Υδροχόος – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις -2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Υδροχόος – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις -2021  Από την Αλίντα Κανάκη !

 

Έτος αναταράξεων, ευκαιριών αλλά και απωλειών…

Καθώς όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω σας, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της νέας εποχής, το 2021 θα είναι για σας ένα έτος δύσκολο, μια και όλες οι αλλαγές θα συμβούν στην αυλή σας και σεις θα είστε οι πρώτοι που θα τις γευτείτε! Ο Ήλιος και η Σελήνη θα είναι τα κυρίαρχα πλανητικά σώματα μέσα στο 2021, που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Η Σελήνη ωστόσο θα είναι σχετικά ουδέτερη απέναντι στο ζώδιο σας, προφυλάσσοντας σας από μεγάλες  συναισθηματικές εξάρσεις, ενώ ο Ήλιος, ο οποίος είναι σε πτώση στο ζώδιο σας, θα προσφέρει φέτος κάποια ισορροπία σε ότι αφορά τις εξωτερικές επιρροές. Χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες πλανητικές προστασίες, η ευθύνη των δράσεων είναι αποκλειστικά δική σας το 2021! Δεν θα μπορείτε να μεμψιμοιρείτε μέσα στην χρονιά για την κακή σας τύχη, γιατί θα έχετε όλες τις  δυνατότητες να καταφέρετε αυτό που επιδιώκετε. Και αν δεν το καταφέρετε, θα πρέπει να αναλογιστείτε τις κακές αποφάσεις που σας οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό.

Μέσα στο 2021 δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε κατευθύνσεις στην ζωή σας, εάν βρίσκεστε στο μονοπάτι που βαδίζετε από δική σας επιλογή και είστε ευχαριστημένοι από την επιλογή που κάνατε. Η πορεία σας όμως φέτος θα είναι γεμάτη παγίδες αλλά και μοναδικές ευκαιρίες! Θα έχετε την δυνατότητα να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας και να ανοίξετε καινούργιους δρόμους. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι παρ’ όλα αυτά να αποχωριστείτε και κάποια πράγματα ή και ανθρώπους, που χαρακτήριζαν στο παρελθόν το περιβάλλον ή αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας σας. Καθώς είστε ένα ζώδιο όμως του αέρα, που δεν σκιάζεται από τις αλλαγές, η κάθε αλλαγή ή μεταμόρφωση θα είναι στην πορεία καλοδεχούμενη!

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και θα είναι γεμάτο με γεγονότα και ανατροπές, δεν αναμένεται να σας δημιουργήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, γιατί πολλά από αυτά που θα συμβούν τα έχετε προβλέψει εκ των προτέρων και είστε επαρκώς προετοιμασμένοι. Επομένως είστε ψυχικά έτοιμοι ακόμη και για αλλαγές μεγάλης κλίμακας. Στην προσπάθεια σας το διάστημα αυτό θα έχετε καινούργιους συμμάχους, που θα σταθούν στο πλάι σας σε κάθε δυσκολία. Χάρη δε στην ισχυρή παρουσία του Κρόνου, που από τον Δεκέμβριο του 2020 φιλοξενείται στο ζώδιο σας, θα έχετε την δύναμη να μετακινήσετε ακόμη και βουνά. Επομένως, μην σας κουράζουν και απορροφούν την προσοχή σας τα μικρά και ασήμαντα των ημερών, γιατί θα έχετε να αντιμετωπίσετε αρκετά ζητήματα κεφαλαιώδους σημασίας.

Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, θα πρέπει το διάστημα αυτό να θέσετε σε κίνηση την μεταρρύθμιση της επιχείρησης σας, ώστε να προσαρμοστείτε όσο το δυνατόν ταχύτερα στις νέες συνθήκες τις αγοράς, τις καινούργιες ανάγκες, απαιτήσεις ή όρους λειτουργίας. Εάν έχετε ανάγκη από κεφάλαια που δεν διαθέτετε αυτή τη στιγμή, κάντε πολύ προσεκτικές κινήσεις. Θα μπορούσατε ξεκινήσετε με μεταρρυθμίσεις σε τομείς που δεν χρειάζονται χρήματα για να εκσυγχρονιστούν ή να γίνουν πιο αποδοτικοί, και άρα πιο επικερδείς για σας. Μην αναλαμβάνετε όμως σε καμία περίπτωση έργα που απαιτούν επενδύσεις, με την ελπίδα ότι στην πορεία θα καταφέρετε να βρείτε τα κεφάλαια! Εάν έχετε μια υπαλληλική θέση εργασίας, θυμηθείτε και πάλι τις φιλοδοξίες σας και δείξτε στην διοίκηση της επιχείρησης ότι μπορούν να στηριχτούν επάνω σας, γιατί είστε ικανοί και αξιόπιστοι.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους χαρακτηρίζεται από ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ότι το ξεκίνημα του 2021. Οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν ίσως να μην είναι τόσο μεγάλης έκτασης ή σπουδαιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσουν αναστάτωση. Πολλές φορές θα πρέπει να είστε συνετοί και ταπεινοί, κάτι που θα αποδειχτεί δυσκολότερο από ότι φανταζόσασταν. Μπορεί να αποδειχτεί ότι λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος θα χρειαστεί να αλλάξετε στόχους ή πορεία, ενώ εάν είστε υπάλληλοι να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική αλλαγή πολιτικής της εταιρίας που θα σας γεμίσει ανασφάλειες.

Το διάστημα αυτό θα πρέπει να είστε λίγο περισσότεροι καχύποπτοι με τους γύρω σας ή έστω λίγο πιο υποψιασμένοι. Είναι μια χρονική περίοδος που αναμένονται έντονες παρασκηνιακές ενέργειες, που μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στην πορεία σας. Εάν διαπιστώσετε ότι δικά σας άτομα, συνεργάτες ή συνεταίροι δημιουργούν συνεχώς εμπόδια στα επαγγελματικά σας σχέδια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν τις δράσεις σας ή να τις ανακατευθύνουν, ίσως έφτασε η ώρα να αναρωτηθείτε εάν θα πρέπει να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την στήριξη ή την αφοσίωση σας.

Παρά το γεγονός, ότι οι κύριες αλλαγές θα λάβουν χώρα στην επαγγελματική σας ζωή, το τρίτο τρίμηνο του έτους θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην προσωπική σας ζωή. Ναι μεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο παρασκήνιο, γιατί οι προκλήσεις στην καριέρα σας θα είναι μεγάλες, αλλά δεν θα πρέπει να παραμελείτε τελείως την οικογένεια ή το ταίρι σας. Οι δικοί σας άνθρωποι θα χρειαστούν την επιβεβαίωση και την στήριξη σας. Πριν από το τέλος του τριμήνου θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει την πλήρη στήριξη της οικογένειας ή του συντρόφου σας, ώστε να μην αντιμετωπίσετε στους κρίσιμους επόμενους μήνες πολλά παράλληλα ανοιχτά μέτωπα. Προσέξτε επίσης την υγεία σας και μην αναλαμβάνετε δράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατυχήματα και τραυματισμούς.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι μια περίοδος έντονης κινητικότητας και επίτευξης στόχων. Η ζωτικότητα σας θα βρίσκεται στα ύψη και θα είστε σε θέση να πετύχετε πολλά περισσότερα από όσα προγραμματίζατε! Είναι μια περίοδος που ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα και μεταφράζεται σε χαμένες ευκαιρίες εάν δεν τον εκμεταλλευτείτε και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να επιβραδύνετε και να περιμένετε όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι συνθήκες. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι δείτε τι είναι εκείνο που σας εμποδίζει από την επίτευξη των στόχων σας και απομακρύνετε το από την πορεία σας. Είναι η ώρα της δράσης, και κυρίως, η ώρα για επενδύσεις και δυναμική επέκταση δραστηριοτήτων σας, και όχι της αποταμίευσης! Τώρα μπορείτε να λάμψετε, να ξεχωρίσετε και να πετύχετε!

 Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Ο Κρόνος πέρασε επιτέλους στο ζώδιο σας μέσα στον Δεκέμβριο του 2020 και θα είναι σαν να άνοιξε μια πόρτα με νέες ευκαιρίες στην ζωή σας. Και αυτό είναι το βασικό νόημα της διέλευσης αυτής, σε ένα τόσο απρόβλεπτο αλλά και φιλόδοξο ζώδιο όσο το δικό σας. Τα τελευταία δύο χρόνια με τον Κρόνο στον γήινο Αιγόκερω και τον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα και ψυχολογία) ήταν βαριά, ληθαργικά, σαν να λειτουργούσατε στον αυτόματο πιλότο, καταφέρνοντας με δυσκολία να λειτουργήσετε. Χώρια τα ψυχολογικά προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια, κλονίζοντας την πίστη στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, όσο και την  σύνδεση σας με τον έξω κόσμο.

Τώρα πιά με τον Κρόνο να φιλοξενείται στο σπίτι σας, έχετε την δυνατότητα να ξεπεράσετε τις αρνητικές επιρροές των προηγούμενων ετών και να πατήσετε και πάλι σταθερά στα πόδια σας. Περνώντας στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον ισχυρότερο οίκο ενός ωροσκοπίου, έναν οίκο που καθορίζει το ποιοι είστε, τις προτιμήσεις σας και την επικοινωνιακή σας συμπεριφορά, αναμένεται να σας μεταμορφώσει. Θα δείτε τα πράγματα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και πιθανά να αλλάξετε φιλοσοφία ζωής, θέτοντας νέες προτεραιότητες.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολλές δράσεις σας θα ξεμπλοκάρουν τα χρόνια που ακολουθούν, και θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε με επιτυχία ότι είχε κολλήσει την προηγούμενη διετία. Η επαγγελματική ή επιχειρηματική σας δραστηριότητα θα αρχίσει με τον καιρό να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης ή και ανάκαμψης και θα αρχίσετε να εκπονείτε σχέδια προσαρμογής των δραστηριοτήτων σας στις νέες συνθήκες της αγοράς, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες. Και για όσους του ζωδίου σας έχουν μια υπαλληλική θέση εργασίας, οι καταστάσεις γύρω σας θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν και να μπορείτε να δείτε καθαρά που βρίσκεστε και πως πρέπει να κινηθείτε στο εξής, σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Το 2021 κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι και θα απαιτήσει από σας σκληρή δουλειά και αφοσίωση, στοιχεία που ο Κρόνος εκτιμά ιδιαίτερα. Θα αξίζει τον κόπο όμως, γιατί το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, ένα έτος που θα αλλάξουν πολλά, ένα έτος-αφετηρία για την ανάπτυξη και την επέκταση που θα έρθει στο μέλλον.

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, αγγίζοντας μέσα στο 2021 την 14η μοίρα και το αποκορύφωμα της μεταμορφωτικής του δράσης στον 4ο ηλιακό σας οίκο. Ο οίκος αυτός δείχνει τα στοιχεία της οικογένειας που θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά και την οικογένεια από την οποία προέρχεστε, τους γονείς και τους παππούδες σας. Είναι χαρακτηριστικός του τρόπου που προτιμάτε να ζείτε, το πως διαμορφώνετε τους προσωπικούς σας χώρους, πως αντιλαμβάνεστε την οικειότητα αλλά και την στάση σας σε ζητήματα ακίνητης περιουσίας. Είναι το κομμάτι της ζωής σας που θα βιώσει την μέγιστη μετασχηματιστική δύναμη την χρονιά που ξεκινά.

Η επίδραση του Ουρανού είναι συνήθως ασυνήθιστη, ανατρεπτική, κάτι που το γνωρίζετε καλύτερα από όλους άλλωστε, και η επίδραση του στον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού σας μπορεί να φέρει ασυνήθιστους μετασχηματισμούς. Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και σεις να ψάχνετε απεγνωσμένα για λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που θα αφορούν γονείς, σύντροφο και παιδιά, ενώ παράλληλα θα προσπαθείτε να βρείτε χρόνο από τις άλλες σας ασχολίες. Η επίδραση του Ουρανού στον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου σας θα είναι τόσο απρόσμενη και αποσταθεροποιητική, όσο μια ξαφνική ανεμοθύελλα.

Με μια λέξη θα μπορούσε να περιγράφει η κατάσταση που θα βιώσετε στο σπίτι και στην οικογένεια σας μέσα στο 2021, καθώς θα πλησιάζει ο Ουρανός την 14η μοίρα, και αυτή είναι «χαοτική»! Μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθούν ξαφνικές αναταραχές ή να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές από το πουθενά στην οικογενειακή σας ζωή. Δεν είναι ωστόσο απόλυτα βέβαιο ότι η αλλαγές αυτές θα είναι οπωσδήποτε δυσμενείς. Πολλές αλλαγές, αν και αρχικά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, φέρουν τα χαρακτηριστικά των θετικών μετασχηματισμών στην ζωή σας. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές, που θα έρθουν από το πουθενά, και θα βρίσκονται σε αντίθεση με τον τρόπο που φτανόσασταν ή αντιλαμβάνεστε την οικογενειακή ατμόσφαιρα σε μια παραδοσιακή κατά την αντίληψη σας οικογένεια.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

Το 2021 ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που δείχνει την σχέση σας με το χρήμα, τα εισοδήματα σας, πως ξοδεύετε τα χρήματα σας και τι θεωρείτε ότι έχει αξία στην ζωή. Μπορεί επίσης να δείξει τα χόμπι σας ή τις δραστηριότητες σας που είναι οικονομικά προσοδοφόρες. Αφορά λοιπόν τα οικονομικά και τις αποταμιεύσεις σας, καθώς και την περιουσιακή σας κατάσταση. Ο Ποσειδώνας λατρεύει το μυστήριο και αρέσκεται να κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο πίσω από ένα παχύ πέπλο ομίχλης. Είναι πιθανό να μην ήσασταν κατ’ αναλογία και σεις τα χρόνια αυτά ιδιαίτερα ρεαλιστικοί στις εκτιμήσεις σας για τις οικονομικές σας δυνατότητες ή αναφορικά με την ασφάλεια και αποδοτικότητα των επενδύσεων σας, εάν έχετε κάποιες.

Απαιτείται πρώτιστα, τώρα που πλησιάζει ο πλανήτης το μέσο του τρίτου μέρους της διέλευσης του αυτής, και άρα στην έξοδο τους από τους Ιχθείς, να αποβάλετε την αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομική και περιουσιακή σας κατάσταση και να κάνετε μια ακριβέστατη αποτίμηση της πραγματικής σας θέσης. Και που ξέρετε ίσως και να εκπλαγείτε ευχάριστα από αυτά που θα διαπιστώσετε. Μπορεί όμως η αποκάλυψη να σας φέρει σε δυσάρεστη θέση. Πρέπει όμως να γνωρίζετε που βρίσκεστε! Το σημαντικότερο όμως για το 2021 είναι η προσοχή που θα πρέπει να επιδείξετε στις δαπάνες σας, και κυρίως στις επενδύσεις που μπορεί να κάνετε. Έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να πέσετε θύματα εξαπάτησης και να χάσετε σημαντικά χρηματικά ποσά. Αποφύγετε τοποθετήσεις χρημάτων σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις που υπόσχονται γρήγορη και υψηλή κερδοφορία, γιατί τότε σίγουρα θα κλαίτε τα χρήματά σας.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Ο Πλούτωνας συνεχίζει την πορεία του στον Αιγόκερω και για το 2021 και μέσα από τον 12ο ηλιακό σας οίκο, ένα οίκο που είναι υπεύθυνος για τα κρυφά και κρυμμένα, τα ακατανόητα και τα αλλόκοτα. Είναι όμως και το υποσυνείδητο, η βαθιά μας μνήμη, τα βάσανα, το κάρμα που δεν έχει πληρωθεί, οι μυστικοί μας εχθροί, οι ασθένειες που δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη, η ψυχολογία, ο διαλογισμός, η αυτοπεποίθηση και ο προβληματισμός. Πρόκειται για τις κρυμμένες μας δυνάμεις και κρυφές αδυναμίες, ό,τι δεν θέλουμε να γνωρίζουν οι άλλοι για μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι της ζωής σας, που προτιμάτε να αγνοείτε για να μην έρχεστε κατά πρόσωπο με τις φοβίες σας, να μην ψηλαφίζετε τις κυφές πληγές σας. Μέσα στο 2021 όμως, καθώς ο Πλούτωνας κινείται με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωση του κύκλου του αυτού, δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας. Γιατί για να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά, θα πρέπει να απελευθερωθείτε από ότι βαραίνει την ψυχή σας και ταλαιπωρεί το υποσυνείδητό σας.

Το ταξίδι αυτό διαρκεί ήδη πάνω από μια δεκαετία και έχετε μπροστά σας ακόμη μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί, καθώς όμως μπαίνετε στην τελική ευθεία και τον τελικό μετασχηματισμό του εσωτερικού σας κόσμου, θα πρέπει να σκάψετε όλο και πιο βαθιά μέσα σας. Μια τέτοια διαδρομή μπορεί να κλονίσει την ψυχική υγεία σας και ίσως να χρειαστείτε πνευματική καθοδήγηση ή επαγγελματική βοήθεια για να φέρετε την αποστολή σας σε πέρας. Ο πνευματικός σας κόσμος περνάει σταδιακά σε μια νέα κατάσταση και μέσα από τις συγκρούσεις με το παρελθόν και τους δεσμούς που διαμορφώνει στο παρόν, θα συνδεθεί με τον περιβάλλοντα χώρο και τους ανθρώπους με εντελώς νέους τρόπους.

Πρόκειται για τον οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Ιχθύων, και ενεργοποιεί την διορατικότητα, την σαφήνεια του νου αλλά και την συνείδηση σας. Το διάστημα αυτό φαίνεται σαν να είστε σε άμεση σύνδεση με την πηγή της γνώσης που είναι μη προσβάσιμη για τους πολλούς, και ως εκ τούτου οι αποφάσεις σας έχουν γίνει πιο διαισθητικές και πνευματικές. Δεν πρέπει όμως να αφήσετε την διάνοια σας να ατονήσει. Εκείνο που θα αντιμετωπίσετε μέσα στο 2021 λόγω της διέλευσης αυτής, είναι ότι θα είστε τόσο απορροφημένοι από τον εσωτερικό σας κόσμο και τις μάχες που θα δίνετε, που δεν θα έχετε καμία διάθεση για επαφή και επικοινωνία. Θα αποτραβηχτείτε και θα κλειστείτε στον εαυτό σας, κάτι που είναι ενάντια στην φύση σας. Ως εκ τούτου θα κινδυνέψετε από κατάθλιψη και από διάφορων μορφών ψυχολογικά προβλήματα. Η καλύτερη πολιτική όμως που θα πρέπει να ακολουθήσετε, είναι να συνεχίσετε πάση θυσία την κοινωνική σας ζωή και την επικοινωνία με τους γύρω σας, όσο και αν θα θέλατε να κρυφτείτε από τον κόσμο.

Υδροχόος 2021 – Συναισθηματικά

 Ο τομέας των συναισθηματικών σας δεν αναμένεται να είναι ο κυρίαρχος μέσα στο 2021, ωστόσο πολλές καταστάσεις που θα προκύψουν θα αποδειχτούν καθοριστικής σημασίας για την ζωή σας. Ο Ήλιος με τις ευνοϊκές όψεις του απέναντι στο ζώδιο σας θα σας κινητοποιήσει, ενώ ο Κρόνος, ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας, θα σας υπενθυμίσει τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μην τα επαναλάβετε. Θα έχετε στην διάθεση σας ότι εργαλεία χρειάζεστε, για να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Στις σχέσεις σας είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της χρονιάς να είστε ειλικρινείς. Οι περιστάσεις θα φέρουν πολλές αποκαλύψεις, που θα είναι σημαντικές όχι μόνο για σας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχετε έναν σημαντικό στοιχείο που θα σας ενεργοποιήσει, και αυτό είναι το κίνητρο. Θα είστε σε θέση να γνωρίζετε γιατί χρειάζεστε κάποια συγκεκριμένα άτομα στην ζωή σας και γιατί θα πρέπει να λάβετε κάποιες δύσκολες αποφάσεις στην προσωπική σας ζωή. Όσοι είστε δεσμευμένοι, ζητήστε την βοήθεια του συντρόφου σας όταν αισθανθείτε ότι το σκοτάδι μέσα σας σας καταπίνει. Δεν πρέπει να επιτρέψετε να κλειστείτε στον εαυτό σας, απωθώντας τους ανθρώπους γύρω σας, γιατί είναι το δίχτυ ασφαλείας που χρειάζεστε τις ψυχολογικά δύσκολες αυτές στιγμές που θα βιώνετε.

Το δεύτερο μισό του έτους θα έχετε πολλές καινούργιες εμπειρίες, που πολλές φορές δεν θα είναι προς όφελός σας, το σημαντικό όμως είναι ότι στο τέλος θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η περίοδος από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη του έτους είναι μια καλή περίοδος για τα αισθηματικά σας, και αν είστε ελεύθεροι και αναζητάτε το άλλο σας μισό, κινηθείτε! Η πιθανότητα να συναντήσετε τον σύντροφό της ζωής σας είναι μεγάλη. Για τους δε δεσμευμένους, το διάστημα των τελευταίων μηνών του έτους είναι εξαιρετικά παραγωγικό. Έχετε την δυνατότητα να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στο ταίρι σας και να περάσετε στο επόμενο εξελικτικό στάδιο της σχέσης. Με προσπάθεια και επιμονή θα καταφέρετε να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια.

 Υδροχόος 2021 – Επαγγελματικά 

Το 2021 θα σας φέρει καινούργιες ευκαιρίες καριέρας, για να πετύχετε όμως το βέλτιστο αποτέλεσμα, θα πρέπει να αλλάξετε απόψεις ή στάση σε πολλά και σημαντικά ζητήματα. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντιμετωπίσετε μεγάλες προκλήσεις που δεν θα σχετίζονται μόνο με τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σας από άποψη εξοπλισμού, αλλά και από το εντελώς νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Η έγκαιρη προσαρμογή σας στα νέα δεδομένα θα σας επιτρέψουν να αυξήσετε την κερδοφορία σας και να εδραιώσετε την θέση σας στην αγορά. Εάν είστε υπάλληλοι δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε μεν τις προκλήσεις, δεν θα έχετε όμως και τα ίδια οικονομικά οφέλη με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιτυχία στην δουλειά σας θα εξαρτηθεί από την επίγνωση της ευθύνης σας και των επαγγελματικών σας δεξιοτήτων.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό, αλλά θα συμβούν πολλά και σημαντικά για την καριέρα σας γεγονότα. Θα έχετε την δυνατότητα να αντιμετωπίσετε χρόνια προβλήματα, που στοιχειώνουν την καριέρα σας και να απαλλαγείτε επιτέλους από αυτά. Για να το πετύχετε όμως θα χρειαστούν δραστικές αποφάσεις, που μπορεί να έχουν και κάποιες συνέπειες. Όσοι είστε αυτοαπασχολούμενοι, θα πρέπει το διάστημα αυτό των πρώτων μηνών του έτους να αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε, ποια πορεία θέλετε να ακολουθήσετε, ώστε στην συνέχεια να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες σας. Αξίζει να σκεφτείτε και μια πιο συλλογική προσπάθεια και να αναζητήσετε εταίρους με τους οποίους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε.

Το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρον! Ο κοινωνικός και επαγγελματικός σας κύκλος θα ανοίξει και θα υπάρξουν πολλά υποσχόμενες για την καριέρα σας νέες γνωριμίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα πρέπει να ξεχνούν το κίνητρο τους, γιατί χωρίς αυτή την κινητήρια δύναμη δύσκολα θα μπορέσουν να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Εάν είστε υπάλληλοι, ίσως να σκεφτείτε μια εναλλακτική πηγή εισοδημάτων και να δραστηριοποιηθείτε σε κάτι καινούργιο. Οι προοπτικές θα είναι μελλοντικά πολύ καλύτερες από όσο φανταζόσασταν.

Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Δία, μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου του 2021 θα πρέπει να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες, για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τα έργα που έχετε αναλάβει.  Εάν αναζητάτε δουλειά, θα μπορέστε να βρείτε κάτι κατάλληλο ευκολότερα μέσα στον Ιούνιο υπό την ευνοϊκή επιρροή του Δία. Εάν θέλετε να βελτιώσετε τις γνώσεις ή τις επαγγελματικές δεξιότητες σας, η περίοδος μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου είναι ιδανική. Ευκαιρίες καριέρας θα έχετε και μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ ο Νοέμβριος θα φέρει επαγγελματικές επιτυχίες και αναγνώριση.

 Υδροχόος 2021 – Οικονομικά

 Με τον Ήλιο να ευνοεί τα οικονομικά σας δεν θα πρέπει να έχετε ιδιαίτερα μεγάλες ανησυχίες στον τομέα αυτό της ζωής σας. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που έχετε πάρει σε προηγούμενο στάδιο της ζωής σας και από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η περίοδος θα είναι ιδανική για επέκταση των δραστηριοτήτων σας, ώστε να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, χρειάζεται όμως προσοχή στην χρηματοδότηση των προσπαθειών σας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι πιο θετικό για τα οικονομικά σας, με περισσότερες ευκαιρίες να βελτιώσετε τα εισοδήματά σας. Δεν θα πρέπει όμως να κάνετε βιαστικές κινήσεις. Οφείλετε ωστόσο να προσανατολιστείτε από τον χειμώνα, να πάρετε αποφάσεις, ώστε κατά την θερινή περίοδο να είστε σε θέση να πετύχετε τους στόχους σας. Εάν είστε υπάλληλοι, το πρώτο εξάμηνο του έτους ίσως σας τάξουν μια προαγωγή ή μια μισθολογική βελτίωση, που όμως θα παραμείνει στα λόγια εάν δεν επιμείνετε. Στην χειρότερη περίπτωση, εάν δείτε ότι δεν έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, να αναζητήσετε την τύχη σας σε άλλη επιχείρηση. Προσοχή χρειάζεται από όλους σας στην οικονομική σας διαχείριση!

Το δεύτερο μισό του έτους θα είναι λιγότερο δυναμικό, θα είναι όμως αρκετά σταθερό. Και τώρα θα χρειαστεί προσεκτική διαχείριση, γιατί τα έξοδα αναμένεται να είναι αυξημένα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Εάν έχετε σκοπό να επενδύσετε κεφάλαια στην επιχείρηση σας, μην ρίχνετε χρήματα σε ένα αμφίβολης αποτελεσματικότητας έργο. Εμπιστευθείτε την διαίσθηση σας που θα σας καθοδηγήσει σωστά. Προς τα τέλη του έτους προσπαθήστε να αυξήσετε τα αποθέματα σας, γιατί μπορεί να τα χρειαστείτε σύντομα.

 Υδροχόος 2021 – Υγεία

 Από άποψη υγείας θα είστε αρκετά προστατευμένοι μέσα στο 2021, αρκεί να μην εκθέσετε από αμέλεια ή απερισκεψία την υγεία και σωματική σας ακεραιότητα σε κίνδυνο. Έχετε βέβαια την τύχη με το μέρος σας, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο, αλλά δεν χρειάζεται να αναλαμβάνετε περιττούς κινδύνους. Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι θα σχετίζονται κυρίως με τραυματισμούς ή δερματικές παθήσεις. Δεν πρόκειται για τίποτε σημαντικό ή κρίσιμης σημασίας, αλλά ένα συμβάν θα μπορούσε να ανακόψει την δυναμική σε έναν άλλο τομέα της ζωής σας και να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες.

Το πρώτο μισό του 2021 είναι μια ιδιαίτερα περίοδος, καθώς τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας σας ευνοούν. Όσοι είστε επαγγελματίες αθλητές, το διάστημα αυτό μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικές επιδόσεις. Ακόμη και οι θεραπείες θα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα του αναμενόμενου, με τα φάρμακα ή τα εναλλακτικά σκευάσματα να επιδρούν πιο δραστικά στον οργανισμό σας. Μην υπερβάλετε όμως στις προσπάθειες σας, γιατί πάντοτε θα ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού. Το διάστημα αυτό θα μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα τις δυνάμεις και τις δυνατότητες σας, θα διαπιστώσετε όμως και ποια είναι τα όρια της φυσικής σας αντοχής, που δεν θα πρέπει να τα υπερβείτε.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πιο βατό, ίσως και με λιγότερο σημαντικούς κινδύνους. Προσέχετε πάντοτε για ατυχήματα, αυτή την περίοδο κυρίως εκτός οικίας, ενώ εάν εργαστήκατε κατά το πρώτο εξάμηνο συστηματικά για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, τώρα αναμένεται να φτάσετε στο πικ σας. Στα τέλη Ιουλίου και Δεκεμβρίου η ζωτικότητα σας υποχωρεί κάπως, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας.

 Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: