Άρης στον Ζυγό (27 Αυγούστου – 12 Οκτωβρίου 2023)

Άρης στον Ζυγό  (27 Αυγούστου – 12 Οκτωβρίου 2023)

Ο Άρης, ο πλανήτης του πολέμου, της δράσης και της διεκδίκησης, μεταβαίνει στις 27 Αυγούστου από την πρακτική και τακτική Παρθένο στον διπλωμάτη Ζυγό. Η διέλευση του Άρη μέσα από το ζώδιο του Ζυγού δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολη, καθώς το γοητευτικό και ήρεμο ζώδιο του Ζυγού περιορίζει αισθητά την ορμή και τον αυθορμητισμό του πλανήτη. Ο Άρης που ζει για την δράση, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ήπια και αρμονική φύση του Ζυγού, κάνοντας τον να αισθάνεται εκτός ισορροπίας.

Είναι ένα χρονικό διάστημα που θα είναι ευνοϊκό για τους ειρηνοποιούς, τα φιλειρηνικά κινήματα και τους ταγμένους σε ζητήματα δικαιοσύνης, καθώς η διέλευση κάνει πολύ πιο έντονη την επιθυμία να αγωνιστεί κανείς για ζητήματα δικαιοσύνης, ισότητας και ισορροπίας. Είναι μια χρονική περίοδος, κατά την οποία οι διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο, θα πρέπει ωστόσο να βρεθεί ο τρόπος να υπηρετηθούν οι αξίες, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες ή φιλοδοξίες.

Ο Ζυγός ως ζώδιο του αέρα, θα πρέπει να κατανοήσει κάτι σε βάθος, πριν να αναλάβει δράση. Και αυτό θα επιτευχθεί τώρα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων. Το διάστημα διέλευσης του Άρη μέσα από το ζώδιο του, ίσως να μετέχουμε συχνότερα σε διανοητικές συζητήσεις ή διαξιφισμούς, μια και το ζώδιο διαπρέπει στον τομέα αυτό. Θα παρουσιαστούν εξαιρετικές ευκαιρίες για συμβιβασμούς σε ζητήματα ερωτικής ή επαγγελματικής φύσης, ας μην θυσιάσουμε όμως τις προσωπικές ανάγκες στον βωμό της αρμονίας, κάτι που πολύ συχνά κάνει ο Ζυγός, προκειμένου να αποφύγει αντιπαραθέσεις.

Στον τομέα των αισθηματικών σχέσεων, ο Άρης στον Ζυγό ενισχύει το φλερτ και δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Επιθυμούμε να αποτελούμε το επίκεντρο του θαυμασμού και το αντικείμενο του πόθου, δεν είναι όμως βέβαιο, ότι πέρα από την ικανοποίηση του «εγώ» μας, ενδιαφερόμαστε για κάτι πιο ουσιαστικό. Η αναποφάσιστη φύση του ζωδίου δε, μπορεί να μας στοιχίσει κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για μια καινούργια σχέση, καθώς μέχρι να αποφασίσουμε τι θέλουμε, ίσως να έχει χαθεί η «στιγμή». Για τους δεσμευμένους, η περίοδος αυτή θα χαρακτηριστεί από αρμονικές σχέσεις, ας είμαστε όμως πιο συγκρατημένοι στην τάση μας να φλερτάρουμε, γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα με το ταίρι μας χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Κατά την διάρκεια των έξι περίπου βδομάδων που διαρκεί η διέλευση του Άρη μέσα από τον Ζυγό, η εστίαση μας θα βρίσκεται στην δημιουργία αρμονικών σχέσεων, τόσο στην συναισθηματική, όσο και στην επαγγελματική ή κοινωνική μας ζωή. Δημιουργούνται πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση και χαλάρωση, για ανταλλαγή απόψεων, για φλερτ αλλά και για την ανανέωση της δημιουργικότητας μας. Εάν καταφέρουμε δε να μην παραγκωνίσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες, θυσιάζοντας τες στον βωμό του «κοινού καλού», μπορεί να είναι μια απολαυστική περίοδος για όλους μας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU