Mπισκότα καρύδας με μαρμελάδα βερίκοκο ΙΙ Συνταγή από την Αλίντα Κανάκη
Αφράτα εντυπωσιακά βουτυρένια μπισκότα καρύδας γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο ! Λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα με ακαταμάχητο συνδυασμό αρωμάτων και γεύσης που θα λατρέψετε.
Υλικά
150 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (220 ml)
1 αυγό
μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια
3,5 φλιτζάνια αλεύρι (ελεγχόμενα)
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι καρύδα
μαρμελάδα βερίκοκο (ή της αρεσκείας σας)
βερίκοκα ολόκληρα από γλυκό του κουταλιού βερίκοκο
Παρασκευή
Αρχικά καβουρδίζουμε την καρύδα σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα, αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. Κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού από τη ζύμη, πλάθουμε μπαλάκια και με τη μύτη του λεμονοστύφτη κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο κάθε μπισκότου. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν τελείως καλύπτουμε τα πλαϊνά κάθε μπισκότου με μαρμελάδα, περνάμε με την καβουρδισμένη καρύδα γεμίζουμε με μαρμελάδα και καλύπτουμε με βερίκοκο γλυκό του κουταλιού.
Απολαύστε τα !
Αλίντα Κανάκη