2022 – Ετήσια αστρολογική επισκόπηση από την Αλίντα Κανάκη

2022 – Ετήσια αστρολογική επισκόπηση από την Αλίντα Κανάκη

Το πέρασμα μας σε μια καινούργια χρονιά συνοδεύεται πάντοτε από νέα όνειρα, προσδοκίες, αναπτερωμένες ελπίδες για μια πολύ καλύτερη συνέχεια από το έτος που αφήσαμε πίσω μας. Κάποιες φορές οι ελπίδες και οι προσδοκίες σας πραγματοποιούνται, άλλες φορές αναγκαζόμαστε να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει όμως, το κάθε νέο έτος αποτελεί τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο έναν λευκό καμβά, που θα θέλαμε όλοι μας να γεμίσουμε με ζωντανά και φωτεινά χρώματα και χαρούμενα μοτίβα, λουσμένα στο φως της ελπίδας.

Το 2022 θα είναι ένα πλούσιο σε γεγονότα έτος, τα οποία θα μας βοηθήσουν να ωριμάσουμε και να αλλάξουμε. Τις πρώτες βδομάδες του νέου έτους θα υπάρξουν οι αστρολογικές εκείνες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να πάρουμε μια γεύση του πεπρωμένου που μας περιμένει σαν είδος, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα είμαστε όλοι σε θέση να αντιληφθούμε τα μνήματα που θα μας στείλει το Σύμπαν. Μέσα στο 2022 θα πρέπει οι περισσότεροι από μας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να φαντάζουν δύσκολες ή επώδυνες. Δεν θα πρέπει ωστόσο να διστάζουμε ή να φοβόμαστε, γιατί όσο άσχημες και να είναι οι τρέχουσες συνθήκες, οι ενέργειες μας θα φέρουν θετικά αποτελέσματα και θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε, κάτι που είναι το ζητούμενο.

Μέσα στο 2022 προειδοποιούν οι πλανητικές διελεύσεις και όψεις για μια πιθανή αναταραχή στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, οικονομικά προβλήματα και έντονες αναταράξεις στους ναούς του χρήματος. Σε ένα σχετικά χαώδες περιβάλλον ωστόσο, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν θα είναι μοναδικές και όσοι τις αδράξουν θα απολαύσουν απίστευτη επιτυχία, καθώς θα είναι οι πρωτοπόροι, οι θεμελιωτές του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Παρακολουθείτε στενά τα τεκταινόμενα και τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα και με ψυχραιμία προετοιμάστε την δράση σας.

Αρκετοί θα είναι οι πλανήτες που θα επηρεάσουν ή θα διαμορφώσουν τα γεγονότα της χρονιάς που έχουμε μπροστά μας, όπως είναι ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Κρόνος και ο Ουρανός, και η δράση κάποιων από αυτούς  θα είναι πιο έντονη μέσα το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Είναι ένα διάστημα που συνιστάται να αποφύγει κανείς, όσο είναι δυνατόν, τα αεροπορικά ταξίδια ή τα μεγάλα και εξαντλητικά οδικά ταξίδια. Η πιθανότητα πλημμυρών είναι μεγάλη μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουνίου, όπως και τα ατυχήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάγματα, εγκαύματα και λοιπούς τραυματισμούς.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού θα συνεχίζει να επηρεάζει και μέσα στο 2022, με τις δύο τελευταίες για την φορά αυτή συναντήσεις τους στις 5 Ιουνίου και στις 24 Οκτωβρίου. Σε αντίθεση με το 2021, που το τετράγωνο αποτέλεσε την κύρια όψη του έτους με τις τρεις διαδοχικές συναντήσεις ακριβείας των πλανητών, το 2022 οι συναντήσεις τους δεν θα είναι ακριβείας, άρα και η επιρροή τους θα είναι μειωμένη, θα είναι ωστόσο αισθητή. Το τετράγωνο  Κρόνου-Ουρανού είναι αυτό που γεννά την σύγκρουση μεταξύ συντηρητισμού και νεωτερισμού, παλιού και νέου, και το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα στα σταθερά ζώδια Υδροχόου (ελευθερία) και Ταύρου (οικονομία), δημιουργούν εντονότατες αναταράξεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της ζωής μας, όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα μας αλλά και η οικονομική μας επιβίωση. Η χαλάρωση των μεταξύ τους όψεων μέσα στο 2022 αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ότι τελειώνουμε σιγά-σιγά με τα lockdown, όσο για την οικονομία, αν και θα υπάρξουν ενθαρρυντικές εξελίξεις μέσα στην χρονιά, η κρίση δεν θα έχει τελειώσει ακόμη. Σε προσωπικό επίπεδο ωστόσο το τετράγωνο μας ωθεί να εγκαταλείψουμε απαρχαιωμένες πρακτικές και να επενδύσουμε σε μια πιο προοδευτική φιλοσοφία επαγγελματικής ζωής, επενδύοντας κυρίως στις άπειρες δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αποπλάνησης και της ερωτικής έλξης, όσο θα βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου (μέχρι τις αρχές Μαρτίου) θα συνεχίζει να γεννά έριδες και προστριβές στην προσωπική μας ζωή, ιδίως μέσα στον Ιανουάριο που θα είναι ανάδρομη! Ο ρόλος της ωστόσο στην διαμόρφωση των γενικότερων τάσεων της χρονιάς θα είναι βαρύνουσας σημασίας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τα τέλη του 2022, συνδυάζοντας την δράση της με τους υπόλοιπους εσωτερικούς και εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στον τελευταίο δεκανό των Ιχθύων αναμένεται να κινηθεί μέσα στο 2022 μεταξύ της 20ης και της 25ης μοίρας, για να βρεθεί στις 31.12.2022 στην 22ης μοίρα, λόγω της ανάδρομης πορείας του. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους που είναι ανάδρομος μπορεί να θολώσει την κρίση μας, θα τονώσει την ανασφάλεια μας και να μας οδηγήσει σε κακές αποφάσεις. Το διάστημα αυτό θα ήταν καλό να μην πραγματοποιήσει κανείς ριζικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή  και να αποφύγει να δανειστεί χρήματα, ιδίως κατά το φθινόπωρο. Η σημαντικότερη ωστόσο όψη του Ποσειδώνα μέσα στο 2022 θα είναι η σύνοδος του με τον Δία στις 23 μοίρες των Ιχθύων, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου και θα είναι από τις όψεις εκείνες που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις μέσα στην χρονιά αλλά και στα χρόνια που έπονται.

Με την συνάντηση των δύο πλανητών ανοίγει ένας νέος συνοδικός κύκλος 13 περίπου ετών, συναντώνται ωστόσο στο ζώδιο των Ιχθύων για πρώτη φορά μετά την 1η  Μαρτίου του 1856, ενεργοποιώντας την προηγούμενη τους συνάντηση. Η σύνοδος Ποσειδώνα-Δία στους Ιχθείς, ένα καθαρά πνευματικό και μεταφυσικό ζώδιο, μας ανοίγει τις πόρτες σε νέες υπερβατικές, μυστικιστικές ή θρησκευτικές εμπειρίες και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια νέα πνευματικότητα. Κάποιο από εμάς μπορεί να βρουν το πεπρωμένο τους, κάποιοι άλλοι να γίνουν κοινωνοί ενός ιδιαίτερου πνευματικού μηνύματος που θα πρέπει να μοιραστούν με τους υπόλοιπους και κάποιοι να αναλάβουν να εκτελέσουν μια ειδική αποστολή προς όφελος της ανθρωπότητας.  Είναι μια συνάντηση με θετική σημειολογία, η οποία αναμένεται να απογειώσει την φαντασία και την δημιουργικότητα, με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της τέχνης.

Ενεργοποιείται ωστόσο η τελευταία τους συνάντηση στο ζώδιο των Ιχθύων, μια συνάντηση που έφερε το 1856 τον Β΄ Πόλεμο του Όπιου μεταξύ Κίνας από την μία και Αγγλίας και Γαλλίας από την άλλη, ο οποίος τελείωσε το 1860 με την ήττα της Κίνας και οδήγησε στην νομιμοποίηση των οπιούχων στην κινεζική επικράτεια (ναρκωτικά=Ποσειδώνας) αλλά και σε εδαφικές απώλειες και παραχωρήσεις εμπορικών προνομίων στους δυτικούς συμμάχους, που έφεραν το τέλος της κινεζικής οικονομικής παντοδυναμίας μετά από 5 αιώνες απόλυτης κυριαρχίας. Στην παρούσα φάση αναμένεται να φέρει την ευρύτατη νομιμοποίηση των «ελαφρών» ναρκωτικών ουσιών, κάτι που ήδη προωθείται.

Στην πολιτική και οικονομική σκακιέρα η ενεργοποίηση των Ιχθύων με το πέρασμα του Δία, όπως και οι όψεις που θα σχηματίσει ο Δίας με Ποσειδώνα, Ουρανό και Πλούτωνα, διαμορφώνουν συνθήκες αρκετά ήπιες και σε μεγάλο προβλέψιμες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Μετά την ένταση και τα δραματικά γεγονότα που βίωσε η ανθρωπότητα την περίοδο 2020-21, θα είναι ένα σύντομο διάστημα ανάπαυλας, ανασυγκρότησης και επούλωσης, που τόσο ανάγκη έχουμε. Η θετική όψη Δία-Ποσειδώνα θα φέρει ευχάριστες εξελίξεις στους τομείς της ιατρικής, των ορυκτών καυσίμων (κυρίως του πετρελαίου), του διαστήματος και της θάλασσας.

Από το μέτωπο της οικονομίας αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2022 να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι χώρες τις οικονομίες τους, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδευτεί από αλλαγή πορείας ή φιλοσοφίας. Οι επιπτώσεις της πανδημίας αναμένεται να είναι πολύ μικρότερες μέσα στο 2022, αφενός λόγω της φυσικής εξασθένησης του ιού, αφετέρου λόγω των πολλών, ήδη διαθέσιμων θεραπειών, που καθιστούν αδικαιολόγητο και απόλυτα περιττό οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο. Θα υπάρξουν ωστόσο ειδήσεις για πτωχεύσεις των επιχειρήσεων εκείνων, που δεν άντεξαν την διετή οικονομική ασφυξία που έφερε ο Covid-19 και οι πολιτικές των κυβερνήσεων. Με τα δυσθεώρητα χρέη όμως να πνίγουν τις χώρες, η προσπάθεια ανάκαμψης δεν αναμένεται να είναι ούτε εύκολη, ούτε ιδιαίτερα γόνιμη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η κινεζική οικονομία, καθώς δέχτηκε τα μικρότερα πλήγματα την διετία που προηγήθηκε, θα είναι η πρώτη που θα ανακάμψει πλήρως και θα αποτελέσει τον αδιαμφισβήτητο οικονομικό ηγέτη στα έτη που ακολουθούν. Η Ρωσία θα ευνοηθεί οικονομικά από την προσπάθεια επανεκκίνησης των οικονομιών σε διεθνές επίπεδο, γιατί θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για τα ενεργειακά της αποθέματα και τις πρώτες ύλες που διαθέτει, ενώ για τις Η.Π.Α., την κοιτίδα του καπιταλισμού, οι συνθήκες θα είναι αρκετά πιο δύσκολες. Προσκολλημένοι σε ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που εξάντλησε την δυναμική του και με ελάχιστη διάθεση για αλλαγή κατεύθυνσης, μπορεί μέσα στα χρόνια που ακολουθούν να βρεθεί από ηγέτιδα και αδιαμφισβήτητη οικονομική υπερδύναμη σε ουραγό των εξελίξεων. Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να ανακάμψει αισθητά μέσα στο 2022 και να βρεθεί και πάλι το προσκήνιο ο πρώην Πρόεδρος Ντ. Τράμπ, χωρίς ωστόσο να φαίνεται προς το παρόν πιθανή μια επανεκλογή του, κάτι που επιθυμεί διακαώς. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι έριδες, οι σπαραγμοί, οι πολιτικές συγκρούσεις και η έλλειψη κατεύθυνσης και σαφών, ρεαλιστικών αναπτυξιακών στόχων θα την βυθίσουν σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, με πολλές χώρες να αντιμετωπίζουν παράλληλα εσωτερική πολιτική αστάθεια λόγω των ακραία αντιδημοκρατικών μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις τους την διετία που προηγήθηκε.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένεται να υπάρξει μια σχετική ηρεμία και ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις, καθώς οι περισσότερες χώρες θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στην ανάκαμψη των οικονομιών τους και θα υπάρξουν θετικά μνήματα από διεθνείς ή διακρατικές συμφωνίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ωστόσο από τις 20 Αυγούστου και μετά, με τον Άρη να εισέρχεται στους Διδύμους, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 25 Μαρτίου 2023 (ανάδρομος μεταξύ 30 Οκτωβρίου 2022 και 12 Ιανουαρίου 2023), η ένταση θα χτυπήσει σταδιακά κόκκινο! Παράλληλα δε, θα έχει μετακινηθεί ήδη από τις 10 Μαΐου ο Δίας από τον ήπιων τόνων Ιχθύ στον θερμοκέφαλο Κριό, με αποτέλεσμα η συνδυασμένη ενέργεια των δύο πλανητών να καθιστά απόλυτα απρόβλεπτο το διεθνές γεωπολιτικό τοπίο. Θα είναι μια περίοδος που συμφωνίες και συμμαχίες θα ναυαγήσουν και κρίσεις θα ξεσπούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Στο ήδη δύσκολο πλανητικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο απρόβλεπτος Ουρανός από τον Ταύρο, ο οποίος θα βρεθεί το διάστημα των εντάσεων στην ίδια κρίσιμη μοίρα του Ταύρου, που είχε βρεθεί το 1938, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησαν τα πρόδρομα γεγονότα που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πέρασμα του Ουρανού από τον Ταύρο συνοδεύεται πάντοτε τουλάχιστον από έναν σημαντικό πόλεμο, και καθώς η διέλευση του διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο του 2026, ερχόμαστε κάθε μέρα και πιο κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήδη έχουμε τον πόλεμο στην Συρία σε εξέλιξη, αλλά και μια διεθνή κοινότητα σε διαρκή ένταση, με διπλωματικά επεισόδια και συγκρουσιακές καταστάσεις διάσπαρτες σε όλο τον πλανήτη.

Οι δύο τελευταίες διελεύσεις του από τον Ταύρο ήταν μεταξύ 1934-1942 και 1840-1859. Στην πιο πρόσφατη είχαμε την έναρξη του Β΄ΠΠ το 1939, του οποίου οι τελευταίες πράξεις παίχτηκαν όταν πιά ξεκίνησε η διέλευση του Ουρανού μέσα από τους Διδύμους. Στην αμέσως προηγούμενη διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου είχαμε τον Κριμαϊκό πόλεμο (1856-1856), με τρείς αυτοκρατορίες (Αγγλική, Γαλλική και Οθωμανική), συνασπισμένες εναντίων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, που έληξε με την ήττα της δεύτερης. Μικρότερης σημασίας πόλεμοι ή συγκρούσεις αποτέλεσαν ο Β΄ πόλεμος Αγγλίας-Βιρμανίας (1852), ο Γαλλοαυστριακός πόλεμος του 1859 και ο εμφύλιος πόλεμος στην Νότια Κίνα, γνωστός ως η εξέγερση των Ταϊπίνγκ (1850-1864).

Μέσα στο δεύτερο εξάμηνου του 2022 και κυρίως την περίοδο του ανάδρομου Άρη, η πολεμική ρητορική θα κυριαρχήσει σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπου υπάρχουν ήδη προστριβές ή εντάσεις μεταξύ γειτονικών χωρών ή αποτελούν σημεία τριβής μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Το πολεμικό κλίμα ωστόσο προβλέπεται να διατηρηθεί, με αυξομειούμενη ένταση στις διάφορες περιοχές του πλανήτη μέχρι και το 2024.

Όσο για το εσωτερικό των χωρών, πολλές θα είναι αυτές που θα βιώσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους μια έντονη περίοδο εσωτερικών αναταραχών, που μπορεί να φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις και σε επίπεδα λαϊκής εξέγερσης, καθώς η απολυταρχική διακυβέρνηση λαϊκά εκλεγμένων κυβερνήσεων, παράλληλα με την οικονομική δυσπραγία, θα φέρει μαζικές κινητοποιήσεις. Ευρωπαϊκές χώρες, Η.Π.Α., Ρωσία, κ.ά., θα αναγκαστούν να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις και να καταργήσουν τα απαράδεκτα μέτρα που εφάρμοσαν την περίοδο της πανδημικής κρίσης για να αποφευχθεί το χάος και να επανέλθει η ηρεμία. Τεταμένη ωστόσο ατμόσφαιρα θα υπάρχει στο εσωτερικό πολλών χωρών ακόμη και τους πρώτους μήνες του 2023.

Την περίοδο δε του χάους και της έντασης που θα επικρατεί μέσα στο δεύτερο μισό του 2022, θα αποκαλυφθεί μεγάλος όγκος πληροφοριών που αφορά την ανθρωπογενή προέλευση της πανδημίας, τους στόχους και τις ελπίδες όσων ενορχήστρωσαν την εκδήλωση τους. Είναι όμως και ένα χρονικό διάστημα που είναι πολύ πιθανό να μας φέρει αντιμέτωπους με νέες ασθένειες και να ξυπνήσει τον εφιάλτη του 2020-21, από τον οποίο δεν θα έχουμε προλάβει να συνέλθουμε.

Ως προς τις κλιματολογικές συνθήκες, το κλίμα θα συνεχίζει να αλλάζει είτε το θέλουμε, είτε όχι, μια και ο πλανήτης μας ακολουθεί την δική του φυσική εξελικτική πορεία, μέρος της οποίας είναι και η κατά περιόδους αναπροσαρμογή των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν. Η συνεύρεση Ποσειδώνα-Δία στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων θα επιτείνει φαινόμενα που έχουν σχέση με το νερό, όπως είναι οι πλημμύρες. Αυτό θα έχει πιθανότατα σαν αποτέλεσμα, την άνοιξη του 2022 να βιώσουμε τις χειρότερες ίσως πλημμύρες των τελευταίων ετών.

Με την μετακίνηση σε του Δία στον Κριό στις 10 Μαΐου, ένα ζώδιο της φωτιάς, θα έχουμε πολλές και εκτεταμένες πυρκαγιές, που θα απειλήσουν μεγάλη έκταση του δασικού πλούτου του πλανήτη μας και θα θέσουν σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Η εκτεταμένη δε περίοδος ζέστης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα επισπεύσουν την τήξη των πάγων σε Αρκτική και Ανταρκτική. Και καθώς ο Πλούτωνας και ο Ουρανός συνεχίζουν τις διελεύσεις τους σε ζώδια της γης, θα συνεχιστεί και μέσα στο 2022 η αυξημένη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Μπορεί οι προοπτικές της νέας χρονιάς να μην είναι αυτές ακριβώς που θα ονειρευόμασταν ή θα επιθυμούσαμε, αλλά ας έχουμε εστιασμένη την προσοχή μας στο φως στην άκρη του τούνελ, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατή ευκαιρία που θα μπορούσε να βελτιώσει την ζωή μας σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Γιατί οι εποχές μπορεί να είναι άγριες και δύσκολες, οι ευκαιρίες όμως το μεταβατικό αυτό διάστημα είναι από αυτές, που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την ζωή μας. Και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Καλό και δημιουργικό 2022!

Με κάθε επιτυχία προσωπική και επαγγελματική

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: