Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Κριού-Ζυγού

Στις 17 Ιουλίου 2023 αλλάζουν ζώδια οι Δεσμοί της Σελήνης και από τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού που βρισκόταν μέχρι τώρα, μετακινούνται στον άξονα Κριού-Ζυγού, μια θέση που θα διατηρήσουν για τους επόμενους 18 μήνες, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2025.

Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες, δεν είναι φυσικά σώματα, παρά αποτελούν δύο μαθηματικά σημεία στο διάστημα, και πιο συγκεκριμένα, είναι τα σημεία που η τροχιά της Σελήνης συναντά ή τέμνει την τροχιά της γης. Η κίνηση των Δεσμών είναι πάντοτε οπισθόδρομη και ολοκληρώνει την πλήρη περιστροφή του ζωδιακού σε 18 με 19 χρόνια. Ο Βόρειος Δεσμός μας δείχνει τις ευκαιρίες που υπάρχουν για ανάπτυξη και προσωπική βελτίωση, μας φωτίζει με άλλα λόγια το μονοπάτι που θα πρέπει να διαβούμε, ενώ ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει τις περασμένες μας εμπειρίες, από τις οποίες θα πρέπει να διδαχτούμε για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά.

Τον 1,5 περίπου χρόνο που προηγήθηκε, με τους Δεσμούς της Σελήνης να βρίσκονται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, δύο ζώδια που έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τα οικονομικά μας και την δημόσια οικονομία, έφεραν οικονομικές δυσκολίες και προβλήματα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ζητήματα ενέκυψαν με την γεωργική παραγωγή και την διάθεση των γεωργικών προϊόντων, την διαχείριση και την διάθεση των ενεργειακών πόρων, τον πληθωρισμό, την ανεργία, υπήρξαν χρεωκοπίες επιχειρήσεων, νομισματικές αναταράξεις, κλπ. Στο εξής και μέχρι τα μέσα περίπου το Ιανουαρίου 2025, που οι Σεληνιακοί Δεσμοί θα βρίσκονται στον άξονα Κριού-Ζυγού, μας περιμένουν καινούργιες προκλήσεις, σε διαφορετικούς πλέον τομείς της ζωής μας.

Ο Κριός, ζώδιο της φωτιάς με κυβερνήτη του τον Άρη, είναι γνωστός για την παρορμητικότητα, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα του. Είναι το ζώδιο εκείνο που ανοίγει νέους δρόμους, αναλαμβάνει δράση και διεκπεραιώνει έργα χωρίς να το πολυσκεφτεί. Δεν θα διστάσει να συγκρουστεί, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που έχει θέσει σαν στόχο. Δυστυχώς όμως πολλές φορές δρα παρορμητικά και μετά σκέφτεται τις συνέπειες, με αποτέλεσμα να κάνει συχνά κακές επιλογές. Ο Ζυγός από την άλλη, ζώδιο του αέρα με κυβερνήτη την Αφροδίτη, είναι το ζώδιο που επιζητά την αρμονία και την ηρεμία στην ζωή του. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει να συμβιβάσει καταστάσεις, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις και συγκρούσεις. Αγαπά τα όμορφα αντικείμενα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε περιπτώσεις νάρκισσος στην συμπεριφορά. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ζωδίου, είναι ότι δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, ιδίως κάτω από χρονική πίεση.

Μέλημα μας τον επόμενο 1,5 χρόνο θα πρέπει να είναι, να βρούμε υγιείς ισορροπίες μεταξύ των ατομικών αναγκών και επιθυμιών μας και αυτών των γύρω μας, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ή να διατηρήσουμε αρμονικές σχέσεις. Η ατομική ανάπτυξη και η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί, σεβόμενοι παράλληλα τα δικαιώματα των γύρω μας ή λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες τους, ιδίως εάν πρόκειται για αγαπητά μας πρόσωπα.

Άλλο καθήκον μας το διάστημα αυτό θα είναι η αναζήτηση του εαυτού μας, μέσα από την υλοποίηση νέων έργων και την επιθυμία για αυτοπραγμάτωση. Ας αντλήσουμε δύναμη και πάθος από τον φλογερό Κριό και ας θέσουμε φιλόδοξους στόχους ζωής. Είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδος για σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας, ένα διάστημα που έχουμε την δυνατότητα να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας και να εξελιχθούμε. Θα πρέπει ωστόσο να μάθουμε να δαμάζουμε τον θυμό και την επιθετικότητα μας, να ελέγχουμε τον εκνευρισμό και την ανάγκη μας για κυριαρχία. Οι επιθετικές ενέργειες του Άρη και του κυριαρχικού Κριού θα πρέπει να διοχετευθούν προς παραγωγικά έργα με θετική σημειολογία, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.

Όσο διέρχονται οι Δεσμοί τις Σελήνης τον άξονα Κριού-Ζυγού θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας ή κάποιες πλευρές της προσωπικότητας μας που μας ήταν σχετικά άγνωστες, κάτι που θα μας προσφέρει με την πάροδο του χρόνου ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης μέσα από την αυτογνωσία που θα επιτύχουμε. Η κατανόηση και αποδοχή κάποιων ανεξερεύνητων πλευρών του χαρακτήρα μας, θα πρέπει να μας οδηγήσει στις απαραίτητες αλλαγές, στην προσωπική μας βελτίωση και τελικά στην ανάπτυξη και πρόοδο.

Σε κοσμικό ωστόσο επίπεδο, το διάστημα που ακολουθεί θα μοιάζει με ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί, μεταξύ της παρόρμησης μας για επίλυση των διαφορών των εθνών με την χρήση της βίας και των όπλων ή την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, που θα μπορούσαν επιτέλους να μας οδηγήσουν σε μια περίοδο ειρηνικής συνύπαρξης. Μακάρι να επιλέξουν συλλογικά τα έθνη, και κυρίως οι ηγέτες που διαχειρίζονται την εξουσία, την διπλωματική οδό για την διευθέτηση των διαφορών, ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας  γενικευμένης καταστροφής. Το σύμπαν προσφέρει ευκαιρίες, στο χέρι μας είναι εάν θα κάνουμε τις επιλογές που πρέπει, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: