Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο (04.09-31.12.2023)

Ανάδρομος Δίας στον Ταύρο (04.09-31.12.2023)

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και των ευκαιριών εισήλθε στο ζώδιο του Ταύρου στις 16 Μαΐου 2023 και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή στις 26 Μαΐου 2024. Πέρα από τις ευκαιρίες για επέκταση που προσφέρει ο πλανήτης, έχει την ιδιότητα να μεγεθύνει, ιδίως τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που διέρχεται.

Ο Ταύρος, ως ζώδιο της γης, είναι ένα από τα πιο υλιστικά ζώδια του ζωδιακού. Σταθερός και προσγειωμένος, τέκνο ωστόσο της Αφροδίτης, λατρεύει τις απολαύσεις. Οι αισθήσεις, όπως η αφή, η όσφρηση, η γεύση και η όραση πρέπει να ικανοποιούνται και η διέλευση του Δία επιτείνει την τάση αυτή και μας στρέφει στον κόσμο των αισθήσεων. Είναι μια περίοδος που θα αποζητούμε την τέρψη σε ότι κάνουμε, ίσως και τον ηδονισμό, ικανοποιώντας τα βαθιά, πρωτόγονα ένστικτά μας. Είναι και ένα χρονικό διάστημα όμως που ο Δίας μας προτρέπει να χτίσουμε αργά και μεθοδικά τα θεμέλια της επόμενης φάσης της ζωής μας, που θα είναι σταθερά και ανθεκτικά, και θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε ασφάλεια. Είναι το διάστημα που πολλοί θα πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές και αναπροσαρμογές στα σπίτια, στην κινητή και ακίνητη περιουσία μας, στις επιλογές των αντικειμένων που μας περιβάλλουν (οικιακά σκεύη, οχήματα, κλπ.) ή που μας ενδύουν.

Στις 4 Σεπτεμβρίου βρίσκεται ο πλανήτης σε στάση για να γυρίσει για τους επόμενους τέσσερις μήνες σε ανάδρομη κίνηση, μια περίοδος που κλείνει την τελευταία μέρα του χρόνου. Οι περισσότεροι πλανήτες δημιουργούν ένα κλίμα φόβου όταν βρίσκονται σε ανάδρομη κίνηση λόγω των προβλημάτων που γεννούν ή των εντάσεων που προκαλούν, όχι όμως ο Δίας. Παραμένει ο φωτεινός, θετικός και επεκτατικός πλανήτης που όλοι γνωρίσουμε, μόνο που την περίοδο της ανάδρομης κίνησης του, επικεντρώνεται η δράση του περισσότερο στον εσωτερικό μας κόσμο παρά στα υλικά αποκτήματα. Μας ενθαρρύνει να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα μας, ώστε να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που μας κάνει χαρούμενους, τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει βαθιά ψυχική ικανοποίηση και την αίσθηση της ολοκλήρωσης στην ζωή μας.

Κατά την διέλευση του μέσα από τον Ταύρο μπορεί να επιτρέψαμε να μας κυριεύσει η απληστία και ο άκρατος υλισμός, να ενδώσαμε στην φιλήδονη φύση μας ή να γίναμε πιο άκαμπτοι στις απόψεις μας, όλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου που τον φιλοξενεί. Τώρα πια που η φυσική δράση επιβραδύνεται με την ανάδρομη πορεία του, θα έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε την δράση και τις αποφάσεις μας μέσα από μια πιο καθαρή ματιά και να διορθώσουμε την πορεία μας. Ο ανάδρομος Δίας ωστόσο μπορεί να φέρει στην επιφάνεια στοιχεία του χαρακτήρα μας ή πλευρών της ζωής μας που δεν θα θέλαμε να αγγίξουμε, γιατί είναι επώδυνα ή άβολα να αντιμετωπίσουμε. Ίσως μια αυτοκαταστροφική μας συμπεριφορά να βρίσκεται εκτός ελέγχου, όπως η απληστία ή κάποιος εθισμός μας, και ο ανάδρομος Δίας μας δίνει την μοναδική ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε διορθωτικές κινήσεις. Ας σημειωθεί ότι η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του Ταύρου, βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομη λίγες ώρες πριν να βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος ο Δίας, μια «συγκυρία» που στρέφει την προσοχή μας σε ζητήματα αισθηματικής φύσης. Ίσως στην παρούσα ανάδρομη πορεία του Δία να πρέπει να πάρουμε κάποια μαθήματα στον τομέα της αγάπης, μαθήματα που θα πρέπει να επιτρέψουμε να φτάσουν στα βάθη της ψυχής μας, ώστε να επέλθει η κάθαρση και η πολυπόθητη αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου όψεις που να σχηματίζει ο ανάδρομος Δίας με τους εσωτερικούς πλανήτες κατά το επόμενο τετράμηνο, παρά μόνο μια αντίθεση με Άρη και Ερμή κατά την μερική σεληνιακή έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου 2023 στον Ταύρο. Οι όψεις αυτές ίσως να εξοθήσουν σε δράση τον πλανήτη, δεν θα πρέπει όμως να ενδώσουμε στην παρόρμηση μας για υπερβολή, μια και αυτό που προέχει είναι να διαφυλάξουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κεκτημένα μας.

Η σημαντικότερη όψη του Δία μέχρι το τέλος της διέλευσης του από τον Ταύρο είναι αναμφίβολα η επικείμενη σύνοδος του με τον Ουρανό. Οι δύο πλανήτες πλησίασαν αρκετά πριν να γυρίσουν αμφότεροι ανάδρομοι, με τον Ουρανό να βρίσκεται στα τέλη Αυγούστου στην 23η μοίρα του Ταύρου και τον Δία στην 15η μοίρα. Η σύνοδος των δύο ουράνιων σωμάτων θα πραγματοποιηθεί όμως την άνοιξη του 2024 και αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ. Ο Ταύρος κυβερνά στην κοσμική αστρολογία την οικονομία, τις Τράπεζες, τα Χρηματιστήρια, την αγορά ακινήτων, τα νομίσματα, τα πολύτιμα μεταλλεύματα και την γεωργική παραγωγή και η επταετής διέλευση του Ουρανού μέσα από τον τομέα αυτό της δημόσιας ζωής έφερε ήδη πολλές εκπλήξεις, αναταράξεις και ανατροπές στην ζωή μας. Ο Δίας από την  άλλη, μεγεθύνει ότι αγγίζει. Η διέλευση του μέσα από τον Ταύρο βρίσκει μια λαβωμένη παγκόσμια οικονομία, ένα βαθύτατα προβληματικό και χρεωκοπημένο τραπεζικό σύστημα, υπερεκτιμημένες χρηματιστηριακές αγορές και αγορές ακινήτων και μια γεωργική παραγωγή προβληματική από κάθε άποψη, προβλήματα που αναμένεται να τα επιτείνει. Η συνάντηση των δύο ουράνιων σωμάτων τον Απρίλιο 2024 ίσως να σημάνει την κορύφωση της κρίσης που βιώνουμε και το σημείο καμπής, που θα καταστήσει σε όλους μας επώδυνα σαφές, ότι κάτι δραστικό θα πρέπει να συμβεί, και μάλιστα άμεσα. Αναλυτικότερες προβλέψεις ωστόσο για την σύνοδο Δία-Ουρανού θα ακολουθήσουν.

Στις 31 Δεκεμβρίου που θα βρεθεί και πάλι ο Δίας σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος θα έχει υποχωρήσει μέχρι την 5η μοίρα του Ταύρου ωθώντας σε ενδοσκόπηση κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου, αλλά και των λοιπών σταθερών ζωδίων (Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους). Το θετικό της παρούσας ανάδρομης πορείας του πλανήτη είναι, ότι θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε με το δεξί στην καινούργια χρονιά, όντας και πάλι ορθόδρομος, με ανανεωμένες ελπίδες για ευκαιρίες, κέρδη και επιτυχίες. Οι έχοντες ωστόσο ανάδρομο Δία στον γενέθλιο χάρτη τους, το τετράμηνο που ακολουθεί μπορούν να απολαύσουν απλόχερα όλες τις ευλογίες του πλανήτη. Είναι ένα διάστημα ευκαιριών, ανάπτυξης, επέκτασης και επιτυχιών, που δεν θα πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Alinda Kanaki

Alinda Kanaki

Related post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: