κανείς υπό διαφορετικές συνθήκες ή να το χαρακτηρίσει χαριτωμένο, τώρα θα προκαλέσει ενόχληση ή ακόμη και να θεωρηθεί απρέπεια ή και πρόκληση. Οι επιπολαιότητες θα φέρουν παρεξηγήσεις και θα γεννήσουν εντάσεις, γι’ αυτό θα χρειαστεί αρκετή προσοχή και αυτοσυγκράτηση σε όσα κάνουμε ή λέμε. Στις συναισθηματικές μας σχέσεις έρχονται σε πρώτη γραμμή τώρα η συμπάθεια και το πάθος, ενώ το ουσιαστικό συναίσθημα εκλείπει.

Οι ερωτικοί σύντροφοι δεν προσπαθούν να καταλάβουν και να αποδεχτούν το ταίρι τους όπως είναι, παρά είναι εγκλωβισμένοι στο προσωπικό τους πάθος και στην ευφορία της κατάκτησης που βιώνουν. Για τον λόγο αυτό σπάνια προχωρούν οι νέες σχέσεις πέρα από το στάδιο του ερωτικού ενθουσιασμού του πρώτου χρονικού διαστήματος. Η απιστία είναι πιθανή στις μακροχρόνιες σχέσεις με την Αφροδίτη στον Κριό, αλλά σπάνια οδηγεί σε χωρισμό, καθώς το περιστασιακό φλερτ παραμένει τελείως επιφανειακό.

Κατά την διέλευσης της αυτή γίνεται η Αφροδίτη προστάτιδα της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μέχρι τα τέλη του μήνα, όσο διαρκεί δηλαδή η διέλευση, θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για τις γυναίκες καριέρας, αλλά και αυξημένη κερδοφορία. Το διάστημα αυτό μπορεί να εμφανιστεί μια πρόταση για μια καινούργια και πολύ αξιόλογη συνεργασία ή μια προαγωγή που δεν περιμένατε. Οι ευκαιρίες να εξελιχθούμε στην καριέρα μας είναι πραγματικά μεγάλες.

Στην προσωπική μας ζωή θα μας βοηθήσει η Αφροδίτη στον Κριό να ξεπεράσουμε την τυχόν συστολή μας στα ραντεβού, να παραμερίσουμε τα κόμπλεξ μας αλλά και τις φοβίες μας για απόρριψη και να πλησιάσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το ερωτικό πάθος χτυπάει κόκκινο μέσα στον Απρίλιο και αν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό, θα θεωρηθεί ότι δεν έχουμε το ανάλογο ενδιαφέρον. Οι παλιές και δοκιμασμένες σχέσεις μπορούν να αναγεννηθούν και να βιώσουν μια νέα περίοδο μέλιτος. Θα πρέπει να προσεχτεί ωστόσο μέσα στον μήνα ο έντονος εγωισμός σας, το πείσμα , η εριστικότητα και η έλλειψη διάθεσης για υποχώρηση και συνεννόηση. Αυτό θα προκαλέσει πολλές προστριβές σε δύσκολες ή προβληματικές σχέσεις. Οι εκρήξεις θυμού αλλά και ζήλιας θα είναι συχνές και σε περιπτώσεις αρκετά έντονες.

Η Αφροδίτη στον Κριό μπορεί επίσης να κάνει μεγάλο κακό στο πορτοφόλι μας, καθώς ο πλανήτης αγαπά τα ψώνια και τα ακριβά και όμορφα αντικείμενα, ενώ ο Κριός πρώτα ενεργεί και μετά σκέφτεται. Η παρορμητικές μας καταναλωτικές δαπάνες μπορεί να μας οδηγήσουν όχι μόνο σε περιττά ψώνια, αλλά και σε κακές αγορές, μια και παράλληλα έχουμε έναν ανάδρομο Ερμή στον Κριό. Καλό θα ήταν να κρύψουμε το διάστημα αυτό τις κάρτες και τα μετρητά σας, μήπως και καταφέρουμε να περισώσουμε κάτι.

Από άποψη όψεων, όσο διέρχεται η Αφροδίτη τον Κριό, σχηματίζει μόνο στις 6 Απριλίου ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα από Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα. Είναι μια όψη που φέρνει εμβάθυνση των σχέσεων και η ανάγκη μας για συντροφικότητα γίνεται επιτακτική. Οι αδέσμευτοι κινδυνεύουν να κολλήσουν εμμονικά σε ένα άτομο, το οποίο όμως ενδεχομένως να μην συμμερίζεται το ενδιαφέρον τους. Κάθε καινούργια σχέση θα αποτελεί έναν ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων, που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας.

Οι παλιές και δοκιμασμένες σχέσεις μπορούν τώρα να εμβαθύνουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ή να εξελιχθούν σε ένα καθαρά πνευματικό επίπεδο. Τα ταμπού στον έρωτα καταρρίπτονται με την όψη και μπορεί να πειραματιστούμε σε πράγματα που μέχρι τώρα δεν τολμούσαμε. Ο Πλούτωνας όμως είναι συνώνυμος με τα μυστικά, τις συνομωσίες και το παρασκήνιο. Παράλληλες σχέσεις είναι ως εκ τούτου πολύ πιθανές τις μέρες αυτές, καθώς και μυστικές κινήσεις ή διαπραγματεύσεις πίσω από την πλάτη μας. Η όψη αφορά κατά κύριο λόγο τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαημέρου.

Τις τελευταίες μέρες του μήνα εισέρχεται η Αφροδίτη στον Ταύρο, το ένα από τα ζώδια της κυριαρχίας της, και ισορροπεί τόσο αυτή, όσο και μείς. Μέχρι τότε όμως, προσδεθείτε γιατί απογειωνόμαστε…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU