Όταν τα χρήματα στερέψουν… Το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία

Όταν τα χρήματα στερέψουν…  Το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πόλεμος μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας μαίνεται ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο στα εδάφη της Ουκρανίας και, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα. Για την πιθανή συνέχεια και το ενδεχόμενο τέλος του πολέμου, μπορεί να μας δώσει κάποιες ενδείξεις η αστρολογία, βασισμένη στην ανάλυση κυρίως του αστρολογικού χάρτη της Ουκρανίας.

Ένας πόλεμος για να διεξαχθεί χρειάζεται πέρα από το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως χρήματα. Χωρίς χρήματα δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτε, και κυρίως να διεξάγει έναν πόλεμο. Χρήματα χρειάζονται για πολεμικό εξοπλισμό, για καύσιμα μετακίνησης της πολεμικής μηχανής, για τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για το στράτευμα, αλλά και για την μισθοδοσία του μόνιμο στρατιωτικού δυναμικού της χώρας. Η Ουκρανία χωρίς να είναι πλούσια χώρα, κατάφερε να εξασφαλίσει μια τεράστια οικονομική βοήθεια από τις χώρες της δύσης, παράλληλα με τον εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό που λαμβάνει από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να υπερασπιστεί τα εδάφη της ή να αντεπιτεθεί.

Από την αρχή του έτους έχουν εισρεύσει στην χώρα περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια, με κύριους χορηγούς του Ουκρανού Προέδρου τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διελαύνων Δίας από τον 2ο οίκο (οικονομικά) του χάρτη της Ουκρανίας μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και Απριλίου 2023 φρόντισε για την συνεχή ροή χρημάτων από φίλους και «συμμάχους». Ο Δίας όμως είναι κυβερνήτης του 12ου οίκου του χάρτη της χώρας, του οίκου των μυστικών υποθέσεων, και από την θέση του αυτή αφήνει υπόνοιες για υπεξαίρεση της διεθνούς βοήθειας αλλά και παρασκηνιακό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η αντίθεση επίσης ΠοσειδώναΆρη στον 2ο και 8ο αστρολογικό οίκο, τους δύο οικονομικούς οίκους της χώρας, δημιουργεί σκεπτικισμό για απάτες και παράνομο πλουτισμό, οικονομικές απώλειες και συσσώρευση χρεών.

Από τον Απρίλιο 2023 και μετά, με τον Δία να έχει εγκαταλείψει τον 2ο ηλιακό οίκο της χώρας, άρχισε να μειώνεται η ροή χρημάτων από την δύση. Οι υποσχέσεις για βοήθεια είναι πολλές περισσότερες από την πραγματική βοήθεια, κυρίως λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της δύσης. Η προοδευτική Σελήνη ωστόσο θα βρίσκεται στον 2ο οίκο του χάρτη της Ουκρανίας μέχρι το τέλος Αυγούστου 2023, επιτρέποντας μια ικανοποιητική εισροή χρημάτων στα ταμεία της χώρας. Με την ανάδρομη Αφροδίτη του Αυγούστου 2023 στον 8ο οίκο του αμερικανικού αστρολογικού χάρτη, αναμένεται να υπάρξει αναθεώρηση των οικονομικών δαπανών, των «επενδύσεων», αλλά και της στρατιωτικής βοήθειας στο εξωτερικό, και προαναγγέλλεται το μερικό κλείσιμο της στρόφιγγας από την πλευρά των ΗΠΑ.

Η Σελένα, η λευκή σελήνη, που βρίσκεται στον 2ο οίκο του Ουκρανικού αστρολογικού χάρτη από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, αναμένεται να φέρει αποκαλύψεις και σκάνδαλα για απάτες και υπεξαιρέσεις στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από τους δυτικούς συμμάχους και τους διεθνείς οργανισμούς, δημιουργώντας σκεπτικισμό στην δύση και περιορίζοντας σημαντικά στο άμεσο μέλλον το ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα φτάσει στην χώρα.

Το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι τον Φεβρουάριο 2024, φέρνοντας περικοπές, μηχανορραφίες, απάτες αλλά και απώλειες στα πολεμικά μέτωπα. Τον Φεβρουάριο δε του 2024 θα περάσει ο Κρόνος στον 2ο οίκο του χάρτη της Ουκρανίας, και η διέλευση του αυτή αναμένεται να βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των οικονομικών της. Τα έσοδα θα μειωθούν απότομα, οι ευκαιρίες για κέρδη θα εκμηδενιστούν, ίσως χρεωκοπήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας και να καταρρεύσει το ήδη ασθενές νόμισμα της.

Μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου 2024, διάστημα κατά το οποίο ο Ουρανός θα κινείται ανάδρομα, θα σχηματίσει μια αντίθεση διαρκείας με τον Ερμή, τον κυβερνήτη του 5ου οίκου του αστρολογικού χάρτη της χώρας (ελίτ) και του 8ου οίκου (τραπεζικό σύστημα, φόροι, επενδύσεις, οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες). Στην συνέχεια δε, θα σχηματίσει δυσμενείς όψεις με Δία και Αφροδίτη, τους δύο πλανήτες που έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά, διογκώνοντας δραματικά τα οικονομικά προβλήματα και προδιαγράφοντας την επικείμενη χρεωκοπία της χώρας. Παρόλα αυτά, εάν καταφέρει να μην αθετήσει τις διεθνείς οικονομικές τις υποχρεώσεις η χώρα μέσα στο 2024, η όψη θα επαναληφθεί και τον Μάιο-Ιούνιο 2025, οπότε το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας θα είναι πλέον αναπόφευκτο. Και με κατεστραμμένη υποδομή, αποδεκατισμένο πληθυσμό, άδεια κρατικά ταμεία και μηδενική ή ελάχιστη εξωτερική βοήθεια, το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται ζοφερό. Μόνο μετά τα μέσα του 2025, αναμένονται σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα, με όποια μορφή και σύνορα θα καταφέρει να επιβιώσει μέχρι τότε.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: