Νέα Σελήνη στου Διδύμους στις 6 Ιουνίου 2024 : Παν μέτρον άριστον

Νέα Σελήνη στου Διδύμους στις 6 Ιουνίου 2024 : Παν μέτρον άριστον

Η πρώτη Νέα Σελήνη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 6 Ιουνίου και λαμβάνει χώρα στις 16 μοίρες 17 λεπτά των Διδύμων, στις 15:37 τοπική ώρα. Ένα φεγγάρι στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων φέρνει πάντοτε εξωστρέφεια, την έντονη επίσης επιθυμία για επαφές, γνωριμίες, ανταλλαγές απόψεων και αλλαγές στην καθημερινότητα, καθώς είναι ένα ζώδιο που σιχαίνεται την ρουτίνα και την μονοτονία. Ο αυθορμητισμός προέχει και η ασφάλεια εμπεδώνεται μέσα από το να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας με τους γύρω μας. Τις μέρες επιρροής της Νέας Σελήνης θα είμαστε αρκετά πιο ψύχραιμοι στις επαφές μας, μέχρι του σημείου που να εκληφθεί η στάση μας ως ένδειξη αδιαφορίας, κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τα συμφέροντα ή τις υποθέσεις μας. Το ζητούμενο τις μέρες αυτές είναι να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ συναισθήματος και διάνοιας.

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου, ένα οίκο που σε ατομικό επίπεδο συμβολίζει την σχέση μας με φιλοσοφικά και θεολογικά ζητήματα, με την ανώτατη εκπαίδευση, με την ανάγκη μας για πνευματική και κυριολεκτική εξερεύνηση και με τα μακρινά ταξίδια. Σε κοσμικό επίπεδο ο 9ος οίκος αφορά τα νομικά ζητήματα, τα δικαστήρια και τους δικαστές, τον κλήρο και τα θρησκευτικά δόγματα, την ηθική και τις επιστήμες, τις πανεπιστημιακές σχολές και γενικά την ανώτερη μόρφωση. Είναι επίσης η εμπορική ναυτιλία, το εμπόριο και οι συναλλαγές του κράτους με τις μακρινές χώρες. Ζητήματα αυτών των τομέων της προσωπικής και δημόσιας ζωής θα δούμε να ενεργοποιούνται τις επόμενες βδομάδες.

Ο δεύτερος δεκανός των Διδύμων, στον οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, έχει κυβερνήτη του ζωδίου τον Ερμή και του δεκανού την Αφροδίτη. Πρόκειται για το δεκαήμερο εκείνο που μπορεί καλύτερα από τους υπόλοιπους του ζωδίου να ισορροπήσουν λογική και συναίσθημα. Ο συνδυασμός των δύο πλανητών στον δεκανό αυτό χαρίζει αντίληψη, προνοητικότητα και καλλιτεχνικά ταλέντα. Επιδιώκουμε δε να κάνουμε τους γύρω μας ευτυχισμένους.

Ο Ωροσκόπος του φεγγαριού βρίσκεται στον Ζυγό, κάτι που δεν βοηθάει να εκφράσουμε τις απόψεις ή τις σκέψεις, πόσο μάλλον τα συναισθήματά μας, καθώς θα πρέπει πρώτα να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε λάβει όλες τις πιθανές παραμέτρους υπόψιν. Ο Ζυγός είναι γνωστός για την αναποφασιστικότητα και τον δισταγμό του, όπως και για την τάση του να προσπαθεί να γίνεται αρεστός στους πάντες. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του, βρίσκεται προς στιγμή στους Διδύμους, που δηλώνει διάσπαση δυνάμεων, μια και είναι πολύ πιθανό να προσπαθούμε να πετύχουμε πολλούς στόχους ταυτόχρονα. Βρίσκεται δε στον 9ο ηλιακό οίκο, και από την θέση της αυτή στρέφει την προσοχή μας στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στα συμβάντα σε άλλες χώρες. Ο Ωροσκόπος σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο (αρμονία μεταξύ πραγματικής φύσης και συμπεριφοράς), τρίγωνο με την Σελήνη (προσαρμοστικότητα και ψυχική ισορροπία) και τρίγωνο με την Αφροδίτη (κάνει τα άτομα γοητευτικά, φιλικά και θέλουν να ευχαριστούν τους γύρω τους).

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης που αντιπροσωπεύει την εξουσία, βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, μια θέση που δίνει βαθύ συναίσθημα, που όμως αφορά την καριέρα και την κοινωνική θέση. Φέρνει όμως και διαίσθηση, μέσα από την οποία μπορούν να αντιληφθούν την διάθεση του κοινού απέναντι τους. Θέλουν να γίνουν αρεστοί, επιδιώκουν να γίνουν αποδεκτοί και παλεύουν να το πετύχουν με κάθε δυνατό τρόπο. Ο κυβερνήτης του Καρκίνου, η Σελήνη, διέρχεται τον 9ο οίκο, που ευνοεί την εκπαίδευση, τα μακρινά ταξίδια και την διδασκαλία. Το Μεσουράνημα σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο, που δείχνει επιμονή και ειλικρίνεια στις επιδιώξεις τους, όταν κυνηγούν έναν συγκεκριμένο στόχο.

Οι κύριες όψεις της Νέας Σελήνης είναι μια σύνοδος με την Αφροδίτη και ένα τετράγωνο με τον Κρόνο. Δευτερεύουσες αλλά σημαντικές όψεις είναι ένα τρίγωνο Δία-Πλούτωνα και ένα τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα. Ως αναφορά τους απλανείς αστέρες, το φεγγάρι του Ιουνίου σχηματίζει σύνοδο με τον Ρίγκελ στο αριστερό πόδι του Ωρίωνα.

Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Αφροδίτης μας παροτρύνει να χαρούμε την ζωή και να χαρίσουμε στον εαυτό μας στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Είναι μια ήπια όψη που ευνοεί τον ρομαντισμό, και ως εκ τούτου τα ραντεβού και τις καινούργιες γνωριμίες. Οι ελεύθεροι ίσως να γίνουν αυτή την περίοδο λίγο νοσταλγικοί, αναπολώντας μια προηγούμενη σχέση ή έναν ερωτικό σύντροφο του παρελθόντος. Ως προς τους δεσμευμένους, η σύνοδος των δύο ουράνιων σωμάτων μας κάνει πιο ευαίσθητους και αισθανόμαστε την ακαταμάχητη ανάγκη να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι τα δικά μας άτομα ευτυχισμένα. Επειδή ωστόσο ενεργοποιείται η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και της πολυτέλειας, τις μέρες γύρω από την Νέα Σελήνη καλό θα ήταν να έχουμε τον νου μας στις δαπάνες μας, γιατί όλο και κάτι καινούργιο θα θέλουμε να ψωνίσουμε ή να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας με μια κούρα ή ένα σπα.

Το τετράγωνο από την άλλη Σελήνης-Κρόνου έρχεται να περιορίσει την επιρροή της ευχάριστης και ανάλαφρης όψης Σελήνης-Αφροδίτης και να μας προσγειώσει, φέρνοντας σοβαρότητα και αναγκάζοντας μας να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεων μας. Ο Κρόνος είναι υπέρμαχος της αφοσίωσης στην σκληρή δουλειά, στο καθήκον και στην διεκπεραίωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των υποχρεώσεων μας. Ευνοεί την υπευθυνότητα και την συνέπεια και απεχθάνεται την τεμπελιά, την οποία και τιμωρεί στην πρώτη ευκαιρία. Τις μέρες αυτές ίσως να επωμισθούμε πρόσθετες υποχρεώσεις ή να υπάρξουν δύσκολες υποθέσεις που θα πρέπει να διεκπεραιώσουμε, που θα απαιτήσουν πειθαρχία και αυξημένη προσοχή. Από την μια λοιπόν έχουμε την ανάγκη να περάσουμε καλά με την σύνοδο Αφροδίτης-Σελήνης, από την άλλη όμως μας καλεί το καθήκον και οι αυξημένες μας υποχρεώσεις. Ιδανικό θα ήταν να βρούμε την μέση οδό, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης, χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος των υποχρεώσεων μας.

Το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα αυξάνει με δραματικό τρόπο την δύναμη της επιρροής μας. Το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε χρήση αυτής της δύναμης για να μεταμορφώσουμε θετικά την ζωή μας, το περιβάλλον μας ή την ζωή των γύρω μας. Θα νιώσουμε πιθανόν ότι ελέγχουμε τις καταστάσεις και ότι έχουμε την δύναμη να γυρίσουμε το «παιχνίδι» υπέρ μας. Τα πιο σημαντικά κέρδη που μπορεί να φέρει η όψη σχετίζονται με την διατήρηση ενός υψηλού φρονήματος και την αλτρουιστική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Οι αλλαγές και μεταμορφώσεις που μπορεί να φέρει η όψη θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσα από μια προαγωγή στην δουλειά μας, οδηγώντας σε μια μισθολογική αύξηση, άρα στην βελτίωση των βιοτικών συνθηκών μας. Τα ταξίδια που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν αυτή την χρονική περίοδο, ειδικά τα μεγάλων αποστάσεων, μπορούν να έχουν μεταμορφωτική επίδραση στην ζωή μας ή να χαραχθούν στην μνήμη μας σαν μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Η όψη τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα μας δίνει το κουράγιο και την δύναμη να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε. Ωστόσο η έντονη επιθυμία που γεννά η όψη να αποκτήσουμε τον έλεγχο καταστάσεων ή ανθρώπων, μπορεί να μας οδηγήσει σε αγώνες επιβολής και σε αντιπαλότητες. Σε μια πολύ πιο υγιή εκδοχή της όψης, μπορεί να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την επαγγελματική μας ανέλιξη και την κατάκτηση μιας θέσης ευθύνης. Στην προσπάθεια μας αυτή καλό θα ήταν να αποφύγουμε να γίνουμε υπερβολικά διεκδικητικοί, ώστε να μην δημιουργήσουμε ανασφάλειες στους γύρω μας ή να αισθανθούν ότι απειλούνται από την παρουσία μας. Δεν είναι η ώρα να δημιουργήσουμε εχθρούς, που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων μας. Γι’ αυτό ας κινηθούμε με προσεκτικά βήματα.

Όσο για τον απλανή αστέρα Rigel από το αριστερό γόνατο του αστερισμού του Ωρίωνα, πρόκειται για ένα αστέρι που φέρει ποιότητες Άρη και Δία. Ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι ο σημαντικότερος εκτός του ηλιακού μας συστήματος και του αποδίδονται ποιότητες Δία-Κρόνου. Κατά τον Πτολεμαίο δίνει ενεργοποιημένο μια ισχυρή και αξιοπρεπή φύση, αυτοπεποίθηση, αλλά και ασυνέπεια, αλαζονεία, βία, ασέβεια, ευημερία υλική μέσα από ταξίδια ή το εμπόδιο, αλλά και κινδύνους προδοσίας ή κινδύνους από δηλητήρια. Θεωρείτο από τους Ρωμαίους ότι ήταν ένα αστέρι-προάγγελος κακών ειδήσεων για τα βοοειδή αλλά και για τις καιρικές συνθήκες, με την έλευση βίαιων καταιγίδων ή καταστροφικών βροχοπτώσεων.

Ο Rigel ή ο «β» του Ωρίωνος, είναι ένα από τα επτά λαμπρότερα αστέρια του νυχτερινού ουρανού. Δίνει λαμπρότητα, τιμή, πλούτη και ευτυχία σε όσους τον έχουν στον γενέθλιο τους χάρτη. Εάν είναι κανείς ικανός και ισορροπημένος στις δράσεις του, θα απολαύσει τεράστιες επιτυχίες. Επειδή όμως ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι στο σύνολό του και κατά βάση δυσοίωνος, θα φέρει δυσμένεια σε όσους είναι ανόητοι, δεν έχουν μέτρο ή είναι ασεβείς.

Η σύνοδος του Rigel με τον Ήλιο, υποδηλώνει τόλμη και έναν ευέξαπτο χαρακτήρα. Η αυθάδεια και η απειθαρχία είναι δυνατή. Είναι μια όψη που συνδέεται με αιματοχυσία, πολέμους, συγκρούσεις με πολλούς εχθρούς και στρατιωτικές νίκες. Θα χρειαστεί όμως συνεχής μάχη για την διατήρηση των κεκτημένων που κατακτήθηκαν είτε στα πολεμικά μέτωπα, είτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Η σύνοδος του απλανούς αστέρα με την Σελήνη δίνει λαμπρή ζωή, σπουδαία, διακεκριμένη και λαμπερή φύση. Συνεπάγεται όμως και πολύ ανησυχία, απογοητεύσεις, τραυματισμούς, αναποδιές και ανατροπές της τύχης, ασθένειες ή κακή υγεία της συζύγου ή της μητέρας. Η ενεργοποίηση του αστέρα μέσα από την συγκεκριμένη όψη μας αναγκάζει να ζήσουμε στιγμές αγωνίας λόγω οικογενειακών προβλημάτων ή ζητημάτων υγείας. Είναι πολύ πιθανή η εκδήλωση χρόνιων παθήσεων και η διάγνωση δύσκολων ή ενδεχομένως σοβαρών ασθενειών. Γενικά θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στον δρόμο προς την επιτυχία, η οποία για να κατακτηθεί και να διατηρηθεί, θα πρέπει να απαρνηθεί κανείς την ανήσυχη και ασταθή φύση του. Και όταν όμως αυτή κατακτηθεί, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει η πτώση και να βιώσουμε μεγάλες απώλειες και απαξίωση.

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου καλεί για εξισορρόπηση μεταξύ σκληρής δουλειάς και απολαύσεων και την απόλαυση και των δύο όψεων του νομίσματος. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ωστόσο ως δικαιολογία για να αποφύγουμε τις κοινωνικές συνευρέσεις τον εργασιακό μας φόρτο. Ούτε όμως και να παραμελούμε τα καθήκοντα μας, γιατί έχουμε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης. Η πρόκληση των ημερών θα είναι να βρούμε τις σωστές ισορροπίες, που να ικανοποιούν εμάς αλλά και τους γύρω μας. Η γείωση μας έξω, στην φύση, που είναι μοναδική την περίοδο αυτή στις αρχές του καλοκαιριού, μας βοηθάει να εναρμονιστούμε με μεγαλύτερη ευκολία με τους φυσικούς κύκλους ζωής, που εναλλάσσονται μεταξύ δράσης και ανάπαυλας.

Η Νέα Σελήνη στον 2ο δεκανό των Διδύμων δείχνει μια πάλη μεταξύ των γονικών μας υποχρεώσεων και της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών, είτε πρόκειται για την καριέρα μας ή για την χαλάρωση και διασκέδαση μας. Συνιστάται να υπάρχουν ισορροπίες, ειδικά στον ρόλο μας ως γονείς, για να μην εξαντληθούμε από την υπερβολική προσπάθεια. Η ενεργοποίηση του σταθερού αστέρα Rigel αφήνει πολλά περιθώρια για επιτυχία των επιδιώξεων μας και την κατάκτηση της επιτυχίας, υπάρχει όμως και μεγάλη πιθανότητα αποτυχίας εάν δεν προσεγγίσουμε το κάθε τι με ταπεινότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Η ενεργοποίηση ωστόσο του Rigel σε κοσμικό επίπεδο αυξάνει τις ανησυχίες για επιπρόσθετη βία και αιματοχυσίες ανά την υφήλιο, σε μια εποχή μάλιστα που το αίμα κοντεύει να μας πνίξει. Ένταση ή και αιματοχυσία μπορεί επίσης να προέλθει από θρησκευτικούς φανατισμούς μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων, κάτι που βλέπουμε όλο και συχνότερα να συμβαίνει στις πόλεις της δύσης. Ας είμαστε προσεκτικοί τις μέρες που ακολουθούν, ως προς τους χώρους που κινούμαστε, για να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σωματική μας ακεραιότητα. Τουλάχιστον ας προστατευθούμε από την βία στις πόλεις μας, γιατί για την βία και την αιματοχυσία στα πολεμικά μέτωπα δεν μπορούμε δυστυχώς να κάνουμε τίποτε. Συνιστάται επίσης να είμαστε πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, ειδικά όταν προαναγγέλλονται έντονες καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU