Καρκίνος 2021 – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις – 2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Καρκίνος 2021 – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις – 2021  Από την Αλίντα Κανάκη !

Ένα έτος αλλαγών

Το ωροσκόπιο του 2021 υπόσχεται ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές για το ζώδιο σας! Η Σελήνη, ο κυβερνήτης σας, δεν θα αποτελεί για σας πηγή προβλημάτων, όπως για πολλά άλλα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, αλλά τον πολύτιμο σύμμαχός σας στις μάχες που θα κληθείτε να δώσετε μέσα στην χρονιά αυτή. Ακόμη και ο Άρης, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, το 2021 θα γίνει ένας από τους κυριότερους συμμάχους σας με τις όψεις που θα σχηματίσει. Θα σας χαρίσει κάτι που στερείστε ζωδιακά: ένα ψυχρό και υπολογιστικό μυαλό, ικανό να επεξεργαστεί τα δεδομένα της στιγμής και να πάρει αποφάσεις, χωρίς την συναισθηματική παρόρμηση ή φόρτιση που φέρνει συνήθως η Σελήνη. Αυτό θα σας επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό να κάνετε λογικές, ορθές επιλογές σε κρίσιμες στιγμές.

Δεν είναι όμως τίποτε δεδομένο, δεν θα έρθει τίποτε από μόνο του, εάν δεν το κυνηγήσετε ή δεν καλλιεργήσετε το έδαφος. Έχετε την τάση να αδρανείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μετά να βιάζεστε την τελευταία στιγμή να ενεργήσετε μέσα σε κάποια χρονικά πλαίσια, κάνοντας συνήθως λανθασμένες επιλογές ή χάνοντας τα χρονικά περιθώρια δράσης. Ο Άρης φέτος θα σας ενεργοποιεί έγκαιρα και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα. Παρόλη την ορθολογιστική σας σκέψη, ο πλανήτης του πολέμου δεν αναμένεται να επέμβει στην προσωπική σας ζωή, αλλοιώνοντας τα συναισθήματά σας για τα δικά σας πρόσωπα. Η αγάπη σας θα παραμείνει ζωντανή και ένθερμη και η αρμονία στην προσωπική σας ζωή θα αποκατασταθεί, λόγω και των επιτυχιών που αναμένεται να έχετε στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα.

Από την πρώτη μέρα του νου έτους μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχετε μια πολυάσχολη περίοδο, με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά και έντονη κοινωνική ζωή. Θα δεχτείτε σωρεία προσκλήσεων και θα είναι στο χέρι σας εάν θελήσετε να αναθερμάνετε φιλικές και συγγενικές σχέσεις. Μην σκέφτεστε την ταλαιπωρία ή τις χαμένες ώρες, μην βαρυγκωμάτε, γιατί θα σας δοθεί η ευκαιρία να βελτιώσετε σε σημαντικό βαθμό τις επαφές σας με τον ευρύτερο σας κύκλο. Φροντίστε να είστε λίγο πιο ευπροσάρμοστοι και δεν θα χάσετε.

Είναι η περίοδος που ευνοεί τις ειλικρινείς και ανοιχτές συνομιλίες, την εξομάλυνση των καταστάσεων υπό την αιγίδα του Ήλιου, που αποτελεί τον προστάτη του ζωδίου σας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Θα υπάρξουν το διάστημα αυτό επαγγελματικές και οικονομικές ευκαιρίες που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε. Συμβουλευτείτε άτομα που εμπιστεύεστε, ειδικούς ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά μην τις αφήσετε να προσπεράσουν! Είναι η περίοδος της σκληρής δουλειάς και των ευκαιριών. Και ας μείνουν λίγο πίσω οι προσωπικές σας υποθέσεις, ας περάσουν προσωρινά σε δεύτερο ρόλο η οικογένεια ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιατί τώρα βάζετε τα θεμέλια της νέας σας ζωής!

Το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου είναι μια περίοδος δημιουργική, ένα τρίμηνο αυτοπραγμάτωσης. Ετοιμαστείτε για νέες ευκαιρίες, σταθμίστε την μέχρι στιγμής πορεία σας και προετοιμάστε τις αλλαγές που επιθυμείτε να κάνετε. Οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές, αλλά μπορεί να είναι σημαντικές. Κάντε σοφές επιλογές, σκεφτείτε και αναλύστε τις καταστάσεις με προσοχή, αλλά δεν θα έχετε άπλετο χρόνο στην διάθεση σας. Θα πρέπει όμως να πάρετε αποφάσεις μόνοι σας, αποφεύγοντας τις έξωθεν παρεμβολές και τις συμβουλές τρίτων.

Η επιρροή της Σελήνης θα βρίσκεται στο απόγειο της το τρίμηνο αυτό, αλλά η παρουσία του Άρη θα αμβλύνει κάπως την βαριά σκιά της. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να βασιστείτε στην διαίσθηση και το ένστικτο σας στην λήψη των αποφάσεων σας. Κάντε τις αλλαγές που αισθάνεστε ότι πρέπει να δρομολογήσετε, έχοντας εσείς τον έλεγχο των περιστάσεων, πριν το αποφασίσει το σύμπαν για σας, κάτι που δεν αναμένεται να αποβεί απόλυτα προς όφελος σας. Με την μαχητικότητα, την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό που θα σας δίνει ο Άρης, θα έχετε εξαιρετικά θετικές προοπτικές. Ιδιαίτερα ευνοημένοι της περιόδου θα είναι όσοι του ζωδίου σας έχουν επαγγέλματα σχετικά με πληροφορική και οικονομικά.

Το τρίτο τρίμηνο του 2021 δεν θα υπάρχουν αρκετές ώρες στο 24ωρο για να κάνετε όλα όσα πρέπει ή θέλετε να κάνετε. Η ενέργεια που έχετε θα ξεχειλίζει από τους πόρους σας, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ευχαριστείτε τον Άρη, αλλά και πάλι, θα είναι τόσο γεμάτες οι μέρες σας, που αναγκαστικά θα πρέπει να περιορίσετε τις δραστηριότητες σας, αφήνοντας κάτι στην άκρη. Και να σκεφτείτε ότι είναι περίοδος διακοπών και ανάπαυλας! Το διάστημα αυτό ίσως να συνειδητοποιήσετε ότι ένα επαγγελματικό πλάνο ή ένα όνειρό σας για μια καλύτερη θέση εργασίας μάλλον ναυαγεί. Αντί όμως να βυθιστείτε στην αυτολύπηση, κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα κάνατε, θα ανασύρετε κάποιο παλιό σας σχέδιο από το χρονοντούλαπο και θα ξεκινήσετε μια καινούργια προσπάθεια.

Το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους οι καρκίνοι θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να πάρουν επιτέλους την τύχη στα χέρια τους. Τα γεγονότα δεν θα έχουν την ίδια δυναμική πιά και αναμένεται να υπάρξουν πολλές και ουσιαστικές αλλαγές. Θα είστε σε θέση να ξεπεράσετε τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στην πορεία σας, τα οποία δεν θα είναι τόσο μεγάλα, όσο κατά το πρώτο μισό του έτους. Είναι η περίοδος που είναι απόλυτα σημαντικό για την μελλοντική σας επαγγελματική πορεία να αποκτήσετε συμμάχους ή να αλλάξετε την εταιρική σας πολιτική, προσαρμοζόμενοι καλύτερα στην καινούργια πραγματικότητα, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Και στην προσωπική σας ζωή όμως το τρίμηνο αυτό είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε σημαντικές αλλαγές για την βελτίωση της συναισθηματικής σας ζωής. Γι’ αυτό, καλή η δουλειά, αλλά μην παραμελείτε την οικογένεια ή το άλλο σας μισό.

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Το πέρασμα του Κρόνου μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου δίδαξε στους Καρκίνους την βαθύτερη έννοια των σχέσεων και την σπουδαιότητα των θυσιών που πρέπει να κάνει κανείς για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ο εγωιστικός χαρακτήρας των Καρκίνων επηρέαζε αναμφίβολα τόσο την ποιότητα των συναισθηματικών τους σχέσεων, όσο και τις φιλικές, κοινωνικές και εργασιακές τους σχέσεις. Στο τέλος της διέλευσης του Κρόνου από το Αιγόκερω θα πρέπει να έχουν διδαχθεί, πως αντί να αναζητούν κάθε φορά νέες σχέσεις και επαφές, για να καλύψουν το κενό, θα πρέπει να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ουσιαστική ανάπτυξη και εμβάθυνση των υπαρχόντων σχάσεων.

Με το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο και σε ένα ζώδιο του αέρα, προοδευτικό και φιλελεύθερο, οι Καρκίνοι θα είναι σε θέση να βιώσουν την ουσία και σπουδαιότητα των μαθημάτων που διδάχθηκαν κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο. Η μετάβαση δεν αναμένεται να είναι εύκολη, καθώς οι εσωστρεφείς, σκεπτικιστές και ελαφρά καταθλιπτικοί Καρκίνοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην εξωστρέφεια, την ευρεία κοινωνικότητα και την ελαφρότητα της εποχής του Υδροχόου. Θα αισθάνονται στις αρχές του έτους ότι θα βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά ενώ θα φαίνεται ότι οι επερχόμενες αλλαγές θα είναι εξαιρετικά ριζοσπαστικές για τα γούστα και τον χαρακτήρα τους, θα καταφέρουν να προσαρμοστούν εν καιρώ στα νέα δεδομένα.

Η διέλευση του Κρόνου μέσα από τον Υδροχόο θα σας κάνει να αισθανθείτε κάπως δυσάρεστα, θα σας αναγκάσει σχεδόν να διακόψετε κάποιες σχέσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και στις συνθήκες της εποχής ή να αλλάξετε συνήθειες ή ιδέες που δεν έχουν πια χώρο στην ζωή σας όπως διαμορφώνεται τώρα πιά. Η διέλευση αυτή του Κρόνου μέσα από ένα ζώδιο του αέρα καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή στην νοοτροπία σας. Θα επικεντρώσετε την προσπάθεια σας στην δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος για σας και την οικογένεια σας και να βρείτε καινούργια την θέση σας, στον τρελό αυτό κόσμο που ανατέλλει. Για σας, τώρα ξεκινούν όλα!

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Ο Ουρανός θα βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της πορείας του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου κατά το 2021 και θα διέρχεται μέσα από τον 11ο οίκο σας, αυτόν που αφορά τις φιλικές και κοινωνικές σας σχέσεις, την συμμετοχή σας σε ομάδες, συλλόγους και σωματεία. Είναι ο οίκος που αναφέρεται επίσης στα πνευματικά σας ενδιαφέροντα και τους παρεμφερείς σας στόχους. Και καθώς ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του 11ου οίκου, το 2021 αναμένεται να αυξηθεί η δημοτικότητα σας και η παρουσία σας να γίνεται αισθητή στους φιλικούς και κοινωνικούς κύκλους.

Την χρονιά που έρχεται θα περιτριγυρίζεστε από ασυνήθιστους, ακόμη και εκκεντρικούς ανθρώπους, άτομα ανέμελα, ελεύθερα και απενοχοποιημένα που θα συνθέτουν ένα ετερόκλιτο περιβάλλον γύρω σας. Καθώς δε θα βρίσκεστε και σεις σε μια περίοδο μετασχηματισμών και πειραματισμών, οι κοινωνικές σας δραστηριότητες θα σας οδηγούν συχνά προς μη συμβατικές εκδηλώσεις, όπου παρόλα αυτά θα είστε στην παρούσα φάση σαν ξένο σώμα. Το γεγονός αυτό όμως θα σας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσετε, να εξετάσετε από απόσταση, να αφουγκραστείτε άγνωστους και ξένους κώδικες, αλλά και να δείτε μέσα από τις χαραμάδες ,τι κρύβεται πίσω από την πολύχρωμη και χαρούμενη πρόσοψη. Και εκεί είναι που μπορεί να σας πιάσουν τα πονόψυχα και αλτρουιστικά σας και να αισθανθείτε εν είδη ιεραποστόλων σε αποστολικό έργο. Προσοχή όμως, γιατί μπορεί να πνιγείτε στα ξένα βάσανα, χωρίς τελικά να καταφέρετε να προσφέρετε την βοήθεια που ελπίζατε. Κανείς δεν θα εκτιμήσει τις αγνές προθέσεις σας και αν επιμείνετε, θα βρείτε και τον μπελά σας.

Ο Ουρανός την χρονιά αυτή θα φέρει ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές στην ζωή σας και οι στόχοι σας μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Θα δυσκολευτείτε να πάρετε αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα, λόγω της ρευστότητας των συνθηκών, και δεν θα πρέπει να βιαστείτε σε καμιά περίπτωση. Ο πλανήτης του απρόοπτου όμως θα σας διδάξει το 2021 πως να αντιμετωπίσετε προβλήματα κυρίως κοινωνικής φύσης, που σας ταλαιπωρούν εδώ και πολύ καιρό. Μέσα στην χρονιά, θα γνωρίσετε πολύ νέο κόσμο και θα κάνετε νέες κοινωνικές επαφές, χωρίς να το επιδιώξετε, από αυτές όμως θα σας μείνουν κάποιοι, πολύ λίγοι αλλά σπουδαίοι φίλοι, που θα σας συνοδεύσουν τα επόμενα χρόνια.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

Ο μυστηριακός Ποσειδώνας συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, την φυσική του κατοικία και τον 9ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, έναν τομέα της ζωής σας που είναι υπεύθυνο για τα όνειρα, τις ελπίδες κα τις προσδοκίες σας. Κατά την διάρκεια της πορείας του αυτής, που ξεκίνησε ουσιαστικά το 2012 (το 2011 έκανε ένα σύντομο δοκιμαστικό πέρασμα στους Ιχθείς για να επανέλθει ανάδρομος στον Υδροχόο) ξύπνησε η επιθυμία των Καρκίνων για ασχολία με πιο πνευματικά ζητήματα, είτε αυτά αφορούν καθαρά θρησκευτικά θέματα ή την ενασχόληση τους με την μεταφυσική, είτε φιλοσοφικής φύσης.

Ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθένα ή την φιλοσοφία ζωής που ασπαζόταν, το διάστημα που μεσολάβησε θα πρέπει ο καθένας σας να βρήκε το νέο αυτό πνευματικό μονοπάτι, που αισθάνεται ότι μπορεί στο εξής να αφιερώσει την ζωή του μελετώντας. Και εάν δεν κατέληξε ακόμη, την χρονιά αυτή θα αποσαφηνιστεί πλήρως η πορεία του, καθώς ο Ποσειδώνας θα κινείται μεταξύ της 18ης και 23ης μοίρας των Ιχθύων, το πιο μυστηριακό και μεταφυσικό τμήμα του ζωδιακού, πριν εισέλθει στην τελική φάση του μετασχηματισμού.

Η συνεχής ενασχόληση σας με το μυστηριακό, το μεταφυσικό, την θρησκεία ή την φιλοσοφία ή οτιδήποτε άλλο μιλήσει στην ψυχή σας, θα μεταμορφώσει τον πνευματικό σας κόσμο. Η μελέτη των δασκάλων του παρελθόντος και του παρόντος θα ανοίξει τους ορίζοντες σας και θα βυθιστείτε σε τέτοιο σημείο, που θα βιώσετε τα διδάγματα και θα θελήσετε να τα μεταφέρετε στην ζωή σας. Εκεί είναι όμως που η κοινωνική πραγματικότητα και το πνευματικό επίπεδο του κόσμου μας μπορεί να σας απογοητεύσει και να σας πληγώσει, γιατί οι άνθρωποι παραμένουν άνθρωποι, και παρά την τεράστια πρόοδο, συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη που έκαναν αναρίθμητες γενιές προγόνων μας στο διάβα του χρόνου. Ναι μεν η ιστορία επαναλαμβάνεται, και θα έπρεπε να είχαμε πάρει ως είδος τα μαθήματά μας, διαιωνίζεται όμως και η ανθρώπινη άγνοια, ξεροκεφαλιά και ανοησία, που μας εμποδίζουν να δούμε τις απαντήσεις που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας.

Ο Ποσειδώνας από τον 9ο οίκο προωθεί επίσης την ανώτατη εκπαίδευση και τα ταξίδια, πέρα από ζητήματα φιλοσοφίας και θρησκείας και μπορεί να σας γεννηθεί η επιθυμία να ξεκινήσετε κάποιες σπουδές, ακόμη και αν έχουν περάσει κάπως τα χρόνια. Πιθανόν να μην μπορέσατε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας να σπουδάσετε ή να μην σπουδάσατε αυτό που επιθυμούσατε  όταν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή, και τώρα αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να καλύψετε αυτό το κενό. Μην το βάζετε κάτω και μην απογοητεύεστε με τις πρώτες δυσκολίες, γιατί είναι κάτι που το έχει ανάγκη η ψυχή σας και θα σας ωθήσει να ανανεωθείτε και να αισθανθείτε πιο ολοκληρωμένοι. Άλλωστε ο πλανήτης των ονείρων και της ελπίδας θα σας στηρίξει, ώστε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Ο Πλούτωνας συνεχίζει και κατά το 2021 την πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερου και μέσα από τον 7ο ηλιακό σας οίκο που καθορίζει τις συμβατικές σας σχέσεις, όπως είναι οι επαγγελματικές συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί, οι γενικότερες σχέσεις με τους γύρω σας αλλά και ο γάμος σας. Κάποιες από τις σχέσεις σας αυτές  μέσα στο 2021 θα παρουσιάσουν  σημαντικά προβλήματα και θα «εκπέσουν».

Ο Πλούτωνας θα κινηθεί την χρονιά αυτή μεταξύ της 24 και 26 μοίρας του Αιγόκερου, ένα τμήμα του ωροσκοπίου που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για το ζώδιο σας. Θα σας φέρει αντιμέτωπους με ένα δίλημμα και οι επιλογές που θα έχετε μπροστά σας θα είναι ισοδύναμες και ισοβαρείς. Ο 7ος οίκος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού και στο στοιχείο του αέρα και απεικονίζει την σύγχυση που ταλαιπωρεί μια κατά τα άλλα ήρεμη και ισορροπημένη ψυχή. Η έλλειψη σαφής απόφασης θα διαιωνίσει μια δύσκολη κατάσταση, που δεν θα ξέρετε πως να την διαχειριστείτε, χωρίς να προκαλέσετε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Γιατί ο Πλούτωνα θα μπορούσε στο σημείο του ωροσκοπίου σας που θα βρίσκεται φέτος, να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν από μια απόφαση σας και θα κινδυνέψουν να πάρουν φωτιά πολλοί τομείς της ζωής σας. Θα πρέπει όμως να βρείτε διέξοδο, και αυτό θα το κάνετε, αφού εξετάσετε πολύ προσεκτικά τις επιλογές και σκεφτείτε με ψυχραιμία τις επόμενες κινήσεις και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν στις συμβατικές σας σχέσεις.

Μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι να ολοκληρώσει το πέρασμα του ο πλανήτης του κάτω κόσμου από τον Αιγόκερω, οι πάσης φύσης σχέσεις σας που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του 7ου οίκου του ωροσκοπίου σας θα έχουν μεταμορφωθεί ριζικά. Πιθανά και μέσα στο 2021 θα βιώσετε κάποιο σημαντικό γεγονός σε κάποια από της σχέσεις σας αυτές, που θα οδηγήσει στην πλήρη αναθεώρηση όλων των συνθηκών που επικρατούν. Ίσως να αποκαλυφθούν κάποια συγκλονιστικά γεγονότα που αγνοούσατε, ακόμη και για ανθρώπους που θεωρούσατε ότι γνωρίζετε καλύτερα και από τον εαυτό σας. Μετά από την αποκάλυψη αυτή, η σχέση σας δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να είναι η ίδια. Γιατί θα έχει σημάνει το τέλος μιας εποχής…

Καρκίνος 2021 – Συναισθηματικά

Ως ζώδιο του στοιχείου του νερού, βαθιά συναισθηματικό, σε μια χρονιά που κυριαρχεί το στοιχείο του αέρα θα βγείτε από τα νερά σας το 2021 στον συναισθηματικό τομέα. Θα βιώσετε όμως κάτι μοναδικό, ειδικά όσοι είστε στην παρούσα φάση ελεύθεροι! Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και της αποπλάνησης παρόλα αυτά δεν θα βρίσκεται στο πλευρό σας κατά την διάρκεια της χρονιάς, αλλά θα έχετε έναν αναπάντεχο προστάτη, τον Άρη. Ο Άρης είναι συνήθως πολέμιος του ζωδίου σας, καθώς βρίσκεται σε πτώση στον Καρκίνο, αλλά μέσα στο 2021 θα αποδειχτεί παράλληλα με τον Ήλιο ένας από τους πιο ισχυρούς και πιστούς συμμάχους σας.

Εάν βρίσκεται ήδη σε μια σχέση ή είστε παντρεμένοι, θα χρειαστεί αρκετή δουλειά από την πλευρά σας για να διατηρήσετε κάποια ομαλότητα και ισορροπία στην σχέση ή την οικογενειακή ζωή. Είναι κάτι όμως που δεν μπορείτε να το αποφύγετε, γιατί θα βρίσκεστε σε μονόδρομο. Λόγω της συναισθηματικής σας φύσης θα αντιμετωπίσετε πολλές και έντονες προκλήσεις μέσα στο 2021, αλλά μπορείτε να τις ξεπεράσετε και να γευτείτε την γλυκιά γεύση της επιτυχίας μετά από έναν σκληρό αγώνα. Γιατί κάτι τέτοιο σας περιμένει…

Το πρώτο εξάμηνο του έτους κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι για την συναισθηματική σας ζωή, ειδικά αυτή των δεσμευμένων. Θα υπάρξουν αυξημένες δυσκολίες επικοινωνίας με το ταίρι σας και θα αισθανθείτε ότι η σχέση παίρνει την κάτω βόλτα. Ελάχιστα γεγονότα θα μπορείτε να ελέγξετε, σχεδόν τίποτε δεν θα είστε σε θέση να προβλέψετε ή να προλάβετε, η εξέλιξη όμως που θα υπάρξει και οι λύσεις που θα δοθούν θα οφείλονται καθαρά στις δικές σας αποφάσεις και ενέργειες.

Απροσδόκητα γεγονότα ή απρόσμενα νέα που θα αφορούν τον σύντροφό σας ή τις σχέσεις σας με τον ευρύτερο οικογενειακό σας κύκλο θα σας φέρουν στα άκρα. Οι συναισθηματικές σας εκρήξεις μπορεί να είναι έντονες έως και βίαιες, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα είναι προς όφελος σας. Γι’ αυτό συγκρατηθείτε και προσπαθήστε να κατανοήσετε τι συνέβη και πως φτάσατε στο σημείο αυτό. Ίσως να ήταν πιο παραγωγικό εάν απομακρυνόσασταν για λίγο από την οικογενειακή εστία, ώστε να σκεφτείτε με ηρεμία και ψυχραιμία.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 πολλοί μεταξύ σας θα διαπιστώσουν ότι η ερωτική τους σχέση δεν ήταν αυτό που φανταζόταν, καθώς θα έρθουν στην επιφάνεια μυστικά που θα σας συνταράξουν. Οι περιστάσεις θα το φέρουν έτσι, ώστε να ανοίξουν τα μάτια σας και να δείτε την πραγματική εικόνα σε όλη της την έκταση, με αποτέλεσμα να αλλάξει αισθητά η στάση σας απέναντι στον σύντροφό σας. Μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ, μην υποκύψετε στην συναισθηματική φόρτιση της στιγμής και κάνετε κινήσεις που θα τις μετανιώσετε στο άμεσο μέλλον.

Θα πρέπει να προσεγγίσετε τα ζητήματα που θα έχουν προκύψει ορθολογικά, κάτι που σας είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μην ξεχνάτε ότι γι’ αυτό το λόγο θα έχετε τον Άρη σύμμαχό σας. Με την λογική και όσο πιο μακριά μπορείτε από συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, θα μπορέσετε να δείτε πολλές περισσότερες πτυχές του προβλήματος και να κάνετε ουσιαστικές και αντικειμενικές εκτιμήσεις της παρούσας κατάστασης. Εάν αποφασίσετε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε και να διατηρήσετε την σχέση, θα πρέπει να ενισχύσετε με τον τρόπο που θα κρίνετε εσείς καλύτερο τα θεμέλια της. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν οι περιστάσεις το απαιτούν, θα πρέπει να δώσετε ένα οριστικό τέλος για να προχωρήσετε μπροστά. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα βιώσουν μια περίοδο αστάθειας το εξάμηνο αυτό, αλλά στο τέλος της διαδρομής τους περιμένουν ευχάριστα νέα, πολύ πιο ελπιδοφόρα από αυτά που θα μπορούσαν να φανταστούν.

Για τους δεσμευμένους του ζωδίου σας η πιο ευαίσθητη περίοδος του έτους, που θα πρέπει να κάνετε προσεκτικές κινήσεις θα είναι τα μέσα Μαρτίου και είναι μια φάση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της άνοιξης. Τα πιο συμβατά με το ζώδιο σας ζώδια για το 2021 είναι ο Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς. Ειδικά στους Ταύρους και Παρθένους μπορείτε να βρείτε τα στηρίγματα που θα χρειαστείτε μέσα στην χρονιά, εάν μπορέσετε να αντέξετε την κριτική του Παρθένου ή την περιοδική ψυχρότητα του Ταύρου, όταν δεν συμφωνεί με τις απόψεις σας.

Καρκίνος 2021 – Επαγγελματικά

Στην επαγγελματική σας ζωή θα είστε σε θέση μέσα στο 2021 να συνειδητοποιήσετε τους νέους όρους και κανόνες του παιχνιδιού, που διαμορφώνονται ή διαμορφώθηκαν πρόσφατα, όχι όμως χωρίς προσπάθεια από την πλευρά σας. Ο κυβερνήτης σας, η Σελήνη, δεν θα παρεμβαίνει ανασταλτικά στα επαγγελματικά σας, κάτι που θα συμβαίνει σε πολλά άλλα ζώδια την χρονιά αυτή, αλλά θα σας στηρίξει σε δύσκολες στιγμές. Με αυξημένη διαίσθηση θα μπορέσετε να κάνετε τις σωστές επιλογές εκεί που άλλοι θα μπλοκάρουν και δεν θα ξέρουν πιο δρόμο να ακολουθήσουν.

Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση, καλό είναι να εστιάσετε όλες σας τις προσπάθειες και να ρίξετε όλους τους οικονομικούς πόρους που διαθέτετε προς την κατεύθυνση που θεωρείτε ότι είναι πιο ελπιδοφόρα. Μην σπαταλάτε ενέργεια και χρήματα σε συναισθηματισμούς, προσκολλημένοι σε ένα παρελθόν που έχει τελειώσει. Με ψυχρό υπολογισμό χαράξετε την νέα σας πορεία, κατά προτίμηση ακούγοντας την λογική και την διαίσθηση σας αποκλειστικά και μόνο και κανέναν άλλον. Όσοι είστε υπάλληλοι, θα πρέπει να προσαρμοστείτε ταχύτατα στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προδώσατε τα ιδανικά σας ή να θάψετε τα όνειρά σας.

Οι πρώτοι έξι μήνες του 2021 θα είναι ένα είδος τεστ δεξιοτήτων στον τομέα της καριέρας σας. Εάν είστε πραγματικοί επαγγελματίες, έχετε τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η θέση ή η ασχολία σας, τότε θα μπορέσετε εύκολα να προσαρμοστείτε στα ξαφνικά και απρόσμενα που σας περιμένουν στην διαδρομή και να αδράξετε τις ευκαιρίες που θα σας προσφερθούν. Μπορείτε να εξασφαλίσετε νέες δουλειές ή μια καινούργια θέση απασχόλησης, που θα σας προσφέρουν νέες προοπτικές καριέρας και αυξημένα εισοδήματα στο άμεσο μέλλον.

Εάν όμως έχετε ελλείψεις, δεν είστε αρκετοί για την δουλειά που κάνετε, οι ευκαιρίες θα σας προσπεράσουν. Γιατί τα άστρα είναι σαφή και κατηγορηματικά! Μόνο οι ικανοί θα προχωρήσουν. Αφιερώστε λοιπόν όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε στην βελτίωση των προσόντων, ικανοτήτων ή δεξιοτήτων σας, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Σημαντικό είναι επίσης να μην κρύβετε τις φιλοδοξίες σας, γιατί η αποφασιστικότητα σας αυτή θα σας δώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Το δεύτερο μισό της χρονιάς θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε απόλυτα τις ικανότητες και δεξιότητες σας. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, τώρα είναι η χρονική περίοδος να ρίξετε το βαρύ σας πυροβολικό στην μάχη. Μην αναλαμβάνετε όμως περιττούς κινδύνους και μην παρεκκλίνετε από τις αρχές σας, γιατί θα καταφέρετε τελικά τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Συνάψτε συμμαχίες, υπογράψτε συμβάσεις, αλλά να είστε πολύ προσεκτική στην διαχείριση των οικονομικών σας. Όσο για όσους είναι υπάλληλοι, μην διστάζετε να μιλήσετε με τον προϊστάμενο ή το αφεντικό σας. Λίγη αλαζονεία δεν βλάπτει στην παρούσα φάση και μπορείτε να καταφέρετε αυτό που προσδοκάτε, αρκεί να βασίζεστε στις γνώσεις, την εμπειρία, τις ικανότητες και τις δεξιότητες σας.

Καρκίνος 2021 – Οικονομικά

Το 2021 θα βιώσετε μια άνευ προηγουμένου, τουλάχιστον σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, οικονομική άνθιση! Και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικά κοπιαστικής πορείας σας των τελευταίων ετών, που τώρα θα αποδώσει επιτέλους καρπούς. Θα απολαύσετε αυξημένα εισοδήματα με οτιδήποτε και να ασχολείστε και οποιαδήποτε κατεύθυνση και να έχει η καριέρα σας, θα έχετε την δυνατότητα αποταμιεύσεων και οι τυχόν επενδύσεις σας μπορούν να αποδώσουν θεαματικά. Το σημαντικό είναι να μην επαναπαύεστε στιγμή, κάτι που δεν θα είναι άλλωστε εύκολο με όσα θα διαδραματίζονται γύρω σας, και να επανεξετάζετε την πορεία σας με κριτική ματιά σε τακτά διαστήματα μέσα στο έτος. Θα πρέπει όμως να αφιερώνετε και λίγο χρόνο στον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ώστε να καθαρίζει κάποια στιγμή το μυαλό σας, κάτι που θα σας αποτρέψει από το να κάνετε λανθασμένες κινήσεις.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και γεμάτο ευκαιρίες να αυξήσετε το εισόδημα σας. Παρά την προφανή τύχη σας όμως, θα πρέπει να κυνηγήσετε τις ευκαιρίες, γιατί τίποτε δεν θα έρθει από μόνο του. Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθήστε να βρείτε μια νέα κατεύθυνση, γιατί ενδεχομένως να έχετε φτάσει σε ένα σημείο, που δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε περεταίρω. Εάν κρίνετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης παράλληλης επαγγελματικής δραστηριότητας, που θα σας εξασφαλίσει επιπλέον εισοδήματα.

Μια αλλαγή είναι απαραίτητη, και όσο πιο δραματική θα είναι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μελλοντική της απόδοση από οικονομικής άποψης. Αρκεί βέβαια να έχετε ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Εάν είστε όμως υπάλληλοι, θα πρέπει να ακολουθήσετε ακριβώς το αντίθετο σενάριο. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου σας και έχετε το νου σας για ευκαιρίες βελτίωσης της καριέρας σας. Γιατί θα υπάρξουν και θα σας προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη!

Το δεύτερο εξάμηνο θα φέρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες οικονομικής ανόδου στο ζώδιο σας, αλλά είναι και η περίοδος του έτους που θα πρέπει να πάρετε σοβαρές, ίσως και σκληρές αποφάσεις, αφήνοντας κάτι που έκλεισε τον κύκλο του πίσω σας. Με συμμαχίες ή συνεταιρισμούς μπορείτε να βελτιώσετε τις προοπτικές σας, να επιβιώσετε τις καινούργιες συνθήκες της αγοράς και να είστε πολύ πιο προφυλαγμένοι, όταν θα εμφανιστούν σοβαρές δυσκολίες. Οι μήνες αυτοί θα είναι αγχωτικοί, αλλά θα είναι και συναρπαστικοί! Κάθε φορά που αμφιβάλετε για την πορεία σας, κάντε μια στάση και εξετάστε τα δεδομένα. Εάν πάνε όλα καλά, δεν χρειάζεται να τορπιλίζετε οι ίδιοι τις προσπάθειες σας με τις ανασφάλειες σας.

Η Πανσέληνος της 18 Μαΐου θα σας φέρει καινούργιες ιδέες να αυξήσετε το εισόδημα σας, ίσως όμως να μην έχετε τα οικονομικά μέσα να τις πραγματοποιήσετε. Αναζητήστε οικονομική βοήθεια ή στήριξη και υλοποιήστε τες. Το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου η οικονομική σας ασφάλεια θα βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών σας, με τον περιορισμό των εξόδων και αύξηση των εσόδων από μια δεύτερη απασχόληση. Κατά την διάρκεια των ανάδρομων κύκλων του Ερμή καλό θα ήταν να προσέχετε λίγο περισσότερο τις δαπάνες σας, γιατί θα έχετε την τάση να ξεφεύγετε. Προσοχή θα χρειαστεί επίσης προς το τέλος της χρονιάς, με τις πλανητικές όψεις και διελεύσεις να δημιουργούν ένα λιγότερο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον για το ζώδιο σας.

Καρκίνος 2021 – Υγεία

 Το ζώδιο σας θα είναι ίσως το πιο προφυλαγμένο σε ζητήματα υγείας κατά την διάρκεια του 2021, καθώς οι αρνητικές δονήσεις της Σελήνης, του κυβερνήτη σας, δεν θα σας αγγίξουν καθόλου. Δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί από ατυχήματα και τραυματισμούς στις περιπέτειες που θα αναζητήσετε. Κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του έτους, οι κίνδυνοι για την υγεία και την σωματική σας ακεραιότητα θα προέρχονται κυρίως από τρίτους, είτε γιατί θα προσπαθήσετε να τους προστατέψετε από τυχόν ατυχήματα, είτε γιατί θα σας κολλήσουν ιογενείς ασθένειες που θα σας ταλαιπωρήσουν.

Εάν στοχεύετε στην  βελτίωση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος. Βελτιώστε από την μια την διατροφή σας και αναζητήστε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και σε εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, παράλληλα με την κλασσική ιατρική, ή σε ολιστικές πρακτικές. Έχετε την πιθανότητα να βρείτε σημαντική ανακούφιση. Οι αθλητές του ζωδίου σας θα βρεθούν κατά το πρώτο εξάμηνο στο αποκορύφωνα της φυσικής τους δύναμης και θα έχουν την δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους, αρκεί να καταφέρουν να δαμάσουν το συναίσθημά τους, που μπορεί να τους εκτροχιάσει. Το δεύτερο μισό του έτους θα είναι αρκετά πιο αρμονικό και ήρεμο και δεν θα χρειάζεται να προσέχετε πια για κινδύνους που θα προέρχονται από τρίτους. Φροντίστε απλά να μην αναλαμβάνετε περιττά για την υγεία και σωματική σας ακεραιότητα ρίσκα.

Από άποψη διατροφής, προσθέστε στην δίαιτα σας λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, ψάρια, φαγόπυρο και σταφύλια, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγετε την ζάχαρη, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, το λευκό ψωμί και την μπύρα!

Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: