Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο  (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας και των ξαφνικών αλλαγών, βρίσκεται από την άνοιξη του 2019 στον συντηρητικό Ταύρο, μια θέση που δεν του επιτρέπει να εκφραστεί ελεύθερα, μια και ο Ταύρος αντιμάχεται με νύχια και με δόντια κάθε αλλαγή. Όσο διαρκεί η διέλευση του μέσα από το ζώδιο της γης, το οποίο κυβερνά την ύλη, το χρήμα, την ακίνητη περιουσία, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, τα νομίσματα και την γεωργική παραγωγή, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους τομείς αυτούς, που όμως δεν θα έρθουν ούτε εύκολα, ούτε ομαλά. Κι ήδη βιώνουμε έντονα την μετάβαση αυτή, μια και βρισκόμαστε στα μέσα της διαδρομής.

Η διέλευση του Ουρανού διαρκεί συνολικά 7 χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει αναμορφωθεί σε σημαντικό βαθμό το τραπεζικό σύστημα και η λειτουργία των χρηματιστηριακών αγορών,  θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία του χρήματος αλλά και στις νομισματικές αγορές, ίσως να εμφανιστούν νέα νομίσματα, κυρίως σε ψηφιακή μορφή και σίγουρα θα υπάρξουν σημαντικές αναπροσαρμογές στην αγορά ακινήτων και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία, κλπ.).

Στις 29 Αυγούστου 2023 γυρίζει ο Ουρανός ανάδρομος, ευρισκόμενος στην 23η μοίρα του Ταύρου, και μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2024 που θα βρεθεί και πάλι σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος, θα έχει υποχωρήσει κατά 4 μοίρες. Η 23η μοίρα του ζωδίου συνδέεται με την δύναμη, την εξουσία και την ηγεσία και μας καλεί να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να αφυπνίσουμε τον πολεμιστή μέσα μας, ώστε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η 19η μοίρα δε, που θα καταλήξει στο τέλος της ανάδρομης πορείας του ο πλανήτης, συνδέεται με την πνευματική αφύπνιση. Η πεντάμηνη ανάδρομη πορεία του πλανήτη είναι σαν να ξεκινά με πολεμικές διαθέσεις, με διάθεση διεκδίκησης και κατάκτησης, το τέλος της διαδρομής όμως θα μας οδηγήσει σε κάποιου είδους φώτιση, σε μια αποκάλυψη.

Όταν ο πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, τείνουμε να συλλογιζόμαστε περισσότερο, πως έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες οι καταστάσεις, πόσα απρόοπτα και ξαφνικά μας έφερε ο πλανήτης και σε ποιες ατραπούς μας έχει οδηγήσει, τις περισσότερες φορές χωρίς την θέληση μας. Είναι η χρονική περίοδος που μειώνεται η δράση, κατακάθεται η «σκόνη» και μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο και φαιά ουσία, αναλύοντας τα πεπραγμένα. Τους μήνες που ακολουθούν θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα γεγονότα που έχουν συμβεί στην ζωή μας από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, το διάστημα δηλαδή που ο πλανήτης ήταν ορθόδρομος. Ίσως όμως να τονίσει με κάποιο τρόπο τους τομείς της ζωής μας που χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή ή να αναλάβουμε δράση, γιατί οι επικρατούσες συνθήκες ή οι συμπεριφορές των γύρω μας, δεν μας επιτρέπουν να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, παρεμποδίζοντας έτσι την εξελικτική μας πορεία.

Ίσως να πιεστούμε εκ των πραγμάτων να αναλάβουμε ρίσκα στην ζωή μας και να αφήσουμε την ασφάλεια του γνώριμου, ενδεχομένως όμως να μας αποκαλυφθεί μια νέα πνευματική πραγματικότητα, δείχνοντας μας τον δρόμο για μια ποιο ριζοσπαστική ή νεωτεριστική θεώρηση των πραγμάτων. Όποια και να είναι η πραγματικότητα για τον καθένα μας, ο Ουρανός μας συνιστά να συμφιλιωθούμε και να αγκαλιάσουμε την ιδέα των αλλαγών, γιατί αυτές μπορούν να μας ωθήσουν σε ένα ανώτερο εξελικτικό επίπεδο. Και δεν μιλάμε για τις υλικές αξίες της ζωής, γιατί αυτές είναι για το Σύμπαν υποδεέστερης σημασίας, αλλά για την αποκατάσταση της επαφής μας με τον πνευματικό μας κόσμο. Η εξέλιξη των ειδών γεννιέται πρωταρχικά και κύρια στην πνευματική σφαίρα, για να υλοποιηθεί στην συνέχεια σε υλικό επίπεδο.

Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του πλανήτη ωστόσο, λόγω και της πίεσης για αναθεώρηση όψεων, απόψεων και καταστάσεων, μπορεί να παρουσιάσουμε μια κυκλοθυμική ή αντιδραστική συμπεριφορά. Η ανάγκη μας για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και έκφρασης ίσως τελικά μας αποδιοργανώσει προσωρινά, καθώς δεν θα ξέρουμε, πως να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον, η δική μας νεοαποκτηθείσα ελευθερία να μην αποβεί εις βάρος της ελευθερίας των γύρω μας. Ο ανάδρομος Ουρανός μπορεί επίσης να φέρει ενθουσιασμό σε κάποιους για τις επικείμενες αλλαγές ή για τις περιπέτειες που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Η επικοινωνία θα αυξηθεί μέσα από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας που εξουσιάζει ο Ουρανός, ενώ οι καινούργιες φιλίες θα είναι με πιο ιδιαίτερους, ίσως εκκεντρικούς ανθρώπους, που θα μας βοηθήσουν να δούμε τις καταστάσεις από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Κατά την είσοδο του πλανήτη στην ανάδρομη πορεία του, σχηματίζει τρίγωνο προς τον επίσης ανάδρομο Ερμή, μια όψη που αναμένεται να κεντρίσει την περιέργεια, να ανοίξει το μυαλό μας, να μας κάνει πιο ευρηματικούς και δημιουργικούς, με αυξημένη διαίσθηση και ψυχική επίγνωση. Οι πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες μπορούν να φέρουν καινούργιες και συναρπαστικές ευκαιρίες, τις οποίες θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε με την ευστροφία και την γρήγορη λήψη αποφάσεων. Η ευελιξία μας θα μας επιτρέψει να προσαρμοστούμε με ευκολία στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες. Η ικανότητα μας να βλέπουμε τα πράγματα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε κρυφές πτυχές και να πάρουμε αποστάσεις από τις μέχρι στιγμής πρακτικές μας.

Την ίδια χρονική στιγμή σχηματίζει ο πλανήτης όψη συνόδου με τον απλανή αστέρα Zaurak του αστερισμού του Ηριδανού, ένα αστέρι που θα φέρει μελαγχολία, αυξημένο αίσθημα μοναξιάς και σχεδόν αυτοκτονικές τάσεις. Ωθεί τους ανθρώπους στην απομόνωση και την ενδοσκόπηση, αν και προσπαθούν ασταμάτητα να κατακτήσουν την επιτυχία. Ο αστερισμός του Ηριδανού δίνει αγάπη για την γνώση και τις επιστήμες, πολλά ταξίδια, ευνοεί τις αλλαγές, αυξάνει όμως παράλληλα τους κινδύνους ατυχημάτων, ειδικά στην θάλασσα!

Ας σημειωθεί δε, ότι ταυτόχρονα έχουμε ένα τετράγωνο ανάδρομης Αφροδίτης-ανάδρομου Ουρανού, μια όψη που δημιουργεί αστάθεια στις αισθηματικές σχέσεις, εντάσεις και διαπληκτισμούς, καθώς και προβλήματα στις επαγγελματικές συνεργασίες. Κάποιες σχέσεις ίσως να μην επιβιώσουν από τις αναταράξεις της όψης, ενώ καινούργιες που μπορεί να γεννηθούν δεν θα έχουν την συνέχεια που θα ευχόμασταν. Οι παρούσες όψεις που παρατηρούνται κατά την έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ουρανού, επιβαρύνουν ιδιαίτερα την καθημερινότητα μας, δεν αναμένεται όμως να μας επηρεάσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Την στιγμή που βρίσκεται ο Ουρανός σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος,  βρίσκεται ήδη σχεδόν όλο το πλανητικό μας σύστημα ή σε ανάδρομη κίνηση, ή σε στάση για να γυρίσει ανάδρομο. Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο Άρης, ο οποίος δεν θα γυρίσει ανάδρομος μέσα στο 2023. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα είναι οι ανάδρομοι πλανήτες συνολικά έξι, ενώ στην συνέχεια μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είναι πέντε. Λόγω των τόσο πολλών πλανητών που δεν μπορούν να μας παρέχουν ανεμπόδιστα την ενέργεια τους (οι τροχιές τους θα είναι διαμετρικά αντίθετες προς αυτήν της γης και θα κρύβονται πίσω από τον ηλιακό δίσκο), θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων. Οι ρυθμοί ζωής θα επιβραδύνουν, θα αυξηθούν οι δυσάρεστες ειδήσεις (βία, κακοποιήσεις, ατυχήματα, αυτοκτονίες και θάνατοι), και θα εκλείπει σχεδόν η κατανόηση και η συμπόνια από τον κόσμο μας. Είναι όμως ένα χρονικό διάστημα που δεν θα πρέπει να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο, γιατί είναι ιδανικό για εσωτερικές αναζητήσεις, για εξερεύνηση, αυτοβελτίωση και αυτοπραγμάτωση. Ας εστιάσουμε τουλάχιστον στα θετικά στοιχεία της περιόδου, αποφεύγοντας τις εντάσεις, μια και δεν μπορούμε να έχουν ουδεμία επιρροή στα αρνητικά που θα συμβαίνουν γύρω μας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Alinda Kanaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU