Πανσέληνος 18 Ιανουαρίου 2022 στον Καρκίνο II Το φεγγάρι των μυστικών

Πανσέληνος 18 Ιανουαρίου 2022 στον Καρκίνο II Το φεγγάρι των μυστικών

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου 2022 λαμβάνει χώρα στις 18.01, στις 01:48 και στις 27ο 50΄ του Καρκίνου. Κατά τους ιθαγενείς της βορείου Αμερικής είναι το φεγγάρι του λύκου, καθώς είναι περίοδος του έτους, κατά την οποία οι αγέλες των λύκων χαράσσουν τα όρια της κυριαρχία τους και καλούν τα μέλη της αγέλης τους σε συστράτευση, μέσα από τα νυχτερινά τους τρομακτικά και απόκοσμα ουρλιαχτά.

Σε μια Πανσέληνος στον Καρκίνο, το κατ’ εξοχήν ζώδιο που εκφράζει την οικογενειακή ζωή, η ασφάλεια εμπεδώνεται μέσα από την σπιτική θαλπωρή, την οικογένεια και δραστηριότητες που να σχετίζονται με το σπίτι και τα μέλη της οικογένειας. Καθώς όμως κυβερνάται από την Σελήνη, είναι ένα ζώδιο εξαιρετικά επιρρεπές σε συναισθηματικές διακυμάνσεις, τις οποίες αναμένεται να βιώσουμε λίγο-πολύ όλοι μας τις μέρες αυτές. Η αντίληψη μας για το κόσμο που μας περιβάλει θα είναι το διάστημα αυτό απίστευτα υποκειμενική, κάτι που θα πρέπει να έχουμε κατά νου, για να αποφύγουμε τα μεγάλα λάθη. Η άσκηση μας τις μέρες αυτές θα είναι να συγχωρούμε και να αφήνουμε τα δυσάρεστα πίσω μας, ώστε να ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα να καταληφθούμε από μαύρες σκέψεις και να γλιστρήσουμε χωρίς να το καταλάβουμε στην κατάθλιψη. Για να αποφύγουμε την εσωτερική αναταραχή, οφείλουμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας και να εξερευνήσουμε τα βαθιά θαμμένα μας μυστικά, που διαμορφώνουν ασυναίσθητα τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου πραγματοποιείται στον τρίτο δεκανό του Καρκίνου, ένα δεκανό που σημειολογικά συνδέεται με ξαφνικές καταστροφές και δυστυχία, ενώ πλήττει ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο. Πραγματοποιείται δε για μια ακόμη φορά στον 9ο ηλιακό οίκο (νομικά ζητήματα και δικαστήρια, κλήρος και θρησκεία, ηθική και επιστήμη, ανώτατη εκπαίδευση, διακρατικές εμπορευματικές συναλλαγές και εμπορικό ναυτικό), μια θέση που προμηνύει γεγονότα ή εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα ή με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ωροσκόπο της Πανσελήνου είναι ο Σκορπιός, ο οποίος κυβερνάται από τον Πλούτωνα, το ζώδιο εκείνο που πέρα από την εκδικητική του φύση, είναι γνωστό για την τάση του να ξεθάβει και να φέρνει στο φως της μέρας μυστικά. Μπορεί να έχει την δική του κρυφή ατζέντα και να προωθεί μέσα από τις αποκαλύψεις τα δικά του συμφέροντα, το θέμα είναι όμως, ότι προκαλεί τριγμούς και σκάνδαλα, που έχουν την δυναμική να αποσταθεροποιήσουν παγιωμένες καταστάσεις ή συστήματα.

Η κύρια όψη της Πανσελήνου είναι μια αντίθεση της με τον Πλούτωνα, μια όψη που επιτείνει το συναίσθημα και μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις ή συμπεριφορές, που θα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουμε. Φέρνει στην επιφάνεια τις συναισθηματικές μας ανασφάλειες, τις φοβίες μας και κυρίως τους φόβους μας ότι μπορεί να αποκαλυφθούν τα μυστικά μας, τα οποία θα μπορούσαν να μας εκθέσουν, ακόμη και να μας καταστρέψουν. Είμαστε ευάλωτοι σε ξεσπάσματα ζήλιας, μπορεί δε να παρουσιάσουμε εμμονικές ή ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές.

Με την αντίθεση Σελήνης-Πλούτωνα μπορούμε επίσης να γίνουμε πολύ εύκολα αντικείμενα συναισθηματικής χειραγώγησης, καταπίεσης και ελέγχου από άτομα που εμπιστευόμαστε, που σε ακραίες καταστάσεις μπορεί να φτάσουν σε εκφοβισμούς ή σε άσκηση σωματικής βίας. Προστατέψτε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε και αποφύγετε να μπείτε στον πειρασμό, να ασκήσετε εσείς συναισθηματική ή φυσική βία, για να μην καταλήξετε να σας βασανίζουν ενοχές.

Σε κοσμικό επίπεδο, η αντίθεση Σελήνης-Πλούτωνα, σε συνδυασμό και με τον ωροσκόπο της Πανσελήνου που βρίσκεται στον Σκορπιό, μας υπόσχεται νέες αποκαλύψεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να ξηλωθεί ένα ακόμη κομμάτι από τον καμβά των ημερών μας και να ανοίξει ακόμη μια χαραμάδα, να περάσει το άπλετο φως της μέρας, που θα φέρει αργά ή γρήγορα την κάθαρση.

Εξαιρετικά ενεργοποιημένος είναι ο τρίτος ηλιακός οίκος του χάρτη της Πανσελήνου, καθώς πέρα από τον Ήλιο, φιλοξενεί τον Πλούτωνα, τον Ερμή (ανάδρομο), την Αφροδίτη (ανάδρομη) και τον Κρόνο. Είναι ο οίκος που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει την διπλωματία, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, τις εκδόσεις, την συγγραφή και την δημοσιογραφία, καθώς και τις συναλλαγές ή επαφές με τις γειτονικές χώρες, όπως και οι μετοχές και τα ομόλογα. Με Ερμή και Αφροδίτη ανάδρομους στον τομέα της διπλωματίας, η ακόλουθη περίοδος είναι πολύ πιθανό να γεννήσει μεγάλες εντάσεις στην διεθνή διπλωματία, με μεγάλη επικινδυνότητα για κλιμάκωση πέρα από κάθε έλεγχο. Αναμένονται επίσης μεγάλες δυσκολίες στην εκπαίδευση, τις επικοινωνίες και στις συγκοινωνίες λόγω ποικίλων παραγόντων (μεταλλάξεις, καιρικές συνθήκες, σεισμοί και άλλα φυσικά φαινόμενα).

Ο Κρόνος και το τετράγωνο του με τον Ουρανό συνεχίζει να μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, φέρνοντας απρόσμενες εξελίξεις στην οικονομία και τα χρηματιστήρια, με τον Ουρανό να βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος την μέρα της Πανσελήνου, φέρνοντας αυξημένη επικινδυνότητα για σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων στις τεκτονικά ενεργές περιοχές του πλανήτη. Παράλληλα δε η θέση του Δία στον 4ο οίκο (υπέδαφος, γεωργία, σεισμοί και καιρικές συνθήκες), σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, ενισχύει το ενδεχόμενο αυτό, και μας προϊδεάζει από την 4η μοίρα των Ιχθύων όπου βρίσκεται, για μεγάλη επιβάρυνση της οικονομίας λόγω των φυσικών φαινομένων, καθώς και προβλήματα στην γεωργική παραγωγή.

Τέλος, η Πανσέληνος βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα α΄ (άλφα) του αστερισμού του Μικρού Κυνός, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός ως Προκύων. Ο Προκύων είναι φύσης Άρη-Ερμή και κάνει τους ανθρώπους βιαστικούς, ζηλιάριδες, ξεροκέφαλους, χαρίζει όμως και δύναμη θέλησης να πετύχει κανείς τα όνειρά του. Σε γενικές γραμμές ο Προκύων έχει συνδέσει το όνομα του με την δράση, την βία, τα ξαφνικά και βίαια ξεσπάσματα, τις επιθέσεις και τραυματισμούς από σκυλιά και φέρνει παράνοια σε όσους επηρεάζει, αυθάδεια, ζηλοφθονία, υπερηφάνεια αλλά και ατυχία και συντριβή, μετά από σύντομη περίοδο επιτυχίας. Σε σύνοδο με την Σελήνη φέρνει έντονο ενδιαφέρον για τις απόκρυφες τέχνες, μια γενική ανησυχία, καθώς και προστριβές ή φιλονικίες με φίλους, συνεργάτες ή εργοδότες.

Η Πανσέληνος της 18ης Ιανουαρίου είναι τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο εξαιρετικά φορτισμένη. Ο φόβος των αποκαλύψεων βαθιά κρυμμένων μυστικών μας, μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας, ενώ η συναισθηματική μας αστάθεια των ημερών δεν βοηθάει να εκλογικεύσουμε τις φοβίες μας. Και σε κοσμικό επίπεδο όμως αναμένονται αναταράξεις, που θα προκληθούν από αποκαλύψεις, οι οποίες ας ελπίζουμε ότι θα ρίξουν λίγο ακόμη φως στο σκοτεινό παρασκήνιο. Τα δε εντονότατα διπλωματικά επεισόδια που μπορεί να υπάρξουν τις μέρες αυτές, ας ελπίσουμε ότι δεν θα πυροδοτήσουν νέες πολεμικές συγκρούσεις (Μαύρη θάλασσα;), καθώς στην περίπτωση αυτή θα είναι εκτεταμένες, βίαιες και εξαιρετικά καταστροφικές.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: