Νέα Σελήνη-Έκλειψη Ηλίου στις 20.04 στον Κριό : Η αρχή της μετάβασης σε έναν άλλο κόσμο…

Νέα Σελήνη-Έκλειψη Ηλίου στις 20.04 στον Κριό : Η αρχή της μετάβασης σε έναν άλλο κόσμο…

Η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη στον Κριό λαμβάνει χώρα στις 20 Απριλίου στις 07:12 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στην τελευταία μοίρα του ζωδίου (29 μοίρες 49 λεπτά). Θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και θα είναι ορατή από τμήματα της νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια υβριδική ηλιακή έκλειψη, ένα σπάνιο είδος εκλείψεων, η οποία ξεκινάει σαν δακτυλιοειδής και ολοκληρώνεται σαν ολική. Μια υβριδική έκλειψη ηλίου αποτελεί ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός, που εισάγει σημαντικές αλλαγές, φέρνει νέα ξεκινήματα αλλά και ευκαιρίες που αλλάζουν την πορεία της ζωής. Θα υπάρξει μια αποφασιστικής σημασίας αλλαγή στην περιρρέουσα ενέργεια, που θα μας εμπνεύσει να αναλάβουμε δράση, να κυνηγήσουμε τα πάθη μας και να ξεκινήσουμε νέα έργα. Πολλές φορές θεωρείται ότι υποδηλώνει μια σημαντική μετάβαση ή μια μετατόπιση μεταξύ δύο κόσμων! Υβριδικές ηλιακές εκλείψεις προβλέπεται να υπάρξουν μόνο 7 μέσα στον 21ο αιώνα, στο σύνολο των 224 ηλιακών εκλείψεων!

Είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς που διανύουμε, ανοίγοντας τον εαρινό διάδρομο εκλείψεων, αλλά και η πρώτη στον άξονα Κριού – Ζυγού. Η ηλιακή έκλειψη θα συμβεί στην τελευταία μοίρα του Κριού, και από την θέση της αυτή θα εκφράσει συμπυκνωμένα όλες τις ενέργειες και τις ιδιότητες του ζωδίου. Ο Κριός είναι ατρόμητος, φλογερός, φιλόδοξος, ανεξάρτητος και αυθόρμητος. Δρα αυτόματα, αστραπιαία και σκέφτεται μετά. Η λέξη-κλειδί του ζωδίου είναι το «είμαι», οπότε η παρούσα έκλειψη στρέφει την προσοχή μας στην αίσθηση του εαυτού μας. Σημαντικές συνειδητοποιήσεις θα υπάρξουν υπό την επιρροή της και θα γεννηθούν παρορμητικά συναισθήματα. Υπό αίρεση αναμένεται να βρεθούν οι προσωπικοί μας στόχοι, όπως και η εικόνα που παρουσιάζουμε στον κόσμο.

Κυβερνήτης της έκλειψης στον Κριό είναι ο Άρης, ο πλανήτης των συγκρούσεων και του πολέμου, ο οποίος στην παρούσα φάση διέρχεται το ζώδιο του Καρκίνου. Μας προϊδεάζει για γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες βδομάδες, τα οποία θα είναι έντονα και δυναμικά. Αναμένεται να υπάρξουν πολλά ξαφνικά συμβάντα, τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους με τέτοιους ρυθμούς, που δεν θα προλαβαίνουμε να τα αφομοιώσουμε. Οι συγκρούσεις θα οξυνθούν, τα πολεμικά μέτωπα είναι πιθανόν να πολλαπλασιαστούν, καθώς οι αναφλέξεις θα είναι πλέον αναπόφευκτες, αλλά θα έχουν βραχεία διάρκεια, μια και θα υπάρχει ετοιμότητα για συμβιβασμούς και διπλωματική επίλυση των προβλημάτων.

Η τελευταία μοίρα του Κριού, που λαμβάνει χώρα η έκλειψη του Ήλιου, όπως και η τελευταία μοίρα κάθε ζωδίου, θεωρείται αναιρετική, είναι εξαιρετικά φορτισμένη και προκαλεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο σημαντικά γεγονότα με έντονα καρμική χροιά. Καθώς πλησιάζει το κλείσιμο ενός κύκλου, με την ολοκλήρωση της διέλευσης του Ήλιου μέσα από το ζώδιο, υπάρχει η έντονη πίεση του χρόνου να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες ή να επιτευχθεί ένας στόχος. Και καθώς η υβριδική έκλειψη της 20ης Απριλίου πραγματοποιείται κοντά στον Βόρειο Δεσμό, τα αστέρια μπορούν τώρα να προκαλέσουν τεράστιας έκτασης και σημασίας γεγονότα για την ατομική και συλλογική μας εξέλιξη.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης ή ο πρώτος ηλιακός οίκος πέφτει στο ζώδιο του Ταύρου, ο κυβερνήτης του οποίου, η Αφροδίτη, διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων και τον δεύτερο ηλιακό οίκο. Ο αργός και σε στιγμές τεμπέλης Ταύρος αναμένεται να φρενάρει κατά τι τους ξέφρενους ρυθμούς του Κριού, και η θέση της Αφροδίτης δεν αφήνει πολλές ελπίδες για ολοκλήρωση των δράσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Ο τομέας του ωροσκόπου ενεργοποιείται από την παρουσία του Ερμή, που βρίσκεται σε στάση, καθώς γυρίζει ανάδρομος την επόμενη μέρα, και του Ουρανού. Σχηματίζει δε ο ωροσκόπος όψεις συνόδου με Ήλιο (ουσιαστική σύνδεση με τον πραγματικό μας εαυτό), Σελήνη (προσαρμοστικότητα και ψυχική ισορροπία) και Βόρειο Δεσμό.

Το μεσουράνημα (Medium Coeli) ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου, ο τομέας που απεικονίζει την εξουσία, βρίσκεται στον Αιγόκερω, που δείχνει την προσήλωση σε ζητήματα καριέρας και στην ολοκλήρωση των δράσεων που έχουν ξεκινήσει. Κυβερνήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, που βρίσκεται στον 11ο οίκο, και από την θέση του αυτή δείχνει ότι η ολοκλήρωση των δράσεων ή η επιτυχία των στόχων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την στήριξη γνωστών και φίλων. Ενεργοποιείται ο οίκος από την παρουσία του Πλούτωνα, ο οποίος διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην έκλειψη και μας προϊδεάζει για αναπάντεχες ανατροπές, σχηματίζονται δε τετράγωνα με τον Ήλιο (ιδεολογική κρίση), την Σελήνη (επαγγελματική αστάθεια) και τον Δία (υπερφίαλες φιλοδοξίες και υπερεκτίμηση των ικανοτήτων).

Κυρίαρχη όψη της έκλειψης είναι ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που τονίζει την ανάγκη μας να έχουμε τον έλεγχο. Και αν λάβουμε υπόψιν ότι κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Άρης, μπορούμε να ασφάλεια να περιμένουμε αγώνες για την εξουσία, μάχες για την επικράτηση, αλλά και έντονες ή μεγάλες κρίσεις! Πέρα από το τετράγωνο του Πλούτωνα, παρατηρούνται ένα εξάγωνο του Κρόνου με την έκλειψη, μια ευρεία σύνοδος με τον Δία, ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και μια σύνοδος Ερμή σε στάση με τον Ουρανό.

Το τετράγωνο Έκλειψης-Πλούτωνα μας παρέχει τα κίνητρα να κινηθούμε και να διεκδικήσουμε, έχουμε περισσότερη ενέργεια αλλά και την δύναμη να αναλάβουμε δράση. Έχουμε όμως ταυτόχρονα ανάγκη για περισσότερη δύναμη και επιρροή, κάτι που μας ωθεί να είμαστε πολύ πιο διεκδικητικοί ή ακόμη και χειριστικοί στις σχέσεις με τους γύρω μας. Το γεγονός αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε διαμάχες, αντιδικίες, συγκρούσεις και κρίσεις. Λόγω της εξέλιξης των γεγονότων μπορεί να βρεθούμε στρυμωγμένοι, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις μας, ίσως όμως και να πάρουμε την απόφαση να κάνουμε δραστικές αλλαγές.

Στις προσωπικές μας σχέσεις ενδεχομένως να περάσουμε μια κρίση, με ζηλοτυπίες, παρακολούθηση της κάθε κίνησης του συντρόφου μας, ή να υπάρξει μια προσπάθεια επιβολής επί του συντρόφου. Υπάρχει πιθανότητα να γίνουμε αδίστακτοι ή να εκδηλώσουμε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, κάτι που μπορεί εύκολα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην σχέση μας. Σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, η επιρροή του τετραγώνου μπορεί να φέρει ψυχολογική και σωματική βία αλλά και σεξουαλική κακοποίηση.

Το τετράγωνο σε σχέση με την έκλειψη δεν θα φέρει ωστόσο μόνο ένταση και δυσάρεστες καταστάσεις. Μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας θετικής αλλαγής στην ζωή μας. Η αυξημένη συνειδητοποίηση που συνδέεται με την όψη θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας, να καταπολεμήσουμε τις εμμονές μας, να παλέψουμε τους εθισμούς και να αποβάλουμε τοξικές συμπεριφορές. Θυσιάζοντας την ανάγκη μας να διατηρήσουμε τον έλεγχο των πραγμάτων, μπορούμε να εξελιχθούμε σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο, να χαλαρώσουμε και να επιτρέψουμε στο σύμπαν να επιτελέσει το έργο του. Εάν το καταφέρουμε, θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την αναγέννηση και την απελευθέρωση μας από οτιδήποτε μας κρατάει στάσιμους, δέσμιους του παρελθόντος μας.

Το εξάγωνο από την άλλη μεταξύ της έκλειψης και του Κρόνου από τους Ιχθείς θα μας βοηθήσει να κάνουμε συνετές επιλογές, ώστε να προετοιμάσουμε τα επόμενα μας βήματα με προσοχή και να έχουμε πολύ καλύτερες προοπτικές επιτυχίας. Δεν αποκλείεται δε να ανταμειφθούν οι προσπάθειες που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και να αναγνωριστεί η αξία μας ή η προσφορά μας στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιούμαστε.

Η Ηλιακή έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον πλανήτη της επέκτασης και των ευκαιριών, τον Δία, μια όψη που μπορεί να φέρει ευκαιρίες επέκτασης στην ζωή μας. Παλιές προσπάθειες που δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει, τώρα μπορεί να δώσουν καρπούς. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή και αυτοσυγκράτηση, γιατί η σύνοδος μπορεί να μας κάνει απρόσεκτους, υπερφίαλους, υπεραισιόδοξους, με συνέπεια να μην έχουμε συνείδηση των φυσικών μας ορίων και δυνατοτήτων, αλλά ούτε και των πραγματικών διαστάσεων των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε. Για τον λόγο αυτό, εάν θέλουμε να αποκομίσουμε και το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα από την όψη, καλό θα ήταν να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να θέτουμε λογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους. Διαφορετικά μας περιμένουν απογοητεύσεις.

Ο Ερμής βρίσκεται σε στάση και ξεκινάει την ανάδρομη κίνηση του στον Ταύρο από τις 21 Απριλίου, αναγκάζοντας μας να επιβραδύνουμε και να βάλουμε για λίγο τα σχέδια μας για επέκταση στην άκρη. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου που διαρκεί η ανάδρομη πορεία του, αναμένονται οι συνηθισμένες ενοχλήσεις που φέρνει κάθε φορά μαζί του, όπως είναι τα λάθη, οι παραλείψεις, οι αναβολές και οι ακυρώσεις, πέρα από τις βλάβες ηλεκτρικού ή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η σύνοδος του Ερμή με τον Ουρανό μας κάνει πιο ανεξάρτητους, ωστόσο και πιο επιρρεπείς σε μια πιθανή ψυχική εξάντληση. Η σκέψη μας γίνεται πιο ριζοσπαστική, οι απόψεις μας επικριτικές για την παρούσα κατάσταση, και δεν δείχνουμε καμία κατανόηση για τις ανάγκες των γύρω μας.

Πέρα από τους πλανήτες και τις μεταξύ τους όψεις, στην έκλειψη της 20ης Απριλίου εμπλέκονται και δύο αστεροειδείς σε όψεις συνόδου, η Vesta ή Εστία και η Έρις. Ο αστεροειδής Εστία μπορεί να μας καθοδηγήσει τις μέρες αυτές, πως να μετατρέψουμε τον χώρο μας σε ένα περιβάλλον, όπου μπορούμε να αισθανθούμε άνετα, να είμαστε ήρεμοι και προστατευμένοι από τις εξωτερικές επιρροές. Ο αστεροειδής Έρις από την άλλη, σε σύνοδο με τον Δία, φαίνεται να ρίχνει λάδι στην φωτιά σε μια εποχή με τόση ένταση, καθώς ευνοεί τις έριδες και τις διαμάχες. Η όψη γεννά αστάθεια, αλλά μέσα από αυτήν, μπορεί να βρεθεί μια νέα διέξοδος που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι στιγμής. Οι παγιωμένες ισορροπίες πρέπει να ανατραπούν, ώστε να υπάρξει μια ανοιχτή αμφισβήτηση των καταστάσεων και να βρεθεί μια διέξοδος που θα προσφέρει ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Δεν λείπουν όμως και οι απλανείς αστέρες από την έκλειψη. Πρόκειται για μια σύνοδο με τον «α» (άλφα) των Ιχθύων ή τον Alrisha και τον «β» (βήτα) της Ανδρομέδα, τον Mirah. Ο Alrisha είναι ένας διπλός αστέρας που συνδέει τα δύο ψάρια μεταξύ τους και κατά τον Πτολεμαίο είναι φύσης Άρη και εν μέρει Ερμή, με έντονα ενωτική επιρροή. Μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε, προς τα που κατευθυνόμαστε και πως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους γύρω μας να προχωρήσουν και να εξελιχθούν.

Ο σταθερός αστέρας Mirah (αραβική ονομασία που σημαίνει «ζώνη») του αστερισμού της Ανδρομέδας από την άλλη, είναι φύσης Αφροδίτης και χαρίζει ομορφιά, λαμπρό μυαλό, αγάπη για το σπίτι, αφοσίωση, καλοσύνη, αγάπη, φήμη και καλή τύχη στον γάμο. Φέρει όμως και κάποια στοιχεία Κρόνου, γι’ αυτό και μπορεί να φέρει δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία. Αν και έχει θετική επιρροή, εάν περιβάλλεται από ένα αρνητικό πλανητικό σκηνικό, όπως είναι αυτό της έκλειψης της 20ης Απριλίου, η θετική επιρροή του μειώνεται στο ελάχιστο. Όταν εμπλέκεται δε σε σκληρές όψεις γεννά υπερβολική δειλία ή εκφράζει την ανεξέλεγκτη επιρροή ενός γυναικείου προσώπου σε έναν άντρα.

Σε όψεις με την Σελήνη γεννά προβλήματα με το αντίθετο φύλο λόγω αδιακρισίας, εγείρει ζητήματα στο σπίτι, μπορεί ωστόσο να φέρει τιμές στα πολεμικά μέτωπα. Σε όψεις με τον Ήλιο φέρνει προβλήματα με το αντίθετο φύλο, καθώς και διάψευση προσδοκιών και απογοητεύσεις. Ο αστερισμός της Ανδρομέδας χαρίζει κατά τον Πτολεμαίο αγνότητα σκέψης, αρετή, τιμή και αξιοπρέπεια, μας φέρνει ωστόσο αντιμέτωπους με τις ενδόμυχες φοβίες μας και μας αποθαρρύνει εύκολα, όταν εμφανιστούν προβλήματα στην διαδρομή μας. Πρόκειται γενικά για έναν αστερισμό με ευνοϊκή σημειολογία, φύσης Αφροδίτης, όταν όμως εμπλέκεται σε δυσαρμονικές όψεις μπορεί να προμηνύει σεισμούς.

Η υβριδική ηλιακή έκλειψη στον Κριό, η δεύτερη στην σειρά Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, μας απομακρύνει από τον άκρατο υλισμό και μας παρασύρει σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής και αναδιάρθρωσης σε όλα τα μέτωπα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η τελευταία μοίρα του ζωδίου, όπου λαμβάνει χώρα η έκλειψη, συμβολίζει το Πνεύμα και τις Ανώτερες Δυνάμεις, που μας προτρέπουν για αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Η περίοδος των κρυφών και υπόγειων διεργασιών και των μυστήριων προσώπων που κατευθύνουν την δράση από τα παρασκήνια φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος της. Με την μετατόπιση του άξονα των εκλείψεων στον Κριό και στον Ζυγό, ξεκινά ένας νέος διετής κύκλος γέννησης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης μιας νέας παγκόσμιας πραγματικότητας. Ο Ερμής σε στάση βοηθάει να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μας ταλέντα ή να εκτιμήσουμε με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα τις δυνατότητες που έχουμε, ώστε να πορευτούμε στους ασταθείς αυτούς καιρούς. Η ενέργεια του Άρη που διαρρέει την έκλειψη αυξάνει την επιθυμία μας για δράση και ριχνόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη στην μάχη.

Το τετράγωνο του Πλούτωνα προς την ηλιακή έκλειψη της 20ης Απριλίου θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις και κρίσεις που θα επηρεάσουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού. Η δυσαρμονική όψη γεννά αμφιβολίες και φέρνει στην επιφάνεια μια κρίση εμπιστοσύνης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Μπορεί όμως και να εκδηλωθούν γεγονότα που θα θέσουν σε κίνδυνο ή θα πλήξουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι η εκδήλωση μεγάλων σεισμών, καταιγίδων και πλημμυρών, κάτι που ενισχύεται από την ενεργοποίηση του αστερισμού της Ανδρομέδας ιδίως όσο αφορά τους σεισμούς. Ενδέχεται όμως να υπάρξουν νέες επιδημίες, καινούργια μέτωπα πολέμου, μαζικές δολοφονίες ή γενοκτονίες, οικονομικές και πολιτικές κρίσεις και επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης. Επειδή όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», καθώς το σύμπαν αγαπά την ισορροπία, η παρούσα έκλειψη γεννά την ελπίδα, ότι μπορεί να πυροδοτηθεί μέσα μας άλλα και γύρω μας ένας θετικός μετασχηματισμός, που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και να εξελιχθούμε σαν ανθρώπινο είδος.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU