Ιούνιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ιούνιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Ιούνιος είναι τυπικά ο μήνας της επικοινωνίας, καθώς ο Ήλιος διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα το ζώδιο των Διδύμων. Η ροή των μηνυμάτων θα είναι αυξημένη, οι άνθρωποι θα επικοινωνούν περισσότερο μεταξύ τους και θα αναλαμβάνουν συχνότερα την πρωτοβουλία να μοιραστούν πληροφορίες, εντυπώσεις, ιδέες ή βιώματα μεταξύ τους.

Ο Ήλιος διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων μέχρι τις 20/06, οπότε μετακινείται στην συνέχεια στον Καρκίνο. Στους Διδύμους βρίσκεται και ο Ερμής το διάστημα μεταξύ 3 και 17/06, καθώς και η Αφροδίτη, η οποία ολοκληρώνει το πέρασμα της στους Διδύμους σχεδόν ταυτόχρονα με τον Ερμή, στις 17 του μήνα. Από τους εσωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μόνο ο Άρης δεν συντονίζεται με τους υπόλοιπους, πραγματοποιώντας διέλευση στις 9/06 στο ζώδιο του Ταύρου. Όσο για τους εξωτερικούς πλανήτες, ο μόνος που παρουσιάζει κάποια κινητικότητα είναι ο Κρόνος, ο οποίος θα βρεθεί σε στάση στις 29 Ιουνίου για να γυρίσει ανάδρομος στους Ιχθείς.

Το πρώτο μισό του μήνα, με τους περισσότερους εσωτερικούς πλανήτες να κινούνται στο ζώδιο των Διδύμων, θα είναι πρακτικά αδύνατο να απομονωθεί κανείς από τον έξω κόσμο. Ακόμη και να κλειστούμε στο σπίτι μας, ο κόσμος θα έρθει να μας βρει. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επικοινωνία, όσο και να έχουμε ανάγκη κάποιες στιγμές ησυχίας. Το καλό είναι ότι η πολλές επαφές θα φέρουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που αναμένεται να εξελιχθούν σε κάποιες περιπτώσεις σε εξαιρετικά σημαντικές για την ζωή μας, επαγγελματική ή προσωπική. Καθώς οι πλανήτες θα περνούν μετά τα μέσα του Ιουνίου ο ένας μετά τον άλλον στον Καρκίνο, οι καινούργιες αυτές επαφές θα γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές, εξελισσόμενες άλλοτε σε επιχειρηματικό συνεργάτη, πότε σε έμπιστο φίλο και άλλοτε σε σύντροφο ζωής.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Ιουνίου 2024

Ο Ήλιος στους Διδύμους θα μπορούσε να περιγραφεί σαν χαμαιλέοντας, καθώς αλλάζει συνέχεια πρόσωπα. Δεν φοβάται τις αλλαγές, αντίθετα τις προκαλεί πολλές φορές γιατί βαριέται εύκολα. Αγαπά την γνώση, αλλά δεν έχει την υπομονή να εμβαθύνει σ’ αυτήν. Τον σώζει ωστόσο το γεγονός ότι μαθαίνει εύκολα. Τα ενδιαφέροντα τους είναι πλατιά, ικανοποιούνται σαν άτομα μόνο με την λογική και την σκέψη, μπορούν να σκέφτονται και να επεξεργάζονται περισσότερες από μια ιδέες την φορά, ακόμη και να χειρίζονται περισσότερα από ένα ζητήματα ταυτόχρονα. Αυτό τους κάνει ικανούς να διεκπεραιώνουν γρήγορα αυτό που πρέπει να γίνει, αλλά πολλές φορές λείπει η ουσία.

Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο ανήσυχο σωματικά και πνευματικά, που απεχθάνεται την απραξία, την ρουτίνα και την μονοτονία. Δεν αντέχουν την τυποποίηση και τους περιορισμούς, γι’ αυτό δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε ένα περιβάλλον που απαιτεί πειθαρχία και τυφλή υπακοή. Είναι καλοί χειριστές του λόγου, κάτι που τους κάνει πολύ καλούς στις διαπραγματεύσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι πολλά πολιτικά πρόσωπα ή δημοσιογράφοι ανήκουν στο ζώδιο των Διδύμων. Η ανάγκη τους ωστόσο για συνεχή ανανέωση μπορεί να αποτελεί την Αχίλλειο τους πτέρνα, καθώς μπορεί να θυσιάσουν κάτι πολύ καλό στην ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν αυτή την εσωτερική τους παρόρμηση. Χαρακτηριστικό τους είναι επίσης οι πολύ απότομες και έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις που παρουσιάζουν, αλλά και η τάση τους να ζηλεύουν τα επιτεύγματα των γύρω τους.

Μετά τις 20 Ιουνίου εισέρχεται ο Ήλιος στο ζώδιο του Καρκίνου με κυβερνήτη του την Σελήνη και η ατμόσφαιρα αλλάζει απότομα. Ενώ οι Δίδυμοι λειτουργούν κυρίως με την σκέψη και την λογική, ο Καρκίνος βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα και την διαίσθηση. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς, και αυτός είναι ο λόγος που είναι προσκολλημένοι στην ιδέα, να δημιουργήσουν οικογένεια. Αρκετοί δε το πραγματοποιούν σε νεαρή ηλικία. Είναι συνήθως άτομα που έχουν φαντασία, είναι συμπαθείς στους γύρω τους, ευγενικοί με τον κόσμο, πληγώνονται όμως εύκολα από τα σχόλια ή τις συμπεριφορές των γύρω τους. Για να αποφύγουν την ταπείνωση ή δυσμενή σχόλια είναι πολλές φορές συγκρατημένοι και κλειστοί στις επαφές τους, ειδικά εάν δεν γνωρίζουν τα άτομα καλά.

Σπάνια παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, και αυτό όταν δεχτούν επίθεση ή πειράξουν κάποιο προσφιλές τους άτομο. Τότε γίνονται επικίνδυνοι. Μπορούν να συγχωρήσουν κάποιον που τους αδίκησε ή τους έβλαψε, δεν θα ξεχάσουν όμως ποτέ. Κατά βάση είναι ένα δύσκολο ζώδιο να το ψυχογραφήσει κανείς, γιατί η συμπεριφορά του εξαρτάται απόλυτα από το πως αισθάνεται την εκάστοτε στιγμή. Όταν είναι ήρεμος, ευδιάθετος ή ευτυχισμένος, είναι η χαρά της ζωής. Όταν τον απασχολεί κάτι ή έχει τις μαύρες του, μπορεί να γίνει απόμακρος, απότομος και αγενής. Η ψυχολογική τους ευμεταβλητότητα είναι ένα από τα δύσκολα στοιχεία του ζωδίου, καθώς και η τάση τους στην τσιγκουνιά.

Στις 4 Ιουλίου έχουμε την πρώτη όψη του Ήλιου για τον μήνα, μια σύνοδο με την Αφροδίτη στις 14 μοίρες των Διδύμων. Είναι μια όψη που στρέφει την προσοχή μας στην συντροφικότητα, την ευχαρίστηση, την δημιουργικότητα και τα οικονομικά. Μας ενδιαφέρει περισσότερο τώρα η ευκολία στο χειρισμό των καταστάσεων, καθώς και η ομορφιά ή η αρμονία. Μας έλκουν οι υπέροχοι άνθρωποι, τα άνετα, ίσως και πολυτελή περιβάλλοντα, η οικονομική ευμάρεια και η ομορφιά. Η σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης αποτελεί την ιδανική δικαιολογία για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να ανανεώσουμε την εικόνα μας και να αισθανθούμε πιο όμορφοι, τουλάχιστον εξωτερικά. Η συμπόρευση των δύο πλανητικών σωμάτων ευνοεί τις σχέσεις και την ερωτική μας ζωή, καθώς μας κάνει πιο τρυφερούς, στοργικούς και σεξουαλικά ελκυστικούς. Για τους αδέσμευτους μπορεί να φέρει ευκαιρίες να γνωρίσουν το άλλο τους μισό. Η όψη αφορά πρωτίστως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού του α’ δεκαημέρου (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Στις 9 Ιουνίου σχηματίζει ο Ήλιος ένα τετράγωνο με τον Κρόνο από Διδύμους και Ιχθείς αντίστοιχα. Αναμένεται να φέρει προκλήσεις και δυσκολίες, που θα οδηγήσουν ενδεχομένως σε απαισιοδοξία και κακή ψυχολογία. Θα είναι δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους μας, κάτι που θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα στον εγωισμό μας. Η αίσθηση της πίεσης και του περιορισμού θα είναι έντονη, ίσως από τις πολλές υποχρεώσεις ή τα καθήκοντα που θα έχουμε επωμιστεί. Οι προσωπικές μας ανάγκες περνούν τώρα σε δεύτερη μοίρα, μια και προέχει να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στις απαιτήσεις της στιγμής. Είναι ένα διάστημα που θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, αποφασιστικότητα και ισχυρή εργασιακή ηθική. Εάν προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας, θα υποστούμε τις συνέπειες αμέσως μετά.  Είναι μια όψη που αφορά επίσης το β’ δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Στις 14 Ιουνίου έχουμε μια σύνοδο ΉλιουΕρμή στην 24η μοίρα των Διδύμων, που θα στρέψει την προσοχή μας στην επικοινωνία, στις επαφές, καθώς και στα ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Είναι  μια όψη που φέρνει πνευματική εγρήγορση, οξύνοια, περιέργεια και προσαρμοστικότητα. Τις μέρες γύρω από την σύνοδο θα πρέπει να περιμένουμε αυξημένες επαφές με συγγενείς, γείτονες ή με τις επαφές μας στα social media. Τα ραντεβού, επαγγελματικά ή ερωτικά, αναμένεται να είναι πολλά, η αλληλογραφία που θα πρέπει να διεκπεραιώσουμε αρκετά περισσότερη από άλλες φορές, οι κοινωνικές δραστηριότητες πολλές και οι πληροφορίες που θα φτάσουν στα χέρια μας πολλές και ίσως πολύ σημαντικές. Είναι μια καλή χρονική στιγμή να μοιραστούμε με τους γύρω μας τα σχέδια μας, τις ιδέες ή τα όνειρά μας, να εμπνεύσουμε ή να εμπνευστούμε. Είναι επίσης μια πολύ καλή περίοδος να διαπραγματευτούμε ή να πραγματοποιήσουμε αγοραπωλησίες. Η σύνοδος Ήλιου-Ερμή αφορά κατά κύριο λόγο το γ’ δεκαήμερο των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων.

Στις 20 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει ο Ήλιος το ζώδιο των Διδύμων, σχηματίζει την τελευταία όψη του μήνα, που είναι ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Πρόκειται για μια όψη που θα φέρει στην επιφάνεια προβλήματα υγείας ή θα μας κάνει επιρρεπείς σε ψυχολογικές μεταπτώσεις, κάτι που δεν βοηθάει καθόλου να διατηρήσουμε μια θετική στάση ζωής. Γεγονότα ή άτομα του περιβάλλοντος μας μπορεί να είναι η αιτία να αισθανθούμε σύγχυση ή απογοήτευση, να αυξήσουν τις ανασφάλειες μας ή να προκαλέσουν αισθήματα ενοχής. Είναι μια όψη ωστόσο που μπορεί να  μας παραπλανήσει, εξιδανικεύοντας άτομα και καταστάσεις, κάτι που θα οδηγήσει αργότερα αναπόφευκτα σε απώλειες ή σκάνδαλα. Στις προσωπικές και ιδίως στις επαγγελματικές μας επαφές θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και μετρημένοι, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα επιτηδείων. Καλό θα ήταν τις μέρες γύρω από την όψη να αποφύγουμε σοβαρές επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, εάν έχουμε αυτή την δυνατότητα. Το τετράγωνο των δύο ουράνιων σωμάτων επηρεάζει κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των Διδύμων, των Παρθένων, των Τοξοτών και των Ιχθύων.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Ιουνίου 2024

Το διάστημα μεταξύ 3 και 17 Ιουνίου κινείται ο Ερμής στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στους Διδύμους, κάτι που του επιτρέπει να απελευθερώσει πλήρως τις δυνάμεις του και να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι κοινωνικός, επικοινωνιακός, περίεργος, αν και σε στιγμές αδιάκριτος ή κουτσομπόλης, φιλομαθής, έξυπνος και ετοιμόλογος. Λατρεύει την εναλλαγή εικόνων, καταστάσεων και εμπειριών και βαριέται οτιδήποτε τραβάει σε χρόνο ή απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Διευρύνει με ευκολία τον κύκλο γνωριμιών του, σπάνια όμως θα εμβαθύνει σε σχέσεις. Είναι ένα διάστημα που διασκεδάζει, ταξιδεύει, χαίρεται την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων, εμπνέει τους γύρω του και εμπνέεται από αυτούς. Μετά τις 17 Ιουνίου εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Ιουλίου, και στρέφει την προσοχή του σε ζητήματα οικογένειας και σπιτιού. Γίνεται πιο ευαίσθητος, πιο ευάλωτος συναισθηματικά, πληγώνεται εύκολα και αγαπά με πάθος.

Αρκετές είναι οι όψεις που παρουσιάζει ο Ερμής μέσα στον μήνα, ξεκινώντας στις 3 Ιουνίου με ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα. Πρόκειται για μια όψη που ενδείκνυται για χαλάρωση και πνευματικές αναζητήσεις, επικοινωνία και δημιουργικές δράσεις. Οι αισθήσεις μας οξύνονται, κάτι που μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να συλλέξουμε πολύτιμες πληροφορίες. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή για καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές ή για οποιονδήποτε έχει μια δημιουργική ασχολία. Αντίθετα, είναι μια δύσκολη όψη για να ασχοληθεί κανείς με τεχνικά ζητήματα ή με σοβαρή μελέτη, γιατί δεν θα μπορούμε να εστιάσουμε εύκολα σε λεπτομέρειες. Το μυαλό μας είναι περισσότερο συντονισμένο να αντιλαμβάνεται την συνολική εικόνα, παρά να καταγράφει και να αναλύει τα επιμέρους στοιχεία. Οι σχέσεις μας ευνοούνται από την συμπονετική και πνευματική μας φύση, αν και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τις καινούργιες γνωριμίες, ώστε να μην εκμεταλλευτούν την ευπιστία μας. Αφορά κατά κύριο λόγο τις τελευταίες μοίρες των ζωδίων του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Στις 4 Ιουνίου σχηματίζεται τρίγωνο μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα από Διδύμους και Υδροχόο αντίστοιχα, μια όψη που χαρακτηρίζεται για την ισχυρή επιρροή που μπορεί να έχουμε στο περιβάλλον μας. Μπορούμε τώρα να επηρεάσουμε με τις γνώσεις ή τις ιδέες μας τους γύρω μας σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο, ή να επηρεαστούμε σε σημαντικό βαθμό από ένα άτομο που θα εμφανιστεί στην ζωή μας τώρα και θα αναπτυχθεί με τον καιρό μια καρμική σχέση. Κέρδη μπορούν να αποκτηθούν τώρα εάν βρισκόμαστε στην λάθος πλευρά του νόμου, καθώς ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης του υπόκοσμου, του σκοτεινού κόσμου των ναρκωτικών και του εγκλήματος. Ο άρχοντας του κάτω κόσμου ευνοεί επίσης την αποκάλυψη μυστηρίων και το ξεσκέπασμα μυστικών, και σε συνεργασία με τον εκ φύσης περίεργο Ερμή μπορεί να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις. Είναι δε μια εξαιρετική χρονική περίοδος να επισκεφτεί κανείς ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή, μια και θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να κάνει την «βουτιά» που απαιτείται σε προγενέστερα στάδια της ζωής του και να ξυπνήσει βαθιά θαμμένα συναισθήματα. Το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα αφορά κυρίως το α’ δεκαήμερο των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Στις 4 Ιουνίου, με λίγες ώρες απόσταση από το εξάγωνο Ερμή-Πλούτωνα, ακολουθεί η σύνοδος ΕρμήΔία στις πρώτες μοίρες των Διδύμων. Είναι μια όψη που φέρνει αισιοδοξία, χαρούμενη διάθεση και αποτελεί άγγελο καλών ειδήσεων. Η τύχη κάνει την εμφάνιση της σε πολλούς, επομένως είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή για δουλειά αλλά και επαφές. Οτιδήποτε βάλουμε στο μυαλό μας το διάστημα αυτό, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να το πετύχουμε. Ιδιαίτερη εύνοια παρουσιάζουν οι σπουδές, ειδικά εάν τις ξεκινήσουμε υπό την επιρροή της όψης, όπως και τα ταξίδια ή οι διακοπές. Η γοητεία μας, η διακριτικότητα και η διπλωματία που μας διακρίνουν λόγω της όψης, κάνουν ιδανικές τις συνθήκες να επιλύσουμε διαφορές με τους γύρω μας. Οι επαγγελματικές διαπραγματεύσεις και οι επιχειρηματικές συμφωνίες έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας και υψηλής κερδοφορίας, το ίδιο και οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Ας μην αμελούμε όμως να διασκεδάσουμε και να χαλαρώνουμε, ευγνωμονώντας το σύμπαν για όσα καλά μας πρόσφερε. Η σύνοδος Ερμή-Δία αφορά το πρώτο δεκαήμερο των Διδύμων, των Παρθένων, των Τοξοτών και των Ιχθύων, ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών.

Στις 12 Ιουνίου σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ερμή-Κρόνου από Διδύμους και Ιχθείς αντίστοιχα, που απαιτεί σκληρή διανοητική εργασία και αφοσίωση. Χρειάζεται πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά και στην επικοινωνία τις μέρες αυτές, μια και είναι πολύ πιθανά κάποια λάθη ή παρανοήσεις. Αφιερώστε χρόνο και μελετήστε προσεκτικά όλα τα δεδομένα, όταν πρόκειται να λάβετε σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις, και εν ανάγκη συμβουλευτείτε έναν ειδικό (δικηγόρο, λογιστή, φοροτεχνικό, κλπ.), για να αποφύγετε σοβαρά λάθη ή παραλείψεις. Μην βασίζεστε επ ουδενί στα λόγια των άλλων και καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στα δικά σας λόγια. Σε στενές σχέσεις ίσως να δημιουργηθεί κάποια απόσταση υπό την επιρροή της όψης, ακόμη και να επέλθει ένας χωρισμός. Το τετράγωνο των δύο πλανητών αναμένεται να επηρεάσει το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή τους Διδύμους, τις Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς.

Στις 17 Ιουνίου έχουμε άλλο ένα τετράγωνο, αυτή την φορά μεταξύ Ερμή και Ποσειδώνα από τις τελευταίες μοίρες των Διδύμων και Ιχθύων αντίστοιχα. Είναι μια όψη που λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός, καθώς παραμορφώνει την πραγματική εικόνα ή θολώνει την σκέψη μας. Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επαφές ή συνομιλίες μας και πολύ σαφείς στα λεγόμενα μας, για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε για λίγες μέρες τις σοβαρές επαγγελματικές συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις, μέχρι να καθαρίσει το μυαλό μας. Και στην προσωπική μας ζωή χρειάζεται αρκετή προσοχή το διάστημα αυτό. Το παραμικρό μπορεί να μας φαίνεται ύποπτο και να φανταζόμαστε πράγματα για το ταίρι μας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εάν συμβαίνει όμως κάτι περίεργο πίσω από την πλάτη μας, η αυξημένη μας καχυποψία λόγω του τετραγώνου θα μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε την απιστία ή την εξαπάτηση. Το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα αφορά κατά κύριο λόγο τις τελευταίες μοίρες των Διδύμων, των Παρθένων, των Τοξοτών και των Ιχθύων.

Κάποιες ώρες αργότερα, στις 17 και πάλι του μήνα, συναντά ο Ερμής την Αφροδίτη σε όψη συνόδου στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου. Η όψη ενθαρρύνει την προσωπική αλληλεπίδραση και κάνει τις επικοινωνίες αρμονικές και ευχάριστες, περιορίζοντας έτσι κατά τι την δυσμενή ενέργεια του τετραγώνου Ερμή-Ποσειδώνα. Μας βοηθάει να μοιραστούμε τα συναισθήματα αγάπης και στοργής και να εκφράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις σκέψεις μας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για ερωτικές εξομολογήσεις και ρομαντικά ραντεβού. Καθώς οι δύο πλανήτες ευνοούν και ενθαρρύνουν την συνεργασία, είναι εξαιρετικές οι συνθήκες να ξεκινήσει κανείς μια καινούργια συνεργασία ή να διευθετήσει διαφορές, εξομαλύνοντας τις σχέσεις. Είναι μια όψη που ευνοεί επίσης τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, καθώς θα εκφράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και θα δημιουργήσουμε εξαιρετικά έργα. Η όψη φέρνει θετική αύρα και εύνοια κυρίως σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των πρώτων μοιρών.

Στις 22 Ιουνίου, την μέρα της Πανσελήνου στον Αιγόκερω, έχουμε την επόμενη όψη, ένα εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Άρη από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα. Η όψη αυτή επιτείνει την αίσθηση του σκοπού, ενεργοποιεί το μυαλό και οξύνει τα αντανακλαστικά μας. Με θάρρος και μαχητικότητα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα τις μέρες αυτές. Ευνοούνται οι χειρωνακτικές εργασίες και οι επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, δεν θα έρθει όμως τίποτε εύκολα. Απαιτείται από την πλευρά μας σοβαρή προσπάθεια και αφοσίωση στον σκοπό. Ίσως να χρειαστούμε την στήριξη των γύρω μας στις προσπάθειες μας, και θα την έχουμε αρκεί να την ζητήσουμε. Πράγματα που έχουμε αφήσει ημιτελή, τώρα έχει έρθει η στιγμή να τα ολοκληρώσουμε. Η κοινωνικότητα και η προσωπική μας ακτινοβολία των ημερών βοηθούν ιδιαίτερα την προσωπική μας ζωή, ειδικά εάν είμαστε αδέσμευτοι. Ευνοημένοι των ημερών θα είναι τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του πρώτου δεκαημέρου.

Στις 26 Ιουνίου έχουμε ένα τρίγωνο Ερμή-Κρόνου από Καρκίνο και Ιχθείς αντίστοιχα, λίγο πριν να βρεθεί ο Κρόνος σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος. Ευνοημένοι της όψης είναι Καρκίνοι, Ιχθείς, Κριοί και Ζυγοί του δεύτερου δεκαημέρου των ζωδίων ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 19η  μοίρα των ζωδίων αυτών. Υπό την επιρροή του Κρόνου είμαστε προσεκτικοί και προσγειωμένοι, δίνοντας βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι εξαιρετική η όψη για διανοητική εργασία, σπουδές, μελέτες και έρευνα, για την λήψη σημαντικών αποφάσεων ή για επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές. Προσανατολισμένοι καθώς θα είμαστε στην επίτευξη πρακτικών αποτελεσμάτων, ευνοούνται τα μακροχρόνια σχέδια, η υπογραφή συμβολαίων ή οι αγοραπωλησίες ακινήτων.

Τέλος, στις 29 Ιουνίου έχουμε την τελευταία για τον μήνα όψη με εμπλεκόμενο τον Ερμή, ένα εξάγωνο με τον Ουρανό από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα, που φέρνει συναρπαστικά νέα και ενδιαφέρουσες συνομιλίες. Η καθημερινή ρουτίνα ίσως να μην είναι τόσο ελκυστική τις μέρες αυτές και να αποζητούμε δράσεις που θα μας βγάλουν από την πλήξη και την ανία. Νέες γνώσεις και καινούργιες γνωριμίες θα μας ενθουσιάσουν. Οι αισθήσεις μας βρίσκονται σε υπερδιέγερση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις σε αποκαλυπτικά οράματα ή λάμψεις διορατικότητας. Το ανοιχτό μας μυαλό στο νέο και νεωτεριστικό μπορεί επίσης να μας οδηγήσουν σε ατραπούς, που θα μας βοηθήσουν να επιλύσουμε τρέχοντα ή χρονίζοντα ζητήματα με νέους και πρωτότυπους τρόπους. Το ευεργετικό εξάγωνο αφορά κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Ιουνίου 2024

Ο Άρης εγκαταλείπει το ζώδιο της κυριαρχίας του στις 9 Ιουνίου για να περάσει στην συνέχεια στον Ταύρο. Από την θέση αυτή μας κάνει ικανούς να διεκπεραιώσουμε δύσκολες και σκληρές δουλειές. Ο Άρης κατά την διέλευση του αυτή γίνεται σταθερός, υπομονετικός, επίμονος και έχει την ανάγκη να στηρίξει την δύναμη του και να διοχετεύσει την ενέργεια του σε απτά ζητήματα και σε θέματα που αφορούν την υλική διάσταση. Γίνεται έτσι πρακτικός, πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, αλλά και ξεροκέφαλος. Εάν βάλει κάτι στο μυαλό του, δεν μπορεί κανείς να τον μεταπείσει. Η αντοχή που μπορεί να έχουμε το διάστημα αυτό είναι εκπληκτική, μερικές φορές όμως θα μας λείπει η διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά, μια και ο Ταύρος φημίζεται για την οκνηρία του  αλλά και τα αργά αντανακλαστικά του.

Μέσα στον μήνα σχηματίζει ο Άρης δύο μόνο όψεις, ένα εξάγωνο στις 22 Ιουνίου με τον Ερμή που αναλύθηκε ήδη, και ένα τετράγωνο στις 11/06 με τον Πλούτωνα από τις πρώτες μοίρες του Ταύρου και του Υδροχόου αντίστοιχα. Το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών μας δίνει το κουράγιο και την δύναμη να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε. Ωστόσο η έντονη επιθυμία που γεννά η όψη να αποκτήσουμε τον έλεγχο καταστάσεων ή ανθρώπων, μπορεί να μας οδηγήσει σε αγώνες επιβολής και σε αντιπαλότητες. Σε μια πολύ πιο υγιή εκδοχή της όψης, μπορεί να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την επαγγελματική μας ανέλιξη και την κατάκτηση μιας θέσης ευθύνης. Στην προσπάθεια μας αυτή καλό θα ήταν να αποφύγουμε να γίνουμε υπερβολικά διεκδικητικοί, ώστε να μην δημιουργήσουμε ανασφάλειες στους γύρω μας ή να αισθανθούν ότι απειλούνται από την παρουσία μας. Δεν είναι η ώρα να δημιουργήσουμε εχθρούς, που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας. Γι’ αυτό ας κινηθούμε με προσεκτικά βήματα. Το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα αναμένεται να επηρεάσει κατά κύριο λόγο το πρώτο δεκαήμερο των Ταύρων, των Λεόντων, των Σκορπιών και των Υδροχόων.

Καλό, ήρεμο και δημιουργικό μήνα να έχουμε!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU