Νυφικές ανθοδέσμες και οι νύφες του ζωδιακού

Η γαμήλια τελετή αποτελεί μια καθοριστική χρονική στιγμή στην ζωή κάθε γυναίκας! Είναι η χρονική στιγμή που θέλουμε να είναι όλα τέλεια από κάθε άποψη, καθώς σηματοδοτεί την πρώτη μέρα του υπολοίπου της ζωής μας και θέλουμε να εξελιχθεί με τους καλύτερους οιωνούς. Πολλές είναι οι λεπτομέρειες στις οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι μέλλουσες νύφες, όπως είναι το νυφικό, η τούρτα, το γαμήλιο γλέντι ή το ταξίδι του μέλιτος. Μια λεπτομέρεια ωστόσο είναι ξεχωριστή, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και από άποψη σημειολογίας: η ανθοδέσμη της νύφης!

 

Η νυφική ανθοδέσμη πρέπει να εκφράζει τη μοναδική προσωπικότητα της νύφης, αλλά να απεικονίζει επίσης την σημασία και την σπουδαιότητα της ένωσης αυτής. Πολλές είναι πλέον οι δυνατότητες επιλογής, όχι μόνο από άποψη λουλουδιών, αλλά και από άποψη σύνθεσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πολλές φορές να καταλήξουμε στην ανθοδέσμη που μας ταιριάζει ή μας αρέσει. Και στο σημείο αυτό θα μπορούσε η αστρολογία, ως εκφραστής μιας προαιώνιας γνώσης και σοφίας, να μας καθοδηγήσει, ώστε η τελική μας επιλογή να απεικονίζει μεν τα βαθιά συναισθήματα και την αγάπη, αλλά να μας εκφράζει και από άποψη αισθητικής και χαρακτήρα!

 

 

Ας δούμε λοιπό ποιο λουλούδι ταιριάζει στην κάθε μία από μας:

 

 

 

Κριός :  (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

 

Ενθουσιώδεις, ακτινοβόλες,  γνήσια τέκνα των αρχών της άνοιξης, οι νύφες του ζωδίου αγαπούν τα άνθη που ξεχωρίζουν και κάνουν τολμηρές δηλώσεις! Και αυτά που ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο την φρεσκάδα και την ζωντάνια του Κριού είναι οι νάρκισσοι! Εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, ότι, όπως ο μυθολογικός Νάρκισσος, έτσι και ο Κριός, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εικόνα που παρουσιάζει. Και όπως ο Κριός είναι αυτός που ξεκινάει τον ετήσιο αστρολογικό κύκλο, έτσι και ο νάρκισσος είναι το πρώτο άνθος που ξεπροβάλει μέσα από τα χιόνια και τις παγωνιές, αναγγέλλοντας την έλευση της άνοιξης, φωνάζοντας με τον τρόπο του «Εγώ πρώτος!»

 

 

 

 

Ταύρος : (20 Απριλίου – 2 Μαΐου)

 

 

Γήινη και παραδοσιακή, μια Ταυρίνα νύφη θα επιλέξει λουλούδια για την νυφική της ανθοδέσμη που να δηλώνουν πάθος αλλά να αποτελούν και κλασσική αξία. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα τριαντάφυλλα, με τα φίνα ροδοπέταλα και το λεπτό αλλά μεθυστικό τους άρωμα. Τα στελέχη τους είναι επίσης δυνατά και ανθεκτικά, όπως και το ζώδιο του Ταύρου. Όπως ο Ταύρος, έτσι και το τριαντάφυλλο θέλει το σταθερό του περιβάλλον και αντιστέκεται με κάθε τρόπο (αγκάθια!) στους εισβολείς που θέλουν τα ταράξουν την ησυχία του. Τα τριαντάφυλλα παρουσιάζουν επίσης μεγάλη ποικιλομορφία και χρωματική γκάμα, και αποτελούν το είδος του συμβόλου του πλούτου και της κοινωνικής θέσης, της αφοσίωσης και του πάθους, που μιλάει στην ψυχή του κάθε Ταύρου!

 

 

 

 

Δίδυμοι :  (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

 

 

Το να φτάσει μια Διδυμίνα στην εκκλησία, έτοιμη να δεσμευτεί για το υπόλοιπο της ζωής της, δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι γνωστοί για την αγάπη που τρέφουν για την ελευθερία τους. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι να δοθεί στη νύφη μια σχετική αίσθηση άνεσης με την επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών της νυφικής ανθοδέσμης. Και για το ζώδιο του Διδύμου, οι πιθανές επιλογές είναι δύο: ένα μπουκέτο από παιώνιες ή μια ανθοδέσμη από ανδρομέδες. Οι παιώνιες με τα διπλά λοβωτά πέταλα και το διακριτικό και φίνο άρωμα τους αντιπροσωπεύουν την δυαδικότητα του ζωδίου αλλά και φρεσκάδα της ζωής. Όσο για τις ανδρομέδες, τα άγρια λουλούδια με τα μικροσκοπικά τους άνθη σε σχήμα καμπανούλας και το καθαρά διαστημικό τους όνομα, ταιριάζουν απόλυτα στο «φευγάτο» του χαρακτήρα τους.

 

 

 

 

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

 

 

 

Ο Καρκίνος, ένα ζώδιο εκ φύσεως συναισθηματικό, την μέρα του γάμου του έχει όλες του τις αισθήσεις τεταμένες και βιώνει στο έπακρο κάθε στιγμή ξεχωριστά! Για την νυφική ανθοδέσμη δεν θα μπορούσε να επιλέξει τίποτε λιγότερο από το τέλειο, που ζωδιακά είναι ένα μπουκέτο γαρδένιες ! Με το έντονο αλλά ξεχωριστό και σαγηνευτικό τους άρωμα που παραπέμπει στους τροπικούς, η νύφη Καρκίνος έχει γεννηθεί για να σαγηνεύσει το ταίρι της. Η γαρδένια δεν είναι απλά όμορφη, αλλά όπως και το ζώδιο του Καρκίνου, ανοίγει και κλείνει καθημερινά, προστατευόμενη από το αδιαπέραστο κέλυφος της.

 

 

 

 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

 

 

 

Η Λιονταρίνα νύφη, που εκ φύσης αγαπά να προσελκύει την προσοχή και να επιδεικνύει και να επιδεικνύεται, για την ανθοδέσμη της στην ωραιότερη στιγμή της ζωής της θα επιλέξει μια ανθοδέσμη από φανταχτερές νεραγκούλες ! Έντονη, ασυνήθιστη στην εμφάνιση και ανθεκτική, η ανθοδέσμη της θα τραβήξει όλα τα βλέμματα. Και για να παραμείνει πιστή στο ζωδιακό της σύμβολο, τον ήλιο, το τέλειο θα ήταν να επιλέξει κίτρινα και πορτοκαλή άνθη. Εάν όμως οι νεραγκούλες της φανούν λίγο φτωχικές σαν επιλογή, εναλλακτικά θα μπορούσε να επιλέξει μια δέσμη από ηλίανθους ! Αυτά τα δυνατά, φωτεινά λουλούδια σαφώς και δηλώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φλογερή φύση της και την ισχυρή και επιβλητική της παρουσία.

 

 

 

 

Παρθένος  (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

 

 

Η νύφη Παρθένος θέλει να είναι απόλυτα βέβαιη ότι έχουν προβλεφθεί τα πάντα και έχουν ρυθμιστεί όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σαν ζώδιο δε της γης, έχει την φυσική κλίση στην καλλιέργεια φυτών και ειδικά λουλουδιών. Γι αυτό όταν φτάσει η στιγμή να αποφασίσει για την νυφική της ανθοδέσμη, δεν μπορεί να κατασταλάξει εύκολα στα άνθη που θα χρησιμοποιήσει για την ανθοδέσμη της. Το τέλειο άνθος για τις νύφες του ζωδίου είναι οι ορτανσίες, καθώς τα ελκυστικά της άνθη μοιάζουν από μακριά με φωτεινές μπάλες λουλουδιών, ενώ από κοντά ανακαλύπτει κανείς τα πολλαπλά επίπεδα, τα άνθη μέσα στα άνθη, και τα ακανόνιστα μοτίβα, όπως είναι ακριβώς και ο χαρακτήρας της νύφης αυτής του ζωδίου.

 

 

 

Ζυγός :  (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

 

 

Ο Ζυγός, το ζώδιο που εκτιμάει πάνω και πέρα από όλα τα άλλα του ζωδιακού την ομορφιά της φύσης. Όταν φτάσει η στιγμή εκείνη που πρέπει να αποφασίσει για την νυφική της ανθοδέσμη, αυτή θα πρέπει να εκφράζει την ισορροπία και την ομορφιά, όπως και ο Ζυγός ο ίδιος, με άλλα λόγια, την τελειότητα της φύσης! Αυτού του επιπέδου την αισθητική στην φύση μπορεί κανείς να την βρει  στην κάλλα, με τα κομψά της άνθη και τους μακρύς και ανθεκτικούς της μίσχους. Μια ανθοδέσμη κάλλα εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αίσθηση στυλ για την νύφη Ζυγό, με την τέλεια αναλογία της και την κλασσική ομορφιά της.

 

 

 

Σκορπιός  (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

 

 

Οι Σκορπιοί είναι από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με τις νύφες που ανήκουν στο ζώδιο του Σκορπιού. Ο γάμος τους θα πρέπει απλά να είναι ο καλύτερος από κάθε άποψη! Τέλειο λουλούδι για την ανταγωνιστική τους φύση θα ήταν μια ανθοδέσμη με άνθη από γλοριόζα την υπέροχη (Gloriosa Lily). Το σέξι και εξωτικό, προκλητικό αυτό λουλούδι έχει πάρα πολλά κοινά με τον Σκορπιό! Μπορεί να είναι τοξικά τα άνθη της, όπως και ο Σκορπιός ο ίδιος, αλλά η ομορφιά και η κομψότητα της είναι απλά αξεπέραστη, απέραντα σαγηνευτική!

 

 

 

Τοξότης  (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

 

 

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο εκείνο του ζωδιακού που θα αναζητήσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης την περιπέτεια και αποτελεί το πιο ταξιδεμένο άτομο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Πρόκειται για άτομα ζωντανά, γεμάτα ενέργεια και φωτεινά, όπως ακριβώς και η εξωτική τουλίπα «παπαγάλος» με τα δαντελωτά της πέταλα και τα φωτεινά της χρώματα, που ενσαρκώνει τέλεια την προσωπικότητα μιας Τοξοτίνας.  Ένα μπουκέτο τουλίπες αυτής της ποικιλίας για την νυφική ανθοδέσμη αποτελούν την τέλεια επιλογή της νύφης που ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη. Και ας μην ξεχνάμε, ότι, αν και τα άνθη τουλίπας συνδέονται με την Ολλανδία, έλκουν ωστόσο την καταγωγή τους από τις ακτές της Μικράς Ασίας ή κατ άλλους από την Περσία ή το Καζακστάν, μέρη εξωτικά και ονειρεμένα στην συνείδηση ενός Τοξότη!

 

 

 

 

Αιγόκερως  (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

 

 

Όταν η νύφη Αιγόκερως περπατάει προς τον βωμό της εκκλησίας, πρέπει τα πάντα να είναι τέλεια, κομψά και καλαίσθητα. Η νυφική ανθοδέσμη είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παραδοσιακό συμπλήρωμα της εικόνας της. Πρέπει να μεταφέρει ένα μήνυμα, να τραβάει τα βλέμματα και να δηλώνει ότι η νύφη είναι εδώ! Τα σπάνια και υπέρκομψα άνθη του ελλέβορου (Hellebores)  μπορούν με ασφάλεια να παίξουν το ρόλο αυτό. Το «ρόδο των Χριστουγέννων» όπως είναι επίσης γνωστό το ελλέβορο, ανθίζει τον χειμώνα, την εποχή της γέννησης του Αιγόκερου, και ικανοποιεί από κάθε άποψη τις υψηλές απαιτήσεις του ζωδίου.

 

 

 

 

Υδροχόος  (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

 

 

Οι Υδροχόοι έχουν την πεποίθηση ότι είναι απλά μοναδικοί! Έτσι και οι νυφικές ανθοδέσμες δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μοναδικές σε στιλ και να αντανακλούν την αίσθηση αυτής της μοναδικότητας. Τα τέλεια άνθη για μια νυφική ανθοδέσμη μια νύφης Υδροχόου είναι αυτά της αμαρυλλίδος, καθώς είναι μοναδικά στο είδος τους, που ανθοφορούν τελείως εκτός εποχής ανθοφορίας των υπολοίπων λουλουδιών. Μοναδική είναι επίσης η χρωματική παλέτα των λουλουδιών του, που είναι συνήθως λευκά, αλλά με πινελιές χρωματικές στα νεύρα των πετάλων του. Τα ιδιόρρυθμα άνθη της, τολμηρά και ξεχωριστά όπως ο ίδιος ο Υδροχόος, αποτελούν την ιδανική επιλογή για τον σκοπό αυτό.

 

 

 

Ιχθείς  (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

 

 

Λεπτή, εύθραυστη αλλά με αξεπέραστη ομορφιά η ορχιδέα είναι το κατάλληλο άνθος για την νυφική ανθοδέσμη σε ένα γάμο Ιχθύος!  Όπως η ακροβατική απεικόνιση των δίδυμων ψαριών – συμβόλων του ζωδίου, έτσι και η ορχιδέα αποτελεί το άνθος με την απόλυτη ευελιξία. Τα στελέχη του δεν περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και τα φυτά είναι αρκετά προσαρμοστικά, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, αρκεί να έχουν αρκετή υγρασία. Η ορχιδέα διαθέτει επιπλέον μια εξωπραγματική, σχεδόν εξωγήινη ομορφιά που παραλληλίζεται με την αιθέρια έλξη που ασκούν οι Ιχθύες στους γύρω τους, με την εμφάνιση τους που σαγηνεύει.

 

 

 

 

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αλίντα Κανάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU
Αρέσει σε %d bloggers: