Covid-19 || Το διαφαινόμενο τέλος ενός εφιάλτη

Covid-19 || Το διαφαινόμενο τέλος ενός εφιάλτη

Τις ώρες που γράφεται το κείμενο αυτό η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη, με νέες εστίες δυναμικής εξάπλωσης του ιού να γεννούνται σταδιακά και να καλύπτουν σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Από τις πλανητικές όψεις και διελεύσεις των μηνών που προηγήθηκαν, διαφαινόταν ότι κάτι σημαντικό θα συνέβαινε, ένας νέος ιός που θα δημιουργούσε μεγάλες ανησυχίες στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς και ο περιορισμός μετακίνησης με το κλείσιμο αεροδρομίων, δεν μπορούσαμε όμως να πιστέψουμε την έκταση και ένταση που θα είχαν τα φαινόμενα. Κοιτάζοντας προς τα πίσω, τώρα που βρισκόμαστε στο μάτι της καταιγίδας, μπορούμε να ερμηνεύσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τα γεγονότα, αλλά και να προβλέψουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τις μελλοντικές εξελίξεις ως προς την εξέλιξη της νόσου.

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, πέρασε στον Αιγόκερω (κανόνες και νόμοι) τον Δεκέμβριο του 2019. Η διέλευση αυτή μας προϊδέασε για δυσκολίες που θα εμφανιζόταν στα διεθνή ταξίδια, κάτι όμως που θα μπορούσε να συμβεί για σειρά από λόγους.

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα τον Ιανουάριο σηματοδότησε την αρχή της καραντίνας στην Κίνα. Ο συνδυασμός αυτός προϊδεάζει για αυστηρό περιορισμό (Κρόνος), που θα επηρεάζει τον συνολικό πληθυσμό (Πλούτωνας), αλλάζοντας τον ρυθμό της καθημερινότητας (Πλούτωνας). Η συνάντηση τους δε με τον Ερμή στις 11 Ιανουαρίου συνέπεσε με την ανακοίνωση του πρώτου θανάτου από τον κορωνοϊό.

Είναι η μέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην νέα επιδημία, με τον Δία να πλησιάζει τον Πλούτωνα. Και επειδή ο Δίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της πανδημίας,  η αποκωδικοποίηση της πορείας της θα γίνει δυνατή από τις μελλοντικές όψεις του Δία σε σχέση με τον Πλούτωνα. Η σταδιακή προσέγγιση των δύο πλανητών συνεχίζει και σήμερα, μέχρι να πραγματοποιήσουν την πρώτη σύνοδο ακριβείας τους στις 5 Απριλίου 2020! Για να ακολουθήσει αμέσως μετά η σταδιακή απομάκρυνση τους.

Ο Άρης συναντιέται επίσης σταδιακά με τους Δία, Πλούτωνα και Κρόνο στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, σχηματίζοντας στο τέλος των δύσκολων αυτών όψεων ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στις 7 Απριλίου. Την αμέσως επόμενη μέρα δε, έχουμε μια σούπερ Πανσέληνο, την τελευταία του έτους, στο ζώδιο του Ζυγού.

Η προσέγγιση των Δία-Πλούτωνα μέχρι τις 5 Απριλίου δείχνει ξεκάθαρα, ότι η πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται επιθετικά, υποβοηθούμενη και από τον Άρη. Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού θα φέρει αιφνίδια γεγονότα, μεγέθυνση της καταστροφής και ένταση! Και η Πανσέληνος στις 8 Απριλίου θα μεγεθύνει τα συναισθήματα, όπως του φόβου, της απελπισίας, του πανικού.

Μετά τις 25 Απριλίου αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά και σαφή δείγματα υποχώρησης της πανδημίας, με την σταδιακή απομάκρυνση του Δία από τον Πλούτωνα, και πιθανότατα μέσα στον Μάιο να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε ένα πιο ομαλό τρόπο ζωής. Προσοχή όμως, η πανδημία θα υποχωρήσει, αλλά δεν θα έχει τελειώσει. Όσο θα πλησιάζει η 30η Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύνοδος Δία-Πλούτωνα, τόσο πιο έντονες θα είναι οι ανησυχίες μας για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Ειδικά όταν η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα σε μια περίοδο εκλείψεων, με τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες ανάδρομους! Την περίοδο δε που θα ακολουθήσει την δεύτερη αυτή συνάντηση, δεν θα υπάρχει πια διαφορά ανάμεσα σε βόρειο και νότιο ημισφαίριο, σε θερμές και ψυχρές περιοχές του πλανήτη, καθώς η εικόνα της πανδημίας θα είναι παραπλήσια παντού!

Ως προς τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, είδαμε ότι όσο ο Κρόνος ήταν στον Αιγόκερω επιβλήθηκε σε πολλές χώρες η απαγόρευση κυκλοφορίας και η καραντίνα, κάτι που μείωσε στο ελάχιστο τις οικονομικές δραστηριότητες. Με το πέρασμα του πλανήτη στον Υδροχόο, στις 23 Μαρτίου 2020, θα αναζητηθούν λύσεις με τη επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες και με την απασχόληση από το σπίτι. Όταν δε περάσει ανάδρομος πια στις αρχές Ιουλίου για μια τελευταία φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου, θα διορθώσει τα σφάλματα που έγιναν στην διαχείριση της πανδημίας στα πρώτα της στάδια και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή νέοι κανόνες και νομικά πλαίσια.

Η τρίτη κορύφωση θα έρθει με την τρίτη κατά σειρά και τελευταία σύνοδο Δία-Πλούτωνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2020.  Η οριστική υποχώρηση και το τέλος της πανδημίας θα έρθει με τη σταδιακή και οριστική απομάκρυνση των δύο πλανητών, που όμως είναι βασανιστικά αργή, και με την δημιουργία φαρμάκων καταπολέμησης της και εμβολίου πρόληψης. Με τη σύνοδο δε Δία-Κρόνου μέσα στον Δεκέμβριο, που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου, θα περάσουμε σε μια νέα εποχή, ξεχνώντας τις τραυματικές εμπειρίες της περιόδου της καραντίνας.

Ο κόσμος που θα αντικρύσουμε όμως με το τέλος της περιπέτειας αυτής δεν θα έχει πιά καμία σχέση με τον κόσμο που γνωρίζουμε σήμερα. Και από πολλές απόψεις αυτό θα είναι καλό! Ο Κρόνος στον Υδροχόο θα προωθήσει την ψηφιακή τεχνολογία στα χρόνια που ακολουθούν. Και με αυτήν θα έρθουν τα ψηφιακά ταξίδια, η καθιέρωση των σπουδών εξ αποστάσεως, η τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά νομίσματα, που θα προωθεί και ο Ουρανός από τον Ταύρο, και μια σειρά άλλων σημαντικών αναπροσαρμογών στην καθημερινότητα μας. Μέχρι τότε όμως, κουράγιο…

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU