Διελεύσεις και όψεις Ιανουαρίου 2023

Διελεύσεις και όψεις Ιανουαρίου 2023

Χρόνια Πολλά και καλά αγαπητοί μου φίλοι. Είθε να έχουμε μια ήρεμη και δημιουργική χρονιά, γεμάτη σπουδαία επιτεύγματα!

Η αυγή του νέου έτους μας βρίσκει αυτή τη φορά με τρεις πλανήτες ανάδρομους, τον Ουρανό στον Ταύρο, ανάδρομο από 24 Αυγούστου, τον Άρη στους Διδύμους, ανάδρομο από 30 Οκτωβρίου και τον Ερμή στον Αιγόκερω, ανάδρομο από τις 30 Δεκεμβρίου. Το καλό είναι ότι μέσα στον μήνα θα επιστρέψουν και οι τρεις στην ορθή τους φορά, αλλά οι πρώτες εβδομάδες του νέου έτους θα είναι κάπως δύσκολες για όλους μας.

Ο Ήλιος βρίσκεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω, για να περάσει στην συνέχεια στον Υδροχόο. Ο Ερμής παραμένει για όλο τον μήνα στον Αιγόκερω και η Αφροδίτη θα περάσει στις 3 Ιανουαρίου από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, για να καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο Άρης δεν πραγματοποιεί διέλευση ούτε αυτό τον μήνα, και θα αργήσει ακόμη αρκετά το πέρασμα του από τους Διδύμους στον Καρκίνο. Προς το παρόν θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς που τελειώνει η ανάδρομη πορεία του και θα μπορέσουν να πέσουν λίγο οι έντονοι τόνοι των τελευταίων μηνών.

Η Πανσέληνος στις 7 Ιανουαρίου στον Καρκίνο θα στρέψει την προσοχή μας σε οικογενειακά ζητήματα και στους δεσμούς μας με τα μέλη της οικογένειας. Ένα τρίγωνο με τον Ουρανό μας επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μας εκπλήξουν ξαφνικά γεγονότα και ανατροπές. Η Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου στον Υδροχόο, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, σε εξάγωνο με τον Δία και σε τρίγωνο με τον Άρη, υποδηλώνει ότι έφτασε η κατάλληλη χρονική στιγμή για ανάληψη δράσης. Ακόμη και αν δεν είχαμε προγραμματίσει κάτι, το διάστημα αυτό όλο και κάτι θα αναλάβουμε, μια και η ενέργεια των πλανητών δεν θα μας αφήσει άπρακτους.

Στις 8 Ιανουαρίου μπαίνει η Λίλιθ, η Μαύρη Σελήνη, στο ζώδιο του Λέοντα και το διάστημα παραμονής της στο ζώδιο αυτό της φωτιάς, θα υποκύψουν πολλοί σε πειρασμούς! Θα είναι έντονη η ανάγκη μας να απελευθερωθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά, όποια και αν είναι αυτά, και να ανασάνουμε ελεύθερα. Η τάση αυτή όμως μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή, εάν εγκαταλείψουμε μια δουλειά, χωρίς να έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για κάτι καινούργιο. Ένα νέο ρομαντικό ειδύλλιο θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή μας και να μας απορροφήσει τελείως, παραμελώντας υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις. Οι σχέσεις μας δε με τους απογόνους μας θα επιδεινωθούν σε σημαντικό βαθμό και θα επισκιάζονται από ψέματα και δυσπιστία.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Ιανουαρίου 2023

Ο Ήλιος βρίσκεται από τις 21 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου, μια διέλευση που ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου, για να περάσει για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα στο ζώδιο του Υδροχόου. Όταν διέρχεται ο Ήλιος μέσα από το γήινο ζώδιο του Αιγόκερου αυξάνεται η επιθυμία μας να ανέβουμε κοινωνικά ή επαγγελματικά, να κατακτήσουμε θέσεις και αξιώματα, να βελτιώσουμε την θέση μας στην κοινωνική ή επαγγελματική ιεραρχική κλίμακα. Είμαστε ευσυνείδητοι εργάτες, σοβαροί και προσγειωμένοι, αφοσιωμένοι απόλυτα στους στόχους μας.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο συντηρητικό, καθώς κυβερνάται από τον Κρόνο. Είναι προσηλωμένος στην παράδοση και τιμά πολλές φορές τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα. Πουριτανός σε μεγάλο βαθμό, ζει με αξίες μιας άλλης εποχής, κάτι που μπορεί να τον κάνει να φαίνεται ρομαντικός. Στην ουσία είναι όμως κολλημένος. Είναι οικονόμος, εξοικονομώντας τόσο χρήματα όσο και ενέργεια. Είναι συνήθως ένα άτομο αξιοπρεπές, λίγο ντροπαλό σε κοινωνικές εκδηλώσεις, συναισθηματικά συγκρατημένο, αλλά και συμφεροντολόγος. Η αίσθηση της οικονομίας μπορεί να καταλήξει σε τσιγκουνιά και μιζέρια. Και δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα, αλλά και για το συναίσθημα.

Σαν θετικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Αιγόκερως είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος, πρακτικός και επιφυλακτικός, τελειομανής αλλά και σκληρά εργαζόμενος. Τα αρνητικά του χαρακτηριστικά είναι ότι γίνεται συχνά δεσποτικός, ψυχρός και επικριτικός, είναι πεισματάρης και δεν συγχωράει εύκολα, είναι φιλόδοξος και υλιστής. Κυρίως όμως, το μυαλό κυβερνάει την καρδιά!

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο, χρωματίζουν την περίοδο τα ειδικά χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ο Υδροχόος, ένα ζώδιο του αέρα, σταθερό ως προς την ποιότητα του, κυβερνάται από τον επαναστάτη Ουρανό. Κατά μια έννοια είναι σε πολλά πράγματα το αντίθετο του Αιγόκερου. Αντιπαθεί τον αναχρονισμό και την συντηρητική νοοτροπία, μάχεται για το καλό της ανθρωπότητας και παλεύει για τον συλλογικό μετασχηματισμό προς πιο ανθρωποκεντρικές κοινωνίες. Επαναστάτης την ιδιοσυγκρασία, δεν ανέχεται εύκολα έναν συμβατικό τρόπο ζωής. Η απαίτηση για προσωπική ελευθερία είναι ισχυρή, αλλά είναι άτομο αφοσιωμένο, πιστό και ειλικρινές, ιδίως με τα άτομα που έχει στην καρδιά του.

Είναι αλτρουιστής, προοδευτικός στις αντιλήψεις, εφευρετικός, διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα, είναι όμως και απρόβλεπτος, όπως και ο πλανήτης που τον κυβερνά, πανέξυπνος και πολυμήχανος. Τον έλκουν ζητήματα επιστήμης, τεχνολογίας και μεταφυσικής.

Αρκετές είναι οι όψεις του Ήλιου μέσα στον Ιανουάριο. Η πρώτη σχηματίζεται στις 5 του μήνα και πρόκειται για ένα ευοίωνο τρίγωνο Ήλιου-ανάδρομου Ουρανού. Προμηνύει μια ξαφνική θετική αλλαγή που θα μοιάζει με παρέμβαση ανώτερων δυνάμεων. Όμορφες εκπλήξεις, αλλαγές και αναπροσαρμογές σκηνικού, πρωτότυπες επιλογές ή ανατρεπτικές και ακραίες στιλιστικές επιλογές και μια τάση ανεξαρτησίας είναι τα πιθανά σενάρια των ημερών γύρω από την όψη. Αφορά τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του β’  δεκαημέρου.

Ακολουθεί στις 7 Ιανουαρίου μια σύνοδος Ήλιου-ανάδρομου Ερμή, που αναμένεται να φέρει αυξημένες συζητήσεις, αλλά και έντονη κινητικότητα, πολλές συναντήσεις και κοινωνικότητα. Στις συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις θα προσπαθήσει η κάθε πλευρά να προωθήσει το έργο της, να πετύχει ένα καλύτερο πλασάρισμα, ίσως να γίνουν και επαφές με επώνυμα ή σημαντικά πρόσωπα, το αποτέλεσμα ωστόσο δεν θα είναι αυτό που θα θέλαμε, κυρίως λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του β’ δεκαημέρου.

Στις 13 Ιανουαρίου έχει σειρά ένα εξάγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, μια όψη που είναι ιδανική για ξεκούραση και χαλάρωση. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να αναγεννηθείτε, γιατί θα πρέπει να είστε ακμαίοι για την συνέχεια. Θα φέρει όμως και μια ρομαντική διάθεση, μόνο που η ονειροπόληση μπορεί να μας βγάλει σε στιγμές από τον δρόμο και να πελαγοδρομούμε. Είναι η όψη που αυξάνει τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, «ερεθίζει» την φαντασία και γεννά όμορφα καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Ευνοημένοι της όψης είναι τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Στις 18 Ιανουαρίου έχουμε την τελευταία όψη του Ήλιου από τον Αιγόκερω, μια σύνοδο με τον Πλούτωνα, που αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους του γ’ δεκαημέρου. Είναι μια όψη που θα φέρει καχυποψία μεταξύ συντρόφων, συνεργατών ή φίλων, μπορεί και να γεννήσει το ερέθισμα για μια έρευνα σε βάθος, προκειμένου να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα. Η διεισδυτικότητα των ημερών, σε συνδυασμό με την οξυδέρκεια, μπορούν να αποκαλύψουν κάποια ζητήματα, και μέσα από τις αποκαλύψεις να έρθει το οριστικό τέλος σε καταστάσεις, το κλείσιμο ενός κύκλου.

Στις πρώτες του μοίρες στον Υδροχόο, συναντά ο Ήλιος τον Δια στις 24 Ιανουαρίου, σε όψη εξαγώνου. Ο επεκτατικός Δίας αναμένεται να φέρει τις μέρες γύρω από την όψη τύχη και ευκαιρίες επέκτασης, άνοιγμα προοπτικών και πολλές και μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Λύσεις θα βρεθούν σχετικά εύκολα τις μέρες αυτές, ακόμη και στα πιο δύσκολα ή περίπλοκα προβλήματα. Ευνοημένοι της όψης θα είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του πρώτου δεκαημέρου.

Τέλος, στις 29 Ιανουαρίου συναντά ο Ήλιος τον ορθόδρομο πλέον Άρη σε όψη τριγώνου, από Υδροχόο και Διδύμους αντίστοιχα. Πρόκειται για μια όψη που θα μας δώσει πολύ μεγάλα αποθέματα ενέργειας και την ενεργητικότητα να δράσουμε και να φέρουμε θετικές αλλαγές στην ζωή μας. Μας προσφέρεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να απαλλαγούμε από επιβλαβείς συνήθειες ή από εξαρτήσεις πάσης μορφής. Η υπερβάλλουσα ενέργεια καλό θα ήταν να εκτονωθεί μέσα από φυσική δραστηριότητα ή άσκηση, για να μην μας οδηγήσει σε εκνευρισμό, άρα και σε συγκρούσεις. Προσοχή ωστόσο στα ατυχήματα. Το τρίγωνο Ήλιου-Άρη αφορά κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του α’ δεκαημέρου.

Ερμής – Όψεις Ιανουαρίου 2023

Ο Ερμής μας έχει συνηθίσει σε γρήγορα περάσματα μέσα από τα ζώδια, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και αυτό το μήνα. Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω, σε ένα ζώδιο που μπήκε στις 6 Δεκεμβρίου και θα το εγκαταλείψει στις 11 Φεβρουαρίου. Για την επαγγελματική μας ζωή δεν είναι ο καλύτερος μήνας ο Ιανουάριος, μια και λόγω του Ερμή αλλά και των ανάδρομων Ουρανού και Άρη, πολλά ζητήματα θα είναι στάσιμα. Αποφύγετε νέα εγχειρήματα, εκτός και εάν είστε γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή. Είναι καλύτερα να αφιερώσει κανείς χρόνο και ενέργεια να ολοκληρώσει δράσεις που έχει ξεκινήσει σε ένα προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα μπορούμε πλέον σταδιακά να αρχίσουμε να κλείνουμε εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του. Πλέον δεν θα είναι απαγορευτικό να συνάψουμε καινούργιες συμφωνίες ή να υπογράψουμε συμβάσεις και συμβόλαια. Στις 14 και στις 22 Ιανουαρίου σχηματίζει ο Ερμής θετικές όψεις με τους σεληνιακούς κόμβους, που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην δουλειά μας. Ειδικά στις 22 Ιανουαρίου μπορούν να εκπληρωθούν οι επαγγελματικές σας επιθυμίες. Ενδείκνυται δε, να ζητήσετε κάτι από τον εργοδότη σας, που θέλατε από καιρό, και υπάρχουν καλές πιθανότητες να ικανοποιηθεί το αίτημα σας.

Δεν είναι πολλές οι όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης μέσα στον μήνα, μια όψη ωστόσο επαναλαμβάνεται μέσα στον Ιανουάριο. Αυτή είναι ένα τρίγωνο με τον Ουρανό στις 8 και 29 Ιανουαρίου. Στην πρώτη τους συνάντηση στις 8 Ιανουαρίου, τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται σε ανάδρομη κίνηση, στην δεύτερη έχουν ολοκληρώσει τους ανάδρομους κύκλους τους και βρίσκονται πλέον ορθόδρομα. Πρόκειται για μια όψη που προαναγγέλλει εφευρετικότητα, ξαφνικές και πρωτότυπες ιδέες, αλλά και εκκεντρικές συμπεριφορές. Η γνώμη μας για κάποια ζητήματα μπορεί να αλλάξει και να γίνει λίγο πιο προχωρημένη, μέχρι και ανατρεπτική ή προκλητική.

Ιδίως κατά την δεύτερη συνάντηση των πλανητών σηματοδοτείται μια περίοδος που είναι θετική για σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας. Ενδείκνυται για επικοινωνία με φιλικά πρόσωπα και μπορούν να επιλυθούν σχετικά εύκολα και προς όφελος μας ζητήματα προσωπικής φύσης. Αξιόπιστο εξοπλισμό μπορούμε να προμηθευτούμε τις μέρες αυτές για τις ανάγκες του σπιτιού ή της επιχείρησης μας. Αφορά τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Άρης – Όψεις Ιανουαρίου 2023

Ο Άρης δεν πραγματοποιεί διέλευση μέσα στον μήνα και συνεχίζει να κινείται στους Διδύμους, μετά τις 12 Ιανουαρίου πλέον ορθόδρομος. Πέρα από το τρίγωνο του με τον Ήλιου στις 29 Ιανουαρίου, που αναλύθηκε πιο πάνω, σχηματίζει και ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη στις 9 του μήνα. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει φλερτ και μια έντονα ερωτική διάθεση, διασκέδαση και γνωριμίες. Το πάθος θα είναι έντονο και οι σεξουαλικές επαφές μοναδικές, αλλά ο ανάδρομος Άρης δεν θα επιτρέψει την ευόδωση των νέων σχέσεων, καθώς πολλές από αυτές θα καταλήξουν σε εντάσεις και διαπληκτισμούς. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του α’ δεκαημέρου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU