Πλανητικές διελεύσεις και όψεις || Ιανουαρίου 2021

Πλανητικές διελεύσεις και όψεις || Ιανουαρίου 2021

Η νέα χρονιά μας βρίσκει με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, όπου και θα παραμένει κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, πριν συναντήσει τους Κρόνο, Δία και Ερμή στον Υδροχόο. Η αγαστή συνεργασία των πλανητών από τον Υδροχόο αποβλέπει στην αφύπνιση μας και αναμένεται να ρίξει τον σπόρο μιας νέας κοινωνικής έκφρασης με περισσότερο ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά. Το πέρασμα του Ερμή στον Υδροχόο στις αρχές του μήνα φέρνει φρέσκιες ιδέες και μια ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Ο Άρης κλείνει την πολύμηνη παραμονή του στον Κριό και περνάει επίσης στις αρχές του μήνα στον Ταύρο, επιβραδύνοντας κάπως τους ρυθμούς μας. Ο Ποσειδώνας συνεχίζει από τους Ιχθείς να καλλιεργεί την ψυχική αφύπνιση και να γεννά επιθυμίες που καλλιεργούνται από τα όνειρα και τις φαντασιώσεις μας. Ας δούμε όμως τις διελεύσεις και τις βασικές όψεις του μήνα με την σειρά και τις επιρροές που θα φέρουν.

 

6 Ιανουαρίου 2021: Ο Άρης εισέρχεται στον Ταύρο

 

Η δίμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου αναμένεται να φέρει αρκετές δυσκολίες σε έργα μεγάλης κλίμακας που μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή. Το πείσμα και η ραθυμία που χαρακτηρίζει τον Ταύρο προβλέπεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο σε όλα τα νέα και πολλά υποσχόμενα που φέρνουν οι εποχές. Επικεντρώστε την προσοχή σας στην ολοκλήρωση των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε απαλλαγμένοι από υποχρεώσεις να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Αποφύγετε το δίμηνο αυτό συναισθηματικές εξάρσεις και βάλτε φίλτρο στα λεγόμενα σας, εάν δεν θέλετε να βρεθείτε σε αντιπαράθεση  με ότι κινείται γύρω σας.

 

Στις 20 Ιανουαρίου ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό, μια εξαιρετικά επικίνδυνη μέρα για τραυματισμούς και ατυχήματα. Τα κατάγματα, οι μώλωπες και τα κοψίματα θα είναι πολλά την μέρα αυτή, καθώς και οι τραυματισμοί στον δρόμο ή στην προπόνηση. Ιδιαίτερα ευαίσθητο σε χτυπήματα είναι το κεφάλι, με πιθανές διασείσεις και αυξημένους κινδύνους για εγκεφαλικά επεισόδια. Μια απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών προς το χειρότερο μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους τραυματισμών, με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και σε κάποιες περιοχές με την εκδήλωση τυφώνων. Είναι όμως και μια μέρα που ευνοεί και μπορεί να φέρει καρποφόρα αποτελέσματα σε όσους ασχολούνται με τους υπολογιστές, την γραφιστική, την αστροναυτική, την ιστορία και την κοινωνιολογία! Στον εργασιακό χώρο ωστόσο επικρατεί έντονος ανταγωνισμός και ένα κλίμα έντασης, που καλό θα ήταν να μην επιτρέψετε, εάν περνάει από το χέρι σας, να εκδηλωθούν διαπληκτισμοί και συγκρούσεις.

 

8 Ιανουαρίου 2021 Ο Ερμής εισέρχεται στον Υδροχόο

Το διάστημα παραμονής του Ερμή στο ζώδιο του Υδροχόου θα υπάρξουν πολύ καλές ευκαιρίες εργασίας καθώς και πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καριέρα μας. Οι κινήσεις μας ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτικές και καλά σταθμισμένες. Ένα καθαρό μυαλό και φρέσκιες ιδέες αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για μια επαγγελματική εκτόξευση. Η περίοδος ευνοεί επίσης τις επενδύσεις κεφαλαίων σε νέα επιχειρηματικά πλάνα, αρκεί να γίνουν χωρίς βιασύνη, ειδικά εάν αφορούν μακροχρόνιες δράσεις. Τις πρώτες μέρες της εισόδου του Ερμή στον Υδροχόο μπορεί να υπάρξουν απότομες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς βόρειους ανέμους, ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετούς. Στις 30 δε Ιανουαρίου εισέρχεται στην πρώτη ανάδρομη κίνηση του για το 2021, που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

 

8 Ιανουαρίου 2021: Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Αιγόκερω

 

Η πρώτη βδομάδα του μήνα, όσο διέρχεται η Αφροδίτη τις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, επικρατεί πάθος στις ερωτικές μας σχέσεις. Η είσοδος της στον πραγματιστή και γήινο Αιγόκερω ξεφουσκώνει το ερωτικό πάθος και μας προσανατολίζει σε πιο πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, ώστε να διατηρήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον του συντρόφου μας.

 

Στις 9 του μήνα σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη και η μέρα προσφέρεται για ερωτικές γνωριμίες και ρομαντικές συναντήσεις. Την μέρα αυτή μπορούμε να συναντήσουμε όχι μόνο έναν ιδανικό εραστή, αλλά και έναν πιστό σύντροφο ή φίλο, στον οποίο θα μπορούμε να στηριχτούμε. Απαλλαγμένοι από τις αναστολές μας, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να εκφραστούμε ειλικρινά, να εξωτερικεύσουμε το πάθος μας χωρίς να σκεφτόμαστε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας.

 

Η Αφροδίτη σχηματίζει επίσης τρίγωνο με τον Ουρανό στις 14 Ιανουαρίου, μια ημερομηνία που η ψυχή μας θα αποζητάει την αλλαγή! Τα οικονομικά ευνοούνται τη μέρα αυτή και θα υπάρξουν επίσης ευκαιρίες για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας. Στον επιχειρηματικό τομέα απαιτείται μια διαφορετική ματιά, ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς. Οι προσαρμογές που ενδεχομένως κάνουμε θα έχουν ευεργετική επίδραση στην επαγγελματική μας πορεία!

 

Είναι μια μέρα που αναμένεται να φέρει πολλές ελπιδοφόρες γνωριμίες, το συναισθηματικό μας υπόβαθρο όμως είναι αρκετά ασταθές, οπότε θα πρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο των αντιδράσεων μας. Είναι μια πολύ θετική μέρα για όσους ασχολούνται με την πολιτική, με κοινωνικά ζητήματα, με τις επιστήμες και με ομαδικές δραστηριότητες. Εάν μπορέσετε να έχετε την στήριξη ατόμων που έχουν μεγάλη επιρροή, η επαγγελματική πορεία σας μπορεί να εκτιναχθεί στα ουράνια! Από οικονομικής δε άποψης, η εύνοια μπορεί να εκφραστεί με ένα μπόνους, ακριβά δώρα ή με απροσδόκητα κέρδη.

 

13 Ιανουαρίου 2021: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Νέα αυτή Σελήνη δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αποδείξουμε τον επαγγελματισμό μας, να βάλουμε σε τάξη τις υποθέσεις μας και να σκεφτούμε τις επόμενες κινήσεις σας σε επίπεδο καριέρας. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο πλευρό όσων θα έχουν κίνητρο και θα αναλάβουν δράσεις με αυτοπεποίθηση, έχουν επιμονή και δουλεύουν σκληρά για την επιτυχία των στόχων τους. Μην αφήνετε ημιτελείς δράσεις και αν ολοκληρώσετε έγκαιρα ότι έχει προγραμματιστεί μέσα στις δύο βδομάδες που ακολουθούν, θα απολαύσετε την ανταμοιβή σας, ενδεχομένως απολαμβάνοντας και οικονομικά οφέλη, βελτιώνοντας την οικονομική σας κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

14 Ιανουαρίου 2021: Στάση Ουρανού για ορθοδρόμηση στον Ταύρο

Θα υπάρξουν κάποια εμπόδια και απρόβλεπτες επιπλοκές στην δουλειά, ενώ δεν αποκλείεται μια δυσκολία στην επίτευξη των στόχων. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες θα προέρχονται από τις εξωτερικές συνθήκες που θα διαμορφώνονται, τις οποίες δεν θα έχετε καμία ελπίδα να επηρεάσετε. Ως εκ τούτου θα απαιτηθεί σε αρκετές περιπτώσεις ένας νέος σχεδιασμός των δράσεων και μια αναδιάρθρωση σχεδίων. Δεν ευνοούνται επίσης τις μέρες αυτές επιχειρηματικά ταξίδια, ιδίως μεγάλων αποστάσεων, ενώ οι πιθανές βλάβες σε τηλεφωνικές συσκευές ή υπολογιστές μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια σημαντικών ή και πολύτιμων πληροφοριών ή εγγράφων.

 

28 Ιανουαρίου 2021: Πανσέληνος στον Λέοντα   

Η Πανσέληνος στον Λέοντα μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε λίγο πιο δημοφιλείς και να αυξήσουμε κάπως το κοινωνικό μας εκτόπισμα. Μας συνιστά επίσης να ασχοληθούμε με πράγματα που αγαπάμε και μας γεμίζουν ψυχικά, ώστε να επιτρέψουμε να εισχωρήσει λίγο φως και χαρά στην ζωή μας.

 

Το ωροσκόπιο του Ιανουαρίου 2021 συνιστά σε γενικές γραμμές να αναζητήσουμε αξιόπιστους συνεργάτες στην δουλειά μας και να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια, ώστε να αποκτήσουμε νέες γνώσεις, καινούργιες δεξιότητες ή μια εντελώς νέα ειδικότητα. Τα χόμπι μας μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης, από την άποψη ότι θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε πνευματικά και ψυχικά και ν’ απαλλαγούμε από την κατάθλιψη που μας μαστίζει. Εάν καταφέρουμε να αποβάλλουμε το σκοτάδι που κουβαλάμε μέσα μας και ανυψώσουμε το βλέμμα μας προς τον ουρανό, θα βρούμε και τους φωτεινούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία.

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: