Πανσέληνος -Ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26 Μαΐου 2021

Πανσέληνος -Ολική Σεληνιακή έκλειψη   της 26 Μαΐου 2021

Το φεγγάρι της απληστίας, της βίας και των σκανδάλων

Η Πανσέληνος του μήνα, που πραγματοποιείται στις 5ο 25΄ στο ζώδιο του Τοξότη, στις 14:13 τοπική ώρα της 26 Μαΐου, εγκαινιάζει την περίοδο των εκλείψεων της χρονιάς, με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, ορατή στον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς και τις δυτικές ακτές της βορείου και νοτίου Αμερικής, τις περιοχές της ανατολικής, νοτιοανατολικής Ασίας και την Ωκεανία.

Το φεγγάρι του Μαΐου ονομάστηκε από του ιθαγενείς της βορείου Αμερικής το «φεγγάρι των λουλουδιών», μια και συμπίπτει με την περίοδο ανθοφορίας της φύσης.  Όπως η Πανσέληνος του Απριλίου, έτσι και αυτή του Μαΐου βρίσκεται κοντά στο περίγειο, που σημαίνει ότι είναι σε πολύ κοντινή απόσταση στην γη και γι’ αυτό της αποδόθηκε η ονομασία Supermoon. Και καθώς θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από την κανονική και η ηλιακή αντανάκλαση θα της δώσει μια ρόδινη απόχρωση, θα μοιάζει με ένα τεράστιο «ματωμένο φεγγάρι».

Ένα φεγγάρι στον Τοξότη φέρνει κινητικότητα, καθώς αναζητούμε πάντοτε για κάτι, ενώ βγάζει στην επιφάνεια τις ανασφάλειες μας. Αισθανόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαίο να έχουμε ένα στόχο, ένα όνειρο που θα το κυνηγήσουμε και που θα δίνει νόημα και σκοπό στην ζωή μας. Όντας ωστόσο ο Τοξότης ένα ζώδιο αισιόδοξο, με μια χαλαρή προσέγγιση στην ζωή, το φεγγάρι αυτό μας ωθεί να δούμε το ποτήρι της ζωής μας μισογεμάτο και να οπλιστούμε με αισιοδοξία για το αύριο.

Ωστόσο η Πανσέληνος-ολική σεληνιακή έκλειψη δυστυχώς δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς οι κύριες όψεις που την συνοδεύουν είναι τεταμένες και μοιάζει να επιβεβαιώνει το προσωνύμιο του σαν «ματωμένο φεγγάρι». Η Σελήνη σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Δία, ο Ερμής τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα, η Αφροδίτη τετραγωνίζει επίσης τον Ποσειδώνα, και σαν να μην έφταναν αυτές οι δύσκολες όψεις, οι Κρόνος και Δίας συγκλίνουν και πάλι για να σχηματίσουν το δεύτερο τετράγωνο ακριβείας του έτους, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου.

Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον τρίτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, στο σπίτι της διπλωματίας και της διεθνούς πολιτικής, έναν τομέα που αφορά επίσης τις μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, τις τηλεπικοινωνίες, την εκπαίδευση, τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των χωρών αλλά και τα ομόλογα και τις μετοχές. Είναι οι τομείς της δημόσιας ζωής που αναμένεται να επηρεαστούν από την έκλειψη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, και καθώς οι όψεις που την συνοδεύουν είναι δύσκολες, οι εξελίξεις στους πιο πάνω τομείς δεν θα αναμένεται να είναι ευχάριστες.

Η Πανσέληνος-ολική έκλειψη σελήνης κυβερνά τον 11ο ηλιακό οίκο, που αντιπροσωπεύει τους Παγκόσμιους Οργανισμούς, τα Κοινοβούλια των εθνών και το νομοθετικό έργο, όπου αναμένεται να υπάρξουν εμπλοκές και νομικής φύσης προβλήματα, πιθανά και κάποια σκάνδαλα που θα έχουν σχέση με την  διαστρέβλωση ή απόκρυψη πληροφοριών ή ειδήσεων. Ο ωροσκόπος δε της έκλειψης στην 18η μοίρα της Παρθένου δείχνει ότι ο κόσμος παγιδεύεται σε μια εικονική πραγματικότητα, απόλυτα ξένη προς ότι συμβαίνει ουσιαστικά γύρω μας και σχεδιάζεται από τις κυβερνήσεις «για το καλό μας».

Η έκλειψη στον άξονα Τοξότη – Διδύμων θα μοιάζει με μια μάχη μεταξύ δύο πόλων, του καλού ενάντια στο κακό, της αλήθειας κατά του ψεύδους, της αρετής ενάντια στην κακία. Και καθώς ο Τοξότης έχει σχέση με την θρησκεία, την περίοδο αυτή δεν αποκλείεται να βιώσουμε φανατισμούς και εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ο πρώτος δεκανός του Τοξότη, με κυβερνήτη τον Ερμή, φέρνει κλοπές, αρπαγές και λεηλασίες. Οι εχθροί απειλούν με αρπαγή εδαφών με αστραπιαίες επιδρομές και εκλείψεις στον δεκανό αυτό έχουν φέρει στο παρελθόν εισβολές και προσαρτήσεις εδαφών από εχθρικές δυνάμεις, καθώς και επαναστάσεις ή πραξικοπήματα. Ο πρώτος δεκανός του Τοξότη συνδέεται όμως επίσης με διχογνωμίες, έντονες διαφωνίες, ακόμη και μίσος μεταξύ σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής.

Ας ρίξουμε μια ματιά τις κυριότερες όψεις που συνοδεύουν την έκλειψη αυτή και πως αυτές θα επηρεάσουν την ζωή μας.

Το τετράγωνο Σελήνης-Δία δεν θα ήταν μια όψη που θα μπορούσε να μας προκαλέσει ιδιαίτερες ανησυχίες, καθώς απέχει αρκετά από το να είναι ακριβείας, συνδυαζόμενη όμως με τις υπόλοιπες δύσκολες όψεις των ημερών και με δεδομένο ότι συμμετέχει σε μια ολική έκλειψη, θα πρέπει να της δώσουμε την πρέπουσα προσοχή. Το τετράγωνο αυτό θα βγάλει στην επιφάνεια τις πιο αρνητικές ποιότητες του Δία, που είναι η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στους γύρω μας, η σπατάλη, η αβάσιμη αισιοδοξία για το αύριο, η ανηθικότητα και η απληστία.

Εάν υπάρχουν προβλήματα εθισμών με αλκοόλ, ναρκωτικά ή χαρτοπαιξία, η όψη αυτή θα μεγεθύνει το πρόβλημα, ενώ οι περισσότεροι θα παρουσιάζουν αρκετά μεγάλες διακυμάνσεις στην διάθεση τους. Ορμώμενοι από την επιρροή του Τοξότη, πολλοί θα ενδώσουν στην περιπέτεια και στις σειρήνες που θα υπόσχονται νύχτες πάθους και έξαψης, κάτι όμως που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις μόνιμες σχέσεις ή στους γάμους τους. Όσοι είναι μόνοι και αναζητούν το άλλο τους μισό, δεν θα πρέπει να κατεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεων τους από ένα δυνητικό σύντροφο, γιατί μπορεί να εμπλακούν σε μια σχέση με ένα άτομο που θα τους ταλαιπωρήσει και ίσως τους εκθέσει, καθώς η πιθανότητα δημιουργίας σκανδάλων είναι πολύ μεγάλη την περίοδο αυτή.

Ο Δίας έχει περάσει πλέον στο ζώδιο των Ιχθύων και βρίσκεται στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης. Είναι ένας οίκος που συνδέεται στην κοσμική αστρολογία με την καθημερινή διαβίωση, με την εργατική τάξη, τα σώματα ασφαλείας και την δημόσια υγεία. Βρίσκεται δε σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Acrab από τον Σκορπιό, που συνδυασμένο με την όψη τετραγώνου με την Σελήνη προϊδεάζει για δύσκολες ή δυσάρεστες εξελίξεις στους τομείς της δημόσιας υγείας και της καθημερινότητας μας. Η επίθεση κατά της εργατικής τάξης και των κατακτήσεων της θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιη και θα επιχειρηθεί η ανατροπή πολλών εργατικών δικαιωμάτων με νομοθετικές ρυθμίσεις σε πολλές χώρες. Το τετράγωνο δε Δία-έκλειψης μπορεί να προκαλέσει πλήθος φυσικών φαινομένων, καθώς και διεθνείς κρίσεις ή προβλήματα στις διεθνείς ανταλλαγές εμπορευμάτων.

Το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα αναμένεται να έχει μακροχρόνια επιρροή, μια και ο Ερμής θα βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 30 Μαΐου και ο σχηματισμός θα διατηρηθεί για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπό την επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί η σκέψη μας και η απόψεις μας να απέχουν από την πραγματικότητα, καθώς θα αντιλαμβανόμαστε μια διαστρεβλωμένη εικόνα των γεγονότων. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις επαφές μας με συνεργάτες ή επιχειρηματικούς εταίρους, για να μην κάνουμε μεγάλα και εξαιρετικά επώδυνα λάθη. Εάν έχουμε σημαντικές επαφές προγραμματισμένες μέσα στον επόμενο μήνα, καλό θα ήταν να ζητήσουμε την γνώμη κάποιου τρίτου πριν πάρουμε αποφάσεις, κατά προτίμηση κάποιου ειδικού.

Ακόμη και τα μικρά ψεματάκια που συνηθίζουμε να λέμε για να ξεγλιστρήσουμε από μια άβολη κατάσταση θα πρέπει να τα αποφύγουμε, καθώς το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα θα μας ξεσκεπάσει και θα μας εκθέσει ανεπανόρθωτα, και μάλιστα χωρίς λόγο. Πόσο μάλλον όταν τα ψέματα, οι παραπλανητικές πληροφορίες ή οι μισές αλήθειες αφορούν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Η αποκάλυψη της αλήθειας, που θα έρθει αργά ή γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει σκάνδαλα και να βλάψει ανεπανόρθωτα σχέσεις. Θα πρέπει επίσης να αποφύγει κανείς την περίοδο αυτή την λήψη δανείων, τις αγορές μεγάλης αξίας, τους πιεστικούς ανθρώπους, ιδίως εάν είναι πωλητές, τους χειραγωγούς ή δημαγωγούς, καθώς το μυαλό μας θα είναι αρκετά θολό και μπορούμε εύκολα να πέσουμε στην παγίδα κάποιων επιτήδειων.

Το τετράγωνο ΑφροδίτηςΠοσειδώνα επιτείνει την ανάγκη μας για στοργή και τρυφερότητα και προκαλεί στην εξιδανίκευση των ατόμων που μας πλησιάζουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει πολλούς αδέσμευτους στην αγκαλιά ατόμων που θα τους απογοητεύσουν, θα τους ταλαιπωρήσουν και ίσως τους εκθέσουν ακόμη και με κάποιο σκάνδαλο. Όσο για τους δεσμευμένους, εάν ενδώσουν στον πειρασμό την περίοδο αυτή, ας έχουν υπόψη τους ότι η έκλειψη θα αποκαλύψει τα νυχτοπερπατήματα τους και θα αντιμετωπίσουν άμεσα τις συνέπειες των πράξεων τους.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα θα μεγεθύνει το πιθανό αίσθημα ανασφάλειας που αισθανόμαστε, η αυτοεκτίμηση μας θα είναι στα τάρταρα και ίσως να αισθανθούμε ότι γινόμαστε αντικείμενο σχολίων και περίεργων βλεμμάτων στο διάβα μας. Θα πρόκειται όμως για μια στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας και τίποτε σχετικό δεν θα συμβαίνει, εάν δεν προκαλέσουμε σκάνδαλα με τις πράξεις μας. Ο συνδυασμός δε των τετραγώνων Ερμή και Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα δημιουργεί ένα εύφορο κλίμα για εξαπατήσεις, προκαλεί λανθασμένες εκτιμήσεις και κακούς χειρισμούς σε συνομιλίες, επαφές, επικοινωνίες, ακόμη και στον χειρισμό των οικονομικών μας πόρων.

Το τετράγωνο ΚρόνουΟυρανού, που συγκλίνει για δεύτερη φορά μέσα στην χρονιά, φέρνει περιοριστικές αλλαγές ή απρόσμενους περιορισμούς στην ζωή μας. Αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε το διάστημα αυτό θα συναντούν εμπόδια, ενώ ουρανοκατέβατες προσαρμογές θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Η όψη αυτή αυξάνει το αίσθημα της απογοήτευσης, την δυσαρέσκεια και την εσωτερική μας ένταση και θα αναζητήσουμε τρόπους να την εκφράσουμε, που μπορεί να μην είναι και οι ενδεικνυόμενοι. Ας έχουμε όμως υπόψη μας ότι κάτι που μοιάζει σαν αξεπέραστη πρόκληση τώρα, ίσως να αποδειχτεί με την πάροδο του χρόνου ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από κάποιες πτυχές της ζωής μας που μας κρατούσαν στάσιμους.

Η Σελήνη βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Acrab, ο οποίος βρίσκεται στις δαγκάνες του Σκορπιού. Κατά το  Πτολεμαίο, πρόκειται για ένα αστέρι της φύσης Άρη-Κρόνου, που συνδέεται με ακραία κακομεταχείριση, κακία, βία, εγκλήματα, εχθρικότητα, ανελέητες πράξεις, μεταδοτικές ασθένειες και λοιμό. Ο Acrab είναι ένας αστέρας που ευνοεί την έρευνα και την αποκάλυψη μυστικών, ενώ υπό την επιρροή του άτομα αμφίβολης ηθικής οδηγούνται εύκολα στην απάτη ή την προδοσία. Είναι επίσης ένας αστέρας που χτυπά τον υλικό πλούτο, φέρνοντας δυσκολίες, εμπόδια και απώλειες.

Η έκλειψη της 26ης Μαΐου αποτελεί την συνέχεια των εκλείψεων του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, που συνδέονται απόλυτα με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που έφερε στην ζωή μας. Ζητήματα ατομικών ελευθεριών και ελευθερίας του λόγου θα προκύψουν, αλλαγές θα επιχειρηθούν στην εκπαίδευση και την οικονομία που θα είναι δυσμενείς για τις μάζες, αλλά καθώς η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, που αποτελούν μεταβλητά ζώδια, οι όποιες αλλαγές που θα επιβληθούν με την έκλειψη θα είναι βραχύβιες.

Οι αεροπορικές μεταφορές και τα διεθνή ταξίδια θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και εμπόδια, τουλάχιστον όσο θα έχουμε εκλείψεις στον άξονα Τοξότη-Διδύμων μέσα στο 2021. Βελτίωση της κατάστασης θα αρχίσει να γίνεται κάπως αισθητή με την μετατόπιση των εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού από το φθινόπωρο του 2021 και μέσα στο 2022. Υπό την έννοια αυτή, ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών και της τουριστικής κίνησης, στην οποία έχουν ποντάρει πολλές χώρες, δεν πρόκειται να δούμε φέτος, τουλάχιστον στην έκταση που αναμένεται, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξουν εμπορικές διαφορές στην διεθνή κοινότητα, καθώς και εδαφικές διαφορές και διεκδικήσεις που θα προκαλέσουν σημαντικές εντάσεις σε διεθνές επίπεδο.

Καθώς είναι ενεργοποιημένος ο τομέας της δημόσιας υγείας με την έκλειψη και μάλιστα με δύσκολες όψεις, θα πρέπει να περιμένουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας που θα φέρει σειρά περιορισμών σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Μια θεραπεία που πιθανά θα προταθεί, θα αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα της λόγω των όψεων της έκλειψης. Ο δεκανός όμως που λαμβάνει χώρα η έκλειψη υπόσχεται θεραπεία, οπότε το τέλος του εφιάλτη αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα, αν και απέχει ακόμη κάπως.

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
MENU