Φροντίδα ομορφιάς – Γενικές συμβουλές

Φροντίδα ομορφιάς – Γενικές συμβουλές

Όλες μας κάνουμε χρήση προϊόντων ομορφιάς, γυναίκες νέες, νεότερες και νεότατες! Όλες μας θέλουμε να φροντίζουμε το δέρμα μας, ειδικά όταν κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα σημάδια της ωριμότητας.

Χρησιμοποιούμε κρέμες προσώπου, μάσκες προσώπου, κρέμες και μάσκες ματιών, συχνά όμως δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Υπάρχουν μερικά πολύ απλά και ευρέως γνωστά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

Ας θυμηθούμε μαζί κάποιες γενικές αρχές σχετικά με την περιποίηση και δέρματος.

 

 

Πριν να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα προσώπου, θα πρέπει να έχουμε προχωρήσει σε καθαρισμό του δέρματος μας. Ο πιο αποτελεσματικός και βαθύς καθαρισμός επιτυγχάνεται με ένα ατμόλουτρο, μια και από τον ζεστό ατμό θα έχουν ανοίξει οι πόροι και το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε για την μάσκα προσώπου θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Για να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα του ατμόλουτρου, καλύπτουμε το κεφάλι μας και την κατσαρόλα με το βραστό νερό με μια πετσέτα, ώστε να αυξηθεί η συγκέντρωση του ατμού στο δέρμα του προσώπου.

Η μάσκα απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, εκτός της περιοχή των ματιών και του στόματος, όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και μπορεί κάποια παρασκευάσματα να δημιουργήσουν προβλήματα ερεθισμού.

Σε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα η μάσκα προσώπου δεν θα πρέπει να μένει περισσότερο από 10 λεπτά, αλλιώς αντί να λύσουμε προβλήματα, φροντίζουμε να δημιουργήσουμε νέα. Σε ένα λιπαρό δέρμα η μάσκα μπορεί να μείνει για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Είναι αυτονόητο ότι πριν από οτιδήποτε, μαζεύουμε τα μαλλιά μας, ώστε να μην σας ενοχλούν ή κολλούν επάνω στη μάσκα.

Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσουμε το δέρμα μας να κρατήσει το νεανικό του σφρίγος όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι το μασάζ προσώπου.

Όταν χρησιμοποιούμε επαλείψημα προϊόντα κατά την διάρκεια του μασάζ, καλό θα ήταν να έχουν φυτική προέλευση για να μην ερεθίσουν την επιδερμίδα.

Τα λάδι και οι κρέμες που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια του μασάζ, ενεργοποιούν την κυκλοφορία του δέρματος, οξυγονώνοντας με αυτό τον τρόπο τους ιστούς του δέρματος. Ενισχύει επίσης τους μυς του προσώπου και απομακρύνει το άγχος και τις συσπάσεις των μυών.

Κατά την διάρκεια του μασάζ, η πίεση που ακούμε με τα ακροδάχτυλά μας θα πρέπει να είναι απαλή, να σχηματίζονται κυκλικές κινήσεις και να έχουν φορά από τον λαιμό προς την κορυφή του προσώπου και από την εσωτερική προς την εξωτερική πλευρά του προσώπου.

Πρέπει να καλυφθεί όλο το πρόσωπο και μπορούμε να δώσουμε έμφαση, όχι με άσκηση πίεσης, αλλά μένοντας περισσότερη ώρα, σε περιοχές του προσώπου που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα χαλάρωσης ή παρουσιάζουν πιο έντονα τα σημάδια του χρόνου.

Θα πρέπει να έχουν επίσης υπόψη μας ότι όσο καταστροφική είναι για την επιδερμίδα μας η έλλειψη φροντίδας, άλλο τόσο βλαβερή είναι και η υπερβολική ενασχόληση μας με αυτή. Ακούστε το δέρμα σας και αυτό θα σας οδηγήσει στο τι χρειάζεται.

Από την βιβλιογραφία της Αλίντα Κανάκη : Συνταγές ομορφιάς 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU